Luni, 15 Iulie, 2019 - 14:00

1. Simona Halep în cursa pentru președinție? / 2. Legea pensiilor validată pe... cuvântul de onoare al premierului / 3. Juncker ne-a oferit un post de comisar fără portofoliu / 4. Boicot prezidențial la festivitatea de închidere a „rotativei” / 5.Toader se leapădă de SIIJ

Luni, 8 Iulie, 2019 - 14:00

1. După patru amânări CCR admite „obiecția Iordache” / 2. CSM boicotează confirmarea Adinei Florea la ISSJ sub pretext „GRECO” / 3. Mâna de fier în mănușa de catifea lovește în stil „Dragnea” / 4. În democrație eternitatea se măsoară în mandate: Isărescu, a șasea oară reales! / 5. Bilanțul președinției agricole: competență și performanțe certificate european

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 14:21
Înseamnă că Toader a avut mână bună când a propus-o la DNA...

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj (9,86) la concursul organizat de CSM pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Pe locul 2 s-a clasat procurorul Sorin Eugen Iasinovschi, , cu 8,85. Procurorul Bogdan Pîrlog a obţinut doar 3,25 de puncte. Numirea în funcţia de procuror-şef al SIIJ urmează să se facă prin decizie a plenului CSM. Doi dintre cei trei candidaţi au susţinut marţi proba interviului în faţa comisiei de concurs de la CSM. Al treilea candidat, Bogdan Pîrlog, nu s-a prezentat la interviu.

Duminică, 31 Martie, 2019 - 14:00

Duminică, 31 Martie, 2019 - 14:00

1. Penala Kovesi, sub control judiciar. Dar fără cătușe... / 2. Turneul americano-israelian al Vioricăi Dăncilă / 3. Scandalul ambasadei din Israel, din nou pe tapet / 4. Iohannis, la capătul răbdării: ”Așa nu se mai poate!” / 5. Bruxelles-ul amână decizia pentru europrocuror / 

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 14:00

1. Iohannis atacă „la baionetă” „Bugetul rușinii naționale” / 2. Lazăr respinge - surprinzător - cererea de recuzare a lui Kovesi / 3. „Favorita” Bruxelles-ului, pe locul 2-3 după votul ambasadorilor pentru europrocuror șef / 4. Președintele semnează „ca primarul” noile propuneri de miniștri, fără a le mai studia / 5. Viitorul luminos al lui Teodorovici

Duminică, 17 Februarie, 2019 - 14:00

1. „Icoana” sfărâmată a Anticorupției: Codruța inculpată! / 2. Vot cu strigături în Parlament la Bugetul 2019 / 3. 2018, record de creștere economică: 4,1% / 4. Renunțarea Olguței, bucuria lui Klaus / 5. Reacție furibundă la Cotroceni față de un gest istoric: tăierea bugetelor serviciilor!

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:56
Și le blochează pe cele în care se vorbește despre extinderea anchetei

Biroul de presă al Procurorului general al al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmite, dupa aparitia informatiilor privind extinderea anchetei in cazul Kovesi si in ceea ce il priveste, pentru emiterea unui comunicat de presa in 2017, privind plangerea lui Sebastian Ghita,că orice insinuare privind incalcarea legii este neavenita.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 11:49

Adina Florea a spus că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată obiectiv ca orice altă speţă.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. Dăncilă a prezentat la Strasbourg, unei săli goale, prioritățile președinției române / 2. CSM respinge arestarea lui Onea și Portocală-doar îi revocă / 3. Recursul compensatoriu: Legea „Prună”a fost validată de cel care cere acumsoluții urgente” de la Guvern / 4. Anchetă la CEO / 5. Vizită-fulger, misterioasă a premierului la Tel Aviv

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 10:58

În urma scandalului declanşat în jurul avizul CNSAS obţinut de Adina Florea (unica şi deopotrivă, multipla propunere a ministrului Tudorel Toader pentru şefia DNA), Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor a înregistrat (în lipsa unei autosesizări care ar fi fost de dorit), luni, 14 ianuarie, la DIICOT (prin Registratura Generală a PICCJ), o sesizare penală vizând fapte ce ar putea întruni caracteristicile unor infracţiuni, comise de către preşedintele CNSAS, Constantin Buchet.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 20:14

Dacă Doamne ferește ar fi un război adevărat cu inamici din exterior iar armata română ar fi chemată să intervină am suferi, cu siguranță, o înfrângere rușinoasă. Pentru că armata română are dublă comandă! Una la Cotroceni și alta la Victoria STOP  Cea de la Cotroceni are un comandant expirat, iar cel de la Victoria este unul care n-a intrat în pâine, pentru că l-a refuzat Cotroceniul.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 14:25
A respins-o din nou pe Adina Florea

Cu o deplină politețe, președintele Iohannis i-a comunicat în scris ministrului Justiției ceea ce se știa deja, încă dinainte de căutarea argumentelor pentru respingerea propunerii pentru șefia DNA.

Stimate domnule ministru,

Urmare adresei dumneavoastră nr. 30/71403/2018/27.12.2018, prin care ați înaintat solicitarea de reevaluare a propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța,

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 11:38

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea procuror şef al DNA. Motivul invocat de catre presedinte este că documentaţia nu conţine dovada că Florea nu a colaborat cu Securitatea.

