Luni, 13 Iulie, 2020 - 15:05

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, prinsă în Italia și arestată, rămâne în custodia Poliției italiene până în momentul în care va fi extrădată în România.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, prinsă, vineri, în Italia se află în custodia Poliției.

Alina Mihaela Bica era urmărită internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 19:00

Magistrații instanței supreme au respins apelul formulat de fosta șefă DIICOT Alina Bica împotriva condamnării de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă și vine după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 10:05

Magistraţii instanţei supreme au admis, marţi, contestaţia în anulare depusă de fostul procuror -şef DIICOT Alina Bica şi au hotarât desfiinţarea în parte a deciziei de condamnare la patru ani de închisoare, precum şi rejudecarea apelului.

Magistraţii au a fixat termen pe 20 mai 2019 pentru rejudecarea apelurilor declarate de Alina Bica şi DNA contra decizie din noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie.

Luni, 4 Martie, 2019 - 13:31

TVR 3 aduce un mărţişor special iubitorilor de folclor: Festivalul - concurs "LUCREŢIA CIOBANU" - în transmisiune directă

Marţi, 5 martie şi miercuri, 6 martie, de la ora 18.00, Iuliana Tudor vă prezintă cea de-a IV-a ediţie a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc "Lucreţia Ciobanu" - transmis în direct de la Sibiu.

În competiţie s-au înscris tineri din toată România, iar în urma preselecţiei din 4 martie 2019, la Cercul Militar din Sibiu, juriul de specialitate va întocmi lista concurenţilor care vor evolua în faţa publicului marţi, 5 martie 2019.

Luni, 24 Decembrie, 2018 - 22:18
În Costa Rica sunt judecători cu frica lui Dumnezeu!

O instanţă judiciară din Costa Rica a decis, luni la prânz (luni seară, ora României), eliberarea din arest preventiv a Elenei Udrea şi a Alinei Bica, afirmă surse oficiale citate de presa locală. Nu se știe încă dacă acestea se vor întoarce în țară sau vor prefera să se țină la distanță de România atâta timp cât situația lor juridică nu este clar definită și se mai pot aștepta la surprize. Ele pot foarte bine să rămână în continuare în Costa Rica, unde s-au obișnuit cu peisajul.

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Moțiunea „rușinii” și testul de graviditate al Opoziției / 2. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității”  / 3. „Revoluția fiscală” și crima de lăcomie bancară / 4. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete / 5. Predarea ștafetei președinției Consiliului către „paznicul” inelelor democrației

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 09:52

 Tribunalul constituţional din Costa Rica a decis, vineri, 16 noiembrie, că Elena Udrea și Alina Bica trebuie să rămână în arest.

Înainte de decizia tribunalului, avocații costaricani au venit de urgență în România de unde au ridicat documente importante care au fost deja verificate de oficialii din Costa Rica. Jurnalistul Gustavo Fallas a vorbit la România TV despre procesul Elenei Udrea şi al Alinei Bica din Costa Rica.

Sâmbătă, 3 Noiembrie, 2018 - 10:36
Fugara rămâne în arest preventiv

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă, au declarat, vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României), surse citate de site-ul de ştiri AmeliaRueda.com.

"Cererea avocaţilor doamnei Elena Udrea a fost respinsă, astfel că cetăţeanul român rămâne în detenţie preventivă", a confirmat Parchetul General din San Jose.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 12:27

Toată lumea își dă cu părerea despre referendum și opiniile variază între aprecierea sa ca un succes al celor care s-au opus și o manevră dubioasă a celor care au promovat-o cât să o rateze STOP  Deja nimeni nu se mai gândește la ce ar fi fost să fie, iar specialiștii analizează pe toate fețele parteneriatul civil STOP  A apărut pe firmamentul media o altă temă, mult mai tentantă: Udrea și Bica!

