Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 11:00

Un bărbat este acuzat că a înjunghiat mortal un bărbat în parcul din Făget, judeţul Timiş, care miercuri dimineaţa, iar pe soţia victimei a rănit-o grav, femeia fiind în comă. Suspectul mai este acuzat că ar fi înjunghiat alte două persoane în satul Temereşti, iar pe alta a lovit-o cu o maşină pe care ar fi furat-o. Victimele primesc îngrijiri medicale, la a ceastă oră.
Politia caută suspectul.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 18:00

Intervenție de salvare dificilă în Munții Făgăraş. O turistă de 35 de ani a fost recuperată din Canionul Valea lui Stan de o echipă de intervenție după ce a căzut și și-a rupt un picior.

Femeia este din București și făcea parte dintr-un grup de 30 de persoane. Cum în zonă nu era semnal la telefon, unul dintre bărbații care o însoțeau a plecat să ceară ajutor.

Trei salvamontiști și doi jandarmi din Argeș au participat la intervenția care a durat peste 6 ore. Operațiunea a fost una extrem de grea pentru că întregul canion era plin cu apă.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:01

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă, pe Autostrada A3, pe sensul Ploiești către București, la kilometrul 36, a avut loc o coliziune între un autotren și o autoutilitară, în urma căreia o persoană a fost rănită. Traficul rutier este oprit pe acest sens pentru aterizarea unui elicopter SMURD care va prelua victima.  

Circulația va fi reluată în aproximativ 20 de minute.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:38

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. 
Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

Joi, 9 Mai, 2019 - 19:51
FUMIGENE DE WEEKEND (85)

FUMIGENE DE WEEKEND (85)

E tânără, frumoasă, deșteaptă și are forța propriilor convingeri și valori, chiar dacă e ministru al Sănătații și în ciuda faptului că se poziționează împotriva curentului. "Oamenii ar trebui să aibă dreptul să fumeze, să bea şi să mănânce carne roşie cât doresc” declară Sylvi Listaug, noul titular al Sănătății din Norvegia, întru isterizarea absolută a activiștilor, care contestă dreptul fundamental al fiecăruia de a decide pentru el însuși, pe motiv că știu ei mai bine STOP "Când vine vorba de sănătatea publică, pentru mine este foarte simplu. Nu intenţionez să fac poliţie morală şi nu voi spune oamenilor cum să-şi trăiască viaţa, dar am de gând să-i ajut să obţină informaţii pe baza cărora să poată face alegeri ", spune ea, citată de BBC, constatatând cu voce tare că ”fumătorii sunt consideraţi nişte paria” STOP Nu știm daca Sylvi este fumătoare, dar cu siguranță, după cum se vede din poză, nu arată a alcoolică și pare chiar foarte subțirică. La fel ca ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea care, probabil, împărtășește aceleași convingeri, deși nu le-a verbalizat ca atare. Iar pe deasupra mai e și fumătoare declarată, simțindu-se discriminată de actuala legislație care, paradoxal, ține de esența statului paternalist, deși a fost “clocită” de așa numita “societate civilă”

Luni, 11 Martie, 2019 - 11:19

În intervalul 08 -11 martie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor au desfăşurat 254 de misiuni, dintre care: 65 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 133 incendii de vegetaţie uscată, 2 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere, 9 alte situaţii de urgenţă, 8 incendii, 16 alte situaţii de urgenţă şi o misiune de distrugere muniţie în poligonul de la Râfov.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 16:00

Informație de ultimă oră.

Directoarea executivă a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Cristina Pelin, a fost luată cu ambulanța SMURD. Aceasteia i s-ar fi făcut rău din cauza problemelor cu tensiunea.

Pe surse, au apărut informații conform cărora Cristinei Pelin i s-ar fi făcut rău din cauza scandalului legat de apa din București. Vom reveni cu informații.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 09:16

În minivacanța de Crăciun, peste 5.100 de pompieri se află, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. 

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 10:15

În minivacanța de Crăciun, peste 5.100 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 15:12

Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezentă, alături de Alis Grasu - manager general SABIF, Rodica Nassar și Cristian Grasu - secretari de stat în Ministerul Sănătății, la sediul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, unde se recepționează primele 10 ambulanțe din cele 106 achizitionate la începutul lunii august de Primăria Capitalei.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:36

Un preot și-a dat foc în fața locașului de cult, chiar în timpul slujbei de sfințire. Preotul susține că este nemulțumit de faptul că a fost caterisit în mod injust după ce ar fi fost victima unui accident de mașină.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au precizat că bărbatul și-a scos geaca, sutana, și și-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la o secție de poliție, unde a ajuns și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 16:06

Medicul care l-a operat pe băiatul de 1 an şi 8 luni la o clinică privată din București a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Chirurgul a fost la audieri luni după ce în ultimele săptămâni mai mulți medici, dar și asistentele care au participat la operație le-au dat explicații procurorilor.

