Joi, 23 Aprilie, 2020 - 09:27

Preşedintele american Donald Trump a declart miercuri că a semnat un ordin prin care suspendă temporar eliberarea permiselor de rezidenţă permanentă (green card-urile) cu scopul de a proteja lucrătorii americani, în plină criză generată de noul coronavirus, anunta joi AFP.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 13:09

"Sentimentele personale" ale lui Trump față de Kim Jong-un nu sunt suficiente pentru a reporni discuțiile cu Statele Unite, potrivit Coreei de Nord

Coreea de Nord nu va intra în negocieri cu Statele Unite decât dacă acesta din urmă face concesii reale, potrivit unui comunicat emis astăzi de Ministerul de Externe al țării, adăugând că Washingtonul a „înșelat partea coreeană” și că țara de la nord de paralela de 38 de grade a fost „prinsa într-un dialog” care s-a dovedit a fi o pierdere de timp.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 13:27

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii

Celebrarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii îmi oferă plăcutul prilej de a evoca relaţia strânsă şi dinamică pe care România o dezvoltă cu unul dintre cei mai puternici aliaţi şi parteneri ai săi.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 09:35

Mai mulţi miliardari din SUA, printre care George Soros şi Chris Hughes, cofondator al Facebook, susţin o iniţiativă de introducere a unui impozit pentru persoanele ultrabogate, scrie Financial Times.

Unii dintre cei mai bogaţi americani au publicat luni o scrisoare deschisă în care pledează pentru introducerea unui impozit "moderat" asupra activelor celor mai bogaţi 0,1% dintre cetăţenii SUA. Scrisoarea le este adresată candidaţilor în scrutinul prezidenţial din anul 2020.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 09:15

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin se vor întâlni săptămâna viitoare, în cadrul summitului G20 din Japonia.

„Vreau să ne înţelegem cu Rusia, şi cred că acest lucru se va întâmpla. Vreau să ne înţelegem şi cu China, şi cred că acest lucru se va întâmpla. Mă voi întâlni cu ambii preşedinţi săptămâna viitoare în Japonia, în cadrul summitului G20”, a declarat Donald Trump,într-un interviu pentru postul de televiziune Fox News.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 10:57

Punct de vedere al Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, cu privire la stadiul relaţiilor româno-americane în contextul interesului manifestat de unele voci publice din România

Legăturile dintre România şi SUA au ajuns la punctul culminant de la stabilirea relaţiilor diplomatice în urmă cu aproape 140 de ani

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 10:05

Președintele Senatului României,Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit marți, 9 aprilie a.c., la Washington, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA. 

Joi, 21 Martie, 2019 - 11:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 21 martie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, o alocuţiune în cadrul conferinţei anuale Transatlantice organizate de AmCham EU.

Vă prezentăm în continuare traducerea alocuţiunii în limba română:

"Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să fiu oaspete al Camerei de Comerţ Americane din Europa şi să mă adresez acestui distins auditoriu.

Vreau să încep prin a evidenţia rolul important al AmCham în sprijinirea cooperării transatlantice.

Luni, 4 Martie, 2019 - 13:03

KMG International, în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, aduce în atenția publicului iubitor de artă din București expoziția artistei kazahe Leyla Mahat HERE I AM, ce va avea loc la Galateca între 11 martie și 4 aprilie. Intrarea la expoziție este gratuită. 

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 10:19

În contextul marcării a șapte ani de la adoptarea „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii”, care a avut loc la Washington D.C., pe 13 septembrie 2011, prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat nivelul excelent al relațiilor dintre cele două țări.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 14:14

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, referitor la rechemarea în ţară a lui George Maior, ambasadorul României în SUA, că acesta nu mai poate reprezenta România.

Luni, 27 August, 2018 - 08:36

Guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. În document se menţionează faptul că, de mai multe generaţii, românii-americani au ajutat la construcţia diverselor comunităţi din statul Connecticut, munca lor fiind apreciată de-a lungul întregii Americi.

Miercuri, 1 August, 2018 - 09:12

Romania este cea mai pro-americana tara din Europa si fortele americane sunt binevenite in tara noastra, a declarat George Maior, ambasadorul Romaniei la Washington, care a precizat ca Mihai Fifor, ministrul roman al Apararii, se va intalni in septembrie in SUA cu omologul sau american, Jim Mattis.

"Suntem cea mai pro-americana tara din Europa", a spus Maior intr-un interviu pentru publicatia Politico.

Miercuri, 1 August, 2018 - 08:43

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a acordat un interviu publicaţiei americane Politico, printre temele abordate numărându-se cele referitoare la eforturile ţării noastre de consolidare a securităţii euro-atlantice, în mod special a flancului estic al NATO, inclusiv prin creşterea bugetului apărării.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 09:32

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut miercuri, 20 iunie a.c., o întrevedere cu Secretarul Comerţului al SUA, Wilbur Ross, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o întreprinde în SUA, la Washington D.C.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 13:21

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a salutat marţi, pe Facebook, acordul istoric dintre Donald Trump şi Kim Jong-Un, privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Joi, 17 Mai, 2018 - 08:32

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat miercuri, 16 mai 2018, o vizită de lucru la Washington DC.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 10:13

Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România – SUA, prezidată de viceprim-ministrul Ana Birchall a avut loc ieri, la Palatul Victoria. La reuniune au participat reprezentanți  ai ministerelor care fac parte din Comitetul interministerial.

Joi, 3 Mai, 2018 - 10:20

Robert Baer este un fost agent CIA, jurnalist și editorialist al revistei Time, la The Wall Street Journal și Washington Post, a transmis un mesaj pentru Balcani, relatează Flux.md: “Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut SCLAVI din voi!”

Subscribe to SUA