Joi, 20 Septembrie, 2018 - 18:10

Vremea se va răci accentuat începând de vineri, când o masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa.

Două valuri de frig vor ajunge în Europa săptămâna viitoare. Masa de aer rece va ajunge inclusiv în zona Mediteraneană, dar și în nordul Africii, informează severe-weather.eu.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 16:10

Ciprian Bălănescu, masculin seniori, și Ștefania-Ecaterina Ion, feminin seniori, sunt noii campioni naționali ai disciplinei Triatlon Sprint, desemnați în cadrul TriChallenge, cel mai mare triatlon din Sud-Estul Europei.

În clasamentul general masculin, Ciprian Bălănescu a fost urmat de Nicolae Seitan, care câștigă segmentul de vârstă U23, și de Sorin Boriceanu.

Andrei Sergiu Chis devine, la aceeași probă, lider al categoriei masculin Juniori 17-19 ani.

Miercuri, 29 August, 2018 - 14:45

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită pe 29 august. Este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc, pentru că pe 1 septembrie începe un nou an. Este cunoscut în popor şi sub numele de Sfântul Ioan de Toamnă sau Sfântul Prooroc Înaintemergător.

Vineri, 24 August, 2018 - 17:27

Doi tineri din R. Moldova, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în zona de responsabilitate doi tineri din R. Moldova, care au încercat să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut. Unul dintre cei doi bărbaţi este cercetat în R. Moldova pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Luni, 20 August, 2018 - 14:18

Perioadele de arşiţă ar putea deveni o trăsătură caracteristică a climei la nivel mondial cel puţin în următorii patru ani, susţin oamenii de ştiinţă. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că temperaturile medii înregistrate pe tot globul la suprafaţa pământului şi a apei ar putea fi anormal de ridicate între anii 2018 şi 2022, informează marţi Press Association şi AFP.

Cel mai important factor care stă la baza acestei estimări este înmulţirea "evenimentelor de căldură extremă". 

Vineri, 10 August, 2018 - 18:45

Haos din cauza mitingului diaspora.

Nu mai puțin de opt trenuri sunt blocate pe șine la această oră.

CFR a informat pe site-ul oficial că trenul care circula pe ruta Grădinari - Chiajna este blocat din cauza unei defecțiuni. Pe site-ul CFR se arată că alte opt trenuri vor ajunge cu întârzieri. CFR nu pune blocajele pe seama mitingului, însă, pe Facebook, oamenii blocați în trenuri susțin că de vină ar fi protestatarii.

Joi, 9 August, 2018 - 14:45

Documentul care va fi afişat oficial, pe pagina de internet a ministerului de resort prevede că, în patru ani, toţi seniorii vor avea pensii de cel puţin 2.000 de lei pe lună. Opoziţia avertizează că proiectul nu va putea fi aplicat decât cu preţul tăierii fondurilor din alte domenii importante.

Miercuri, 8 August, 2018 - 15:23

Jumătate dintre români sunt interesați să lucreze în altă țară, potrivit unui studiu. Principalele cauze sunt salariile mai mari, perspectiva unui trai mai bun, dar și instabilitatea politică. România devine însă una dintre țările preferate pentru greci, italieni, turci și alți muncitori africani și asiatici.

Unul din doi români este interesat să lucreze în străinătate, conform unui studiu. Marea Britanie, Germania, Italia, Canada și SUA sunt printre destinațiile preferate.

Joi, 2 August, 2018 - 14:40

"Avem astăzi o veste bună și pentru angajații din sectorul public. Vor avea o mică vacanță în a doua parte a lunii august", a anunțat premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern.

"Pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca și 16 și 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă", a precizat șeful executivului.

Miercuri, 1 August, 2018 - 15:10
Si se va traduce în totalitate jurnalul reginei

Regina Maria s-a apucat să scrie jurnalul în 1916, când a izbucnit Primul Război Mondial. A notat în paginile acestuia până la moarte. Primele 3 volume ale jurnalului Reginei Maria s-au publicat până acum în mai multe ediţii. Toate s-au bucurat de succes.

Compus din 101 caiete, jurnalul Reginei Maria a fost păstrat la Arhivele Naționale. O parte sunt expuse, în premieră, la Castelul Peleș, în expoziția dedicată suveranei României Mari.

