Joi, 26 Martie, 2020 - 17:18

Alianța USR PLUS cere autorităților să ia urgent decizia de a izola județul Suceava, spunând că acest județ a devenit principalul focar de infecție cu noul coronavirus din România.

În schimb, autoritățile trebuie să asigure ”cu prioritate continuitatea aprovizionării şi accesul la resursele esențiale” pentru acea zonă, spun cele două formațiuni.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 20:00

Candidatul Alianţei USR PLUS la Primăria Capitalei ar putea fi stabilit printr-o metodă mixtă, sondaj-alegeri primare, a declarat preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, la RFI.

"În momentul de faţă, purtăm discuţii exact asupra metodei de desemnare. Eu aş anticipa că va fi o metodă probabil mixtă, între sondaj şi alegeri primare. Vom vedea în zilele următoare asupra cărei variante ne vom hotărî. (...) Avem un calendar prevăzut. În următoarele două săptămâni vom avea, cred eu, candidatul pe Bucureşti", a declarat preşedintele Uniunii.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:19

După eșecul din turul întâi al prezidențialelor, Dan Barna cere un vot de încredere din partea membrilor USR. De vineri, timp de 5 zile, aceștia vor vota online și vor răspunde la întrebarea "Considerați că Dan Barna trebuie să își de demisia din conducerea USR?".

Barna a candidat din partea Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale și s-a clasat al treilea, cu 15 la sută din voturi.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 09:00

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, și-a recunoscut duminică seara înfrângerea. Într-un mesaj postat pe Facebook după ce au început să fie livrate rezultate provizorii de către Autoritatea Electorală Permanentă, dar și după numărătoarea paralelă efectuată de USR-PLUS, el a admis că nu vor fi suficiente voturi pentru a intra în al doilea tur de scrutin.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:03

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca răspuns la afirmaţiile candidatului USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, că a fost un fel de "pompier atomic" care a prevenit prăbuşirea României.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 12:59

Liderii alianţei USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, apreciaza că Rovana Plumb, propunerea pentru funcţia de comisar european, ridică semne de întrebare la nivel european, asupra integrităţii sale şi există o mare posibilitate de a fi respinsă, iar România ar fi umilită.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 11:25

Dan Barna a declarat, luni, că Alianţa USR-PLUS cere din nou partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis să sprijine un acord politic în vederea organizării alegerilor anticipate, imediat după alegerile prezidenţiale. 
Liderul USR că îşi asumă obiectivul alegerilor anticipate şi cere Guvernului Dăncilă să vină pentru votul de încredere al Legislativului, deoarece a pierdut majoritatea parlamentară.

Miercuri, 7 August, 2019 - 11:36

USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la prezidenţiale. 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 13:54

Liderul PLUS Dacian Cioloş a declarat miercuri, la RFI, că alianţa USR-PLUS este pregătită să preia guvernarea.

”USR-PLUS este gata să-şi asume inclusiv guvernarea, dacă e nevoie, însă pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi aşteptate de către cetăţeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”, a declarat la RFI de liderul PLUS, Dacian Cioloş.
 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:50

Opoziţia va depune, săptămâna aceasta la Senat, o moţiune simplă care îl vizează pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru situaţia votului din diaspora la europarlamentare.

Subscribe to USR-PLUS