Duminică, 4 Februarie, 2018 - 12:04
Caravana „Alege oaia!” a lui Petre Daea merge înainte

Caravana „Alege oaia!” inițiată de ministrul Agriculturii Petre Daea, în scopul promovării consumului de carne de ovine (sortiment deficitar în alimentația românilor, în ciuda unor vechi și sănătoase tradiții) a poposit sâmbătă la Buzău, unde s-a bucurat de toată atenția oficilalităților locale, în frunte cu primarul Constantin Toma.
Perimetrul destinat manifestării (parcarea celui mai nou supermarket Kaufland) a fost invadată de standurile producătorilor din județ, iar pe scena amenajată în centru s-au perindat interpreți de folclor cunoscuți și apreciați de localnici.

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 13:55

Programul "Alege oaia!" a deschis calea producătorului român către piaţa din România, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

""Alege oaia!" este un program care a deschis, să spunem aşa, şi minţile, şi sufletele, şi a deschis, totodată, calea producătorului român către piaţa din România şi cred că este extrem de important", a spus Botănoiu, la Iaşi.

Luni, 25 Decembrie, 2017 - 00:00

[]

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 18:05
Unde va participa ministrul Agriculturii, Petre Daea

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se va întâlni luni, 11 decembrie 2017, de la ora 14:30, la Sediul HoReCa School (strada Latină nr.6) cu participanții înscriși la cursul de bucătar șef.

Vineri, 8 Decembrie, 2017 - 17:29
Conferința de presă, 08 decembrie: Prezentarea bilanțului anual

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, urmărește zilnic prețurile produselor alimentare, pentru că acestea "o luaseră de înțepau și tavanul". Potrivit acestuia, în prezent, piața s-a stabilizat, iar "prețurile s-au potolit".

Joi, 30 Noiembrie, 2017 - 18:48

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a informat, joi, la Alba Iulia, că, în momentul de faţă, se află în faza de avizare la ministere un proiect de act normativ prin care fermierii care doresc vor primi gratuit purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, pe care îi vor creşte până la minimum 130 de kilograme, urmând ca jumătate din efectiv să fie preluat apoi de un procesator la un preţ anterior stabilit.

Miercuri, 29 Noiembrie, 2017 - 11:35

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent joi, 30 noiembrie 2017, la Alba Iulia pentru a fi alături de Campania națională de informare și promovare “Alege oaia!”. 
Evenimentul va avea loc timp de doua zile în Șanțurile Cetății Alba Carolina și are ca scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie. Consumatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, sloi, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să iși procure carne și produse din carne de oaie din cadrul celor zece standuri special amenajate. 

Sâmbătă, 25 Noiembrie, 2017 - 15:05
Va avea cu siguranță voturile agricultorilor

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat sâmbătă la o nouă manifestare din seria „Alege oaia!” desfașurată la Cluj Napoca, unde a gustat  din pălinca, brânza și alte produse alimentare aduse de producători la Expo Transilvania Cluj-Napoca.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 13:00

În acest week-end (25-26 noiembrie), caravana 'Alege oaia!' va poposi la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania. Timp de două zile vizitatorii vor putea gusta, gratuit, preparate din carne de oaie gătite tradițional (tocăniță la ceaun, pastramă, virșli, sarmale), dar și brânzeturi (caș, telemea, brânză). Degustarea va fi 'acompaniată' de un spectacol folcloric susținut de Aurel Tămaș și Băndașii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar și Ansamblul folcloric 'Someșul' din comuna Apahida.

Sâmbătă, 18 Noiembrie, 2017 - 11:25

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat, sâmbătă, la Sibiu, Piaţa Ţărănească Transilvania, locul unde sunt primiţi doar producătorii autorizaţi.

Ministrul Daea a cumpărat telemea, sirop de brad şi o vestă groasă de lână, lucrată manual, la preţ de 150 de lei. 

"Numai puţin, să ţină şi la spate că vine iarna", a spus ministrul Daea la standul cu haine de lână.

De la Piaţa Ţărănească, ministrul Petre Daea merge la Prefectura Sibiu, unde se întâlneşte cu autorităţi locale, în cadrul Campaniei ”Alege oaia”, care este lansată, sâmbătă, la Sibiu.

