Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 11:11

Marţi, 20 octombrie 2020, începând cu ora 18:30, s-a desfăşurat on line şi live-streamed festivitatea de premiere Fotogeografica 2020.

Cu acest prilej, a fost prezentat şi catalogul Fotogeografica 2020 ce conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele trei secţiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural şi wildlife, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului (expo on line https://www.fotogeografica.ro/castigatori-si-galerie/ 2020).

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:58

"Autobahn" sau despre cum trecem unii pe lângă alţii
Premiera astăzi şi mâine la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luni, 10 August, 2020 - 13:36

Primele opt reprezentaţii vor avea loc în aer liber la Fabrica de Cultură

"Metamorfoze", regia Silviu Purcărete, "Steaua fără nume", regia Florin Coşuleţ şi "Balul", regia Radu Nica sunt primele spectacole pe care Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu le va prezenta publicului, în aer liber, la Fabrica de Cultură, începând cu data de 27 august 2020.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 12:01

Festivalul internațional de Teatru Turda a ajuns la cea de-a 4 -a ediţie şi se va desfăşura conform datelor propuse încă de anul trecut: 26 iunie-5 iulie. FIT Turda 2020 va fi o ediţie specială cu un format adaptat situaţiei pandemice în care ne aflăm. Spaţiile de joc alese vor fi outdoor şi vor respecta măsurile impuse de autorităţi, iar publicul va urmări spectacolele în siguranţă. Spectacolele propuse pentru această ediţie vor ţine cont de distanţarea impusă prin lege spre binele artiştilor şi nu numai.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 09:14

Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova continuă seria marilor producţii prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de facebook - www.fb.com/tncms.oficial - un alt mare spectacol produs la Naţionalul craiovean: RINOCERII de Eugene Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, la invitaţia directorului de atunci al instituţiei, Mircea Cornişteanu. Spectacolul va putea fi vizionat duminică, 31 mai 2020, ora 19:00.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:50

Ediţia a III-a online cu participare naţională

În perioada 12-14 iunie 2020 va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului de Teatru al Adolescenţilor, de data aceasta online.

Luni, 11 Mai, 2020 - 08:52

O nouă săptămână de conferinţe online, la TNB. În week-end, pentru a treia săptămână consecutiv, după "Năpasta" de I.L.Caragiale şi "Allegro, ma non troppo" de Ion Minulescu, piesa românească îşi revendică un loc privilegiat. Şi acest final de săptămână ne oferă şansa de a reîntâlni o parte dintre actorii pe care noi, ca şi dumneavoastră aşteptăm să-i reîntâlnim în sălile teatrului. Până atunci, vă prezentăm programul pe care îl veţi putea urmări de luni până duminică, pe canalul de Youtube al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 11:11

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu difuzează în premieră absolută online, în această seară, de la ora 19:00, primul spectacol pus în scenă la Sibiu de regizorul Silviu Purcărete: "Pilafuri şi parfum de măgar", spectacol ce are la bază texte alese de Silviu Purcărete şi Alain Garlan din "O mie şi una de nopţi".

Spectacolul este o producţie din anul 2001 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi a naţionalului sibian, pe muzica lui Vasile Şirli. Scenografia este realizată de Helmut Sturmer.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 13:45

Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti anunţă premiera spectacolului Beginners, în zilele de 3 şi 4 martie 2020, la Sala Atelier, în regia lui Bobi Pricop, pe un text de Tim Crouch, unul dintre cei mai neconvenţionali dramaturgi englezi contemporani. Creator al unor spectacole de teatru care se folosesc de tehnologii multimedia şi care explorează graniţele artei dramatice, Bobi Pricop este la cea de-a treia întâlnire cu autorul britanic, după "Un stejar" montat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ şi "Autorul", pus în scenă la Teatrul "Marin Sorescu" din Craiova.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 20:00

Duminică 16 februarie 2020, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, invitatul Conferintelor Teatrului National va fi E.S. Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București. Excelenta Sa va susține conferința cu tema 'România în care m-am întors' în limba română.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 13:25

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediţia 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferinţe speciale FITS şi TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie 2020, pe arhitectul Ştefan Dorin Adam. Conferinţa va avea ca temă spaţiile comunităţilor, dialogul punând accentul pe creativitate, în definirea acestor spaţii.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 09:54

Spectacolul de dans contemporan TRACES, prezentat în premieră mondială în cadrul EUROPALIA ROMANIA în luna decembrie a anului trecut, va avea o reprezentaţie unică în 9 ianuarie, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, deschizând astfel turneul internaţional al companiei Ultima Vez / Wim Vandekeybus.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 08:17

