Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 09:41

Belarusul va primi un împrumut de 1,5 miliarde de dolari din partea Rusiei - o parte din acești bani vor merge pentru a refinanta datoriile vechi, semnalează serviciul de presa al Kremlinul în urma întâlniri liderilor celor două țări la Sochi. Minskul datorează Moscovei 270 de milioane de dolari numai pentru gaz. "Rusia a acordat sprijin masiv și va continua să sprijine economia din Belarus", a subliniat Dmitri Peskov, secretarul de presă al liderului rus. Asistența financiară va contribui, de asemenea, la consolidarea comerțului dintre cele două țări.

Luni, 24 August, 2020 - 09:43

Un elicopter cu președintele Belarusului Alexander Lukashenko la bord a aterizat aseara, în jurul orelor 20:00, pe peluza din fata Palatului Independenței din Minsk (resedinta prezidentiala), în timp ce în fața clădirii avea loc un violent protest.

Sâmbătă, 22 August, 2020 - 09:56

Președintele reales, Alexander Lukashenko, a denunțat vineri ingerința Occidentului în afacerile interne ale Bielorusiei și intenția unor vectorii din Occident “de a provoca, printre altele,  o dispută între Minsk și Moscova”.

După ce a vizitat complexul agroindustrial Derzhinsky, președintele a spus că va rezolva criza internă în câteva zile, pe fondul apelurilor făcute din Lituania de fosta candidată la președinție, Svetlana Tijanovskaya, pentru a continua greva la companii cruciale din Belarus.

Vineri, 21 August, 2020 - 14:33
Publicul își pierde credința în opoziție

Ziua de joi a fost una mult mai liniștită pentru Belarus. Protestele de pe străzile din Minsk au atras mult mai puțini oameni decât o zi înainte, iar grevele desfășurate la întreprinderilor și fabricile din țară au slăbit, și ele. 

 

Potrivit experților intervievați de Nezavisimaya Gazeta, opoziția însăși nu a reușit să ofere modificări tangibile. Potrivit acestora, transferul imediat al puterii în țară nu ar trebui să fie așteptat, iar totul depinde în mare măsură de ceea ce va face Lukashenko în continuare.

 

Luni, 17 August, 2020 - 11:25

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat luni că nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale, în ciuda cererilor opoziţiei şi a protestelor antiguvernamentale din întreaga ţară, informează Reuters.

''Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)'', a declarat preşedintele Belarusului.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 09:58
200 de mercenari deghizați în turiști, s-au infiltrat în Belarus cu misiunea de a perturba alegerile prezidențiale

Președintele bielorus, Lukashenko a convocat ieri o întâlnire urgentă cu membrii Consiliului de Securitate cu privire la situația legată de reținerea a peste 30 de de reprezentanți ai unei companii militare private străine în Belarus, țara de origine a grupului fiind Rusia.

"V-am invitat pentru discuta modalități de a face față acestei situații, s-ar putea spune, o situație de urgență care a avut loc în această seară. Nu o poți numi altfel", a spus liderul belarus.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 08:58

Boala reprezintă doar o jumătate din “pandemia coronavirusului”, cealaltă jumătate este politică, a declarat Președintele din Belarus, Aleksandr Lukashenko, la întâlnirea cu lucrătorii fabricii de tractoare MTZ, astazi 29 mai, informează agentia de stiri de la Minsk, BelTA. „Sunt convins de un lucru: pandemia este mai mult decât o simplă boală. Boala este doar o jumătate din ea, sau chiar mai puțin. Restul este politică si interese de alta natura. Și, în curând, veti vedea ca asa a fost”, a spus Aleksandr Lukashenko.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 18:42

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a decis să nu acorde prea mare importanţă pandemiei de coronavirus, vrea să invite oaspeţi din alte ţări la parada ce va fi organizată la sfârşitul acestei săptămâni în Belarus pentru a marca 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează marţi dpa.

"Ar fi bine să ne întâlnim la Minsk", a declarat liderul fostei republici sovietice, citat marţi de agenţia de presă Belta.

Subscribe to Aleksandr Lukaşenko