Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 12:00

A devenit deja o tradiţie ca, la începutul lunii ianuarie, studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara să organizeze, în holul central al Bibliotecii UPT, o expoziţie de scaune creative, originale, atipice, în cele mai diverse forme, culori şi materiale.

Anul acesta, în data de 9 ianuarie 2020, la ora 14:00, în holul Bibliotecii UPT va avea loc vernisajul celei de-a III-a ediţii a expoziţiei "Sit with me", care va reuni circa 50 de creaţii ale studenţilor-arhitecţi.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 10:37

Studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş", reuniţi în cadrul Societăţii Studenţeşti de Chirurgie din România, şi de la Universitatea Politehnica Timişoara, de la specializările Inginerie Medicală şi Robotică, şi-au dat mâna pentru organizarea unui eveniment în comun: o sesiune de comunicări ştiinţifice cu tema "Introducere în chirurgia robotică".

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 18:33

După Gala Politehnica 100% performanţă, care a marcat intrarea în anul 100 al UPT şi în cadrul căruia 100 de elevi merituoşi au fost recompensaţi cu câte 1000 de euro fiecare, seria evenimentelor aniversare continuă, în 12 noiembrie 2019, cu o altă tradiţie instituită în Universitatea Politehnica Timişoara.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 08:28

În societatea tot mai tehnologizată de azi, în care noţiuni ca realitate virtuală, realitate augmentată, conectivitate, tehnologii 5G, industria 4.0 etc., încep să devină uzuale, învăţământul superior tehnic se află în faţa unor adevărate provocări. Cererea de ingineri specializaţi în noile tehnologii este tot mai mare, dar trebuie păstrată şi calitatea procesului educaţional. Nu în ultimul rând, cercetarea ştiinţifică din universităţile cu profil tehnic trebuie să ţină pasul cu noutăţile din domeniul ştiinţei şi tehnologiei, dar şi cu noile programe de finanţare.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 08:57

Cursurile de limbă şi cultură japoneză organizate de Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara s-au bucurat de succes încă de la prima ediţie. Sute de timişoreni s-au înscris la fiecare ediţie a acestora. Primele cursuri au fost susţinute de de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, iar ulterior acesta a predat "ştafeta" doamnei dr.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 18:51

Universitatea Politehnica Timişoara este beneficiar, alături de Asociaţia Danke, al unui proiect în valoare de aproape 8 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, ce vizează creşterea participării şi a nivelului de educaţie pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, în special pentru grupurile vulnerabile, prin asigurarea de sprijin financiar elevilor şi studenţilor, creşterea atractivităţii ofertei educaţionale şi îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 11:28

Un grup de 35 de studenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a avut oportunitatea de a trăi o experienţă deosebit de utilă şi interesantă la Veneţia, unde a luat contact cu arhitectura specifică, dar şi cu modalităţile de conservare, restaurare şi refuncţionalizare a unor clădiri istorice.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 08:59

În urmă cu 25 de ani, când societatea ieşise din anii grei ai cenzurii comuniste, iar libertatea de exprimare a început să fie înţeleasă, la Universitatea Politehnica Timişoara îşi începea emisia primul post de televiziune din mediul universitar, Teleuniversitatea, care, în timp, a devenit un reper în massmedia timişoreană.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 12:06

Energiile regenerabile, dezvoltarea sustenabilă, sunt termeni, dar şi valori care se impun din ce în ce mai mult în societatea de astăzi. Nu întâmplător, sunt valori asumate şi de Universitatea Politehnica Timişoara prin însăşi misiunea sa, atât în ceea ce priveşte componenta educaţională, cât şi cea de cercetare.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 10:43

În contextul apropierii Centenarului existenţei sale, Universitatea Politehnica Timişoara a demarat, încă din primăvara acestui an, proiectul Politehnica' 100% performanţă (100 de politehnişti de succes pentru 100 de liceeni merituoşi), cu scopul de a identifica şi sprijini 100 de tineri cu capacităţi deosebite din liceele din regiune şi nu numai.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 13:55

Studenţii anilor I şi II de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, specializarea Mobilier şi Amenajări Interioare, au reuşit să aducă în centrul atenţiei mozaicul.

La începutul lunii iulie, Mapei România i-a provocat pe tineri, prin lansarea concursului "Competiţia Culorilor Mapei", care constituie astfel şi practica studenţilor.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 20:26

Universitatea Politehnica Timişoara continuă să se menţină în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu din partea de vest a ţării, înregistrând un număr de candidaţi la admitere mai mare decât în 2018, iar aceasta în condiţiile în care numărul de absolvenţi de liceu care au promovat examenul de bacalaureat a scăzut.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 12:09

Continuând o tradiţie instituită în Universitatea Politehnica Timişoara, de a onora profesorii cu realizări deosebite, Facultatea de Construcţii organizează vineri, 12 iulie 2019, începând cu ora 12, în cadrul şedinţei Consiliului facultăţii, o festivitate de conferire a titlului onorific de Profesor Emerit unor cadre didactice care s-au remarcat printr-o bogată activitate tehnică în domeniul construcţiilor respectiv instalaţiilor şi o remarcabilă activitate didactică şi de cercetare.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 10:33

Studenţii de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, aflaţi în anul I master la specializarea "Tendinţe, materiale şi tehnologii noi în arhitectura de interior", la disciplina Proiectare (semestrul II), s-au aflat în faţa unei provocări: amenajarea unui restaurant cu trei stele Michelin.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 12:05

O "sămânţă" sădită cu mai mulţi ani în urmă de Universitatea Politehnica Timişoara a "încolţit", a crescut frumos, iar acum îşi arată roadele. În 1994, în Incubatorul de Afaceri al UPT a luat fiinţă Beespeed Automatizări SRL, o firmă mică, cu câţiva angajaţi, absolvenţi ai UPT. Încă de la început, Universitatea Politehnica Timişoara a oferit acesteia consultanţă şi a furnizat ingineri de specialitate care au fost angajaţi în cadrul societăţii.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 10:16

Ca urmare a finalizării procedurilor de licitaţie şi de desemnare a firmei câştigătoare, faţada Rectoratului Universităţii Politehnica Timişoara (Palatul Lloyd), una dintre clădirile monument istoric reprezentative ale Timişoarei, intră în renovare.

