Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:56

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) susţin plafonarea taxei clawback la 20% pentru produsele generice, respectiv 25% pentru inovative.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 10:08
şi biosimilare din Uniunea Europeană

Cererea mondială de medicamente a crescut enorm (ajungând la 1,1 mii de miliarde EUR în 2017). În paralel, există o tendinţă de schimbare a direcţiei către o cotă de piaţă din ce în ce mai mare pentru medicamentele generice şi biosimilare. Presupunând o rată de creştere anuală de 6,9%, în 2020 medicamentele generice şi biosimilare vor reprezenta 80% din totalul medicamentelor ca volum şi aproximativ 28% ca valoare*.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 13:47

APMGR solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a grupului de lucru pentru taxa clawback: Introducerea calculului diferenţiat pentru taxa clawback reprezintă singura soluţie pentru a opri dispariţia medicamentelor ieftine de pe piaţă

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a grupului de lucru pentru taxa clawback şi luarea unei decizii imediate pentru introducerea calculului diferenţiat al acesteia - singura măsură care poate opri dispariţia medicamentelor ieftine de pe piaţă.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:34

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) solicită Guvernului adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru majorarea sumei alocate medicamentelor în vederea scăderii taxei de clawback, conform declaraţiei susţinute de doamna Ministru Sorina Pintea în data de 11 decembrie a.c.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 08:35
şi contribuie la distrugerea industriei locale producătoare de medicamente generice

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) şi Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) acuză autorităţile că ignoră soluţia calculului diferenţiat al taxei clawback în ciuda dispariţiei a mii de medicamente ieftine şi a studiilor de impact care susţin validitatea acesteia. 

Subscribe to Adrian Grecu