Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 12:36

Universitatea Politehnica Timişoara organizează în luna septembrie o nouă sesiune de admitere la ciclul de licenţă.
Pentru cele 341 de locuri bugetate şi 258 de locuri cu taxă, disponibile pentru sesiunea septembrie la Universitatea Politehnica Timişoara, înscrierile se fac în perioada 10 - 15 septembrie 2018, concursul de admitere (de dosare sau cu probe de verificare, după caz) va avea loc în 17 septembrie, afişarea rezultatelor e prevăzută în 18 septembrie, iar între 18 - 21 septembrie vor avea loc mai multe runde de confirmări succesive.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 09:56

Honeywell (NYSE: HON), companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, a inaugurat în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 400 de studenți de la specializările Electrotehnică și Electroenergetică. Investiția de aproximativ 16.000 euro va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru carierele viitoare. În această toamnă Honeywell va inaugura încă un laborator în cadrul aceleași instituții de învățământ, la Facultatea de Automatică și Calculatoare. 

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:43

De mulţi ani, Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) întreţine o colaborare strânsă cu mediul economic din Timişoara şi nu numai, relaţia fiind benefică pentru ambele părţi: companiile îşi asigură astfel resursa umană de care au nevoie, iar universitatea beneficiază pe de o parte de dotări şi amenajări de laboratoare, pe de altă parte de programe de internship prin care studenţii Universităţii Politehnica Timişoara îşi pot realiza diplomele de licenţă şi de disertaţie în cadrul companiilor partenere.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 13:10

În 2017, Universitatea Politehnica Timişoara a lansat, în premieră naţională, o competiţie internă de proiecte de cercetare-dezvoltare, prin care s-a oferit finanţare de peste 650.000 de lei pentru tinerii cercetători ai UPT, o parte din aceasta fiind asigurată de companii din mediul privat. La competiţie au putut participa doar tineri cercetători, în vârstă de până la 45 de ani, cu titlul de asistent universitar sau şef de lucrări/lector universitar.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 13:42

Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara invită pe toţi cei interesaţi miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, la Seara Filmului Japonez. 

Marţi, 22 Mai, 2018 - 10:37

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează miercuri, 23 mai, începând cu ora 14:00, la Cantina Studenţească a UPT, concursul de cultură generală Policult, câştigătorii fiind recompensaţi cu abonamente la festivaluri de renume: Revolution şi Sunset Festival.

Luni, 30 Aprilie, 2018 - 09:35

Conferinţa Internaţională de Lucrări Ştiinţifice "Zilele Tehnice StudenţeştiŽ" (ZTSŽ), organizată de Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara, care va avea loc în zilele de 4 - 6 mai la Facultatea de Mecanică a UPT, este o acţiune de prestigiu în oraşul nostru şi nu numai, în acest an ajungând la cea de-a XXI-a ediţie.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 17:18

În data de 14 martie, la Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara încep cursurile de limba japoneză susţinute de Excelenţa Sa Kanji Tsushima, fostul ambasador al Japoniei în România. Anunţul a stârnit un interes uriaş din partea timişorenilor, peste 400 înscriindu-se încă din primele două zile, chiar dacă numărul de locuri era limitat la o grupă de 40 de persoane. Suprins de această adevărată avalanşă de înscrieri, fostul ambasador a acceptat să formeze două grupe de câte 100 de persoane fiecare, cu care să înceapă cursurile.

Subscribe to Universitatea Politehnica Timişoara