Miercuri, 20 Martie, 2019 - 18:19

Prăjiți, piure, copți, în tocăniță și sub multe alte forme: cartoful rămâne alimentul de bază al românilor, iar asta se vede în statisticile oficiale. Consumul anual e de aproape 100 de kilograme pe cap de locuitor. Un obicei alimentar nesănătos, care poate duce la obezitate și alte probleme de sănătate, avertizează nutriționiștii.

Pentru  multe familii alimentul de baza este cartoful. Uneori din rațiuni financiare, alteori din obișnuință.

Astfel de cazuri sunt des întâlnite și în marile orașe, așa cum este Bucureștiul.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 16:34

Proprietara unei clinici dentare din Suceava a fost reclamată la Colegiul Medicilor și la Poliție pentru că ar fi profesat ca medic, deși nu a terminat facultatea de stomatologie. Mai mult, ea ar fi făcut tratamente stomatologice chiar și unor copii.

Mama unui copil de patru ani este cea care a făcut plângere după ce a mers cu el la clinica din Suceava.

Acesta a povestit că băiețelul avea o carie și a fost tratat chiar de proprietara clinicii.

La câteva zile după tratament, măseaua s-a infectat.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 16:39

Învățătorul din Iași care a corectat greșit lucrarea unui elev a fost găsit vinovat în urma evaluării efectuate de Consiliul de Administrație al școlii și a fost sancționat cu observație scrisă.

Dascălul din Iaşi şi-a asumat greşeala, deşi iniţial nu și-a recunoscut vina.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 15:00

Păsări Călătoare / Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de Cristina Gallego va avea premiera în cinematografele din România pe 15 martie. Filmul poate fi văzut în avanpremieră începând de miercuri, 13 martie. Din 15 martie, Păsări Călătoare va rula în 38 de cinematografe din 25 de orașe.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 14:18

85.000 de români au votat cele mai importante proiecte de dezvoltare urbană cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ, în cadrul campaniei “Alege Prioritățile Orașului Tău“.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 17:00

Ultima duminică a lunii martie aduce cu sine schimbarea de la ora de iarnă la cea de vară.

Anul acesta, trecerea la ora de vară se va face exact pe 31 martie, când românii îşi vor da ceasurile înainte.

În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, românii îşi dau ceasul cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00.

Din acest motiv, ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore; ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 15:55

Dacă americanii au Valentine's Day, noi, românii, avem Dragobetele.  În fiecare an, pe 24 februarie, sărbătorim iubirea în mod tradițional.  Cum se pregătesc oltenii pentru aceasta zi de sărbătoare, ne spune de la Craiova, Oana Danciu.

Dragobetele este un personaj preluat de la vechii daci și transformat într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

Se spune că cei care nu sărbătoreau această zi erau pedepsiți să nu poată iubi tot anul.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 19:00

Noul SUV compact Audi Q3 poate fi testat și comandat acum în România. Modelul are un design marcant, fiind mai spațios decât modelele anterioare atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Cea de-a doua generație Q3 are un design sportiv, un sistem de operare și afișare complet digitalizat, specific modelelor Premium și dispune de soluții variate de infotainment. Clienții pot plasa comenzi în fabricație la Distribuitorii Audi.

 

În numele siguranței

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 18:00

Bad Unicorn anunță primele două filme pe care urmează să le distribuie în cinematografele din România în 2019: ”Păsări Călătoare / Birds of Passage” (Columbia, r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și ”Amanda” (Franța, r: Mikhaël Hers).