Scrisă în 1932, piesa "Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ion Popa a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mai montate texte interbelice din literatura dramatică română. Povestea celor trei mici negustori - un român, un evreu şi un turc - a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefineşte relaţiile interetnice şi, în profunzime, cele interumane.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 18:04

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu (TNRS) a anunţat miercuri, că piesa "Oidip" regizată de Silviu Purcărete a primit premiul pentru cel mai bun spectacol străin în China.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 14:38

Stagiunea de vară a TNRS aduce pe scenă cele mai îndrăgite comedii din repertoriul naţionalului sibian şi şase reprezentaţii cu spectacolul "Faust", regia Silviu Purcărete.

Au fost puse în vânzare biletele pentru primele spectacole din septembrie şi octombrie.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 13:50

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", lansează a VI-a ediţie a programului 9G la TNB (Noua Generaţie) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol. Programul a fost lansat în ianuarie 2014, până în prezent fiind selectate 22 proiecte, 17 dintre ele fiind incluse în Stagiunea 9G la TNB.

9G la TNB se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 11:48

Ultima conferinţă specială FITS şi TNRS dinainte de festival, va avea loc în data de 24 mai.

Constantin Chiriac în dialog cu Octavian Saiu.

"Identitatea culturală: individ şi comunitate" este tema ultimei conferinţe speiciale FITS şi TNRS dinaintea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 mai 2019, de la ora 18,00, în spaţiul fostei Librării Habitus Sibiu şi îl va aduce în faţa publicului, alături de Constantin Chiriac, pe Octavian Saiu - profesor, cercetător şi critic de teatru. Accesul publicului va fi gratuit. 

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 09:58

În această zi de miercuri, 17 aprilie 2019, unul din cele mai îndrăgite spectacole ale scenei româneşti, moralizator fără ostentaţie şi cu lipici la public, "Dineu cu proşti", producţie a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti, ajunge la un număr impresionant de reprezentaţii.

S-a jucat peste tot în ţară cu săli arhipline şi publicul îl aclamă, cerând noi reprezentaţii. Un must see pe care îl puteţi revedea oricând, acesta este "Dineu cu proşti" de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:45

Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul "Ioana Preda" din filmul "Moon Hotel Kabul", regia Anca Damian

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 08:36

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă luni, 4 februarie 2019, de la ora 19:00, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad, spectacolul "Perfect compus", scris şi regizat de Alexandra Badea, una dintre cele mai importante voci regizorale şi artistice ale Franţei, laureată a Marelui Premiu pentru Literatură Dramatică. Spectacolul va fi urmat de o sesiune de discuţii cu publicul la care va participa, alături de actorii din distribuţia spectacolului, şi regizoarea Alexandra Badea.

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 13:00

Două din cele mai recente premiere ale Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău se joacă şi în acest an pe scena TNB, în cadrul turneului "Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău".

În zilele de 26 şi 27 ianuarie 2019, de la ora 19.00, la Sala Studio, cu câte o singură reprezentaţie fiecare, vor fi prezentate: Carnavalul - spectacol pe texte de Caragiale şi Livada de vişini, de Cehov.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 14:15

Luna octombrie a adus o agendă încărcată de evenimente pentru actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. După ce a acordat şi în acest an Premiile Constantin Chiriac copiilor din comuna natală Prisăcani, Constantin Chiriac a participat în luna octombrie la nu mai puţin de şaisprezece evenimente: spectacole de teatru, conferinţe, workshopuri, recitaluri de poezie, susţinute în ţară şi străinătate.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 09:22

Actorii Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu vor începe un turneu de două săptămâni în China cu spectacolele "Aşteptându-l pe Godot" şi "Oidip" - ambele regizate de Silviu Purcărete. Spectacolele vor fi prezentate în cadrul a două dintre cele mai de prestigiu festivaluri de teatru din Asia: Wuzhen Theatre Festival şi China Shanghai International Arts Festival.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:52

Stagiunea 2018-2019 este prima după reconstrucţia şi reabilitarea Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti care îşi deschide porţile invitând publicul la toate cele 7 săli, cu o paletă amplă de evenimente, atât teatrale, cât şi din categoria celor "Parateatrale".

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 14:00

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă spectacolul 'Oidip' în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru 'Miturile Cetăţii', care se desfăşoară în perioada 20 - 27 iunie 2018. Reprezentaţia are loc miercuri, 27 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul de Stat Constanţa.

Subscribe to Teatrul Naţional