Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 08:44

Municipiul Turda este campion în accesarea fondurilor europene la nivel național, în categoria orașelor din care face parte, având nu mai puțin de 12 contracte mari de finanțare semnate, proiecte care se află deja în implementare. De asemenea, mai are 4 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare. Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453.030.665, 81 lei, adică aproape 100 de milioane de euro. 

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 09:50

Aflat în centrul tensiunilor comerciale, în special între SUA și China, sectorul agroalimentar global este afectat de scăderea prețurilor produselor agroalimentare de bază, cum ar fi boabele de soia. În acest context, Coface a realizat o analiză aprofundată a tendințelor viitoare de pe această piață.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:45
in următorii 3-5 ani – 2 din 3 jucători din UE consideră subiectul de importanță strategică

Despre implementarea soluțiilor bazate pe inteligența artificială pentru îmbunătățirea performanței business-ului se vorbește cu entuziasm de câțiva ani, însă, pentru majoritatea industriilor, impactul acestora este încă limitat. Companiile din sectorul serviciilor financiare, și cu precădere, cele din segmentul asigurărilor, sunt printre principalii utilizatori ai acestor tehnologii conform unui nou studiu Roland Berger.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 09:29

România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu având în vedere că anul acesta a exportat peste 1,5 milioane tone în spațiul extracomunitar, conform datelor colectate de Comisia Europeană.

Această cantitate reprezintă 34% din grâul exportat de statele membre UE în perioada 1 iulie – 8 septembrie a.c. și aproximativ 42% din volumul livrat de România în zona non-UE în anul de marketing 2018/2019, scrie fermierinromania.ro.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 20:00

Primul-ministru Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Bacău, că Uniunea Europeană va începe la 1 septembrie să aloce fonduri pentru zonele calamitate anul trecut, regiunea de nord-est fiind singura din ţară care s-a încadrat în parametrii solicitaţi.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 17:38

România a fost anul trecut pe locul patru în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia de petrol, cu 3,6 milioane de tone, în scădere cu 2% faţă de anul anterior, potrivit unui raport realizat de compania britanică BP la nivel mondial.

Principalul producător din UE a fost Marea Britanie, cu 50,8 milioane de tone, în creştere cu 9%, urmată de Danemarca, cu 5,7 milioane de tone (în scădere cu 15,9%), şi de Italia, cu 4,7 milioane de tone (în creştere cu 12,9%).

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 13:40

Mesajul ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional

Se împlinesc, astăzi, 171 de ani de la declararea oficială a tricolorului românesc ca drapel naţional, prilej cu care, în calitate de cetăţean al României şi de ministru al apărării naţionale, îmi exprim deplinul respect faţă de culorile-simbol ale poporului român şi întreaga recunoştinţă faţă de toţi cei care, cu eroism, curaj şi iubire de patrie, şi-au sacrificat viaţa luptând sub faldurile drapelelor de luptă ale armatei române.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 10:40

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că România a înregistrat, pe primul trimestru al anului 2019, cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:43

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, este gazdă astăzi, la Bruxelles, pentru Conferința UE - Africa pe probleme de migrație

Vineri, 24 Mai, 2019 - 08:38

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a co-prezidat, la 23 mai 2019, în calitate de Preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene, cea de-a 28-a reuniune a Comitetului Africa, Caraibi, Pacific - Uniunea Europeană (ACP-UE) de cooperare pentru finanţarea dezvoltării, alături de ministrul afacerilor externe şi al comerţului exterior al Insulelor Solomon, Jeremiah Manele.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 09:25

Cea de a 51-a reuniune a Consiliului Spațiului Economic European (SEE) a avut loc, la Bruxelles, la data de 20 mai 2019. Uniunea Europeană a fost reprezentată de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, reuniunea fiind prezidată de ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea. Statele membre ale SEE din Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) au fost reprezentate de miniștrii afacerilor externe. Au mai participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă.

Joi, 9 Mai, 2019 - 08:48

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Vă redăm în continuare textul:

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Marţi, 7 Mai, 2019 - 12:33
în contextul Preşedinţiei române a Consiliului UE

La Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 7-8 mai 2019, Reuniunea directorilor arhivelor diplomatice din statele membre şi instituţii ale Uniunii Europene (European Union Diplomatic Archives - EUDiA).

Fiind prima întâlnire în România a EUDiA, în perioada mandatului ţării noastre la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, discuţiile vor viza nu numai întărirea cooperării de specialitate, dar mai ales pe cea a cooperării la nivelul mai larg, al diplomaţiei academice şi culturale, în spiritul valorilor europene.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 19:23
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu

Pariul ratat al ex-premierului David Cameron, un divorţ cu consecinţe dramatice şi o stare de haos, în care nimeni nu ştie ce va aduce ziua de maine.

Asta pare sǎ fie Marea Britanie la ora actualǎ, dupǎ ce deputaţii au respins pentru a treia oarǎ acordul premierului Theresa May, dar şi opţiunile prezentate ca alternativǎ pentru a pǎstra legǎturi strânse cu Uniunea Europeanǎ.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 19:20

Instituţiile în care românii continuă să aibă cea mai mare încredere sunt Armata şi Biserica în plan intern, respectiv NATO şi Uniunea Europeană în plan internaţional, la polul opus fiind partidele politice - relevă un sondaj INSCOP, realizat în perioada 5 - 13 martie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.

