Vineri, 16 August, 2019 - 08:29

"Nevestele vesele din Windsor" de William Shakespeare, spectacol preluat de la Teatrul Metropolis, este propunerea pe care Casa de Producţie TVR o face pentru sfârşitul săptămânii

Regia: Alexandru Tocilescu

În distribuţie: Lucian Iancu, George Ivaşcu, Adriana Trandafir, Ion Grosu, Crina Mureşan, Mariana Dănescu, Mihai Niţă, Victor Apetrei, Mihai Stănescu, Marcel Lovin, Gelu Niţu, Eduard Haris, Adi Ciobanu, Şerban Celea, Dan Cogălniceanu, Ionuţ Ciocea, Andrei Bratu, Darius Daradici, Dan Rădulescu, Loredana Cavasdan, Ştefania Dumitru, Raluca Botez, Eduard Cârlan

Miercuri, 14 August, 2019 - 09:50

Echipa "Câştigă România!" se va afla în perioada 15-17 august la festivalul "Folk Rock Fest" din Piatra Craiului, un festival de muzică rock, rock alternativ, indie şi folk, şi aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu pasionaţii concursurilor de cultură generală.

Fanii vor putea să viziteze cortul "Câştigă România!", vor discuta cu echipa concursului difuzat de TVR 2, pot să câştige premii, iar cei care doresc să îşi verifice cunoştinţe de cultură generală şi să trăiască emoţiile show-ului televizat se pot înscrie la preselecţii.

Marţi, 13 August, 2019 - 14:22

Moment aniversar pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019. În urmă cu 40 de ani, „Eu sunt Corina”, un spectacol de televiziune produs de regretatul Tudor Vornicu, alături de echipa sa, devenea show-ul care aducea culoare în casele românilor. Vedeta spectacolului, filmat în Studiul 1 al Televiziunii Române, era Corina Chiriac, iar invitat special, Gheorghe Zamfir, artist care în 1979 deja cunoscuse faima internaţională.

Vineri, 9 August, 2019 - 19:43

Virgil Ianţu şi echipa 'Câştigă România!' au dat startul filmărilor pentru cel de-al şaselea sezon al concursului de cultură generală difuzat de TVR 2. Aşa cum ne-am obişnuit deja, noul sezon 'Câştigă România!' a pregătit surprize noi şi pe placul concurenţilor: începând din toamnă, sunt mai multe şanse de câştig.

Miercuri, 7 August, 2019 - 12:28

Teatrul de Comedie aduce în cea de-a treia stagiune de Teatru în TVR  Masa puterilor noastre, de Petre Barbu, în regia Silviei Roman.
Spectacolul se joacă pe 24 august, 1 septembrie, 7 septembrie și pe 12 și 13 septembrie, când se și înregistrează pentru TV.
Din distribuție fac parte András Demeter, Liliana Pană, Flavia Hojda, Costel Dobrescu, Olga Bela, Răzvan Rotaru și Andreea Alexandrescu.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 10:40

Tradiţia celui mai longeviv festival de muzică uşoară românească merge mai departe! În acest weekend, 3 şi 4 august, începând cu ora 20.00, la TVR 2 şi TVR HD festivalul va fi transmis în direct.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 17:18

Un spectacol intens, cât o poveste de viaţă, într-o singură oră – aceasta este prima reprezentaţie din cea de-a treia stagiune Teatru în TVR, spectacol pe care publicul este invitat să îl vadă la Grădina Moliére vineri, 26 iulie, de la ora 20.30.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 15:15

În plină vară, Paul Surugiu-Fuego vine cu o premieră! Vedeta TVR2 îşi face bagajul şi se mută, pentru o lună la mal de mare! Astfel, din 2 august, în fiecare vineri, de la ora 17.45, Fuego spune că îi este "DRAG DE MAREA MEA!", cea mai nouă şi fresh ediţie estivală, de la TVR 2.

Emisiunea "DRAG DE MAREA MEA!" va fi o gură de aer proaspăt, din inima litoralului românesc, cu surprize, noutăţi şi jocurile venite direct din mijlocul atmosferei de vacanţă. Pentru fanii săi, Fuego a pregătit premiere muzicale estivale care se vor auzi doar la TVR 2, în fiecare vineri, de la ora 17.45.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 13:11

Televiziunea Română continuă programul "Teatru în TVR", pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului "Teatru în TVR". Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Moliere, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.

