Vineri, 22 Mai, 2020 - 19:00

​Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi, că în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 17:13

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți după-amiază o declarație de presă.  

Declarații ale șefului statului:

Luni, 16 Martie, 2020 - 15:40

În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, în acord cu misiunea sa publică, TVR oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ prin intermediul emisiunii “Teleşcoala”, difuzată de luni până vineri, pe TVR 2 și TVR 3.

Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

Joi, 12 Martie, 2020 - 18:00
Cursurile vor putea fi urmărite la TVR 2, pe canalul de Youtube al TVR și pe site-ul www.tvr.ro

În acord cu misiunea sa publică, TVR se implică în pregătirea elevilor pentru Capacitate şi Bacalaureat şi va difuza programe educative pentru elevi. Cursurile vor putea fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro.

După aproape patru decenii, emisiunea „Teleşcoala” se întoarce la TVR 2 într-o formă modernă, adaptată noilor generaţii de elevi şi cu metode optime de predare.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:42

 

Ludovic Orban a declarat, vineri seara, la TVR, ca dupa alegerile anticipate, daca PNL nu va obtine suficiente mandate pentru a forma singur guvernul, partenerii vor fi, cel mai probabil, USR-PLUS si PMP.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 11:55

Vom petrece o noapte de Revelion ca pe vremuri... dar cu un aer proaspăt, modern: varietăţi, momente de umor, interpretate de actori consacraţi, dar şi din noul val, recitaluri ale unor artişti iubiţi de public.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 17:00

Persoanele cu deficienţe de vedere şi-ar dori ca viitorul preşedinte să găsească pentru ele o soluţie  să meargă la vot fără însoţitor în cabină. Pentru unii, găsirea unei persoane de încredere reprezintă o reală problemă. Nevăzătorii din Iaşi susţin că este una dintre cauzele care i-au făcut să iasă din case pentru a-şi exprima astăzi opţiunea electorală.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 14:32

 În cadrul Cursurilor de Măiestrie Artistică 2019, cinstind memoria Haricleei Darclée la 80 de ani de la trecerea sa la cele veşnice, manifestările din acest an au constituit în acelaşi timp o formidabilă pregătire pentru ediţia din 2020 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, celebrând 25 de ani de remarcabile împliniri.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 16:44

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea României la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita unui buget care va fi aprobat şi alocat proiectului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2020.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului. Următoarea competiţie muzicală va avea loc în luna mai, la Rotterdam, Olanda, după ce Duncan Laurence a câştigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 13:58

Duminică 15 septembrie, de la ora 22.30, urmăriţi la TVR 1 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Ateneul Român, concertul susţinut de Orchestra Barocă din Freiburg şi Corul Zurcher Sing-Akademie. Dirijor Rene Jacobs. Concertmaestru Anne Katharina Schreiber. Solişti: soprana Polina Pasztircsak, altista Sophie Harmsen, tenorul Nikolaus Pfannkuch şi baritonul Johannes Weisser.

În program: Ludwig van Beethoven - Missa solemnis op. 123 în re major.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:17

Tânăra cântăreaţă albaneză Inis Neziri câştiga în 2018 Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. La numai 17 ani, Inis a interpretat în concurs piesele "Dau viaţa mea pentru o iubire" şi "Piedestal", iar talentul său a impresionat juriul şi publicul. De atunci, cariera sa s-a aflat pe o pantă ascendentă. Artista spune în interviul acordat la un an după participarea la prestigiosului festival internaţional de la Braşov că a fost cel mai important pas făcut în cariera sa muzicală şi le dă un sfat tinerilor artişti din Concursul Cerbul de Aur 2019.

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 16:30
Duminică la ora 10

 La mitingul electoral de la Galați, Liviu Dragnea a dat ca exemplu programul guvernamental pentru susținerea producției de tomate, context în care a anunțat că duminică dimineață va fi la emisiunea Viața satului, de la TVR, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea. „Acolo o să vă spun cum extindem programul de tomate. Pentru că alocăm bani și mai mulți, alocăm bani și pentru încălzirea serelor, pentru că vreau să acoperim și lunile de iarnă cu tomate românești”, a declarat președintele PSD. Alte declarații:

Marţi, 5 Martie, 2019 - 14:00

Duminică, de la ora 15.00, la TVR 2 şi TVR HD, Paul Surugiu-Fuego revine cu noi suprize şi poveşti ale unor oameni minunaţi, în cel de-al doilea sezon al galelor "DRAG DE ROMÂNIA MEA!".

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 14:00

În filmul biografic "Jackie" aflăm povestea zilelor dramatice care au urmat asasinării preşedintelui american John F. Kennedy, relatată din perspectiva Primei Doamne, Jacqueline Kennedy. Îl vedem la TVR 1, vineri, 11 ianuarie, de la 21.10.

TVR 1 difuzează vineri, 11 ianuarie, de la ora 21.10, filmul biografic "Jackie", coproducţie SUA, Chile, Spania 2016, în regia lui Pablo Larrain. Actriţa Natalie Portman o interpretează pe Jacqueline Kennedy, Prima Doamnă a Americii, distribuţia filmului fiind completată de actorii Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 13:18

Spectacolul-eveniment Vlaicu Vodă va fi difuzat pe TVR 1, duminică, 18 noiembrie 2018, ora 17:25. Producția a fost preluată pentru televiziune de Casa de Producție TVR, oferind astfel publicului larg ocazia de a urmări cel mai complex spectacol de teatru în aer liber realizat până acum în România și, totodată, cel mai amplu demers cultural de pe agenda Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul EXCELSIOR și s-a desfășurat în perioadele 8-10 iunie și 22-26 august 2018, în Piața Constituției din București.

Joi, 23 August, 2018 - 10:36

Începând din 24 august, „Agenda Cerbului de Aur” ne ţine la curent cu cele mai noi informaţii despre Festivalul de la Braşov, care debutează miercuri, 29 august. În fiecare zi, de la 9.55, 13.55 şi 19.55, la de TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR Internaţional, în prezentarea frumoasei Alina Ionescu, cunoscută publicului din sitcom-ul TVR „Sat TV”, dar şi din emisiuni de divertisment. 

Subscribe to TVR 1