Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 19:23

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că impunerea unui certificat de vaccinare pentru accesul în diverse țări sau la diverse servicii ar putea fi o discriminare. Rafila e de părere că cei care nu pot să se vaccineze sau nu vor să o facă trebuie să aibă o altă posibilitate de a demonstra că nu au boala pentru a avea acces la o viață normală.

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 14:00

Răspândirea noii tulpini cu mutație a coronavirusului trebuie limitată cât mai mult, spune Alexandru Rafila, în direct la Antena 3. Măsurile de blocare a circulației dinspre Marea Britanie sunt binevenite.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 17:41

Potrivit unor surse din PSD, Alexandru Rafila se află în izolare, după ce soţia sa s-a infectat cu noul coronavirus.

Acesta şi-a făcut testul pentru COVID şi aşteaptă rezultatul.
 

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 08:19
Propusă de Rafila, Alina Bărgăoanu e decan la SNSPA

Rafila a explicat faptul că decanul Facultății de Comunicare și Științe Politice din cadrul SNSPA, Alina Bârgoanu, este omul acceptat, inclusiv la Cotroceni, pentru a conduce campania de comunicare pe tema vaccinării.

Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 12:13

Ministrul Sănătății, a declarat, vineri, că primele tranșe din vaccinul anti-COVID-19 vor ajunge în România începând cu luna ianuarie 2021, însă doar 4,6% dintre români vor beneficia de imunizare. Ministrul a recunoscut că, deocamdată, autoritățile nu au un plan bine pus la punct de transport și depozitare a dozelor de vaccin.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 13:40

Măsurile luate în prezent pentru controlul pandemiei nu răspund dezideratului de a avea un impact cât mai mic asupra vieţii economice şi sociale a cetăţenilor, a atras atenţia medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS şi candidat pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 19:00

Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat joi că transportul public în comun este principala sursă de transmitere a COVID-19 în momentul de faţă, iar deschiderea şcolilor nu a avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 17:18
Rafila ar putea deschide lista Camerei

. Conducerea PSD mizează la București pentru cel puțin 12 poziții de parlamentari: 4 pentru Senat și 8 pentru Camera Deputaților. În aceste zile se negociază intens în partid pentru cei care speră să obțină un loc eligibil pe listă.

Alături de Gabriela Firea, pe listele partidului la parlamentare se regăsesc și foștii primari de la sectoarele 1 și 5, Dan Tudorache și Daniel Florea, precum și avocatul Gheorghe Piperea. Discuții sunt și în privința lui Alexandru Rafila, pe care PSD l-a ofertat să deschidă lista PSD la București pentru Camera Deputaților.

Duminică, 11 Octombrie, 2020 - 11:43
Acestea vor trebui să fie administrate in doua doze la interval de 30-60 de zile.

Profesorul Alexandru Rafila, expertul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, afirma ca, pana la finele acestui an, ar putea fi autorizate doua vaccinuri dintre cele patru la care lucreaza mari asocieri de companii si care se afla in stadii foarte avansate de cercetare.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 09:15
S-ar putea sa asistam spre jumatatea anului viitor la inceputul controlului acestei boli

Reprezentantul Romaniei la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit la Digi24 despre evolutia epidemiei de COVID-19, afirmand ca cel mai probabil va urma un val doi al infectarilor, iar "critice vor fi probabil ultimele doua luni ale acestui an" - noiembrie si decembrie, "cand se estimeaza la nivelul regiunii europene o crestere importanta a numarului de cazuri". 

Duminică, 23 August, 2020 - 17:57
Ar trebui regândită interacțiunea copiilor cu membrii vârsnici din familie

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, a declarat ca se va inregistra o crestere a numarului de infectari cu SARS-CoV-2 dupa inceperea anului scolar.

El a precizat ca in fiecare tara s-a intamplat acest lucru, insa problematica se va schimba, daca nu intram intr-o zona de descrestere si continuam sa avem in fiecare zi intre 1.200 si 1.400 de cazuri, pentru ca acest lucru va pune presiune pe sistemul de sanatate.

Duminică, 16 August, 2020 - 20:45
In ceea ce priveste numarul de cazuri noi, suntem pe locul 3 dupa Luxemburg si Spania

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, a declarat la Digi24 ca este probabil ca "circa jumatate de milion de oameni din Romania sa fi trecut deja prin boala".

Romania a trecut de 70.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totusi, profesorul Alexandru Rafila sustine ca "numarul de cazuri diagnosticate este mult mai mic decat numarul real de cazuri pentru ca foarte multe persoane sunt asimptomatice sau fac forme usoare care nu ii determina sa  se prezinte la medic".

Marţi, 4 August, 2020 - 07:26

Alexandru Rafila, directorul Societatii Romane de Microbiologie, afirma ca este de asteptat ca numarul cazurilor de pacienti care au nevoie de terapie intensiva, precum si numarul deceselor provocate de Covid-19 sa creasca in urmatoarele saptamani. El explica asta prin faptul ca exista un decalaj intre cresterea numarului de imbolnaviri si cresterea numarului de cazuri grave, respectiv decese.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 15:44

Profesorul Alexandru Rafila spune că autoritățile române au procedat bine când au decis să mențină școlile închise și că trebuie luate măsuri astfel încât să nu apară noi îmbolnăviri în septembrie, când începe noul an școlar.

Autorităţile din Israel au decis să închidă 15 şcoli în urma unui nou val de îmbolnăviri. Asta după ce în urmă cu o lună, pentru că numărul celor recuperați l-a depășit pe cel al celor infectaţi, au luat hotărârea să repornească economia şi, odată cu ea, şi şcolile.

Luni, 20 Aprilie, 2020 - 11:23
Trebuie avute în vedere criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că economia e cea care susține sistemul de sănătate

Epidemia de coronavirus din România încă nu și-a atins vârful - crede profesorul Alexandru Rafila - dar trebuie avute în vedere criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susține sistemul de sănătate.Autoritățile estimează că acesta se va înregistra în următoarea săptămână, când numărul total al îmbolnăvirilor ar putea fi între 12 și 14.000 de cazuri.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 13:36
Rafila crede că epidemia va dura doi ani

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune ca sunt 650 de persoane care mor zilnic in Romania in mod curent. "Ramane sa vedem cate sunt cazurile de Covid-19", a afirmat acesta.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 09:52

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că situația din România se va înrăutăți în scurt timp, iar la vârful epidemiei vom trece de o mie de cazuri pe zi. Rafila a explicat că pe măsură ce va crește capacitatea de testare va crește și numărul celor confirmați pozitiv la coronavirus.

Joi, 12 Martie, 2020 - 18:23

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, a declarat că nu se pune problema închiderii Bucureștiului în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră.

„Nu discutăm despre posibilitatea închiderii orașului, ci despre faptul că nu există niciun argument de natură medicală pentru așa ceva”, a declarat doctorul Rafila.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 13:25

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că există şi pentru România riscul apariţiei unor cazuri de coronavirus.

"Riscul există (pentru România - n. r.), nu poate fi exclus, dar, dacă vedem că în afara Chinei până în momentul de faţă sunt 6-7 cazuri, atunci probabil că discutăm de o probabilitate redusă", a spus Rafila, la Ministerul Sănătăţii.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 12:21

Dacă simptomele sunt serioase și starea de sănătate este afectată serios cu astenie extremă, dureri musculare și bineînțeles, febră ridicată, atunci este bine să ne ducem chiar la un spital de boli infecțioase, pentru că probabil este vorba despre gripă, a declarat președintele Societății Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, luni seară, la TVR.

Subscribe to Alexandru Rafila