 

Păsări Călătoare / Birds of Passage

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 19:19

Ediția de majorat a Festivalului Brazilor de Crăciun a reușit să adune, într-un gest formidabil de solidaritate, suma de 770.000 de euro, fonduri care vor fi utilizate în cele 29 de programe Școală după Școală dezvoltate de Salvați Copiii România. În cadrul Galei, prezentată de Andreea Raicu și Amalia Năstase, au fost licitați brazi unici, special creați de designeri renumiți pentru acest eveniment.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 17:45

În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile. Acasă nu au cărți, iar părinții nu sunt conștienți nici măcar cât de important este să vorbească cu copiii lor, cu atât mai puțin să le citească.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 14:17
Doar 6% dintre copiii vulnerabili din orașele mari au acces la servicii gratuite de sprijin educațional

România pierde pe drumul spre școală, în fiecare an, aproape 30.000 de copii înainte de a termina gimnaziul, copii care nu se mai regăsesc ulterior, decât în număr infim, în programe speciale de reincluziune educațională. Astfel, copiii care provin din familii aflate în sărăcie relativă (sub 60% din mediana veniturilor, odată ce abandonează școala, sunt abandonați de întreg sistemul social, pentru că reintegrarea lor presupune o rețea funcțională de servicii publice și programe focusate pe beneficiar, pe care România nu o are.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 16:00

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de luni, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, s-a apreciat cu 0,12%, ajungând la 8.573,48 puncte.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o apreciere de 0,14%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,23%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, un avans de 0,17%.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 19:05

România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus. Subofiţerul Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală. El concurat şi la Jocurile Invictus de anul trecut de la Toronto. Subofiţerul Dumitru Paraschiva a fost rănit în Afganistan, în 2009, şi acum are gradul al doilea de invaliditate. La competiţia din acest an, veteranii români au concurat mai întâi la probele de ciclism viteză şi rezistenţă. Un reportaj din Sydney, de Alina Grigore şi Marin Găbudean.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 14:33

Logopedia, prima platformă de educaţie digitală adresată deopotrivă copiilor cu deficienţe de auz şi vorbire şi profesioniştilor care lucrează cu ei, îşi mută conţinutul pe Timlogo.ro, cea mai mare platformă de logopedie din România, care susţine terapia logopedică a persoanelor cu tulburări de limbaj.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 17:17

Ambasadorii Algeriei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Norvegiei, Marii Britanii, Statelor Unite ale Americii, Suediei în România vor participa la marşul „Împreună pentru siguranţa femeilor!”, ce va avea loc la Bucureşti sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15:00. Ambasadorii Austriei, Canadei, Libanului şi Republicii Peru îşi exprimă solidaritatea cu participanţii.

Marşul este organizat de Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, care include peste 20 de ONG-uri.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:39

Mai multe publicaţii au organizat o anchetă comună în urma căreia au descoperit două manipulări financiare cu dividende, care au generat, pentru autorităţile fiscale din mai multe state europene, pierderi de taxe în valoare de 55,2 miliarde de euro, informează AFP.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:47

Cei mai mulți români mănâncă prânzul în grabă, pe tastatura de la birou, sau sar peste această masă. Consecințele nu sunt deloc de neglijat! În primul rând, așa se explică obezitatea și faptul că nu dăm randament la serviciu. De anul acesta, România va deveni a zecea țară care promovează, prin cel mai mare proiect european, obiceiurile nutriționale sănătoase la locul de muncă.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 11:30

Cea de-a 9-a ediție a Caravanei Filmelor TIFF și-a încheiat traseul prin țară după aproape 4 luni, reușind să aducă anul acesta în fața ecranului mobil peste 30.000 de spectatori. Ecranul uriaș al Caravanei a fost amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iunie, până în octombrie. Cinefilii din 15 orașe au putut savura un program divers, cu intrare liberă, care a inclus comedii, drame, thrillere, documentare, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 17:00

•    4 din 10 șoferi declară că li s-a întâmplat să nu vadă un pieton la timp din cauză că nu erau atenți la trafic
•    4 din 10 șoferi beau, fie și ocazional, cafea la volan, iar 5 din 10 mănâncă la volan, unii chiar în fiecare zi
•    1 șofer din 2 trimite mesaje atunci când e la volan 
•    6 din 10 șoferi vorbesc la telefon fără a folosi un dispozitiv handsfree

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 13:35

Parteneriatele civile se vor încheia în fața notarului public, iar adopțiile, împreună sau separat, de către parteneri de același sex, sunt interzise, potrivit proiectului prin care ar urma să se reglementeze parteneriatul civil  între persoane de același sex, dar și de către persoane de sex diferit.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 13:00

Inițiativa Meet and Code, coordonată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România, a triplat anul acesta numărul de evenimente sprijinite în România cu ocazia Europe Code Week, în perioada 6 - 21 octombrie 2018.