Joi, 7 Martie, 2019 - 09:00

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană vor renunţa săptămâna viitoare la un plan de introducere a unei taxe în sectorul digital si vor lucra la reforma globală a modalităţii de impozitare a companiilor de internet, potrivit unui document citat de Reuters.

Pe de alta parte, Irlanda şi ţările scandinave s-ar fi opus proiectului. 

”Un număr de delegaţii continuă să aibă obiecţii fundamentale”, se arată în documentul pregătit de preşedinţia română a UE, înainte de întâlnirea miniştrilor de Finanţe de pe 12 martie.
 

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 08:40

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la 26 februarie 2019, la sediul MAE, la reuniunea interministerială privind problematica Brexit, care a reunit reprezentanţi la nivel de secretar de stat şi la nivel tehnic ai ministerelor de linie şi instituţiilor de specialitate.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 08:45

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut duminică, 24 februarie a.c., la Sharm-El-Sheikh (Republica Arabă Egipt), o alocuţiune în cadrul sesiunii plenare a Summitului Uniunea Europeană - Liga Statelor Arabe.

Vă prezentăm în continuare traducerea alocuţiunii în limba română:

Excelenţa Voastră, domnule Preşedinte El-Sisi,

Excelenţa Voastră, domnule Preşedinte Tusk,

Alteţele Voastre Regale,

Excelenţele Voastre,

Doamnelor şi domnilor,

Dragi colegi,

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 09:27

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, că şi un judecător poate deveni procuror european, potrivit Regulamentului Uniunii Europene (UE) de înfiinţare a Parchetului european.

"Un judecator poate sa devina procuror european, potrivit Regulamentului UE de infiintare a Parchetului european !", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.
 

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 15:38

Trei deputate din cadrul Partidului Conservator, care vor ca Regatul Unit să rămână în Uniunea Europeană (UE), au aderat miercuri la ”Grupul Independent” din Camera Comunelor, în semn de protest faţă de ”gestionarea dezastruoasă a Brexitului de către Guvern”, relatează Reuters.

Heidi Allen, Anna Soubry şi Sarah Wollaston îi reproşează premierului Theresa strategia Brexitului, pe care o consideră ”teleghidată” de eurosceptici.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 14:39

Reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor Uniunii Europene. Potrivit acordului, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale). Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 09:07

Premierul Viorica Dancila a declarat marti ca Guvernul nu ii va da un mandat ambasadorului Romaniei la Uniunea Europeana cu privire la sustinerea candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al Parchetului European.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:39
Cu ocazia asta își poate vizita și părinții...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de Securitate de la Munchen, Republica Federală Germania.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 17:17

Luni, 21 ianuarie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va participa la reuniunea membrilor Conferinței comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele naționale din UE (COSAC), organizată la București în cadrul Președinției române a Consiliului UE. La reuniune vor fi prezenți reprezentanți din toate statele membre ale UE, precum și membri ai Parlamentului European.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 11:55

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a preluat simbolic Președinția Consiliului miniștrilor mediului din Uniunea Europeană de la omologul său austriac  Elisabeth Köstinger, în cadrul unei ceremonii organizate la Bruxelles, în marja lucrărilor Consiliului. Reuniunea s-a desfășurat joi, 20 decembrie, în Bruxelles (Belgia), sub coordonarea Președinției austriece.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 17:00

Fonduri europene în valoare de 71 milioane de euro, din cadrul politicii de coeziune, vor asigura cofinanțarea unui proiect major în Bulgaria ce vizează eficientizarea serviciilor de asistență medicală de urgență și facilitarea accesului la acestea. Prin intermediul acestui proiect, toate cele 237 de unități spitalicești de urgență din Bulgaria vor beneficia de o infrastructură de servicii medicale mai bună, precum și de săli de primire de urgență dotate cu echipamente medicale de ultimă generație.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 08:36

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat, la data de 26 noiembrie 2018, o vizită oficială în Republica India. Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii India, Sushma Swaraj.
Cei doi miniştri de externe au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, remarcând cursul ascendent al dialogului politico-diplomatic, cooperarea foarte bună în cadrul forurilor internaţionale, precum şi tendinţa vizibilă de revigorare a schimburilor comerciale bilaterale.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:29

O delegaţie de europarlamentari, condusă de eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, formată din Sandra Kalniete, vicepreşedintă a Grupului PPE, Victor Boştinaru, vicepreşedinte al Grupului S&D şi Roberts Zile, vicepreşedinte al Grupului ECR, a avut joi, 22 noiembrie, o întrevedere cu Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO. 

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 13:46

Marea Britanie şi Uniunea Europeană au aprobat „în principiu” acordul în ceea ce priveşte relaţiile după ieşirea ţării din Blocul comunitar, informează BBC.

„Am trimis celor 27 de state membre ale Uniunii Europene proiectul Declaraţiei Politice privind Viitoarele Relaţii dintre UE şi Marea Britanie. Preşedintele Comisiei (Jean-Claude Juncker, n.red.) m-a informat că acordul a fost aprobat la nivelul negociatorilor şi a fost aprobat în principiu la nivel politic”, a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

 

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:40

Somăm public PSD să se delimiteze ferm de declaraţiile lui Ilan Laufer şi să respingă categoric acuzaţiile acestuia la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis

Acuzaţiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat.

Subscribe to uniunea europeana