Duminică, 17 Februarie, 2019 - 16:09

Serata ”Eminescu, jurnalistul” din 18 februarie 2019 aduce în fața publicului în seria evenimentelor CONVORBIRI JURNALISTICE, inițiate de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, un număr însemnat de realizatori de radio și televiziune, care s-au dăruit slujirii, prin activitatea profesională dedicată celui mai important eveniment omagial al istoriei noastre – „Centenarul Marii Uniri”. Acestora li se vor acorda Diploma de excelență ”Vasile Goldiș.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 00:00
Profil jurnalistic dintre două sisteme

A apărut ultimul număr al publicației  editate de Uniunea Ziariștilor Profesioniști (UZP). Din sumar face parte continuarea interviului acordat de jurnalistul Octavian Andronic, membru fondator al Uniunii și vicepreședinte în exercițiul 1992 - 1994, referitor la parcursul său profesional între două sisteme politice.

Sâmbătă, 24 Martie, 2018 - 17:22

Sâmbătă, 24 martie a avut loc Adunarea Generală  Uniunii Ziariștilor profesioniști din România. Confruntată cu convulsii generate de orgolii și tentații cu iz totalitar, Uniunea s-a aflat într-un real pericol de dezintegrare prin acțiunea iresponsabilă a unor persoane ce au dorit să confiște în folos propriu resursele și autoritatea acesteia. Odată cu repunerea activității pe făgașul normal, în urma intervenției justiției, Uniunea și-a reluat programul și obligațiile prevăzute de lege, de reprezentant autorizat al creatorilor din branșa publicistică.

Subscribe to UZP