Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 08:14

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), prin departamentele sale specializate, acordă o importanţă deosebită, mai ales în această perioadă dificilă, domeniului sanitar.

În acest sens, MLPDA va continua şi în acest an programul de înzestrare a parcului auto al Serviciilor Judeţene de Ambulanţă, SMURD sau al Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:18

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 42 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 8 misiuni de stingere a incendiilor, 2 misiuni de asigurare zonă accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 28 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, o misiune pentru asanare muniţie, precum şi în alte 4 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 10:54

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 47 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 5 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune pentru asigurare zonă accident rutier iar echipajele SMURD au acţionat în 39 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 2 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

Un echipaj de pompieri a intervenit luni după-amiaza, în jurul orei 13,09, pe DJ 100L în dreptul comunei Bălţeşti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o autoutilitară.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 12:12

În perioada 2–8 ianuarie peste 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au acționat zilnic, desfășurând misiuni pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică și pentru intervenția în situații de urgență.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 11:57

O fetiţă în vârstă de trei ani, care suferise arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, a fost transportată cu un elicopter SMURD de la Craiova la Bucureşti, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 11:05

Patru noi elicoptere SMURD vor fi operate de piloţi cu experienţă, chemaţi din rezervă, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o declaraţie de presă.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 10:40
Dacă este demis, „inseamna ca, in cativa ani, va disparea sectorul public"

"Eu am zis-o, eu nu sunt lipit de scaun, nu demisionez eu, dar daca sunt demis, este dreptul oricaruia sa ma demita. Ce consider, dupa atacurile intensificate din ultima perioada, (...) pentru ca sunt atacuri de foarte mult timp (...) in final, fie se asuma ca trebuie sa plec, ca nu mai este viziunea pe care o vrem si aducem pe cineva mai destept care sa faca treaba, sau mai tanar (...) deci sa gaseasca pe unul de 30 de ani care sa aiba viziune, sa vina sa o faca", a spus Arafat la Antena 3.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 10:00
A fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte

Miercuri seară a fost efectuat primul zborul cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București.

Acesta reprezintă ultimul pas în operaționalizarea dispozitivelor și instrumentelor specifice necesare pentru funcționarea unui heliport.

În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru șantier, de recepție a lucrărilor de construcție și autorizare pentru funcționarea ca heliport civil cu circuit închis.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 16:00

Numărul autospecialelor de intervenţie SMURD se va dubla la nivelul Bucureştiului şi judeţului Ilfov în urma livrării a 55 de ambulanţe de tip B şi 10 ambulanţe de tip C, a anunţat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Luni, 19 August, 2019 - 08:50

Peste 7.500 de controale efectuate de pompieri pentru prevenirea incendiilor, de la punerea în aplicare a planului de măsuri pentru sezonul estival (3 iunie a.c.) până în prezent
Angajații structurilor pentru intervenții la situații de urgență au gestionat aproape 100.000 de situații pe linia de competență, în creștere cu aproape 13.000 față de anul trecut. Cele mai multe solicitări au fost pentru asistența medicală de urgență, peste 81.000 de intervenții (o creștere de peste 12.000 față de perioada similară a anului trecut).

Vineri, 16 August, 2019 - 13:44

În contextul aniversării Zilei Pompierilor Bucureşteni, la 18 august 2019 şi împlinirea a 175 de ani de existenţă, vă invităm să participaţi la evenimentul organizat în zilele de 17 şi 18 august a.c., în intervalul orar 11,00 - 19,00, în Parcul Carol I, unde se vor desfăşura o serie de activităţi specifice pompierilor.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 11:00

Un bărbat este acuzat că a înjunghiat mortal un bărbat în parcul din Făget, judeţul Timiş, care miercuri dimineaţa, iar pe soţia victimei a rănit-o grav, femeia fiind în comă. Suspectul mai este acuzat că ar fi înjunghiat alte două persoane în satul Temereşti, iar pe alta a lovit-o cu o maşină pe care ar fi furat-o. Victimele primesc îngrijiri medicale, la a ceastă oră.
Politia caută suspectul.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 18:00

Intervenție de salvare dificilă în Munții Făgăraş. O turistă de 35 de ani a fost recuperată din Canionul Valea lui Stan de o echipă de intervenție după ce a căzut și și-a rupt un picior.

Femeia este din București și făcea parte dintr-un grup de 30 de persoane. Cum în zonă nu era semnal la telefon, unul dintre bărbații care o însoțeau a plecat să ceară ajutor.

Trei salvamontiști și doi jandarmi din Argeș au participat la intervenția care a durat peste 6 ore. Operațiunea a fost una extrem de grea pentru că întregul canion era plin cu apă.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:01

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă, pe Autostrada A3, pe sensul Ploiești către București, la kilometrul 36, a avut loc o coliziune între un autotren și o autoutilitară, în urma căreia o persoană a fost rănită. Traficul rutier este oprit pe acest sens pentru aterizarea unui elicopter SMURD care va prelua victima.  

