Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 09:18

DE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI - Violonistul Alexandru Tomescu şi Vioara Stradivarius Elder-Voicu conectează românii de pretutindeni prin muzica sa

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:19

Sărbătorirea Zilei Naționale a României va fi marcată de Institutul Cultural Român printr-o serie de evenimente online de promovare a culturii și civilizației românești. Concerte, expoziții, conferințe susținute de reprezentanți ai creației artistice românești vor consolida în lume valorile și patrimoniul cultural din țara noastră. Iar susținerea și promovarea acestora revine Institutului Cultural Român, care, prin cele 18 reprezentanțe de pe trei continente, le expune publicului internațional atât pe 1 decembrie, cât și în jurul acestei date aniversare.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:11

MUSIC ŽEVOLUTION - despre muzică, hituri şi artişti internaţionali şi 10 la 10 - un ciclu de 10 mini-interviuri neconvenţionale, cu 10 artişti români de nivel internaţional. Ambele proiecte sunt realizate de producătoarea Valentina Băinţan

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 11:28

După 6 concerte desfăşurate cu succes în Curtea Ateneului Român, Festivalul Internațional "Vara Magică" continuă până pe data de 5 august cu un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun, ce va cuprinde un program divers cu Suita italiană de Igor Stravinski, 5 melodii de Prokofiev, Suita populară spaniolă de Manuel De Falla, Impromptu concertant de George Enescu, Dansuri românești de Bela Bartok – aşa cum era de aşteptat, într-un concer

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 15:26

Luni, 4 mai, se împlinesc 65 ani de la dispariția celui care rămâne un simbol al culturii muzicale românești: George Enescu - compozitor, violonist, pianist, dirijor și ilustru profesor. Radio România Muzical marchează această zi cu proiecte care se derulează online, pe contul Facebook Radio România Muzical, dar și în cadrul programului de radio on air.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 09:03

Filarmonica "George Enescu" deschide o stagiune specială, online, începând din 2 aprilie 2020, cu unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani, pentru a contribui, prin muzică, în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19.

Luni, 2 Martie, 2020 - 11:11

Celebrul violonist Alexandru Tomescu și ansamblul „Flauto Dolce” vor susține un concert caritabil în beneficiul fundației „Doina Cornea”. Evenimentul are drept scop strângerea fondurilor necesare pentru înființarea fundației, care să le amintească viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință. 

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 10:32

Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea va susţine în seara de 15 ianuarie, de la ora 19, la Ateneul Român un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naţionale concert organizat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” sub patronajul Ministerului Culturii. Programul serii va cuprinde Rogalski – Trei dansuri româneşti, Bela Bartok - Dansuri româneşti, Balada de Ciprian Porumbescu, cu Alexandru Tomescu - vioară, Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, cu Ştefan Cazacu – violoncel, Sabin Păutza – Dans maramureşean, Eugen Doga – Vals, Rapsodia I de Enescu.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 14:30
Pe celebra vioară Stradivarius

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU - care se bucură de privilegiul de a cânta  pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu - va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 13:25

Miercuri, 16 octombrie  (ora 19.00), Orchestra de Cameră Radio își va deschide noua stagiune la Sala Radio, cu doi artiști de marcă: dirijorul LADISLAU HORVATH - concertmaestru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, ansamblu recent aplaudat în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu” și violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care interpretează pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 13:11

După ce, în prima zi a acestei luni, Alexandru Tomescu a concertat, pe cunoscuta scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeșelea și Royal Philharmonic Orchestra, îndrăgitul violonist revine în atenția publicului meloman din Marea Britanie pentru un festin muzical la Winchester Cathedral, unul dintre cele mai impresionante monumente arhitectonice în stil gotic din Europa. Evenimentul include, ca o notă distinctă, premiera mondială a „Simfoniei Nr.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 14:17

Pe scena Ateneului Român au urcat Alexandru Tomescu, Irina Iordăchescu, Feli, Alexandra Uşurelu, Adrian Despot şi Cezar Popescu (Viţa de Vie) alături de Blue Noise, Zoli TOTH, trupa FiRMA şi Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 11:12

Mai sunt doar 10 zile până la prima ediție a “Festivalului Ouălor de Paște”.
Regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian vine cu o inițiativă unică în industria culturală: organizarea unui eveniment caritabil anual menit să susțină construcția de spații culturale sau diverse acțiuni din zona industriilor creative.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 11:01

Festivalul Ouălor de Paște este o inițiativă culturală anuală care își propune să susțină construcția de spații culturale și diverse acțiuni din zona industriilor creative.
 
