Vineri, 17 Iulie, 2020 - 09:33

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A FACULTĂŢII DE INGINERIA SISTEMELOR BIOTEHNICE - UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI

70 la sută dintre absolvenţii Facultăţii de Ingineria Sistemelor Biotehnice au deja un loc de muncă Studenţii de la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice încep să lucreze încă din timpul anilor de licenţă.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 18:00

Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza, în perioada 11 - 18 iulie, pe platoul din faţa Rectoratului, 18 ceremonii de absolvire pentru promoţia "Academician Mihai Drăgănescu", festivităţi care se vor desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al UPB, prima festivitate va fi dedicată celor 85 de şefi de promoţie din cadrul celor 15 facultăţi ale universităţii, ceremonia urmând a se desfăşura sâmbătă, începând cu ora 10,00.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 13:16

Implicată constant în reducerea abandonului şcolar timpuriu, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a reuşit, printr-o serie de proiecte socio-educaţionale, să crească substanţial gradul de interes în aria studenţilor săi de anul I faţă de studiile superioare, rata abandonului şcolar înregistrând scăderi semnificative. Un astfel de exemplu poate fi dat prin proiectul ROSE (Romania Secondary Education Project) este finanţat de - Education - World Bank Group şi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 12:20

Reuşită de excepţie a inventatorilor români pentru ortopedia pediatrică

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti au înregistrat succesul anului în domeniul cercetării ştiinţifice de top, câştigând Marele Premiu al celei de-a-XII-a Expoziţii Europene de Inovare şi Creativitate - EuroInvent-2020.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:47
la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

Devenit deja un eveniment de tradiţie, Concursul Naţional de Robotică şi Soluţii Inovatoare, FIRST LEGO League, parte dintr-un program educaţional dedicat copiilor şi tinerilor (9 - 16 ani) va deschide porţile celei de-a patra ediţii prin organizarea etapei regionale la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, mâine, 15 februarie, ora 10:00, clădirea rectoratului UPB.

Joi, 22 August, 2019 - 13:47

Două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Acestea sunt rezultatele remarcabile obţinute, luna aceasta, de către studenţii Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti la una dintre cele mai mari competiţii mondiale de robotică, RobotChallenge, desfăşurate, anul acesta, la Beijing.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 09:54

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti vă invită să participaţi, luni, 15 iulie 2019 la CONFERINŢA DE LANSARE A PROIECTULUI"Sisteme de învăţare bazate pe muncă prin burse antreprenor pentru doctoranzi şi postdoctoranzi" (SIMBA), proiect a cărui valoare totalizează 6.924.060,71 lei, din care finanţare nerambursabilă 6.801.649,22 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritara 6 - Educaţie şi competenţe, iar perioada de implementare a proiectului este de 18 luni - 10 iulie 2019 - 9 ianuarie 2021.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 13:37

În perioada 12-14 iunie Universitatea Politehnica din Bucureşti va găzdui conferinţa comună la nivel înalt Set-Plan & ENVE: "Realizarea procesului de tranziţie energetică la nivel local", organizată de Comisia Europeană, Asociaţia Municipiilor din România, Comitetul European al Regiunilor şi Ministerul Energiei. Cu această ocazie va fi prezentat, în premieră autobuzul alimentat cu hidrogen, vehicul care utilizează o tehnologie inovativă dezvoltată recent.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 12:57

Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®, pe scena Ateneului Român, start-up-urile câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2019, dedicată elevilor și studenților. Evenimentul a reunit peste 600 de elevi, studenți, profesori, oficiali și reprezentanți ai companiilor care investesc în programe educaționale.
 

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 12:00

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti dezvoltă programe de studiu internaţionale în parteneriat cu Academia Naţională de Inginerie a Statelor Unite ale Americii

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:33

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, împreună cu Honeywell România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vă invită să participaţi mâine, 10 Mai, 2019 , ora 10, în Hol AN din clădirea Rectoratului UPB la unul dintre cele mai mari evenimente dedicate inovării în energie şi tehnologii inteligente, organizate pentru elevii de liceu.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 09:53

Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi Crystal System au dezvoltat un proiect comun ce are la bază un nou model formativ complementar gratuit pentru studenţii interesaţi să-şi dezvolte competenţele în domeniul IT/ tehnologie.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:47

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti lansează joi, 4 aprilie, prima competiţie de proiecte în domeniul industriei de apărare, desfăşurată în cadrul campaniei #WeAreNATO în România.