Miercuri, 1 August, 2018 - 14:44

De la începutul anului, aproape jumătate de milion de șoferi din toată țara și-au ales singuri numerele de înmatriculare. O combinație care să le poarte noroc, să le aducă aminte de un membru al familiei sau un eveniment fericit din viață. Există însă și o cerere crescută pentru combinații ciudate. Sunt însă și numere de care fuge orice șofer, sau pe care instituțiile le-au blocat, ca în trafic șoferii obișnuiți să nu treacă drept angajați ai Poliției Române sau ai SRI.

Miercuri, 1 August, 2018 - 14:21

Postul Adormirii Maicii Domnului reprezinta unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii trebuie sa le tina de-a lungul anului. Ca durata, acesta este mai scurt doar decat Postul Pastelui si cel al Craciunului. Postul Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de regula la data de 1 august si tine doua saptamani (1-15 august).

Lasata secului are loc pe 31 iulie insa, in cazul in care aceasta zi pica miercurea sau vinerea, se lasa secul in cursul serii zilei de 30 iulie, iar postul incepe pe 31 iulie.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 14:16

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol va avea loc vineri noaptea și va dura o oră și 43 de minute. Dacă va fi senin, fenomenul va putea fi observat de oriunde din România, în afară de primele minute când Luna încă nu a răsărit. În luna iulie a acestui an planeta Marte se află foarte aproape de Pământ.

Cea mai spectacloasă parte a eclipsei, intarea în umbră și traversarea ei, va putea fi văzută în totalitate din România, potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu".

Joi, 26 Iulie, 2018 - 19:42

Telekom Sport, Digi Sport și Look TV au achiziționat drepturile de televizare pentru Europa League și Champions League, pentru următoarele trei sezoane, 2018 - 2021. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat, simultan, de cele trei televiziuni. 

De menționat că Pro TV, care a avut opțiunea free-to-air pentru cele două competiții, n-a mai achiziționat nicio partidă. 

Totodată, Digi Sport, Telekom și Look TV au achiziționat și drepturile de a difuza partidele pe platformele online. 

Luni, 23 Iulie, 2018 - 13:00

Am analizat 82 de produse tip lampa de iluminat, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 49 producatori / furnizori / distribuitori: Albach, Apollo, Aro, Avide, Bec Economic, Bodner, Canyon Led, Edi Light, Eglo, Flair Energy, Flair Led, Ge, Gelux, Gledux, Heinner, Hepol, Hoff, Home Light, Klausen, Kreven, Lec, Led High Power Lamp, Led Elec-Erp, Lexman, Lohuis, Lomax, Lumen, Lumilandia, Neolux, Nice Price,Novelite, Office Em,Omega,Osram, Paulman, Philips, Power X, Realux, Sidef, Starke, Start, Super Economic, Sylvania, Toshiba, Totalgreen, Ultrabright, Vipow, Vitone, Well Light

Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:50

Cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului 21 va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă şi va fi vizibilă şi din România, dacă va fi senin, informează Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, care va fi deschis publicului în intervalul orar 21.00 - 03.00.

Dacă va fi senin, fenomenul va putea fi observat de oriunde din România, în afară de primele minute, când Luna încă nu a răsărit, se arată pe site-ul instituţiei bucureştene.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 16:45

În cazul celor doi piloţi catapultaţi din aeronava IAR 99 Şoim, ca urmare a accidentului aviatic din data de 16 iulie, în judeţul Bacău, internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) au fost înregistrate următoarele date notabile, cu relevanţă pentru evoluţia stării de sănătate, după cum urmează:

1. Comandorul Marcel Breşug - în post-operator, pacientul a avut o evoluţie pozitivă a stării generale de sănătate fapt ce a permis transferul acestuia pe Secţia Ortopedie- Traumatologie, pentru supraveghere clinică.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 09:00

Dacă vorbim despre argint, India este cu siguranță locul de unde trebuie să pornim. Referindu-ne la tradiție și obiceiuri, India a fost și este locul în care oamenii pun foarte mare preț pe metalele prețioase cum sunt aurul și argintul. Dintre toate metalele prețioase, argintul - datorită faptului că este mult mai accesibil - a fost alegerea de top a majorității pentru bijuterii, ornamente și lingouri.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 16:36

 

AL DOILEA WEEKEND DE TEATRU DE STRADĂ

21 iulie 2018

Hotel Watercage (Belgia) | Piața George Enescu | 21:15 – 22:00

Grand Nocturnal Aquatic Parade | Parcul Cișmigiu (pe lac) | 22:00 – 23:00

Luni, 16 Iulie, 2018 - 13:34

Deși România este al patrulea mare producător de gaze naturale din UE, la noi nu s-a dezvoltat piața de gaz natural comprimat pentru vehicule, utilizat pe scară largă în alte state europene.

