Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 14:00

Pasagerii cursei TAROM RO361 Bucureşti OTP - Amsterdam AMS, de sâmbătă, trebuie să prezinte la îmbarcare un test negativ antigen COVID-19, anunţă compania pe pagina sa de Facebook.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 11:50

Cursa TAROM Bucureşti - Londra - Bucureşti, din data de 4 ianuarie, va fi anulat iar pasagerii vor fi reprogramați la cursa din ziua următoare, a anunţat duminică operatorul aerian naţional pe pagina sa de Facebook.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 16:44

TAROM anunță anularea sau suspendarea unor zboruri interne și externe în noiembrie și decembrie. Sunt afectate cursele către Londra, Bruxelles, Amsterdam, Oradea și Suceava.

Astfel: în perioada 7 - 30 noiembrie, zborurile către și dinspre Londra se vor suspenda.

De asemenea, în zilele de 2, 9 și 16 noiembrie, zborurile către și dinspre Bruxelles se vor anula.

Se anulează și zborurile către și dinspre München, în zilele de 11, 18 și 25 noiembrie, către și dinspre Amsterdam în zilele de 13, 20, 27 noiembrie și 4 decembrie 2020.

Luni, 10 August, 2020 - 18:00

Compania aeriană Tarom începe restructurarea în termen de două săptămâni. Aceasta va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Compania nu a avut încasările la care se aştepta în această perioadă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.

Dintr-un document publicat anterior în Monitorul Oficial reiese că vor fi restructurate până la 700 de posturi.

Tarom a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 16:46

TAROM va suspenda, până pe 15 august 2020, inclusiv, operarea curselor comerciale către Egipt, Israel, Iordania, Moldova, Serbia, Turcia şi Liban, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de către autorităţi, a anunţat compania marţi, pe pagina sa de Facebook.

"Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate. Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor", precizează reprezentanţii TAROM.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 11:00

TAROM operează, începând din această lună, zboruri directe către Constanţa cu plecare din Cluj-Napoca, Timişoara şi Oradea, a anunţat compania pe pagina sa de Facebook.

Joi, 28 Mai, 2020 - 18:00

În contextul în care se discută tot mai mult despre încurajarea turismului intern, Tarom vrea să introducă mai multe curse noi, între oraşele mari. Litoralul va fi destinația vedetă în această vară, așa că multe zboruri vor fi spre Constanța. Tot cursele se vor efectua cu respectarea măsurilor de siguranță. Directorul general Tarom ne-a oferit detalii despre planurile companiei pentru următoarea perioadă.

Joi, 21 Mai, 2020 - 14:38

Tarom a reluat o parte din curse, dar pe Aeroportul Henri Coandă sunt încă puține zboruri. Operatorii speră ca la începutul lunii iunie să fie reluate cursele către țările europene. Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Aeroporturi București a declarat că fluxul de pasageri se dezinfectează de 10 ori pe zi, iar aeronavele sunt dezinfectate atunci când staționează pe aeroport, chiar și între două curse.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 11:12

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români nerezidenţi, aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul nopţii trecute, a facilitat repatrierea a 92 de cetăţeni români care au revenit în ţară din Regatul Arabiei Saudite.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:43
Se impun sancțiuni și corecturi imediate ale prețurilor de două-trei ori mai mari practicate în condiții de criză

Una dintre prevederile esențiale ale Decretului stării de urgență se referă la activitățile care au ca scop profitul de pe urma situației create de pandemie. Unul dintre profitori este Compania TAROM care a scumpit peste noapte costul biletelor pe relațiile cu state în care se manifestă virusul. Astfel biletele pentru o călătorie de la Londra la București au ajuns să coste peste 5oo de euro, de două sau trei ori mai mult. Această practică se manifestă în condițiile în care nu puțini români doresc să revină în țară înainte de închiderea granițelor și pe această destinație.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 19:50

TAROM dă startul unei oferte cu tarife dintre cele mai atractive pentru destinaţii de zbor din numeroase ţări europene, dar nu numai, preţul biletelor care trebuie achiziţionate în perioada 16 ianuarie 2020 - 12 februarie 2020 începând de la 119 euro, informează joi compania.

