Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 18:45

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea USR şi a dispus anularea unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din iulie 2019 privind un proiect de reabilitare peisagistică a Parcului Cişmigiu.

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 09:57
De unde a aparut pepiniera USR

In 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizatie infiintata de cinci studenti la drept din Ungaria, Polonia, Germania de est, Austria si Germania de vest cu scop de cooperare impotriva regulilor Cortinei de Fier ce separa occidentul capitalist de partea est-europeana, comunista. ELSA isi propune ca intre studentii ambelor parti sa existe forme de cooperare, schimburi educationale si culturale, programe de lucru comune.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 09:47

Politia si Parchetul au demarat cercetari dupa aparitia in spatiul public a unor imagini in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umbla la sacii cu voturi in Sectorul 1. Jandarmeria a transmis ca voturile se afla intr-o zona restrictionata, pazita si nimeni nu a avut acces.

Sâmbătă, 15 August, 2020 - 10:20

Un Congres al USR şi o Convenţie extraordinară a PLUS are loc sâmbătă dimineaţă, iar după-amiază se desfăşoară un congres online reunit USR şi PLUS, în vederea fuzionării celor două partide, au declarat surse politice.

Potrivit protocolului de fuziune noul partid se va numi USRPLUS, va avea timp de trei luni de la rămânerea definitivă a fuziunii doi copreședinți, iar fuziunea va aduce și unele modificări de statut.

Vineri, 14 August, 2020 - 19:00

Un Congres al USR şi o Convenţie extraordinară a PLUS vor avea loc sâmbătă dimineaţă, iar după-amiază se va desfăşura un congres online reunit USR şi PLUS, în vederea fuzionării celor două partide, au declarat surse politice.

În principiu, Dan Barna şi Dacian Cioloş ar urma să fie co-preşedinţi ai noii formaţiuni, iar numele va fi USRPLUS, scris legat, însă va fi un proces de durată, având în vedere că noul partid va trebui înscris şi validat de tribunal, au precizat sursele citate.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 10:50

Adrian Prisnel, deputat USR, a declarat urmatoarele:

Luni, 20 Iulie, 2020 - 19:22

Senatorii juristi au dat luni raport de respingere proiectului de lege al USR USR care propune desfiintarea Sectiei Speciale de anchetare a magistratilor. Raportul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului marti, la vot final. Reamintim ca initiativa USR a fost respinsa si de catre Camera Deputatilor iar Senatul este forul decizional in acest caz.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 21:16
Roxana Wring a fost colaboratoare a Securității

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat marţi că Roxana Wring, fost lider al USR Bucureşti, a fost colaborator pentru Securitatea comunistă.

"Constată calitatea pârâtei de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti", se precizează în minuta deciziei, relatează Agerpres.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:21

Lipsa echipamentelor medicale din spitalele din România, a determinat Guvernul și Președinția, să decidă la începutul crizei de coronavirus COVID-19 că achizițiile de stocuri de urgență medicală și echipamente medicale trebuie făcute fie centralizat de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și fie prin achiziții directe de către orice autoritate publică.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 13:00

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, avertizează că autorităţile au obligaţia să fie responsabile în comunicarea publică in perioada starii de urgenta şi că este inadmisibilă lansarea unor idei "la graniţa dintre halucinant şi stupid".

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 08:50

Spre deosebire de legea care a fost adoptată de Parlament privind pensiile speciale, UDMR consideră că măsurile privind pensiile speciale trebuie să privească toate categoriile de astfel de pensii, fără excepţii.

"Considerăm că sistemul veniturilor din România, finanţate din fonduri publice, este distorsionat, atât în cazul salariilor cât şi în cel al pensiilor. Nici un venit plătit din bani publici nu trebuie să fie mai mare ca indemnizaţia netă al preşedintelui ţări", a spus liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 20:42
Se pregătește terenul pentru un institut al lui Iohannis?

Dupa ce guvernarea liberală a desființat cu grăbire institutul Revoluției, fondat de fostul președinte Ion Iliescu, a venit și rândul Institutului Levantului, fondat de Emil Constantinescu. Acțiunea pare destinată a curăța ideologic terenul pe care se va instala un viitor institut al Lui Klaus Iohannis, al cărui profil nu a fost definit încă. Din fericire pentru promotori, Băsescu nu a girat nici un institut, relația sa cu știința și cultura fiind una de respect reciproc.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:31
La ce fel de „steluțe” face aluzie useristul?

Dan Barna vorbește de funie în casa spânzuratului:

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 18:43

Liberalul Gabriel Pleşa, viceprimar al municipiului Alba Iulia, a demisionat vineri din funcţie și a plecat din PNL, partid în care era de peste două decenii, și s-a înscris în USR, anunând că va candida la Primărie din partea acestei formațiuni. El a acuzat lipsa de dezbatere din filiala Alba a PNL, afirmând că un grup foarte mic ar hotărî funcţii şi candidaturi.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 17:18

Deputatul USR Timiş Cătălin Drulă, a cerut, vineri, urgentarea procedurii pentru demararea lucrărilor în teren la centura de sud a Timişoarei, afirmând totodată că Ministerul Transporturilor nu a emis, încă, autorizaţia de construcţie pentru acest obiectiv.

Parlamentarul a afirmat, într-o conferinţă de presă organizată de USR Timiş, că între timp este deja o depăşire cu 25% a costurilor iniţiale, iar întârzierea acestui proiect presupune costuri atât prin diferite revendicări pe care constructorii le fac, dar şi prin timpul pierdut de către cetăţeni în trafic.