Cele 6 spectacole care se vor juca în actuala stagiune "Teatru în TVR" sunt:

- "Ursul" de A.P. Cehov, Teatrul Coquette 

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 13:30

"Cerbul de Aur 2019" dă startul concursului pe Facebook "Priveşte Cerbul" unde o fotografie vă poate asigura un loc la serile festivalului care va avea loc în perioada 22 - 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 09:59

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că "ar fi fost mai bine" dacă Alianţa USR PLUS nu şi-ar desemna un candidat la alegerile prezidenţiale.

"E dreptul lor să îşi depună candidat, ar fi fost mai bine să nu îşi depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul e practic o fărâmiţare a electoratului ne-PSD sau anti-PSD. Creează oportunităţi multiple. (...) Ce să le spunem dacă ei au zis din capul locului: noi ne punem candidat? E democraţie, orice formaţiune îşi poate depune candidat", a declarat Orban, la TVR1.
 

Joi, 11 Iulie, 2019 - 18:14

Cerbul de Aur, cel mai mare festival internaţional de interpretare organizat în România, şi-a aflat concurenţii ediţiei 2019! 12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro. 

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 16:10

Crina Mardare, Cătălin Cățoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio România), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remețan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR și Gabriel Scîrlet, regizor muzical TVR, sunt jurații selecției din acest an pentru concursul internațional de interpretare a Festivalului Cerbul de Aur.

Doar 12 artiști, dintre cei 71 înscriși, vor urca pe scena Festivalului, iar juriul de selecție va alege, zilele următoare, numele celor pe care îi vom urmări în concursul de la Brașov.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 12:31

Crina Mardare, Cătălin Cățoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio România), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remețan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR și Gabriel Scîrlet, regizor muzical TVR, sunt jurații selecției din acest an pentru concursul internațional de interpretare a Festivalului Cerbul de Aur.

Doar 12 artiști, dintre cei 71 înscriși, vor urca pe scena Festivalului, iar juriul de selecție va alege, zilele următoare, numele celor pe care îi vom urmări în concursul de la Brașov. 

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 12:30

Tricolorii mici au adunat din nou românii în faţa micilor ecrane la TVR, deşi s-au oprit în semifinale la CE U21. Naţionala de fotbal U21 a reuşit performanţe istorice la acest campionat, întrecând Naţionala mare de fotbal a României - palmares şi audienţe, iar drumul lor abia începe! Felicitări, băieţi, pentru cea mai valoroasă performanţă din fotbalul românesc a unei naţionale de fotbal a României! Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vă aşteaptă! Prima semifinală a CE U21, Germania - România, a adus TVR 1 în poziţia de lider incontestabil de audienţă pe toate categoriile de public.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 18:34
Doina Gradea este acuzată că are o atitudine dictatorială

În calitate de partener social în Societatea Română de Televiziune, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSindîmpreună cu filiala sa MediaSind TVR, vă solicită retragerea sprijinului politic președintelui-director general Doina Gradea, înainte să distrugă total cea mai mari instituție de presă din țară, Televiziunea Română.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 14:05

Partidă care decide prezenta României U21 în semifinalele CE de Fotbal U21 şi o calificare istorică la JO este în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD, de la ora 22.00.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 08:15

Marian Voicu (producător tv), Gabriela Avram (jurnalist tv senior), Horia Gruşcă (producător tv), Radu Aurel Tudor (jurnalist tv) şi Ion Banu (producător tv) au fost aleşi pentru calitatea de membri ai Comisiei de Etică şi Arbitraj din SRTv, în urma scrutinului organizat în zilele de 11 şi 12 iunie 2019, la sediile TVR din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş.
Răzvan Bucuroiu (producător tv), Ruxandra Elena Ţuchel (producător tv) şi Diana Mihaela Ciuruş (jurnalist tv) au fost aleşi pentru calitatea de membri supleanţi, conform votului.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 17:20

Miercuri, 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Televiziunii Române și ai autorităților locale - Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Județean Brașov - au anunțat semnarea unui acord de parteneriat pentru organizarea ediției din acest an a Festivalului Internațional Cerbul de Aur.