Oferta este valabilă pentru anumite curse operate de TAROM din Bucureşti, în perioada 1 februarie 2020 - 15 iunie 2020 (data ultimului retur).

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 08:57
Bode: Este necesar un ajutor de salvare de 47 de milioane de euro si aproximativ 110 milioane de euro ajutor de restructurare

 

Tarom va inchide cu pierderi de 190 de milioane de lei in acest an, dar vom solicita un ajutor de salvare de 47 milioane de euro si unul de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro, pentru ca ne dorim sa salvam aceasta companie, a declarat, joi seara, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 16:55

Madălina Mezei, fost director general al TAROM, a declarat vineri că a fost chemată luni dimineaţa la DNA, în calitate de martor, după ce aceasta l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-a cerut să reţină aeronave la sol.

Mădălina Mezei a anunţat pe Facebook că în urma informaţiilor apărute în spaţiul public în ultima perioadă va organiza vineri la ora 16:00 o conferinţă de presă în faţa sediului TAROM.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 16:51
Ministrul i-ar fi cerut să țină la sol avioanele cu care urmau să vină la votul moțiunii parlamentarii opoziției

Răzvan Cuc i-ar fi cerut inițial Mădălinei Mezei să oprească cinci curse interne și să identifice parlamentarii care s-ar fi aflat la bord, a declarat fosta directoare a Tarom, la conferința de presă de vineri, în care a făcut dezvăluiri după ce a fost dată afară din funcția de director al TAROM.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 10:10

Înglodat în problemele terestre ale autostrăzilor neterminate, ministrul Cuc visează cu achii larg deschiși spre cer: campioana datoriilor, TAROM, va deschide noi curse spre Beijing și New York. De fapt va redeschide, pentru ca aceste linii au funcționat până spre sfârșitul secolului cînd s-a renunțat la ele din cauza marilor cheltuieli de regie - cazarea si diurna echipelor de piloți de schimb, costurile agențiilor din cele două metropole și altele asemenea.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 08:41

Compania TAROM îşi exprimă părerea de rău faţă de situaţia creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementările aviatice internaţionale privind siguranţa şi securitatea pasagerilor.

În situaţia de faţă menţionăm următoarele:

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:05

Update: Având în vedere ultimele evenimente apărute, Compania TAROM face următoarele precizări: 

Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcţia Tehnică a Companiei TAROM îşi desfăşoară în continuare activitatea, iar operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale.

Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă şi va răspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 11:26

TAROM este noul partener al Campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), pentru ca un număr cât mai mare de români să fie informaţi cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au, dar şi cu privire la riscurile la care se expun în ţările în care intenţionează să lucreze, să studieze şi/sau să locuiască.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 21:49

Nouă aeronave de tip ATR 72-600, care urmează să fie achiziţionate de TAROM, vor fi folosite pe cursele interne, care sunt foarte aglomerate, a anunţat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Primul aparat de zbor va intra în flotă în luna octombrie.

"Procesul de reînnoire al flotei, aeronave noi tip ATR. Este o nouă generaţie", a spus Răzvan Cuc, la Antena 3.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:35

Compania TAROM anulează joi cursa ROT 392 Londra -Bucureşti, cu decolare la ora locală 16:50 de pe Aeroportul Heathrow, din cauza unor evenimente de natură tehnică apărute la aeronavă, informează operatorul naţional aerian într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Joi, 14 Martie, 2019 - 09:42

Constructia aeronavelor Boeing 737 MAX din contractul TAROM va incepe la sfarsitul anului 2020 - inceputul lui 2021, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 19:19

În calitate de membre ale Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), Blue Air şi Tarom au semnat două parteneriate privind protecţia pasagerilor în caz de întârzieri şi eliminarea formalităţilor de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 17:09
În obiectiv: circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018

Din dispoziția premierului Viorica Dăncilă, Corpul de control al prim-ministrului a declanșat astăzi o acțiune de control la Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM S.A.