Scrisoare transmisă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ministrului justiţiei, domnul Tudorel Toader

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 09:55

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis că a devenit o obişnuiţă să anunţe măsura luată după care să spună că se va documenta!

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 14:28
Funcția de șef DNA s-a vacantat. Nu și cea de procuror general - deocamdată!

Anca Jurma a anunţat, prin intermediul unei scrisori transmise Secţiei pentru procurori a CSM, că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA.  Anunțul a fost făcut de Tudorel Toader, după ședința Secției pentru Procurori a CSM, la care acesta a participat..

 Tudorel Toader a spus înainte de ședința Secției pentru Procurori a CSM în care se va discuta posibilitatea prelungirii mandatului Ancăi Jurma la sefia DNA, că speră că Secția "va alege calea statului de drept".

Luni, 24 Decembrie, 2018 - 11:06
Lazăr a sesizat Curtea Constituțională „că are o mare nedumerire”

Ministrul Justiţiei a anunţat că pe 27 decembrie îi va trimite preşedintelui documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general şi că îi va trimite din nou actele şi pentru cei 5 procurori respinşi, printre aceştia aflându-se şi Adina Florea, pentru şefia DNA.

"Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Ministrul l-a acuzat din nou pe procurorul general că trage de timp.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:03

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile ministrului Justiţiei pentru DNA, Parchetul General şi DIICOT, printre acestea numărându-se şi cea a Adinei Florea, nominalizată pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Propuneri de numire a unor procurori în funcţii de conducere

În luna octombrie a.c., ministrul justiţiei, domnul Tudorel Toader, a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcţii de conducere:

- doamna Adina Florea, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie;

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 18:52
„Cercetatul” a blocat audierea Adinei Florea în CSM, invocând că aceasta este anchetată de Inspecția Judiciară

Inspecția judiciară l-a cercetat pe procurorul general Augustin Lazăr de 43 de ori în ultimii patru ani. Într-un răspuns dat de Inspecția Judiciară pentru România TV se arată că în anul 2014 a existat o verificare a Inspecției Judiciare, după o sesizare pe numele lui Lazăr, în 2015 au existat 5 astfel de sesizări și verificări, în 2016 - 6, în 2017 - 17 lucrări și în 2018 alte 14 sesizări și verificări făcute pe numele procurorului general sau pe dosare în care acesta a fost parte.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 21:54

În comunicatul de pe site-ul său, Comisia de la Veneția recomandă autorităților române să reanalizeze amendamentele aduse la Codul Penal printr-o „consultare publică amplă și reală”, care să beneficieze de „sprijin din partea societății”. Se pare că judecătorii din Lagună au găsit cheia consensului, despre care în România nu s-a auzit.

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Avortul Referendumului naște frenezia convenției civile / 2. Culmea sfidării: Juncker își trimite secretara în inspecție la București / 3. Corina Crețu face crize de nervi gândindu-se la lista europarlamentară / 4. Fapte bune din bugetul Apărării: Fifor resuscitează Institutul Cantacuzino / 5. Tudorel în dificultate: Adina Florea respinsă de CSM 

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 11:15
Update 13,00 - Adina Florea, aviz negativ de la CSM

Update 13,00 - Adina Florea, aviz negativ de la CSM

Procurorul Adina Florea, propusă pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a primit aviz negativ din partea CSM, spun surse juridice. Avizul în acest caz este unul consultativ. Scorul a fost de 6 la 1.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria / 2.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică” / 3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 10:45
Lazăr este semnatarul protocolului secret ilegal pe care l-ar fi dat publicității Adina Florea

Adina Florea l-a criticat pe procurorul general Augustin Lazar joi, in timpul sedintei CSM in care urma sa fie audiata in vederea eliberarii uni aviz, ea spunand ca acesta "arunca anatema" asupra sa si ca nu Parchetul ICCJ ar trebui sa cerceteze aparitia in spatiul public a protocolului cu SRI, publicat de Darius Valcov, avand in vedere ca procurorul general este semnatarul documentului.

Florea a precizat ca in cariera sa de 28 de ani in magistratura nu a avut "niciun fel de abatere" si nicio sanctiune disciplinara.

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 10:09

Neprietenii președintelui fac mare caz de faptul că la New York acesta a ținut o cuvântare în fața unei săli aproape goale, la adunarea generală ONU. N-a fost o excepție. Asta este soarta celor de pe banca „rezervelor”, sălile pline fiind rezervate titularilor care marchează pe scena internațională STOP  La fel și cu întâlnirile bilaterale. Te vezi cu cine poți și nu e ocupat.

Duminică, 9 Septembrie, 2018 - 14:00

1. Suspendarea inexplicabilă a ședinței CSAT / 2. „Bomba” aprobării rectificării în ședința de Guvern / 3. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria / 4. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică! / 5. Toader a ales o candidată „non-kovesi” pentru DNA

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 08:32

Așa cum AMOS News a anticipat din știrea de ieri, invitația la dialog a premierului pe tema rectificării a fost făcută de președinte „la mișto”.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 13:01

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că procurorul Adina Florea este candidatul pe care îl va propune pentru funcţia de procuror-şef DNA din cei şase care s-au înscris în cea de-a doua campanie de selecţie.

Alegerea a fost făcută dintre procurorii: Adina Florea, Andrei Bodean, Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea şi Sorin Armeanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, pe Facebook, că joi, la ora 13:00, va anunţa propunerea sa pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Subscribe to Adina Florea