Joi, 13 Septembrie, 2018 - 10:19

În contextul marcării a șapte ani de la adoptarea „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii”, care a avut loc la Washington D.C., pe 13 septembrie 2011, prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat nivelul excelent al relațiilor dintre cele două țări.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 14:14

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, referitor la rechemarea în ţară a lui George Maior, ambasadorul României în SUA, că acesta nu mai poate reprezenta România.

Luni, 27 August, 2018 - 08:36

Guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. În document se menţionează faptul că, de mai multe generaţii, românii-americani au ajutat la construcţia diverselor comunităţi din statul Connecticut, munca lor fiind apreciată de-a lungul întregii Americi.

Miercuri, 1 August, 2018 - 09:12

Romania este cea mai pro-americana tara din Europa si fortele americane sunt binevenite in tara noastra, a declarat George Maior, ambasadorul Romaniei la Washington, care a precizat ca Mihai Fifor, ministrul roman al Apararii, se va intalni in septembrie in SUA cu omologul sau american, Jim Mattis.

"Suntem cea mai pro-americana tara din Europa", a spus Maior intr-un interviu pentru publicatia Politico.

Miercuri, 1 August, 2018 - 08:43

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a acordat un interviu publicaţiei americane Politico, printre temele abordate numărându-se cele referitoare la eforturile ţării noastre de consolidare a securităţii euro-atlantice, în mod special a flancului estic al NATO, inclusiv prin creşterea bugetului apărării.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 09:32

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut miercuri, 20 iunie a.c., o întrevedere cu Secretarul Comerţului al SUA, Wilbur Ross, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o întreprinde în SUA, la Washington D.C.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 13:21

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a salutat marţi, pe Facebook, acordul istoric dintre Donald Trump şi Kim Jong-Un, privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Joi, 17 Mai, 2018 - 08:32

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat miercuri, 16 mai 2018, o vizită de lucru la Washington DC.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 10:13

Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România – SUA, prezidată de viceprim-ministrul Ana Birchall a avut loc ieri, la Palatul Victoria. La reuniune au participat reprezentanți  ai ministerelor care fac parte din Comitetul interministerial.

Joi, 3 Mai, 2018 - 10:20

Robert Baer este un fost agent CIA, jurnalist și editorialist al revistei Time, la The Wall Street Journal și Washington Post, a transmis un mesaj pentru Balcani, relatează Flux.md: “Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut SCLAVI din voi!”

Subscribe to SUA