Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 17:17

Începând de la 1 noiembrie, intră în vigoare noile politici de bagaje, destul de controversate, a două mari companii aeriene, Ryanair și Wizz Air. Mai exact, cei doi operatori low-cost își pun pasagerii să plătească și bagajele de mâna, care până acum intrau în prețul biletelor.

Ryanair reduce dimensiunea bagajului de mână gratuit permis în cabină cu două treimi. De astăzi, doar cei care au plătit în plus pentru îmbarcare prioritară pot să aducă cu ei două bagaje gratuite în cabină, precum şi cei care au plătit suplimentar pentru un al doilea bagaj.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 18:00

Compania aeriană Ryanair va anula vineri 150 de zboruri din şase ţări de pe teritoriul Europei, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului aerian din Spania, Belgia, Portugalia, Olanda, Italia şi Germania, relatează BBC.

Greva din cele şase ţări va afecta peste 30.000 de pasageri. La nivel european, cele 150 de zboruri anulate reprezintă aproximativ 8% din totalul zborurilor programate vineri.

Compania aeriană a transmis că „regretă sincer aceste întreruperi inutile ale transportului aerian”.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 15:12

Şapte sindicate ale personalului navigant al Ryanair din cinci ţări - Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda - vor declanşa o grevă de o zi în data de 28 septembrie, fiind afectate sute de zboruri, a informat joi Yves Lambot, purtător de cuvânt al sindicatului belgian CNE. Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, operează 21 de rute în România.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 14:47

Compania aeriana Ryanair a anuntat ca nici un jurnalist nu va fi autorizat sa asiste la adunarea generala a actionarilor sai de saptamana viitoare, pentru a nu stanjeni luarile de cuvant ale vorbitorilor.

De regula, presa poate urmari reuniunile anuale ale intreprinderilor cotate la Bursa, iar in cazul Ryanair, directorul general al transportatorului, Michael O'Leary, isi facuse un obicei de a raspunde, la final, intrebarilor ziaristilor. Acum insa nu va exista nici o conferinta de presa. 

Miercuri, 8 August, 2018 - 15:58

Ryanair va anula vineri încă 250 de curse aeriene din şi spre Germania, după ce piloţii din această ţară au anunţat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia şi Belgia, transmit DPA şi Reuters.

Anulările din Germania reprezintă aproximativ 10% din cele peste 2.400 de zboruri programate în data de 10 august în Europa.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 16:53

Peste 300, din cele 2.400 de curse efectuate zilnic de Ryanair, vor fi anulate miercuri și joi din pricina grevelor anunțate de echipajele de cabină din Spania, Portugalia, și Belgia, executivul companiei precizând că pe parcursul verii se așteaptă la alte greve.

Michael O'Leary, directorul executiv al companiei, a declarat că se așteaptă la mai multe greve în timpul acestei veri „întrucât nu suntem pregătiți să admitem cereri nerezonabile care vor compromite fie tarifele noastre scăzute, fie modelul nostru de business care s-a dovedit a fi extrem de eficient”.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 15:19

Vor fi afectaţi peste 50.000 de pasageri care aveau zborurile rezervate între aceste ţări, în zilele de 25 şi 26 iulie.

Ryanair şi-a cerut scuze public pentru situaţie. Compania a contactat deja pasagerii afectaţi şi a anunţat că dacă un pasager nu a primit un apel sau un mesaj, înseamnă că zborul său nu afost afectat.

Grevele echipajelor europene vin la scurt timp după ce piloţii companiei au pornit o mişcare similară, cerând salarii mai mari şi program de lucru mai scurt.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 12:48

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord.

27% din piloţii săi irlandezi au declanşat o mişcare de protest de 24 de ore, transmit Sky News şi Reuters.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 16:12

Piloții companiei Ryanair din Irlanda vor organiza o grevă de 24 de ore în data de 12 iulie, prima zi a sărbătorilor tradiționale irlandeze, nemulțumiți că oficialii companiei nu le iau în serios plângerile, relatează BBC.

Greva piloților va afecta zeci de mii de pasageri care aveau bilete la zborurile din 12 iulie. Aceasta a fost propusă de Asociația Piloților Irlandezi și a primit susținerea a 99% dintre piloții membri.

Greva va începe la ora 1:00 în data de 12 iulie și va dura 24 de ore. Asociația a declarat că va anunța companiile aeriane dacă vor apărea și alte greve.

Subscribe to Ryanair