Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 12:45

Teatrul de Stat Constanţa anunţă încheierea Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst - BE.SAFE - Constanţa 2020, odată cu revenirea în sala de spectacole.

Spectacolul care pune punctul final seriei de evenimente culturale în aer liber organizate de Teatrul de Stat Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, în vara 2020 va avea loc la Teatrul de vară Soveja, vineri, de la ora 20.30.

Vineri, 28 August, 2020 - 12:38

Vă invităm să fiţi alături de noi şi în ultimul weekend din august al Stagiunii Estivale BEstSummerArtFEst - BE.SAFE - Constanţa 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Stagiunea continuă şi în luna septembrie, cât vremea va permite organizarea de spectacole în aer liber.

Nu rataţi ocazia de a petrece astfel ultimele seri calde ale anului 2020, bucurându-vă de acte culturale de calitate!

Miercuri, 5 August, 2020 - 09:14

Începem a treia săptămână BE.SAFE cu un eveniment foarte important, deschiderea Teatrului de Vară Soveja, pe care Teatrul de Stat Constanţa l-a reabilitat parţial şi l-a igienizat în timp record, pentru a fi folosit ca spaţiu de joc în această perioadă, în care spectacolele în sală sunt interzise din cauza riscurilor de contaminare cu corona virus.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 12:52

Începem săptămâna BE.SAFE cu două reprezentaţii, miercuri, 29 iulie şi joi, 30 iulie, de la ora 21:00, în spaţiul amenajat în Parcul Arheologic, cu un spectacol după o piesă din dramaturgia românească:

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 10:07

Angajaţi ai Teatrului de Stat Constanţa donează materiale de protecţie împotriva contaminării cu Covid, pentru cadrele medicale ale Spitalului Judeţean

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 10:18

Teatrul de Stat Constanţa şi Asociaţia "Dascălii Schimbării" au pus bazele colaborării în folosul comunităţii constănţene, prin semnarea unui acord de parteneriat.

Actorii Teatrului de Stat Constanţa vor lucra cu profesori care doresc să-şi îmbunătăţească aptitudinile de comunicare cu "publicul" lor, anume cu elevii, astfel încât din acest proces de învăţare a dascălilor să reiasă un câştig pentru procesul de educaţie din sistemul preuniversitar.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 10:12

Ateliere ONLINE de scriere dramatică, pentru adolescenţi între 14 şi 18 ani
Teatrul de Stat Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Frilensăr.ro, găzduieşte ateliere ONLINE de scriere dramatică, pentru adolescenţi între 14 şi 18 ani, un program cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

De astăzi, timp de o săptămână, pot fi făcute înscrierile pentru aceste ateliere, prin completarea unui formular online, care poate fi găsit la adresa:
https://forms.gle/RkDDGJvmRQHyDqsh6 .

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 08:23

Prima AVANPREMIERĂ a spectacolului "TARTUFFE sau IMPOSTORUL" după piesa lui J.B.P.MOLIEˆRE, în regia lui HORIA SURU, este programată vineri, 7 martie, de la ora 19:00. Cea de-a doua avanpremieră va avea loc în data de 22 martie, iar PREMIERA este programată în 25 martie a.c..

Familia naivului ORGON se dezbină după ce acesta cade în mrejele misteriosului TARTUFFE, un fanatic religios care pretinde că este alesul lui Dumnezeu.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 12:37

Două comedii au fost programate pentru weekend-ul care urmează, la Teatrul de Stat Constanţa. Amândouă sunt texte româneşti care aduc în faţa spectatorilor constănţeni tipologii umane dintre cele mai interesante şi comice.

La cererea publicului, care pare a nu se mai sătura să vadă şi să revadă această comedie de mare succes, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19,00, ne întâlnim din nou cu "Gaiţele" lui Alexandru Kiriţescu, în regia lui Lucian Iancu.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 16:06

Weekend-ul de sfârşit al lunii ianuarie şi început al lunii februarie aduce la Teatrul de Stat Constanţa trei comedii de succes, dar care solicită pofta de râs a spectatorilor în feluri diferite. Vineri, 31 ianuarie, de la ora 19,00, a fost programată din nou comedia de succes "Nişte... năroji", reluată de curând, după o perioadă mai lungă în care nu a fost jucată. Este o dramatizare de Iulian Enache după ciclul de poeme "La Lilieci" de Marin Sorescu.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 12:15

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanţa reia comedia de succes "Nişte... năroji", o adaptare de Iulian Enache după ciclul de poeme "La Lilieci" de Marin Sorescu.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 11:47