Începând de mâine, studenţii celor mai importante universităţi tehnice din ţară se pot înscrie la concursul - "Cea mai bună lucrare cu aplicabilitate militară prezentată într-o sesiune de comunicări ştiinţifice", organizat de Ministerul Apărării Naţionale.

Evenimentul va avea loc la Centrul de cercetare pentru produse, procese şi servicii inovative inteligente - PRECIS, începând cu ora 13:00.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 17:04

Universitatea Politehnica din Bucureşti va oferi cursuri gratuite la matematică, fizică, chimie şi economie, în perioada 16 martie-20 iulie, elevilor de clasa a XII-a care vor susţine examenul de bacalaureat în această vară şi care vor să urmeze una din facultăţile instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, este vorba de peste 200 de ore de meditaţii gratuite.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 17:26

În perioada 20-22 martie 2019România va fi gazda celui mai mare eveniment de robotică din Europa: Forumul European al Roboticii - locul de întâlnire anual al industriei de robotică, ce va reuni peste 1 000 de cercetători, ingineri, manageri şi un număr din ce în ce mai mare de antreprenori şi oameni de afaceri de pe continent.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 12:27

V-aţi imaginat vreodată cum arată o partidă de fotbal, o întrecere pe un circuit de Formula 1 sau un meci de sumo între roboţi? O astfel de imaginaţie va fi transpusă în realitate, în perioada 2-4 noiembrie, 2018, la Universitatea Politehnica din Bucureşti în cadrul celei mai mari competiţii din Europa, RoboChallenge. Evenimentul de top, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, reuneşte 544 de participanţi, din 15 ţări, de pe patru continente.

Luni, 13 August, 2018 - 10:18

Chiar dacă ne aflăm în mijlocul vacanţei de vară, 200 de liceeni din întreaga ţară au spus prezent unui proiect educativ inedit, dezvoltat de către Universitatea Politehnică din Bucureşti. Prima Conferinţă Naţională, dedicată elevilor din liceele româneşti, se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19-24 august. Acestora li se vor alătura şi 50 de studenţi ai UPB şi împreună vor încerca să depăşească etapele unui adevărat Extemporal la Inginerie.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 12:20

Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost ierarhizată în top 500 cele mai bune universităţi din lume în clasamentul intitulat "Academic Ranking of World Universities/ARWU", cunoscut şi ca ierarhizarea Shanghai.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 12:24

Conferința „We are inventing the future! OUR BET ON SCIENCE!”, a reunit astăzi, 12 iunie 2018, la Palatul Regal, importanți reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, ai mediului de afaceri, autorități publice și societatea civilă, în proiectul de reconstrucție a economiei României pentru mileniul III - MAGURELE SCIENCE PARK. 

Deschiderea Conferinței „We are inventing the future! OUR BET ON SCIENCE!” a fost oficiată de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, inițiatorul MAGURELE SCIENCE PARK și de ES domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României. 

Luni, 14 Mai, 2018 - 14:14

În perioada 10-12 mai 2018 a avut loc, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Concursul Naţional Studenţesc de Matematică "Traian Lalescu", dedicat studenţilor din anii I şi II. La această ediţie au participat 83 de studenţi din 13 universităţi din ţară. Echipa Universităţii Politehnica din Bucureşti a obţinut 3 premii I, un premiu II, 3 premii III şi 6 menţiuni şi totodată, cel mai mare punctaj din competiţie.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 11:17

Eficienţă energetică în clădiri, energie solară, PV, bioenergie (biogaz, biomasa, biocombustibili, cogenerare), energie geotermală, microhidroenergie şi multe alte subiecte în ceea ce priveşte alternarea soluţiilor eficiente converg spre aceeaşi întrebare: Cum ne putem încălzi cel mai eficient ? Răspunsul îl putem găsi, începând de astăzi la singurul Târg specializat din România pe energii regenerabile-RoEnergy Bucureşti 2018-eveniment organizat de către Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Joi, 14 Septembrie, 2017 - 11:43

Strategii la nivel mondial privind reducerea emisiilor cu efect de seră. Noi abordări în domeniul surselor regenerabile de energie şi eficienţă energetică. Dezvoltarea soluţiilor de stocare a energiei prin panouri fotovoltaice pentru o mai bună gestionare a surselor de energie intermitente. Acestea au fost doar câteva dintre temele amplului eveniment cu largă participare internaţională - "Bucharest 2018 Symposium on Microgrids" desfăşurat în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Subscribe to Universitatea Politehnică din Bucureşti