Obiectivele acțiunii de control constau în verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:57

Începeţi luna cadourilor alături de TAROM! Pe tot parcursul lunii decembrie, compania naţională TAROM oferă cadou romane ilustrate de poveste pentru pasageri. 

Ne arătăm aprecierea faţă de toţi părinţii şi copiii care au investit încredere în compania noastră. În semn de mulţumire pentru ca au ales TAROM, dorim să marcăm împreună luna cadourilor cu un dar special pentru toţi copiii pasageri: un roman clasic ilustrat, din colecţia SuperErou. 

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 13:48

În perioada 15 - 18 Noiembrie 2018 Compania TAROM participă cu stand de prezentare propriu, la cea de-a 40-a ediţie a Târgului de Turism al României. 

În cadrul acestui eveniment de anvergură în industria turismului naţional la care vor fi prezenţi peste 215 de expozanţi şi va fi vizitat de oficiali, specialişti în turism, jurnalişti şi - peste 13.470 vizitatori, Compania TAROM vă aşteaptă cu un stand amenajat în incinta Complexului Expoziţional Romexpo. 

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 13:03

Ca în fiecare an, la finalul lunii octombrie, Aeroportul Internaţional Sibiu trece la programul de operare al zborurilor aferent sezonului de iarnă 2018-2019. Programul de operare de iarnă este valabil pentru perioada 28 octombrie 2018 - 30 martie 2019. 

Conform practicii generale specifice industriei aviatice, tranziţia de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii octombrie, Aeroportul Internaţional Sibiu adaptându-se la noul orar de zboruri.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:30

Compania TAROM anunţă lansarea aplicaţiei mobile TAROM app, pe Apple IOS. De astăzi, pasagerii noştri îşi pot achiziţiona bilete de pe terminalul mobil, atât pe platforma Apple cât şi Android. 

Aplicaţia TAROM, prima din istoria companiei, oferă pasagerilor o experienţă prietenoasă pornind de la căutarea celor mai bune oferte pentru rutele dorite şi până la formalităţile de check-in sau facturare. 

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 17:00

Compania TAROM lansează ofertele toamnei, la preţuri ce pornesc de la 99 de euro dus - întors pentru o serie de destinaţii, cu plecare din Bucureşti, Timişoara sau Sibiu.

Conform unui comunicat al companiei, pentru a beneficia de ofertă, cei interesaţi trebuie să cumpere bilete prin aplicaţia TAROM sau pe www.tarom.ro în perioada 3-10 octombrie. Cu biletele achiziţionate la preţurile promoţionale se poate călători în în intervalul 1 noiembrie - 15 decembrie 2018 şi după 15 ianuarie 2019.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 15:51
Piloții accesaseră o frecvență greșită

Incidentul s-a petrecut la cateva minute dupa ora locala 09:00, cauza fiind o eroare a echipajului aeronavei romanesti, scrie site-ul de specialitate AVHerald.

Boeingul 737 al Tarom efectua cursa dintre Bucuresti si Bruxelles, iar la intrarea in spatiul aerian german echipajul nu a reusit sa ia legatura cu controlorii de trafic aerian de la sol.

Conform procedurilor, au fost alarmate avioanele de lupta, care au trecut in regim supersonic pentru a intercepta aeronava romaneasca.

Vineri, 3 August, 2018 - 19:45

Operatorul de stat Tarom continuă campania "Dor de Europa" şi pune în vânzare, în perioada 3-7 august, bilete cu preţuri de 139 de euro dus-întors, informează vineri compania.

Biletele de avion la preţul de 139 euro, cu toate taxele incluse, sunt valabile pe zborurile între Bucureşti şi Belgrad, Stockholm, Barcelona, Londra, Praga, respectiv Iaşi-Luton.

Perioada de călătorie pentru această campanie, pe cursele operate de Tarom, este valabilă pentru deplasările în perioada 15 septembrie - 30 noiembrie 2018 (data ultimului retur).

Subscribe to tarom