Mâine, vineri, 10 ianuarie, de la ora 19:00, teatrul nostru prezintă primul spectacol din anul 2020, an pe care îl pregătim a fi plin de premiere atractive, reluări ale unor spectacole mai vechi, de succes, un festival de elită şi multe alte evenimente artistice importante.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 18:09

Înaintea weekend-ului teatral, constănţenii vor avea prilejul să vizioneze miercuri, 13 noiembrie de la ora 19,00, spectacolul "BABYBLUES", o producţie a asociaţiei Cultură'n Şură, care vorbeşte despre experienţa de a fi mamă în societatea românească. Teatrul constănţean îşi arată astfel susţinerea pentru proiecte cu temă socială, făcând totodată o punte de legătură cu mediul independent.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 12:12

Cu doar câteva zile înainte de a se prezenta cu acest spectacol la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi, de la Piteşti, precum şi la Festivalul de Teatru "Toma Caragiu", de la Ploieşti, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) prezintă vineri, 1 noiembrie, de la ora 19.00, "Billy şchiopul". Publicul constănţean va avea astfel prilejul să o aplaude pe Mirela Pană, câştigătoarea premiului pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, decernat în această lună, la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 19:15

Teatrul de Stat Constanţa organizează în perioada 20 - 30 iunie 2019 cea de a IVa ediție a Festivalului Internaţional de Teatru MITURILE CETĂŢII, o amplă acţiune culturală la care vor participa peste 30 de teatre din țară și străinătate. Spectacolele din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” dar şi în Piața Ovidiu. 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:27

Duminică, pe 9 iunie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Stat Constanţa se joacă spectacolul "Să ne răzbunăm, iubito!", o comedie spumoasă care de zece ani aduce bucurie în sufletele spectatorilor constănţeni.

Spectacolul "Să ne răzbunăm, iubito!" ce are ca punct de plecare vodevilul celebrului dramaturg francez Georges Feydeau, este o comedie cu multe răsturnări de situaţie, în care adulterul, pasiunea, minciunile, legăturile dintre personaje, surprizele, replicile de un umor spumos captivează spectatorii şi, mai ales, îi distrează copios.

Luni, 20 Mai, 2019 - 10:08

Cu prilejul Zilei Constanţei, Teatrul de Stat a programat pentru această săptămână două reprezentaţii ale îndrăgitului spectacol GAIŢELE de Alexandru Kiriţescu - joi, 23 mai şi vineri, 24 mai 2019, ora 19:00.

Montarea de la Constanţa, ce poartă semnătura regizorului Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai celebre montări ale acestui text. Apetenţa publicului pentru peripeţiile familiale ale clanului Dudulenilor, pentru replicile savuroase şi bârfele suculente, dar şi pentru viziunea regizorală, se traduce în săli pline la fiecare reprezentaţie.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 13:00

Teatrul de Stat Constanța programează vineri, 10 mai 2019, cu ocazia ZILEI REGALITĂȚII, producția „INIMA REGINEI MARIA”, un spectacol-manifest ce dă publicului prilejul de a afla cum s-a ajuns până la miraculoasa Mare Unire din 1918, în condiţiile în care toate circumstanţele păreau defavorabile ţării noastre.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 13:55

Teatrul de Stat Constanţa invită publicul spectator la un eveniment cu intrare liberă, miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.

Gheorghe Ifrim, actorul Teatrului "L.S. Bulandra" din Bucureşti, va susţine un one man show în care va vorbi despre sine, despre noi şi despre câteva dintre legendele care ne-au îmbogăţit viaţa în ultima jumătate de secol.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 11:44

Al doilea weekend al lunii martie aduce pe scenă trei spectacole care abordează poveşti şi tipologii umane diferite, fiecare aducând la suprafaţă, în felul său, influenţa pe care femeia o are asupra oamenilor şi situaţiilor cu care se întâlneşte.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:34

De Mărţişor, Cea mai frumoasă soţie dă startul vesel primăverii, Jurnal de România. Constanţa readuce pe scenă teatrul - confesiune, iar Testosteron încheie weekendul cu entuziasm şi mult umor.

Vineri, 1 MARTIE, de la ora 19.00, se joacă din nou "Cea mai frumoasă soţie",(cu titlul original "Madame est trop belle"), de Eugene Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe ţară la Constanţa, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte. Îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 20:00

Directorul Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, va fi schimbat din funcţie în urma unui control în cadrul instituţiei, dispus de preşedintele Consiliului Judeţean, după ce mai mulţi actori au reclamat abuzuri ale conducerii.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 09:48

Luând în considerare prognoza meteo pentru data de azi, care indică ploaie şi grindină, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) a luat decizia de a muta ultimul spectacol din Festivalul Internaţional de Teatru MITURILE CETĂŢII în interior.

Subscribe to Teatrul de Stat Constanţa