Joi, 15 August, 2019 - 18:37
Adnotat de „unchiul” Alexandrei

Principalele idei din raportul Parchetului general, publicat în cazul disparițiilor de la Caracal: Procurorii au aflat de cazul dispariţiei Alexandrei Măceşeanu de la televizor, nu de la Poliţie, aşa cum era normal. Astfel, pe 25 iulie, în jurul orelor 12:00, procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova a văzut la televizor că o minoră ar fi dispărut în Caracal. A sunat la Poliţia Caracal şi i s-a confirmat.

Miercuri, 14 August, 2019 - 10:29

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Marţi, 13 August, 2019 - 13:00

Alexandru Cumpănaşu a declarat, marţi, la sediul DIICOT, că nu crede că Gheorghe Dincă este criminalul nepoatei sale, punctând că bărbatul nici măcar nu era în casă la ora la care se presupune că ar fi prins-o pe Alexandra Măceşanu vorbind la telefon cu Poliţia.

Marţi, 13 August, 2019 - 08:14

Mesajul Majestăţii Sale Custodele Coroanei Române

De câteva săptămâni, suntem împreună martori la tragedia tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Gândurile şi compasiunea noastră se îndreaptă către familiile îndurerate.

Luni, 12 August, 2019 - 13:23

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a publicat pe pagina de Facebook un document din care reiese faptul că tatăl acesteia a sesizat dispariţia minorei, însă IPJ Olt a raportat la MAI drept o plecare voluntară.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 20:20

Mama Luizei a făcut o dezvăluire pe care anchetatorii nu au confirmat-o. Luiza ar fi încercat să fugă din încăperea în care fusese sechestrată dar a fost atacată de unul dintre câinii lui Dincă și trântită. În cădere s-ar fi lovit la cap de un corp dur și a decedat. Este explicatia pe care Dincă ar fi dat-o anchetatorilor prin care vrea să acrediteze ideea unui accident, la fel ca și în cazul Alexandrei, despre care a spus că a lovit-o când a găsit-o cu telefonul în mână, iar aceasta a căzut și s-a lovit la cap, decedând.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 14:35

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că principalul suspect în cazul Caracal nu își amintește culoarea părului Luizei, însă clientul lui a susținut în fața anchetatorilor că fata a mers de bună voie cu el și nu a violat-o. Dincă nu a spus că ar fi ars și trupul Luizei.

„Anchetatorii continuă acum percheziția și caută probe. Vor să vadă dacă s-au mai comis și alte infracțiuni și ce probe există în legătură c ceea ce existî în momentul de față, cu cele două omoruri pe care le-a recunoscut”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena3.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 08:20

Jurnalistul Marius Tucă a declarat că probele ADN recoltate de pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, din butoiul unde au fost găsite mai multe rămăşiţe umane, aparţin Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, răpită miercuri.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 13:41

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei Măceşanu, a declarat că va merge la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru a solicita înregistrarea apelurilor la 112 ale copilei.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:25

Georgiana Hossu, procurorul-șef adjunct al DIICOT Craiova, a făcut precizări din ancheta începută în urma tragediei din Caracal. 

Duminică, 28 Iulie, 2019 - 17:00
Ar fi aruncat trupul Alexandrei în Olt

Update: Potrivit unor surse Antena 3 criminalul ar fi spus, chiar înainte să i se facă rău în timpul audierilor, că ar fi aruncat trupul Alexandrei în rîul Olt.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut, în urmă cu puțin timp, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 13:03
Acesta își uitase mobilul în garajul unde se afla fata violată și legată

Bărbatul își lăsase mobilul în garajul în care o legase pe fata de 15 ani. Aceasta a reușit să ajungă la telefon și să apeleze de 3 ori la numărul unic de urgență.

Alexandra a apucat să sune joi de trei ori la 112. Ultimele cuvinte au fost „Vine, vine”, iar apoi apelul s-a întrerupt brusc, a confirmat chiar Ioan Buda, șeful Poliției Române, demis seara trecută din cauza modului defectuos în care s-a acționat la Caracal.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 12:46
Buda: Procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6:00

 Polițiștii au vrut să intre în curtea lui Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-ar fi omorât pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), dar procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, ar fi interzis acest lucru.

Șeful-demis al Poliției Române, Ioan Buda, a declarat, vineri, că polițiștii au vrut să intervină dar procurorul nu a perms acest lucru.

„Nu puteau interveni poliţiştii mai devreme de ora 6:00, pentru că procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6:00”, a afirmat Buda.

Subscribe to Alexandra Măceșanu