Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 10:14

În 20 decembrie 2020, Asociaţia Română pentru Smart City a organizat cea de-a 5-a ediţie a Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al anului în Industria Smart City. Evenimentul este o recunoaştere a eforturilor şi demersurilor, proiectelor, de premiere a oamenilor, instituţiilor şi companiilor care au contribuit la dezvoltarea comunităţilor din România, în acest an plin de provocări.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 11:37

În contextul pandemiei COVID-19, Bucharest Forum abordează începând de azi, într-o ediţie maraton, tema rezilienţei societăţilor la şocuri majore

Cea de-a 9-a ediţie a Bucharest Forum 2020, cel mai important eveniment politic din regiunea Mării Negre şi a Balcanilor, dezbate începând de azi tema rezilienţei sistemelor financiare, instituţiilor şi sistemelor politice şi a societăţilor în ansamblul lor, în contextul transformărilor profunde generate la nivel global de pandemia COVID-19.

Joi, 5 Martie, 2020 - 08:47

Comisia a propus astăzi ca anul 2021 să fie Anul european al căilor ferate, pentru a sprijini realizarea obiectivelor Pactului ecologic european în domeniul transporturilor. În 2021, o serie de evenimente, campanii şi iniţiative vor promova transportul feroviar ca mod de transport durabil, inovator şi sigur. Vor fi evidenţiate beneficiile sale pentru cetăţeni, pentru economie şi pentru climă şi se va pune accentul pe provocările rămase în vederea creării unui adevărat spaţiu feroviar unic european fără frontiere.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 18:22

​Comisia Europeană a propus miercuri ca anul 2021 să fie Anul european al căilor ferate, pentru a sprijini realizarea obiectivelor ”Pactului ecologic european în domeniul transporturilor”. În 2021, o serie de evenimente, campanii și inițiative vor promova transportul feroviar ca mod de transport durabil, inovator și sigur.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 14:00

1. Turul 2: cronica unui deces (democratic) anunțat / 2. Culmea dezbaterilor electorale: fiecare cu sine /  / 3. Prin Adina Vălean, Iohannis înclină balanța bruxelleză în favoarea PPE / 4. Barna rămâne prședinte USR prin sondaj on line / 5. Naționala de fotbal, ca cea politică: ratează toate calificările

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 18:34

Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european, a fost audiată în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României. Ea a afirmat că își va folosi experiența în sprijinul României. La audiere este prezent și premierul Ludovic Orban.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a dat undă verde candidaturilor comisarilor desemnaţi de Franţa, România şi Ungaria, după ce a analizat marţi, într-o reuniune extraordinară, ''conflictele de interes potenţiale sau reale'' ale acestora.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 14:00

Agenția AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut.

1. Tandemul Klaus - Viorica, „unu la unu” în Turul 2
2. Guvernul Orban validat prin „trădători”
3. Nu e pentru cine se pregătește: Adina, nu Sigfried, comisar european
4. Isărescu combate teoria prăpăstioasă a prăpastiei economice
5. FMI evaluează o creștere economică de 4% în 2019

 

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 12:48
Vasile, zis Sigfried, a rămas cu buza umflată!

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost validată de președinta Comisiei Europene pentru funcția de comisar european pe Transporturi. Ursula von der Leyen a discutat și cu Vălean, dar și cu Mureșan, dar balanţa a înclinat către Adina Vălean.

Adina Vălean va avea de trecut şi audierile în comisii. De altfel, Vălean, a fost favorizată şi de regulile privind egalitatea de gen în componenţa Comisiei Europene.

Sâmbătă, 12 Octombrie, 2019 - 18:07
Primul are o soție la Comisia Europeană, iar a doua este soția lui Crin Antonescu

Europarlamentarii liberali Vasile Mureșan și Adina Vălean sunt luați în calcul pentru postul de comisar european din partea României, au declarat  surse din conducerea PNL, citându-l chiar pe europarlamentarul de la care emană mai toate stirile „pe surse”.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:02
Ordonanta de Urgenta emisa joi de Guvern, prin care se elimina notiunea de custode nu este oportună

Presedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, europarlamentarul liberal Adina Valean, sustine ca statul nu are resursele si nici expertiza necesara pentru a administra ariile protejate in locul ONG-urilor de mediu, considerand ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului emisa joi pe acesta tema nu este oportuna.

Adina Valean, a cerut, vineri, autoritatilor romane sa initieze o dezbatere publica, cu toti actorii implicati, pe subiectul administrarii ariilor protejate.

Subscribe to Adina Vălean