Normele de la Bruxelles ne impun însă o pondere tot mai mare de combustibili curați în transport, așa că acest segment începe să prindă contur și la noi.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 17:09

Toți românii al căror nume conține litera „î” sau care provin din localități a căror denumire conține această literă la interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Asta deoarece un proiect votat joi în Senat prevede că toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera “â” în locul liderii “î”, conform regulilor Academiei. Astfel, toate actele de identitate vor trebui să fie schimbate.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 16:18

Timp de două săptămâni, zeci de cercetași din cele mai mari organizații de acest fel din Polonia și România vor cunoaște istoria și cultura ambelor țări în cadrul unui program educațional în munții Maramureșului și Bucovina. La activități vor participa și tineri din minoritatea poloneză. Pretextul pentru această întâlnire neobișnuită, inițiată de Institutul Polonez din București, sunt două centenare – recâștigarea independenței Poloniei și Marea Unire a României.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 15:15

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a fost încătușat, în plină stradă, după ce a vrut să sesizeze o amenințare și o tentativă de distrugere a mașinii sale. Hagiu a cerut ajutorul polițiștilor după ce o femeie de etnie romă a încercat să îi vandalizeze mașina, care ar fi blocat accesul a două taxiuri. Bărbatul a sunat la poliție pentru a cere ajutor, însă s-a trezit în cătușe.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 14:00

Doar două săptămâni au fost suficiente pentru a epuiza voucherele din Programul 'Rabla Clasic' 2018 pentru persoane fizice. Acestea s-au terminat încă de la sfârşitul lunii martie, la numai două săptămâni după demararea sesiunii din acest an.

O viitoare suplimentare de buget se va concretiza în măsura în care bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu va permite acest lucru. 

Joi, 12 Iulie, 2018 - 09:18

Guvernul de la Beijing insistă pe investiţii în proiecte mari de infrastructură în Balcani şi Europa Centrală şi de Est, este concluzia celei mai recente ediţii a summitului 16 plus 1 de cooperare între China şi statele din regiune, organizat la Sofia.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 17:39

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte 120 milioane de euro într-o emisiune de titluri subordonate lansată de Banca Transilvania (BT), a doua mare bancă din România din punct de vedere al activelor deţinute, pentru a-şi putea consolida baza de capital şi procesul de creştere, precum şi pentru a consolida pieţele financiare.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:19

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august și va aduce, în premieră, lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România.

Cel mai important eveniment dedicat artelor vizuale, VSLO, vă propune și anul acesta cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvențional eveniment de gen din lume, informeaza organizatorii. 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 12:25

Creștere de 15% a primelor brute subscrise pentru asigurările pentru călătorii în străinătate de la Gothaer în primele 5 luni ale anului 2018

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 11:00

Conexiunea dintre trupă și fani contează foarte mult în experiența unui concert, iar după cum poate bine cunoașteți, KAMELOT știe cum să-și facă fanii români să se simtă bine la concertele lor!
Ne dorim ca toți cei care iubesc muzica americanilor de la Kamelor să poată veni să-i asculte live pe aceștia, de aceea am decis suplimentarea biletelor din categoriile GOLDEN CIRCLE și PRESALE 1 cu încă 25 bilete (fiecare).
De asemenea, au fost suplimentate și ticketele meet & greet cu încă 5 bilete.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 12:20

Absolvenții de liceu și de facultate care au trecut cu bine de examenele de bacalureat sau de licență au oportunitatea de a aplica la facultate în străinătate pentru a beneficia de o experiență academică internațională într-o universitate de prestigiu și pentru a-și mări șansele dezvoltării unei cariere de succes după absolvire.

Subscribe to AMOS News