Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 12:08

Calitatea serviciilor medicale are numeroase dimensiuni, una dintre acestea fiind în strânsă legătură cu gradul de confort al pacientului. Plecând de la această premisă, SCJU Sibiu împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu au continuat investiţiile pentru îmbunătăţirea bazei materiale a celei mai mari instituţii sanitare a judeţului. Astfel, spitalul a fost dotat cu 64 de paturi noi, cu saltele şi noptiere pe roţi. Valoarea investiţiei este de 235.334 lei, cu TVA inclus.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 13:54

Luni, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are loc o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacientă în vârstă de 38 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor participă echipe de medici din Bucureşti - de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, din Cluj-Napoca - de la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal respectiv din Croaţia - Klinicka bolnica Dubrava, Zagreb. Echipa de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Bucureşti, coordonată de către dr.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 14:12

În perioada 16-19 octombrie 2019, Sibiul revine în atenţia Europei şi a lumii prin intermediul celei de a 45-a ediţii a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie organizată în parteneriat cu Asociaţia Neurochirurgie Sibiu, Universitatea Lucian Blaga. Evenimentul aduce în faţa comunităţii medicale şi nu numai, o parte dintre cei mai importanţi neurochirurgi ai lumii, prezenţi aici pentru a împărtăşii din vasta lor experienţă.

Marţi, 13 August, 2019 - 14:03

În perioada în perioada 15 - 16 august 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se va lucra după următorul program:

* În cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica):
- În data de 15 august 2019 (Zi liberă naţională - Adormirea Maicii Domnului) - închis
- În data de 16 august 2019 se lucrează după program normal;

În cadrul secţiilor SCJU Sibiu, în data de 15 august este asigurat serviciul de gardă. În data de 16 august, activitatea din cadrul secţiilor spitalului se desfăşoară după program normal;

Vineri, 9 August, 2019 - 16:22

În urma apariţiei în spaţiul de social media a unui film privind Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, preluat de mai multe publicaţii, care prezintă o situaţie scoasă din context şi al cărui conţinut pune într-o lumină falsă activitatea de ansamblu a unităţii sanitare şi condiţiile oferite pacienţilor, facem o serie de precizări din dorinţa de a informa corect opinia publică şi a transmite situaţia reală privind activitatea şi condiţiile existente în cadrul celei mai mari unităţi sanitare a judeţului Sibiu:

Marţi, 6 August, 2019 - 09:45

În urma analizării documentaţiei medicale întocmite pacientei T.E şi a declaraţiilor medicilor urologi implicaţi în acordarea asistenţei medicale, Comisia de Etică, Deontologie Medicală şi Disciplină a SCJU Sibiu, a constatat următoarele:

Pacienta, în vârstă de 31 de ani, cunoscută în antecedente cu infecţii urinare asociate litiazei renale stânga, a fost internată în data de 15.07 în cadrul Secţiei Clinice Urologie, cu dureri colicative lombare stângi, greţuri şi stare generală uşor influenţată.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:33

Informare program SCJU Sibiu de Rusalii:

Vă informăm că în data de 17 iunie (a doua zi Rusalii - sărbătoare legală), în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se va lucra după următorul program: 

- În cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica):

17 iunie - închis - Activitatea se va relua marţi 18 iunie după program normal.
- În cadrul secţiilor SCJU Sibiu, în 17 iunie este asigurat serviciul de gardă;
- Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu funcţionează non-stop.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 13:47

Ieri, în cadrul Secţiei Clinice de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o intervenţie chirurgicală deosebit de complexă: artrodeza de genunchi fixată cu tija centromedulară blocată, care a necesitat un transplant osos. Intervenţia, care a durat mai multe ore, a fost realizată de o echipă condusă de către Conf. Dr. Mihai Roman şi care i-a avut în componenţă pe Dr. Bocea Bogdan, Dr. Ispas Teofil, Dr. Branişte Alexandru, Asist Presecan Mioara, As. Arcaş Sorin. Echipa de anestezie a fost constituita din Dr. Anca Sorea, Dr. Cotor Simona şi As. Claudia Marcuţiu.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:54

Începând de azi, timp de trei zile (4-6 aprilie), medicii dermatologi ai SCJU Sibiu participă la cea de-a doua ediţie a conferinţei "Zilele Dermatologiei la Sibiu", cu tema "Clasic si modern în Dermatologie", care se va desfăşura la hotel Ramada, Sibiu. Manifestarea ştiinţifică este organizată sub egida Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, cu sprijinul Societăţii Române de Dermatologie fiind creditată EMC. Prof univ. dr. Maria Rotaru, medicul şef al Secţiei Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu este

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 13:59

Dreptul la viaţă şi la informare corecta sunt esenţiale pentru orice comunitate:

Precizări SCJU Sibiu privind cazul pacientei cu meningită, aflată în moarte cerebrală

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 11:14

Veste bună pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare din judeţul Sibiu: rezolvarea cazurilor de infarct miocardic acut şi a unor urgenţe vasculare periferice poate fi realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de către specialiştii laboratorului de cardiologie intervenţională existent în "Centrul de cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult".

Subscribe to Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu