Joi, 6 Septembrie, 2018 - 08:49

UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sunt îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, care folosesc în mod neautorizat siglele aparţinând OMS, Ministerului Sănătăţii şi UNICEF.

Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătăţii şi suntem îngrijoraţi că distribuirea acestor informaţii poate avea implicaţii grave asupra sănătăţii oamenilor, în special a copiilor.

Vineri, 3 August, 2018 - 11:18

Asociaţia Sprijin pentru Mame organizează sâmbătă, 4 august, conferinţa cu tema "Alăptarea, fundaţia vieţii", de la ora 10.00 la Hotel Continental Forum, sala Paris Eiffel. Conferinţa face parte din campania de informare Săptămâna Alăptării la Sibiu pe care asociaţia o desfăşoară în perioada 1 - 7 august la Sibiu.

Miercuri, 1 August, 2018 - 11:53
3 din 5 nou-născuți nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață

Aproximativ 78 de milioane de nou-născuți– sau trei din cinci – nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață, confruntându-se astfel cu un risc crescut de deces și dezvoltare de boli și cu șanse reduse de a continua alăptarea la sân, susțin UNICEF și OMS într-un nou raport. Majoritatea acestor copii se nasc în țări cu venituri mici și medii. 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 14:22

O adolescentă cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani este infectată cu HIV la fiecare trei minute, a precizat miercuri UNICEF, avertizând asupra unei „crize” de sănătate publică ignorată, potrivit AFP.

Fetele sunt victimele a două treimi dintre infecţiile la nivel mondial în acest tronson de vârstă, potrivit datelor prezentate în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Conferinţei Internaţionale privind SIDA, care are loc la Amsterdam.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 13:50

În cadrul TIFF 2018, UNICEF a prezentat în premieră scurtmetrajul ”Adela”. Materialul bazat pe un caz real soluționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) arată cum se insinuează discriminarea în medii familiare, acolo unde copiii ar trebui să fie protejați și să învețe ce înseamnă diversitatea și toleranța. 

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 10:30

După primele trei concerte susţinute la Bistriţa, Alba Iulia şi Deva, între 3 și 5 iunie, în cadrul unei noi ediţii a turneului Flautul fermecat, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va ajunge la Bucureşti, unde va susţine un recital împreună cu chitaristul Costin Soare, cu un program intitulat „Twenty Shades of Music”. Punctul culminant al turneului Flautul Fermecat 2018 îl reprezintă întâlnirea cu publicul din București de joi, 7 iunie, ora 19.00, de la Sala Teatrelli din Capitală, concert organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Creart şi Teatrelli.

Joi, 17 Mai, 2018 - 10:12

Educația timpurie în România (2002)
Studiul îşi propune să evalueze şi să descrie organizarea şi funcţionarea creşelor, calitatea serviciilor oferite copiilor sub 3 ani, precum şi opiniile şi aşteptările părinților. Acesta urmărește identificarea premiselor necesare astfel încât creşele să devină furnizori funcţionali de servicii pentru dezvoltarea timpurie a copiilor.

Subscribe to UNICEF