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Dăncilă la Strasbourg: „N-am venit să dau socoteală!” / 2. Referendum în doi timpi cu emoții pentru cvorum / 3. Coaliția scârțâie din balamaua Offshore / 4. Udrea și Bica - la „Beciul Domnesc” din Costa Ricav5. Klemm - atacat și de judecători și de procurori pentru discursul de la ”Drept”

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 11:03

Televiziunile „contras” au  înghițit cu noduri prestația Vioricăi Dăncilă de la Strasbourg, pe care au preferat să o trateze într-o tonalitate minoră, accentuând pe criticile Comisiei și ale grupării de gherilă „Macovei și Compania”. Chiar și intervențiile favorabile ale unor eurodeputați au fost persiflate, pe motiv că aceștia aparțineau unor grupuri minoritare STOP  În schimb membrii Guvernului au primit-o cu aplauze la ședința de joi, surprinși de schimbarea la față și la vorbă a șefei lor.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 09:00

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, în timp ce va fi efectuată procedura de extrădare în România, a decis o instanţă judiciară, conform site-urilor de ştiri CRhoy.com şi AmeliaRueda.com.

Elena Udrea și Alina Bica s-au prezentat joi seară în fața unei instanțe din Costa Rica, cu propunere de arestare, după ce miercuri seară cele două au fost reținute de agenți Interpol însoțiți de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 07:26
Anunț publicat de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica, în zona Sabana Oeste.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 16:16

Fostul procuror-şef DIICOT, Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, a fost dată în urmărire internaţională de Poliţia Română. 

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 10:32

De ziua Drapelului Național Iohannis a boicotat festivitatea oficială organizată de MApN la Cercul Militar și a preferat să se plimba cu bicicleta - vehicul în care vede „un motor al unității românilor” STOP Orban a trăit momente delicate când a fost chestionat de Hunor asupra planurilor post-moțiune. Plecând de la premisa (evident, nerealistă) că va reuși să dărâme guvernul. Liberalul nu a știut să răspundă la întrebări elementare legate de persoane și program.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 15:18

Instanţa supremă a decis achitarea Alinei Bica în dosarul privindu-l pe afaceristul Horia Simu, în care fostul procuror-şef a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă. Totodată, instanţa supremă a decis să menţină decizia judecătorilor pe fond şi să o condamne pe Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este cercetat şi Adriean Videanu. Fostul ministru a fost achitat. Decizia este, de asemenea, definitivă.

Joi, 3 Mai, 2018 - 11:16

Cu voce cavernoasă, de la pupitrul din Cotroceni, președintele a anunțat asaltul decisiv împotriva inamicului „statului de drept”: „statul de fapt”, instaurat de câștigătorii alegerilor, pe bază de promisiuni de „lapte și miere”! STOP Noul (dacă nu tot vechiul) său rol este de a se pune în fruntea „românilor” care vor o justiție independentă - adică așa cum este acum - și nu mai vor să fie „îmbrobodiți”.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 11:07

Avocatul Alinei Bica a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fosta şefă a DIICOT a primit din luna ianuarie statutul de refugiat politic în Costa Rica şi cere să fie audiată prin videoconferinţă în procesul ANRP.

"Doamna Bica are statut protejat şi este refugiat în Costa Rica. Reşedinţa sa este acum este în San Jose", a spus avocatul în sala de judecată.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 16:19

Alina Bica, Dorin Cocoș și fiul acestuia își vor afla sentința în dosarul ANRP în data de 20 aprilie.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 00:57

 Opt ore a muncit Florian Coldea la Parlament, în fața membrilor comisiei pe care i-a amuțit cu bilanțul realizărilor sale din perioada în care a fost „numărul 2” în organigrama SRI și „numărul 1” în statul paralel, pe care el preferă să-l denumească „vertical” STOP  Cu toate eforturile lor, colegii lui Manda nu au aflat mare lucru de la stâlpul de rezistență al „binomului” STOP  N-a rezistat însă Coldea să nu arunce o săgeată (meritată) spre cei care astăzi îl înjură, după ce până mai ieri „îl cultivau cu insistență”.

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 10:39

Alina Bica nu s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care este judecată, iar avocatul acesteia ar fi anunţat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica.

Subscribe to Alina Bica