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 10:36
Congresul de fuziune să aibă loc după alegerile parlamentare

Comitetul Politic al USR a autorizat conducerea partidului să negocieze fuziunea cu PLUS, cu condiția ca brandul USR să fie păstrat după congresul de fuziune care ar trebui să aibă loc abia după alegerile parlamentare, iar până atunci candidații comuni la alegerile din 2020 să fie desemnați prin sondaje acolo unde nu se ajunge la un acord între cele două partide.

USR condiționează realizarea fuziunii de menținerea brandului Uniunii și a statutului său, potrivit deciziei Comitetului Politic.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:25

Referendumul privind poziționarea doctrinară a USR s-a încheiat, sâmbătă, cu o majoritate semnificativă a votanților în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare, au anunțat reprezentanții USR.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:05

Update: Propuneri pentru funcţia de premier: PNL – Ludovic Orban, PSD şi Pro România – Remus Pricopie, USR – Dacian Cioloş

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 17:17

USR propune desființarea Inspectoratelor Școlare. Uniunea acuză Guvernul PNL că merge „pe urmele PSD în Educație”.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 16:47

​Conducerile USR și PLUS au decis fuziunea celor două formațiuni, un congres urmând să aibă loc în iulie. În acest sens, s-a cerut un mandat din partea organizațiilor.

Sâmbătă, 25 Ianuarie, 2020 - 12:45
Cum a încălcat Moise Guran normele etice și deontologice ale meseriei pe care a practicat-o

Fenomenul jurnalistului care se reprofilează urmărind o carieră politică nu este unul nou sau local. De-a lungul timpului numeroși jurnaliști au ales o carieră politică. La nivel internațional putem aminti de Strobe Talbott, de la revista Time, care a servit apoi în funcția de adjunct al Secretarului de Stat al SUA în perioada 1994 – 2001. La nivel autohton, avem și aici numeroase exemple, precum cel al jurnalistului Robert Turcescu, ajuns în PMP sau al lui Rareș Bogdan, ajuns în PNL și ulterior în funcția de europarlamentar.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 11:33

USR anunţă că a depus 60 de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2020, cerând inclusiv ”tăierea fondurilor pentru academiile de politruci şi sinecurişti” şi propune suplimentarea fondurilor pentru investiţii în infrastructură şi pentru educaţie, conform News.ro.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 19:05
Adică Vlad Alexandrescu, nu Nicușor, pe care îl vrea USR

Reales președinte al PLUS fără contracandidat , Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, referindu-se la existenţa unui candidat USR - PLUS la Primăria Capitalei, că se vor face toate eforturile pentru a exista un candidat comun. El s-a declarat totuşi convins că cel mai bun candidat e Vlad Voiculescu, dar a precizat că va fi parcurs un proces de selecţie, astfel încât candidatul să aibă susţinerea tuturor membrilor Alianţei. Anterior, USR Bucureşti l-a desemnat pe Nicuşor Dan candidat pentru Primăria Generală.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 18:19

Dan Barna a fost reconfirmat în funcția de președinte al USR, în urma unui vot online dat de peste 9.000 de membri ai partidului.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:43

I. În ziua de 30 octombrie 2019, cu privire la sesizarea de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea Legii nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, obiecţie formulată de 91 de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi
Uniunii Salvaţi România, Curtea Constituţională a dispus amânarea dezbaterii pentru data de 6 noiembrie 2019.

II. În aceeaşi zi, cu privire la următoarele sesizări de neconstituţionalitate:

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 16:04

Proiectele de lege pentru cele trei mari inițiative ale USR – Fără penali în funcții publice, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu – au fost respinse luni de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a camerei pentru vot.

Cum s-a votat în Comitetul liderilor:

Fara penali:
Pentru: PNL, USR, PMP, Minorități
Abținere: PSD și Pro România

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 09:48
În principiu, însă, vor fi toți prezenți

Liderul grupului USR din Camera Deputatilor, Stelian Ion, a declarat ca nu s-a luat o decizie in partid sa se voteze la vedere motiunea de cenzura si ca 'in orice moment' pot aparea motive 'extraordinare' care sa provoace absente in USR. El a adaugat ca spera sa nu se intample asa ceva.

Joi, 3 Octombrie, 2019 - 09:15
Pentru Primăria Capitalei

USR a convocat o ședință a Comitetului Politic pentru a schimba regulamentul de ordine interioară, în așa fel încât să se stabilească în ce condiții partidul poate susține un candidat independent. Totul pornește de la Nicușor Dan, cel care a obținut sprijinul membrilor USR București să candideze la Primăria Capitalei, dar cum el nu mai este membru al partidului este nevoie de o modificare a regulamentului.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:00

Uniunea Salvaţi România solicită audierea de urgenţă în Parlament a Rovanei Plumb, propusă de Guvern pentru postul de comisar european.

USR afirma că premierul Viorica Dăncilă a trimis "abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, după ce toată presa a scris că, fără informare şi audiere, propunerea e nelegală".

Potrivit unui comunicat al USR, marţi, în Comisia de afaceri europene, deputatul Iulian Bulai a cerut conducerii acestui for să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii.

Duminică, 15 Septembrie, 2019 - 16:46
Chichirău nu a fost aleasă nici în conducerea centrală

Noua conducere centrală a USR, Biroul Național, a fost aleasă sâmbătă la cel de-al cincilea congres al partidului care a avut loc la Timișoara, cei mai mulți membri – 11 –  fiind aleși de pe lista propusă de liderul formațiunii, Dan Barna, pe locul doi, cu 9 membri, clasându-se lista propusă de Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR.

Deși a candidat și la o funcție în conducerea centrală a partidului, Cosette Chichirău nu a prmit suficiente voturi pentru a fi aleasă.

Subscribe to usr