70 de evenimente de tehnologie și programare au fost finanțate din fondul de 21.000 EURO, fond creat cu susținerea companiei SAP, prin coordonarea Haus des Stiftens GmbH și Asociației Techsoup, în România.  

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 10:00

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), informează că în intervalul 13-14 octombrie va organiza cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București. Restricțiile rutiere se vor aplica astfel:    

 Sâmbătă, 13 octombrie

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 09:30

În zilele noastre, a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a avea grijă de sănătate.

            Trăim într-o lume în care totul este într-o continuă și rapidă schimbare: tentațiile ne strigă din toate direcțiile, campaniile promoționale sunt omniprezente, cardurile de credit ne ademenesc, cumpărăturile sunt la un click distantă, dorința copilului de a avea ultimul model de “ceva” se face mereu auzită.

            Ce putem face? Cum ne putem pregăti copiii?

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:17

In timp ce multi nevazatori prefera sa traiasca inchisi in casa in majoritatea timpului, ei fac fix opusul.

Romanii nevazatori care au castigat un concurs de escalada in Europa sunt de laudat. In Romania traiesc peste 100.000 de persoane cu probleme de vedere. In majoritatea timpului, acestia sunt ingrijiti de rude si petrec mult timp in casa. Ies pe strada foarte rar si atunci sunt insotiti. Dar sunt cativa romani care au reusit sa devina alpinisti de exceptie, cu toate ca nu vad.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 14:26

O nouă problemă pentru milioane de români care locuiesc la bloc. Aceştia sunt obligaţi să semneze un document extrem de important care prevede sancţiuni drastice dacă nu este respectat. 

Este vorba de un ordin al Guvernului care face ravagii printre cetăţeni. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a decis punerea în dezbatere publică a ordinului viceprim-ministrului Paul Stănescu care stabileşte conţinutul statutului şi al regulamentului condominiilor ce vor trebui adoptate de toate asociaţiile de proprietari din ţară.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 09:45

Cel puțin 12 spitale din România nu fac deloc, în acest moment, avorturi la cererea pacientelor, ci doar avorturi terapeutice, considerate urgențe medicale. În alte spitale, o parte dintre medicii ginecologi refuză să ofere acest serviciu, dar au colegi care fac întreruperi de sarcină, în același spital. Fenomenul refuzului este în creștere în ultimii ani, iar unii medici și ONG-iști se tem că am putea asista la primii pași către o nouă interzicere a avortului.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 16:19

Zeci de preşedinţi de secţii de votare din judeţele Teleorman şi Dolj au depus şi miercuri cereri de retragere, după ce marţi peste 350 de preşedinţi de secţii de votare din cele două judeţe au anunţat că nu vor putea participa la referendum.

La Biroul Electoral Judeţean Teleorman s-au primit şi miercuri zeci de solicitări de retragere din partea persoanelor desemnate să ocupe poziţia de preşedinţi ai secţiilor de votare. Motivele invocate de acestea sunt, în general, personale.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 16:45

Sistemul de etichetare a carburantilor auto va fi modificat din 12 octombrie, benzina urmand sa primeasca simbolul E urmat de un numar, intr-un cerc, la motorina simbolul B urmat de un numar intr-un patrat, iar pentru carburantii alternativi codul fiecaruia intr-un romb.

Masura va fi aplicata in cele 28 de state ale Uniunii Europene, in Islanda, Norvegia si Lichtenstein, dar si in Macedonia, Serbia, Elvetia si Turcia.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 14:27
Foodpanda: Vegetarienii au comandat online mâncare de nouă ori mai mult în ultimul an

Oficial, pe 1 octombrie întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională a Vegetarienilor, un stil alimentar din care lipsesc ingredientele pe bază de carne. Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, în ultimul an, numărul comenzilor online cu preparate vegetariene a crescut considerabil, cu aproximativ 800%.

Subscribe to AMOS News