Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 18:27

Pe 1 octombrie încep ceremoniile de deschidere a anului universitar în facultățile Universității din București.

Universitatea din București deschide luni, 1 octombrie 2018, anul universitar 2018-2019, prin ceremonii care aduc în fața studenților diplomați, personalități din diverse domenii, precum și profesori renumiți ai UniBuc, dar și de la universități din spațiul academic internațional.

Fiecare facultate din cadrul Universității din București organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program propriu.

Luni, 6 August, 2018 - 07:54
Concurs național pentru traducerea poeziei românești

 Primim următorul comunicat:

Lansăm a doua ediţie a Concursului Naţional pentru Traducerea Poeziei Româneşti „Lidia Vianu Translates”. Acest concurs se desfăşoară anual şi se adresează poeţilor români de pretutindeni. Premiul oferit constă în traducerea în limba engleză a poemelor trimise de primii câştigători şi publicarea lor bilingvă.

Poemele se trimit în limba română.

Joi, 2 August, 2018 - 17:36

În sesiunea iulie 2018 a Admiterii la programele de master, Universitatea din București rămâne în preferințele absolvenților de licență. Astfel, 3.710 de candidați au ales să se înscrie pe cele 2.753 de locuri puse la dispoziție pentru studii universitare de master.

Printre cele mai căutate facultăți se numără Facultatea de Psihologie și Științele Educației, cu aproape 3 candidați pe loc, Facultatea de Administrație și Afaceri, cu 2,38 candidați pe loc, și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, cu 1,88 candidați pe loc.

Miercuri, 1 August, 2018 - 19:29
67 de olimpici au ales Universitatea

Universitatea din București, opțiunea de studiu pentru zeci de mii de tineri: 685 de candidați s-au „bătut” pe unul dintre cele 8 locuri de la specializarea Limbi Moderne Aplicate.

Astfel, 20.461 de candidați au ales să se înscrie pe cele 11.396 de locuri (buget și taxă) puse la dispoziție de facultățile UniBuc, pentru studii universitare de licență.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 14:43

Universitatea din București, în parteneriat cu Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), organizează, sub egida Comunității Educație pentru Științe, prima ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.

Destinate atât elevilor de liceu, cât și cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul secundar gimnazial și liceal, cursurile se vor desfășura în perioada 27 august – 3 septembrie 2018 și vor fi organizate în două secțiuni.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 17:17

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de 9.383 de locuri, dintre care 4.250 de locuri la buget și 5.133 de locuri la taxă. 

Pentru studii universitare de masterat, Universitatea din București scoate la concurs în acest an  un număr total de 7.853 de locuri la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 2.865 de locuri la buget și 4.988 de locuri la taxă. 

Marţi, 8 Mai, 2018 - 13:59

Având în vedere măsurile controversate luate de ministrul Valentin Popa, care au afectat grav sistemul de învățământ superior din România, reprezentanții conducerii Universității din București solicită demiterea ministrului Educației, Valentin Popa. 
Preluăm, anexat acestui comunicat, textul scrisorii deschise adresate de Universitatea „Babeș Bolyai” coaliției de guvernare și premierului României, prin care solicită demiterea sau demisia ministrului Educației Naționale.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 19:16
Prof. Lehn va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Bucureşti și va susține conferința Steps Towards Life: Chemistry!

Profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, va fi prezent în România, în cadrul a două evenimente organizate de Universitatea din București.

În cadrul unei ceremonii care va avea loc miercuri, 2 mai 2018, profesorul Jean-Marie Lehn, va fi onorat cu distincția de Doctor Honoris Causa al Universității din Bucureşti. Evenimentul va avea loc începând cu ora 15:00, în sala ,,Constantin Stoicescu” a Palatului Facultăţii de Drept (Bvd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Subscribe to Universitatea din București