Prima ediție a evenimentului caritabil este dedicată proiectului GRIVIȚA 53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNĂ, un proiect unic, inițiat de Chris Simion - Mercurian.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:26

Primăvara începe la Sala Radio sub semnul muzicii și al frumosului și aduce publicului în luna martie o mulțime de ”mărțișoare muzicale”, sub forma unor concerte de excepție, cu invitați din țară și din străinătate și un program atractiv ! 
Chiar în prima zi a primăverii, vineri, 1 martie (19.00), violonistul Alexandru Tomescu și vioara de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu, dirijorul libanez Lubnan Baalbaki și Orchestra Națională Radio vă propun un repertoriu romantic.

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 12:07

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul anunță organizarea unui concert extraordinar susținut de unul dintre violoniștii de marcă ai României, Alexandru Tomescu, în acompaniamentul Orchestrei Prezidențiale Ankara, sub bagheta dirijorului Bujor Hoinic. 
Concertul va avea loc vineri, 16 noiembrie 2018, ora 20.00, în sala de concerte a Orchestrei Simfonice Prezidențiale Ankara. 
Evenimentul se desfășoară în contextul marcării unui secol de unitate românească, dar și   sub auspiciile aniversării a 140 de relații diplomatice între România și Turcia.  

Duminică, 21 Octombrie, 2018 - 19:22
Show cultural de excepție organizat de Camera Notarilor București

Este, dacă nu mă înșel, al treilea an consecutiv în care Camera Notarilor București oferă membrilor săi, familiilor și prietenilor o gală culturală prin care sunt omagiate evenimente sau valori naționale. Gala din acest an, găzduită de Sala Radio, a marcat așa cum se cuvine cel mai important eveniment al lui 2018 -Centenarul Marii Uniri - printr-un program de o excepțională calitate intelectuală.

Sâmbătă, 20 Octombrie, 2018 - 00:00
Recital extraordinar al maestrului Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici București organizează sâmbătă, 20 octombrie 2018, orele 11.00, în ambianța deosebită a SĂLII RADIO din București, Str. G-ral Berthelot nr.60-64, un periplu istoric și muzical, dedicat acestui eveniment major pentru societatea românească.

Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, de la Universitatea București, se prezintă expozeul ”Politicieni și primari juriști care au marcat destinul Capitalei”.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 15:12
Recital extraordinar al maestrului Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici București organizează sâmbătă, 20 octombrie 2018, orele 11.00, în ambianța deosebită a SĂLII RADIO din București, Str. G-ral Berthelot nr.60-64, un periplu istoric și muzical, dedicat acestui eveniment major pentru societatea românească.

Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, de la Universitatea București, va prezenta expozeul ”Politicieni și primari juriști care au marcat destinul Capitalei”.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 09:00

Sala Radio - cea mai mare sală de concerte simfonice din România, dotată cu cea mai mare orgă din țară şi din sud-estul Europei - își redeschide porțile pentru stagiunea de concerte 2018-2019!

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 12:17
Corespondenţă specială de la Bruxelles: Carmen Dinu

“Mulțumim din toată inima pentru o seară extraordinară. Ne-am simțit excelent și asta și datorită faptului că totul a fost organizat perfect. Sper să ne revedem cât de curând. Mulțumim tare mult!”, a afirmat reputatul violonist Alexandru Tomescu la finalul recitalului “Balada, un secol de muzică românească”, care a avut loc la Conservatorul regal din Bruxelles împreună cu pianista Angela Drăghicescu.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 13:33
Turneul Internaţional Stradivarius

Cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internaţional Stradivarius "BALADA, UN SECOL DE MUZICĂ" se află, în această perioadă, în plină desfăşurare, iar pe 6 iunie Filarmonica "Paul Constantinescu" va găzdui un recital inclus în acest proiect, susţinut de celebrul violonist Alexandru Tomescu şi pianista Angela Drăghicescu. Evenimentul este deja Sold Out!

În perioada 9 mai - 11 iunie 2018 au fost programate 17 concerte în România, urmate de o serie de recitaluri în străinătate care fac parte din turneul Stradivarius, unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale ale anului.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 08:30

ICR Bruxelles şi Ambasada României în Regatul Belgiei aniversează CENTENARUL Marii Uniri prin recitalul Balada, un secol de muzică românească, în interpretarea violonistului Alexandru Tomescu şi a pianistei Angela Drăghicescu. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor culturale şi de diplomaţie publică dedicate acestei sărbători şi are loc în prestigioasa sală de concerte a Conservatorului regal din Bruxelles, joi, 31 mai, ora 20:00.

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 18:16

Violonistul Alexandru Tomescu și vioara lui de poveste revin la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, miercuri, 20 decembrie, de la ora 19.00. 

Sub bagheta dirijorului Martin Panteleev, orchestra va interpreta un program integral Mozart. Seara se va deschide cu uvertura operei La clemenza di Tito, iar Alexandru Tomescu va intra în scenă pentru a interpreta Concertul nr. 2 în re major pentru vioară și orchestră. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 41 în do major, cunoscută sub numele de Jupiter. 

Subscribe to Alexandru Tomescu