Circulația va fi reluată în aproximativ 20 de minute.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:38

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. 
Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

Joi, 9 Mai, 2019 - 19:51
FUMIGENE DE WEEKEND (85)

FUMIGENE DE WEEKEND (85)

E tânără, frumoasă, deșteaptă și are forța propriilor convingeri și valori, chiar dacă e ministru al Sănătații și în ciuda faptului că se poziționează împotriva curentului. "Oamenii ar trebui să aibă dreptul să fumeze, să bea şi să mănânce carne roşie cât doresc” declară Sylvi Listaug, noul titular al Sănătății din Norvegia, întru isterizarea absolută a activiștilor, care contestă dreptul fundamental al fiecăruia de a decide pentru el însuși, pe motiv că știu ei mai bine STOP "Când vine vorba de sănătatea publică, pentru mine este foarte simplu. Nu intenţionez să fac poliţie morală şi nu voi spune oamenilor cum să-şi trăiască viaţa, dar am de gând să-i ajut să obţină informaţii pe baza cărora să poată face alegeri ", spune ea, citată de BBC, constatatând cu voce tare că ”fumătorii sunt consideraţi nişte paria” STOP Nu știm daca Sylvi este fumătoare, dar cu siguranță, după cum se vede din poză, nu arată a alcoolică și pare chiar foarte subțirică. La fel ca ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea care, probabil, împărtășește aceleași convingeri, deși nu le-a verbalizat ca atare. Iar pe deasupra mai e și fumătoare declarată, simțindu-se discriminată de actuala legislație care, paradoxal, ține de esența statului paternalist, deși a fost “clocită” de așa numita “societate civilă”

Luni, 11 Martie, 2019 - 11:19

În intervalul 08 -11 martie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor au desfăşurat 254 de misiuni, dintre care: 65 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 133 incendii de vegetaţie uscată, 2 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere, 9 alte situaţii de urgenţă, 8 incendii, 16 alte situaţii de urgenţă şi o misiune de distrugere muniţie în poligonul de la Râfov.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 16:00

Informație de ultimă oră.

Directoarea executivă a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Cristina Pelin, a fost luată cu ambulanța SMURD. Aceasteia i s-ar fi făcut rău din cauza problemelor cu tensiunea.

Pe surse, au apărut informații conform cărora Cristinei Pelin i s-ar fi făcut rău din cauza scandalului legat de apa din București. Vom reveni cu informații.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 09:16

În minivacanța de Crăciun, peste 5.100 de pompieri se află, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. 

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 10:15

În minivacanța de Crăciun, peste 5.100 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 15:12

Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezentă, alături de Alis Grasu - manager general SABIF, Rodica Nassar și Cristian Grasu - secretari de stat în Ministerul Sănătății, la sediul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, unde se recepționează primele 10 ambulanțe din cele 106 achizitionate la începutul lunii august de Primăria Capitalei.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:36

Un preot și-a dat foc în fața locașului de cult, chiar în timpul slujbei de sfințire. Preotul susține că este nemulțumit de faptul că a fost caterisit în mod injust după ce ar fi fost victima unui accident de mașină.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au precizat că bărbatul și-a scos geaca, sutana, și și-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la o secție de poliție, unde a ajuns și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 16:06

Medicul care l-a operat pe băiatul de 1 an şi 8 luni la o clinică privată din București a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Chirurgul a fost la audieri luni după ce în ultimele săptămâni mai mulți medici, dar și asistentele care au participat la operație le-au dat explicații procurorilor.

Băiatul a fost operat de hernie la finalul lunii octombrie, iar la câteva ore după intervenție a murit.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 13:48

Comisia Europeană a aprobat cele patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a acestora este de 40,5 milioane de euro, din care 24,3 milioane de euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Cele patru proiecte sunt:

1. Infrastructură de comunicaţii;

2. Cooperare Regională pentru Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere România-Moldova;

3. Îmbunătăţirea structurii de operare SMURD;

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 18:15
O aeronavă C-27J Spartan va transfera în Belgia un pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 16:04

KMG International continuă să sprijine activitatea medicală de urgență a SMURD, la nivel național, prin oferirea de resurse pentru trainingul salvatorilor. Astfel, Grupul a achiziționat și donat două centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD. Valoarea sprijinul oferit este de 100,000 USD.

Joi, 23 August, 2018 - 18:00

​500 de ambulanțe de urgență noi vor ajunge, până la finalul acestui an, la Serviciul de Ambulanță și la SMURD, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență. În total, 1.309 autospeciale vor ajunge la Serviciul de Ambulanța și SMURD. În cursul acestei saptamani, Inspectorarul pentru Situații de Urgență urmează să finalizeze semnarea acordurilor cadru pentru ambulanțele de urgență de tip B 4x2 și 4x4. Licitația a fost finalizată, iar primele amulanțe de tip B pentru Serviciile de Ambulanță și SMURD urmează să ajungă în cursul acestui an. 

Marţi, 14 August, 2018 - 08:53

Începând de miercuri, 15 august, pe toată durata minivacanţei, peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3000 de mijloace tehnice vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetăţenilor.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 05:47

Starea celor doi bărbaţi răniţi în explozia de la Complexul Energetic Oltenia este GRAVĂ. 

Unul dintre bărbaţii răniţi în urma exploziei de la Complexul Energetic Oltenia a ajuns la Spitalul de Arşi cu arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, starea sa fiind gravă, anunţă medicii. Cea de-a doua victimă a fost operată, însă va suferi alte intervenţii, fiind grav rănită.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 10:20
Victimele sunt conștiente

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, face cunoscut  că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

Surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

Subscribe to SMURD