La evenimentul organizat la sediul Primăriei Brașov au participat Doina Gradea, președinte-director general TVR, George Scripcaru, primar al municipiului Brașov, Adrian-Ioan Veștea, președinte al Consiliului Județean Brașov și Smaranda Vornicu-Shalit, directorul festivalului.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:06

Scrie cărţi care se vând în milioane de exemplare, este tradus în peste 50 de limbi. Are 43 de ani, e istoric, filosof şi autorul celebrelor "Sapiens", "Homo Deus", "21 de lecţii pentru secolul XXI". Scriitorul şi profesorul Yuval Noah Harari este invitatul lui Cătălin Ştefănescu în studioul Garantat 100%. Vedem interviul acordat în exclusivitate Televiziunii Române duminică, 9 iunie, de la 23.00.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 13:39

TVR 1 îţi face mai uşoară recapitularea pentru Bacalaureat! Mari filme, recompensate cu premii şi care au la bază cărţile cerute la Bac - "Ion: Blestemul Iubirii", "Răscoala", "Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu" - rulează la TVR 1 începând de luni, 3 iunie.

Timp de două săptămâni, serile, de la 22.10, sunt rezervate unor mari filme, ecranizări ale unor opere literare care se cer la Bac. La TVR 1, din 3 iunie, începe Festivalul Filmului Bacalaureat.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 13:38

Fanii "Câştigă România!" au şansa să-şi împlinească visul şi să devină concurenţii unicului concurs de cultură generală din peisajul media.

După preselecţiile din Capitală, Iaşi şi Timişoara, caravana "Câştigă România!" ajunge în alte două mari oraşe ale ţării: Braşov şi Sibiu. De la întâlnire nu va lipsi VIRGIL IANŢU, gazda concursului difuzat de TVR 2, care îi învită pe cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României la un dialog antrenant şi să se înscrie la preselecţiile celui de-al şaselea sezon "Câştigă România!".

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:17

Transmisiunile pe care TVR le va face cu ocazia vizitei Papei Francisc în România vor fi cele mai complexe din istoria Televiziunii Române. Sute de oameni şi zeci de camere video vor transmite imagini pentru 200 de televiziuni din întreaga lume!

Pregătirile au început în TVR de mai bine de 3 luni.

O echipă a TVR îl va însoţi permanent pe Papa Francisc.

Cea mai importantă transmisiune va fi cea de la Blaj.

La plecarea spre Roma, Papa Francisc va susţine în avion o conferinţă de presă.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 14:14

Vineri, sâmbătă şi duminică, patru super-echipe de handbal feminin fac spectacol la Brăila

La acest final de săptămână Televiziunea Română vă aduce handbal de cel mai înalt nivel, la care participă naţionala României (semifinalistă la ultimul campionat european), a Angolei (campioana Africii), reprezentativa Japoniei (vicecampioana Asiei) şi naţionala noastră de tineret, România B.

Meciurile de la Brăila reprezintă şi începutul pregătirilor pentru Campionatul Mondial din Japonia, de la finalul acestui an, la care participă toate cele trei echipe naţionale.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Marţi, 14 Mai, 2019 - 13:02

Pe 15, 22 şi 29 mai, la TVR 1 şi TVR HD vedem în direct cele trei meciuri de handbal masculin în urma cărora se decide câştigătoarea Ligii Zimbrilor. Finala este jucată de AHC Dobrogea Sud şi de CS Dinamo Bucureşti, în sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 10:55
Documentar despre China al Marinei Almășan „refuzat” printr-o decizie a PDG

Nici nu s-au stins bine  ecourile declanșate de lansarea ultimului Raport FreeEx al libertății de exprimare din România în care președintele-general al Societății Române de Televiziune - SRTV, Doina Gradea, are alocat un întreg capitol, că un nou conflict a izbucnit  în această instituție publică de presă.

 

Marţi, 7 Mai, 2019 - 13:51

Nici nu s-au stins bine ecourile declanşate de lansarea ultimului Raport FreeEx al libertăţii de exprimare din România în care preşedintele-general al Societăţii Române de Televiziune - SRTV, Doina Gradea, are alocat un întreg capitol, că un nou conflict a izbucnit în această instituţie publică de presă. 

Marţi, 7 Mai, 2019 - 09:30

Emoţii mari la Tel Aviv, unde reprezentanții României au făcut primele repetiții pe scena Eurovision 2019. Încă din prima zi, show-ul României a impresionat prin culoare, efecte, dinamism și forță. 

Vineri, 3 Mai, 2019 - 12:58

Cu Marius Constantinescu, din 5 mai, în fiecare duminică, de la ora 18.30, la TVR3!

Din această săptămână, TVR 3 vă invită in fiecare seară de duminică, să încheiaţi săptămâna şi să vă "încărcaţi bateriile" pentru o nouă zi de luni urmărind Vizual, noua emisiune care vă descoperă lucruri alese, inedite, surprinzătoare.

Subscribe to TVR