Băiatul a fost operat de hernie la finalul lunii octombrie, iar la câteva ore după intervenție a murit.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 13:48

Comisia Europeană a aprobat cele patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totală a acestora este de 40,5 milioane de euro, din care 24,3 milioane de euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Cele patru proiecte sunt:

1. Infrastructură de comunicaţii;

2. Cooperare Regională pentru Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere România-Moldova;

3. Îmbunătăţirea structurii de operare SMURD;

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 18:15
O aeronavă C-27J Spartan va transfera în Belgia un pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 16:04

KMG International continuă să sprijine activitatea medicală de urgență a SMURD, la nivel național, prin oferirea de resurse pentru trainingul salvatorilor. Astfel, Grupul a achiziționat și donat două centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD. Valoarea sprijinul oferit este de 100,000 USD.

Joi, 23 August, 2018 - 18:00

​500 de ambulanțe de urgență noi vor ajunge, până la finalul acestui an, la Serviciul de Ambulanță și la SMURD, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență. În total, 1.309 autospeciale vor ajunge la Serviciul de Ambulanța și SMURD. În cursul acestei saptamani, Inspectorarul pentru Situații de Urgență urmează să finalizeze semnarea acordurilor cadru pentru ambulanțele de urgență de tip B 4x2 și 4x4. Licitația a fost finalizată, iar primele amulanțe de tip B pentru Serviciile de Ambulanță și SMURD urmează să ajungă în cursul acestui an. 

Marţi, 14 August, 2018 - 08:53

Începând de miercuri, 15 august, pe toată durata minivacanţei, peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3000 de mijloace tehnice vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetăţenilor.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 05:47

Starea celor doi bărbaţi răniţi în explozia de la Complexul Energetic Oltenia este GRAVĂ. 

Unul dintre bărbaţii răniţi în urma exploziei de la Complexul Energetic Oltenia a ajuns la Spitalul de Arşi cu arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, starea sa fiind gravă, anunţă medicii. Cea de-a doua victimă a fost operată, însă va suferi alte intervenţii, fiind grav rănită.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 10:20
Victimele sunt conștiente

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, face cunoscut  că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

Surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 15:47

În acest sfârşit de săptămână prelungit, zilnic, peste 4.500 de pompieri cu aproape 2.100 de autospeciale sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. 

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 12:15

Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit, miercuri, pe un deal din municipiul Turda din judeţul Cluj, cele două persoane aflate în interior au reușit să se salveze și nu prezintă probleme medicale deosebite. Oamenii sunt evaluaţi de medici, la ora transmiterii ştirii, iar, dacă va fi nevoie, vor fi transportaţi la spital.

La faţa locului, au fost trimise o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanţă SMURD pentru victime multiple (ATPVM) şi un echipaj medical SAJ.
 

Luni, 14 Mai, 2018 - 17:19

Secretarul de stat Raed Arafat, a transmis, luni, la împlinirea a zece ani de la înfiinţarea SMURD Bucureşti, că dezvoltarea acestui serviciu nu se va opri aici, urmând să crească numărul echipajelor de prim ajutor şi de terapie intensivă mobilă. Arafat anunţă, de asemenea, că dispecerizarea pentru Bucuresti şi Ilfov se va muta în noul centru integrat, începând din luna iunie. SMURD Bucureşti, înfiinţat în 15 mai 2008, a avut până în prezent aproape 600.000 de intervenţii la situaţii de urgenţă, în creştere cu 400 la sută în 2017, faţă de anul de debut.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 18:45

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunţat, miercuri, la Cluj, că Inspectoratul General de Aviaţie va fi dotat cu circa zece elicoptere de căutare-salvare şi de intervenţie montană.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 10:16
Arafat face trafic

USR a furat startul. A luat-o inaintea PSD, care astepta la gaurica momentul prielnic. Mirosind oportunitatea de imagine, USR-istii au depus in graba un proiect de lege prin care, habarnisti cum sunt, isi lovesc propriul electorat, hipsterii, fumatori de IQOS si glo. Proiectul modifica definitia fumatului, pentru a interzice vapatul in locurile publice, la fel ca la tigari. Sa ajunga PSD sa voteze un proiect USR? Ar fi de minune STOP Asistam la tot felul de încercări de a distrage atenția de la problemele mari, capitalizand pe diverse teme oengiste, prin exerciții de imagine. Astfel, in plin scandal Oxford Analytica și tranzacționări de date personale, “Facebook are o problema (și) cu tutunul”, după cum susțin specialiștii de la Stanford, care se bagă și ei in seama, relatând despre reclama la si vanzarile de țigări electronice STOP Chestie care are lipici la CNN, iar mai departe, ca la biliard, ricoșează direct pe pagina urechistului Raed Arafat. Pălit de găselnițele americane, vrea sa schimbe, cică preventiv, legislația din România. Adică sa interzică ceea ce e deja interzis de doi ani: publicitatea la țigările electronice și vânzările on line STOP Nimeni nu e Profet in țara lui

Duminică, 8 Aprilie, 2018 - 09:26
Cu 4% mai puțin în intervalul similar de anul trecut

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, în Noaptea de Înviere, au fost mobilizaţi peste 4.600 de pompieri cu 800 de autospeciale de stingere, fiind pregătite peste 320 echipaje SMURD. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în peste 1000 de situaţii.

Subscribe to SMURD