Vineri, 7 Februarie, 2020 - 10:34
Denumirea de «Secția specială» era una propagandistică, pentru că ducea cu gândul la SS

 „Această secție, care a fost denumită «Secția specială» cumva propagandistic, pentru că prescurtarea era «SS» și ducea cu gândul la celebra instituție nazistă. De fapt, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a făcut obiectul unei campanii de manipulare, și îmi asum ceea ce spun, fără precedent.

Sâmbătă, 28 Decembrie, 2019 - 10:27
Noaptea, „ca hoții”, bineînțeles, după patentul pesedist

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seara, de la ora 20.00, Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Adoptarea acestui Memorandum nu înseamnă că Guvernul desfiinţează SIIJ, ci că îşi asumă ca poziţie oficială soluţia propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Următorul pas va fi elaborarea de către Guvern a unui proiect de lege pe acest subiect pe care îl va înainta Parlamentului pentru dezbatere, au precizat pentru AMOS News surse guvernamentale.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 13:25

Senatul a decis ca SIIJ să activeze în continuare, respingând astfel proiectul depus de USR. Au fost 43 de voturi pentru respingerea inițiative legislative, 27 de voturi „pentru” adoptare și trei abțineri.

Pe 27 noiembrie, proiectul inițiat de deputații și senatorii USR a trecut tacit de Camera Deputaților, prin depășirea termenului pentru dezbatere și vot final.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 09:33
„Aripa radicală” a CSM va încerca din nou să boicoteze numirea

Update: CSM nu a reușit, nici pentru a șaptea oară, validarea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților, din cauza unui blocaj: 9 membri CSM au votat „pentru”, 9 „împotrivă”, iar un vot a fost nul. Discuția va fi reluată la următorul plen, au precizat surse din Consiliu.

Duminică, 25 August, 2019 - 20:23
La precedentele două citări fostul șef al SRI nu s-a prezentat

Surse judiciare au declarat că fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a fost citat pentru vineri, 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul șef al Serviciului Român de Informații fiind citat anterior pe 23 iulie și pe 23 mai, dar neprezentându-se.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 14:21
Înseamnă că Toader a avut mână bună când a propus-o la DNA...

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj (9,86) la concursul organizat de CSM pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Pe locul 2 s-a clasat procurorul Sorin Eugen Iasinovschi, , cu 8,85. Procurorul Bogdan Pîrlog a obţinut doar 3,25 de puncte. Numirea în funcţia de procuror-şef al SIIJ urmează să se facă prin decizie a plenului CSM. Doi dintre cei trei candidaţi au susţinut marţi proba interviului în faţa comisiei de concurs de la CSM. Al treilea candidat, Bogdan Pîrlog, nu s-a prezentat la interviu.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:14
Acuzații de abuz în serviciu

Avocații fostului președinte Ion Iliescu  vor depune o plângere la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Vizați de acuzațiile de abuz în serviciu sunt atât procurorul general Augustin Lazăr, cel care coordonează activitatea procurorilor de la Parchetul General, cât și procurorii care au instrumentat dosarul Revoluției, .

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus au fost trimiși la începutul lunii în judecată, în Dosarul Revoluției, pentru săvârșirea de crime împotrivă umanității. 

 

Duminică, 10 Martie, 2019 - 10:08
Cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals.  

Acuzatiile SIIJ impotriva fostei sefe DNA Laura Kovesi:

“Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

 

Vineri, 1 Martie, 2019 - 11:16
1.422 dosare in curs de solutionare vizand judecatori sau procurori la SIIJ

Președintele UNJR, una dintre cele mai reprezentative asociații ale judecătorilor din România, a comentat declarația de presă a procurorului șef, Gheorghe Stan, făcută în urmă cu puțin timp.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:30

După cum s-a anunțat, procurorii SIIJ au început urmărirea penală față de Laura Codruța Kovesi, pentru trei fapte de corupție de o deosebită gravitate:luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Procurorii o acuză pe Kovesi că, în 2011, când aceasta era procuror general al României, a primit 268.689,36 lei de la Sebastian Ghiță pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, aflat la vremea respectivă în Jakarta, Indonezia.

Subscribe to SIIJ