Marţi, 2 Iunie, 2020 - 18:38

Efective ale armatei sârbe vor participa la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie, la Moscova, pe 24 iunie, la invitația Rusiei, lucru anunțat marți de Ministerul Apărării de la Belgrad.

„Pe baza acordului celor doi președinți și comandanți supremi ai armatelor Serbiei și Federației Ruse, Aleksandar Vučić și Vladimir Putin, precum și la invitația Ministerului Apărării al Federației Ruse, personalul armatei sârbe va participa la parada victoriei care va avea loc la 24 iunie 2020, la Moscova”, potrivit mediilor locale.

Duminică, 19 Aprilie, 2020 - 10:39
Daca se va inregistra o inrautatire a situatiei, masurile de relaxare vor fi revocate

Presedintele Serbiei Aleksandar Vucic a anuntat sambata ca se va incepe relaxarea treptata a restrictiilor impuse ca urmare a epidemiei COVID-19, dupa acest sfarsit de saptamana in care este sarbatorit Pastele ortodox, transmite dpa.

Serbia a impus reguli stricte de izolare pentru a preveni raspandirea epidemiei noului coronavirus, inclusiv restrictii de circulatie pe o perioada de 84 de ore care acopera intregul week-end prelungit, ceea ce inseamna ca oamenii nu vor putea parasi casele de vineri dupa-amiaza pana marti dimineata.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 15:47

Șase mari aeronave cargo au ajuns vineri, 3 aprilie la Belgrad cu o parte din ajutorul Rusiei pentru tara prietena, Serbia, constand în echipamente și experți, pentru a face față răspândirii pandemiei Covid-19 în aceasta țară. Aeronavele Iliusin IL-76 MD au început să aterizeze pe aeroportul militar din localitatea Batajnica, de la periferia Capitalei, de la ora 14:35, ora locală. In primul avion s-a aflat, potrivit presei locale, generalul maior Mikhail Chernishov, care a fost primit de prim ministrul sârb, Ana Brnabic.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 19:30

21 ianuarie 2020 15:43 Serbia și Kosovo relansează zboruri directe între Belgrad și Pristina . Zborurile directe între Belgrad și Pristina au fost suspendate după războiul din 1998-1999 din Kosovo, care s-a desprins de Serbia și, în cele din urmă, a declarat independența în 2008. La două decenii după un conflict sângeros, Serbia și Kosovo despărțitoare au restabilit zborurile directe între capitalele lor.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 06:46
Serbia, Macedonia și Albania negociază la Ohrid

Negocieri la Ohrid pentru crearea aşa-numitului Mini Schengen sau Micul Schengen în Balcani au avut loc în weekend-ul care a trecut cu participarea liderilor de stat din Serbia, Macedonia de Nord şi Albania - preşedintele Aleksandr Vucic şi premierii Zoran Zaev şi Edi Rama. Acest lucru se întâmplă în urma refuzului UE de a da o dată de începere a negocierilor de aderare pentru Ohrid şi Tirana, potrivit Mediapool.

 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 09:15

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a subliniat că agresiunea NATO asupra Serbiei nu a avut și nu are nici acum nicio justificare.

"Acum Serbia se află pe alt drum și privește spre viitor" – a spus Vučić, conform Rador, raspunzând declarației secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că atacul NATO asupra fostei Republici Federale Iugoslavia a fost justificată. 

Vučić s-a plâns că 19 din cele mai puternice state au atacat o mică țară liberă și i-au produs mari daune. 

Duminică, 11 Martie, 2018 - 14:00

Congresul PSD: Alegeri cu răspundere limitată! * Criza „imnoglobinei”: Help UE și NATO! * Diploma lui Teodorovici demolează Academia SRI * Bilanțul PG - tribună oratorică pentru Iohannis * Pe urmele lui Ceaușescu: Iohannis vrea sa-i împace pe sârbi cu kosovarii
 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:13

În timpul vizitei în România a lui Aleksandar Vucic, preşedintelui Serbiei, de joi, Klaus Iohannis s-a arătat dispus să medieze relaţiile dintre Serbia şi Kosovo, a cărei independenţă nu a recunoscut-o. Vineri, însă, autorităţile de la Pristina au reacţionat şi au spus că oferta României nu este credibilă din moment ce nu a recunoscut independenţa statului.

Joi, 8 Martie, 2018 - 17:04

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 8 martie, o întrevedere cu Aleksandar Vucic, președintele Republicii Serbia, aflat în vizită oficială în România. Cei doi oficiali au abordat în cadrul discuțiilor subiecte de interes comun, precum stadiul cooperării bilaterale, inclusiv la nivel sectorial, procesul negocierilor de aderare ale Republicii Serbia la UE, precum şi evoluțiile recente la nivel regional.

Cu această ocazie, președintele Republicii Serbia a lansat prim-ministrului român invitația de a efectua o vizită oficială în țara sa.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 18:09

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi joi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său sârb, Aleksandar Vucic, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează la Bucureşti.

Subscribe to Aleksandar Vucic