După obţinerea tuturor avizelor necesare pentru organizarea de şantier, firma câştigătoare a licitaţiei, SC Gigant Construct SRL din Timişoara va începe montarea schelelor pe toată faţada (atât pe latura din Piaţa Victoriei, cât şi pe Bulevardul Republicii).

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:25

Marţi, 23 aprilie 2019, în intervalul 18,00 - 21,00, la Sala Polivalentă de la Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers. Evenimentul este organizat împreună cu Societatea Antreprenorială Studenţească din UPT şi Universitatea Politehnica Timişoara. Pentru a se înscrie, tinerii pot intra pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 09:33

Sub deviza "Apa pentru toţi", Universitatea Politehnica Timişoara, prin Departamentul de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Anorganici şi a Mediului din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, în colaborare cu Departamentul de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara sărbătoreşte joi, 21 martie 2019, Ziua Mondială a Apei.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 13:39

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) şi Universitatea Politehnica Timişoara au semnat astăzi, 27 februarie 2019, la Rectoratul UPT, contractul de finanţare pentru proiectul "Modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale universitare la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului".

Luni, 18 Februarie, 2019 - 09:15

Studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara şi-au dat frâu liber imaginaţiei şi au transpus în practică ideile creative. Iar rezultatul poate fi admirat la expoziţia organizată în sala Expo de la parterul Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism, strada Traian Lalescu nr. 2.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 08:47

Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează luni, 21 ianuarie 2019, începând cu ora 17:00, la Centrul de Conferinţe al UPT, cea de-a VII-a ediţie a Sesiunii de comunicări studenţeşti pentru aplicaţii mobile. Competiţia e dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii mobile şi a fost concepută în primul rând pentru studenţii Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul UPT.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:35

Universitatea Politehnica Timişoara a derulat în perioada septembrie - noiembrie 2018 o serie de campanii de marketing educaţional în licee cu scopul de a creşte gradul de informare şi accesul elevilor de liceu la învăţământul superior tehnic. 

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 09:05

Cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional "Global and Regional Environmental Protection" - GLOREP 2018, o manifestare de anvergură în domeniul protecţiei mediului, a debutat, în data de 15 noiembrie 2018, în Auditoriumul Centrului de Conferinţe al UPT, care este gazdă şi organizator al manifestării, alături de Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara "Mihai I al României", Universitatea din Petroşani, cu sprijinul Asociaţiei Balcanice de Mediu (Balkan Environmental Association - BENA) şi al Fundaţiei Politehnica Timişoa

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 08:35

Un moment special în cadrul Zilelor Politehnicii 2018 l-a constituit întâlnirea studenţilor şi cadrelor didactice din UPT cu Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, timişorean la origine şi... fost student al Politehnicii, evenimentul fiind găzduit de Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 12:36

Universitatea Politehnica Timişoara organizează în luna septembrie o nouă sesiune de admitere la ciclul de licenţă.
Pentru cele 341 de locuri bugetate şi 258 de locuri cu taxă, disponibile pentru sesiunea septembrie la Universitatea Politehnica Timişoara, înscrierile se fac în perioada 10 - 15 septembrie 2018, concursul de admitere (de dosare sau cu probe de verificare, după caz) va avea loc în 17 septembrie, afişarea rezultatelor e prevăzută în 18 septembrie, iar între 18 - 21 septembrie vor avea loc mai multe runde de confirmări succesive.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 09:56

Honeywell (NYSE: HON), companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, a inaugurat în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 400 de studenți de la specializările Electrotehnică și Electroenergetică. Investiția de aproximativ 16.000 euro va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru carierele viitoare. În această toamnă Honeywell va inaugura încă un laborator în cadrul aceleași instituții de învățământ, la Facultatea de Automatică și Calculatoare. 

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:43

De mulţi ani, Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) întreţine o colaborare strânsă cu mediul economic din Timişoara şi nu numai, relaţia fiind benefică pentru ambele părţi: companiile îşi asigură astfel resursa umană de care au nevoie, iar universitatea beneficiază pe de o parte de dotări şi amenajări de laboratoare, pe de altă parte de programe de internship prin care studenţii Universităţii Politehnica Timişoara îşi pot realiza diplomele de licenţă şi de disertaţie în cadrul companiilor partenere.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 13:10

În 2017, Universitatea Politehnica Timişoara a lansat, în premieră naţională, o competiţie internă de proiecte de cercetare-dezvoltare, prin care s-a oferit finanţare de peste 650.000 de lei pentru tinerii cercetători ai UPT, o parte din aceasta fiind asigurată de companii din mediul privat. La competiţie au putut participa doar tineri cercetători, în vârstă de până la 45 de ani, cu titlul de asistent universitar sau şef de lucrări/lector universitar.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 13:42

Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara invită pe toţi cei interesaţi miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, la Seara Filmului Japonez. 

Marţi, 22 Mai, 2018 - 10:37

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează miercuri, 23 mai, începând cu ora 14:00, la Cantina Studenţească a UPT, concursul de cultură generală Policult, câştigătorii fiind recompensaţi cu abonamente la festivaluri de renume: Revolution şi Sunset Festival.

Subscribe to Universitatea Politehnica Timişoara