Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 12:46

Teatrul Evreiesc de Stat deschide stagiunea 2020-2021 cu o PREMIERĂ: CELE MAI FRUMOASE ZILE ALE TINEREŢII MELE, dramatizare de Liana Ceterchi după jurnalul Anei Novac, traducere Anca Domnica-Ilea. Scenografia poartă semnătura Vioricăi Petrovici, iar coregrafia îi aparţine Mălinei Andrei. Ilustraţia muzicală este realizată de Bogdan Lifşin şi Sergiu Marin, iar conceptul video este semnat de Liviu Alecu. Asistenţă regie: Anka Levana.

Miercuri, 5 August, 2020 - 14:42

Ȋn weekendul 8-9 august, muzica se îmbină cu teatrul în aer liber la „Bucureştii lui Caragiale”, în spectacolele concert ale Teatrului Evreiesc de Stat şi concertul educativ al Operei Comice pentru Copii. Acesta este cel de-al patrulea weekend al festivalului care oferă bucureştenilor, după o lungă perioadă de cultură online, spectacole de teatru cu acces gratuit în Parcul Cişmigiu.

Luni, 25 Mai, 2020 - 08:46

Teatrul Evreiesc de Stat va organiza în perioada 25-31 mai cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST. "THE BEST OF TES FEST" va fi o retrospectivă on-line a unora dintre cele mai importante momente prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, pe parcursul primelor patru ediţii ale Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST.

Fragmente din înregistrările video, realizate pe scena noastră, dar şi momente artistice în premieră, realizate de actorii trupei TES, vor fi transmise zilnic, pe reţelele noastre de socializare:

Joi, 21 Mai, 2020 - 09:57

Teatrul Evreiesc de Stat va organiza în perioada 25-31 mai cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST. "THE BEST OF TES FEST" va fi o retrospectivă on-line a unora dintre cele mai importante momente prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, pe parcursul ediţii ale Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 11:46

Teatrul Evreiesc de Stat invită publicul sâmbătă, 1 februarie & duminică, 2 februarie, de la ora 19.00, la PREMIERA spectacolului ACTUL DE CĂSĂORIE de Ephraim Kishon, în regia lui Dan Tudor. Scenografia este semnată Vladimir Iuganu, coregrafia de Florin Fieroiu, iar muzica de Vlaicu Golcea.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 12:43

Teatrul Evreiesc de Stat comemorează 79 de ani de la Pogromul de la Bucureşti din 21-23 ianuarie 1941. Desfăşurat pe fondul Rebeliunii Legionare - conflictul deschis dintre generalul Ion Antonescu şi Mişcarea Legionară - acest episod reprezintă unul dintre momentele de apogeu al practicilor antisemite. Tragicul eveniment a fost alcătuit dintr-o serie de acte violente şi crime împotriva evreilor din Capitală.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 08:27

TEATRUL EVREIESC DE STAT, în calitate de continuator al tradiţiei culturii idis în România, a sărbătorit astăzi, în cea de-a doua zi a FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU IDIŞ TES FEST, ZIUA LIMBII ŞI TEATRULUI IDIŞ, dedicată mostenirii teatrale idis din România. 

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 08:49

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 29 mai - 2 iunie 2019, a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, cu scopul prezentării şi promovării culturii şi limbii idiş, sub toate aspectele sale. Ediţia din acest an a festivalului îşi propune să evidenţieze, o dată în plus, specificul culturii idiş, în contextul celebrării Zilei Limbii şi Teatrului Idiş în data de 30 mai, zi legiferată de Parlamentul României în anul 2017.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 12:31

Vineri, 7 decembrie, de la ora 19.00 la Teatrul Evreiesc de Stat, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria împreună cu Orchestra Medicilor "Dr Ermil Nichifor" dirijată de Iosif Ion Prunner organizează Concertul Caritabil de Crăciun în beneficiul celor aproape 5000 de pacienţi ai policlinicilor sociale.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 13:40

Teatrul Evreiesc de Stat, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române, vă invită vineri, 7 septembrie, de la ora 16.00, la spectacolul ”Glasuri feminine din lirica evreiască”. Recitalul, susținut de actrița Maia Morgenstern, acompaniată de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat - Bogdan Lifșin, Rodica Gancea, Sergiu Marin, Mihai Pintenaru, Feras Sarmini, va cuprinde creații poetice aparținând autoarelor Margareta Sterian, Maria Banuș, Veronica Porumbacu, Luciana Friedmann, Sylvia Riri Manor și Bianca Marcovici.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 12:37

Teatrul Evreiesc de Stat, organizează sâmbătă, 2 iunie și duminică, 3 iunie, de la ora 19.00, premiera spectacolului ”La ordin, Führer!”, de Brigitte Schwaiger (traducerea Dan Stoica), în regia artistică a lui Mihai Măniuțiu. Scenografia este semnată de Andrea Gavriliu, decorul este realizat de Adrian Damian, iar costumele de Claudia Castrase. Ilustrația muzicală îi aparține lui Șerban Ursachi, iar lightdesign-ul lui Cristian Simon.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:56

Compania de teatru Giuvlipen, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, organizează miercuri, 6 iunie, de la ora 19.00, la TES, la premiera spectacolului ”Kali Traš / Frica Neagră”, o co-producție bilingvă română - romani (cu traducere în română), adaptare liberă de Mihai Lukacs, după romanul ”Cu moartea-n ochi”, al scriitorului şi supraviețuitorului rom Valerică Stănescu. În regia artistică a lui Mihai Lukacs, spectacolul îi are în distribuție pe Zita Moldovan, Mihaela Drăgan, Marcel Costea, Ninel Petrache și Mircea Dragoman.

Joi, 17 Mai, 2018 - 09:33

Teatrul Evreiesc de Stat anunță rezultatele primei ediții a Concursului Național de Dramaturgie Contemporană Evreiască, desfășurat în cadrul programului de teatru pentru dreptate socială Ticun Olam. Concursul, care se va desfășura anual, își propune descoperirea, dezvoltarea și punerea în scenă a unor piese de teatru care pornesc de la biografiile diverselor personalități evreiești din istoria, societatea și cultura română.

Joi, 17 Mai, 2018 - 09:25

Teatrul Evreiesc de Stat deschide seria spectacolelor dedicate Centenarului Marii Uniri cu spectacolul-lectură Ițic Manger - simplu și din inimă să ne fie cântul. Evenimentul este programat vineri, 18 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 09:55

Teatrul Evreiesc de Stat se află în perioada aceasta în turneul ”Teatru peste Prut”, desfășurat la Teatrul Satiricus ”I.L. Caragiale”, din Chișinău. Miercuri, 25 aprilie, de la ora 17.00, în cadrul acestui turneu, va avea loc un spectacol lectură ”Ad Hoc”, ce va fi susținut de actorii celor două teatre. Din distribuția spectacolului vor face parte Viorica Bantaș, Olga Anghelici, Darius Daradici, Valeriu Cazacu, Mircea Dragoman, Irina Rusu, Neculai Predica, împreună cu alți actori ai trupei Teatrului Satiricus ”I.L. Caragiale”.

Luni, 5 Martie, 2018 - 09:31

Miercuri, 7 februarie, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat vă invită la Domiciliu Instabil, spectacol de teatru comunitar despre istoria locuirii în România, realizat de echipa VÂRSTA4.

Subscribe to teatrul evreiesc de stat