 

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 - 15:44

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, se va afla sâmbătă, 18 noiembrie, la Sibiu pentru a fi alături de caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”.

Sâmbătă, 11 Noiembrie, 2017 - 21:12
„Alege oaia!” - o inițiativă originală și de succes

Cel de-al treilea tur al al „scrutinului” inițiat de ministrul Agriculturii Petre Daea sub sloganul „Alege oaia!” a avut loc sâmbătă, la Ploiești, într-o locație sugestivă pentru legătura dintre cultură și agricultură - Palatul Culturii.
După turul inaugural de la INDAGRA și cel de săptămâna trecută din Piața Obor, acesta a marcat o creștere semnificativă a interesului și atașamentului popular față de animalul domestic emblematic și față de beneficiile cu care acesta îi răsplătește pe cei care îl cultivă.

Sâmbătă, 11 Noiembrie, 2017 - 15:30

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro, anul viitor, pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră.

Prezent la Ploieşti, la campania de promovare a consumului de carne de oaie, “Alege oaia”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că, pentru anul viitor, Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră.

Vineri, 10 Noiembrie, 2017 - 10:34
Ca deobicei, Petre Daea va fi prezent

Inițiatorul campaniei, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent sâmbătă, 11.11.2017, ora 10.00, la Ploiești unde va poposi caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”.

Duminică, 5 Noiembrie, 2017 - 18:17

 Ca să devii polițist nu mai este nevoie să ai o înălțime minimă. Viitorii polițiști îi vor putea privi pe infractori și de jos STOP  Au avut loc alegeri în localitățile rămase fără primari. Și care s-au descurtat destul de bine și așa...STOP  Trei deținuți de la Giurgiu au fost eliberați din greșeală în hărmălaia creată de „mica amnistie” a lui Prună. Erau cetățeni străini și s-au făcut nevăzuți pe la casele lor de peste hotare STOP  Caravana „Alege oaia” inițiată de ministrul Daea a poposit în Obor.

Sâmbătă, 4 Noiembrie, 2017 - 13:27

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat caravana „Alege Oaia”, şi a stat de vorbă cu crescătorii de ovine.

Joi, 2 Noiembrie, 2017 - 11:15

Campania națională de informare și promovare „Alege oaia!”, desfășurată sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, continuă în acest weekend în București. Caravana campaniei se va afla sâmbătă și duminică, 4-5 noiembrie, în Piața Obor unde crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori să guste gratuit din tocănița și din pastrama pregătite la fața locului, dar și să le răspundă la toate întrebările și curiozitățile.

Vineri, 27 Octombrie, 2017 - 10:34

 CSM și ÎCCJ  au pus mână de la mână ca să protesteze împotriva pachetului de legi ale justiției pregătit de Guvern. La nevoie ies și în stradă cu pancarte „Jos Toader!” STOP  C-așa-i la noi: legile justiției ar trebui să fie făcute de procurori, ajutați de judecători, că doar ei lucrează cu ele și trebuiesc adaptate nevoilor lor! STOP „Să-l aresteze mâine și să-l condamne poimâine!” - le recomandă Dragnea. „Iar parlamentul ce să mai facă?

Joi, 26 Octombrie, 2017 - 18:26

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a vizitat, joi, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, târgul agricol Indagra. Printre standurile la care s-a oprit s-a numărat şi cel al firmei Salcia Teleorman, unde s-a întâlnit cu fiul şi cu fiica sa.

„Staţi să o pup pe fiica mea. Ea este fiica mea, cea reală, nu cea prezentată prin presă”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor care îl însoţeau.

Miercuri, 25 Octombrie, 2017 - 19:17

Consumul de carne de oaie ar putea crește în România dacă ar exista un program de susținere și promovare pe o perioadă lungă de timp și ar fi sprijinit financiar indiferent de ce Guvern se află la conducerea țării, spune președintele Federației ProAgro, Mihail Dumitru.
 

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 16:06
Lansată de MADR la INDAGRA 2017

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa pe 26 octombrie 2017 la Romexpo, în cadrul celui mai mare târg pentru agricultură din țară – INDAGRA 2017, Campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită Alege Oaia!”.

Subscribe to Alege oaia!