Luni, 20 August, 2018 - 08:30

Iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice", care propune revizuirea Constituţiei în acest sens, a atins pragul de minim 20 de mii de semnături din cel puţin 21 de judeţe, astfel că aceasta poate intra în procedură parlamentară. Potrivit site-ului fărăpenali.ro, voluntarii au adunat până acum peste 750 de mii de semnături.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 13:06

După o mai lungă perioadă de tăcere, actualul consilier local din partea USR la Sectorul 1, Clotilde Armand, prind glas și publică o listă a copiilor liderilor de lideri politici, angajați în funcții bine plătite la stat - Guvern, Parlament sau ambasade.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 08:00

Vorba uneia dintre victimele sale, europarlamentarul Adrian Severin: revocarea Codruței Kovesi n-a fost decât un fapt divers. Care nu îmbunătățește și nu înrăutățește starea generală cu nimic. Cel mult, de aici vor începe niște clarificări STOP  La Bruxelles Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu un Juncker și i-a explicat că „abuzul în serviciu” mai este incriminat doar în șase țări din Uniune și că la noi a fost moștenit din jurisprudența comunistă, cu toată încărcătura sa „de clasă” STOP .

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 10:38

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Sondajul CURS a măsurat tendințele politice și se remarcă o ușoară scădere a PSD și a PNL, dar și creșteri, la fel de ușoare, pentru partidele noi lansate de Dacian Cioloș și Victor Ponta.

În luna iulie, PSD a pierdut două procente față de luna mai, a aceluiași an:de la 39% la 37%.

 În mai, liberalii aveau 25%, în timp ce în luna iulie au scăzut la 24%.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 09:20

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti în urma protestului de miercuri, a anunţat, astăzi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 10:22
 Victor Ponta și Pro România întregistrează deja 3%

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) lansează un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România.

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%. PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 08:48
Update: Senatul a respins marţi moţiunea simplă ce o viza pe ministrul Fondurilor Europene

Update. Senatul a respins marţi moţiunea simplă ce o viza pe ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, fiind înregistrate la vot 72 de voturi împotrivă, 40 pentru şi o abţinere.

Moţiunea împotriva ministrului Plumb a fost respinsă. Liderul PSD: Opoziţia încearcă politizarea fondurilor UE

 Plumb, a declarat, miercuri, în plenul Senatului unde s-a dezbatut moţiunea simplă a PNL şi PMP prin care i s-a cerut demisia din Guvern, că Opoziţia vrea doar să politizeze tema fondurilor UE şi că din documentul acestor partide nu reiese dorinţa de dialog raţional

Vineri, 30 Martie, 2018 - 18:41
Noul model de administrație publică este sabotat de opoziția din Consiliul General

Scrisoare deschisă adresată locuitorilor Bucureștiului de către primarul ales Gabriela Firea:

 

Dragii mei bucuresteni,

Am ales această modalitate de a mă adresa Dumneavoastră pentru că modul în care evoluează lucrurile în administrația publică a Bucureștiului necesită anumite clarificări. Este timpul, cu alte cuvinte, să spunem lucrurilor pe nume.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 19:58

Uniunea Salvaţi România a depus, miercuri, la Senat o propunere legislativă de îmbunătăţire şi extindere a procedurii de vot prin corespondenţă.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:45

USR condamnă modul în care coaliţia PSD-ALDE a decis astăzi să pună legile justiţiei pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, sub rezerva primirii raportului din partea Comisiei speciale.

Rapoartele erau cel mai probabil deja scrise din moment ce au fost gata atât de repede ca să intre în plen, iar parlamentarii USR, membri în Comisia Iordache, au constatat că amendamentele depuse de ei nu sunt în raport, acest lucru fiind de o gravitate maximă.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:08

Datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică confirmă dezastrul economic al guvernării PSD-ALDE. Inflaţia a a urcat la 4,7%, maximul ultimilor cinci ani, ceea ce a anulat 65% din creşterile salariale ale românilor. Şi e abia începutul.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 17:15

Comisiile reunite pentru Mediu şi Agricultură din Camera Deputaţilor au dat raport de admitere proiectului legislativ de modificare a Codului Silvic prin care se permite scoaterea definitivă a pădurilor din fondul forestier pentru extinderea carierelor de lignit. Modificarea iniţiată de ALDE şi susţinută de PSD permite Complexului Energetic Oltenia să taie păduri fără compensare pentru a-şi extinde activitatea de exploatare, susţine USR într-un comunicat de presă.

Luni, 5 Martie, 2018 - 11:56

Deputaţii USR Adrian Prisnel şi Cristian Seidler au depus o iniţiativă legislativă care va face imposibil ca parlamentarii să-şi majoreze pentru ei înşişi salariile. Astfel, USR continuă seria de iniţiative legislative care urmăreşte eliminarea unor drepturi speciale ale parlamentarilor, văzute de cetăţeni ca privilegii.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 16:47

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, vineri, la Antena 3, că USR depune moțiune împotriva lui Tudorel Toader.

USR consideră că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a încălcat „toate principiile democratice și ale statului de drept” prin declarația publică de joi, 22 februarie, când a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Sperăm să se alăture cu toții acestui demers, este un instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca partide parlamentare.

Subscribe to usr