Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 09:05

Dialoguri, ateliere şi film sunt atracţiile de săptămâna aceasta din cadrul primului Festival literar româno-britanic ROMANIA ROCKS, ce se desfăşoară la sediul ICR Londra şi online, în perioada 17 octombrie - 13 noiembrie 2020.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 12:28

Elevii din România primesc un mesaj de încurajare impresionant din partea unor personalităţi, cu câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, un an cu totul special din cauza pandemiei de COVID-19. Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Marian Preda, Melania Medeleanu, Medeea Marinescu, Amalia Enache, Ana-Maria Brânză şi Cornel Ilie vorbesc într-un clip video despre curaj, încredere şi despre importanţa educaţiei, indiferent de vreme şi de vremuri.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 08:35

Astăzi vă propunem să urmăriți lectura din deschiderea ediției a VIII-a a Festivalului Internațional de Poezie București, eveniment la care au participat Ana Blandiana, Magda Cârneci, Ruxandra Cesereanu, Nichita Danilov, Caius Dobrescu, Bogdan Ghiu, și Mircea Dan Duță.

Lectura, care a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a fost deschisă de Ioan Cristescu, directorul general al Muzeului Național al Literaturii Române și de Mireille Rădoi, director al BCU, iar moderatori au fost prozatorul Ioan Groșan și poetul Dinu Flămând.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 00:00

 

 

 

Luni, 2 Martie, 2020 - 11:11

Celebrul violonist Alexandru Tomescu și ansamblul „Flauto Dolce” vor susține un concert caritabil în beneficiul fundației „Doina Cornea”. Evenimentul are drept scop strângerea fondurilor necesare pentru înființarea fundației, care să le amintească viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință. 

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 10:06

Celebrul violonist Alexandru Tomescu și ansamblul „Flauto Dolce” vor susține în 7 martie un concert caritabil în beneficiul fundației „Doina Cornea”. Evenimentul urmărește să strângă fondurile necesare pentru înființarea fundației, care să le amintească viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință. 

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 12:38

Doina Cornea a fost, în anii ’80, printre puținii opozanți la politicile distructive ale lui Nicolae Ceauşescu, susținute şi impuse de Partidul Comunist cu “brațul său armat”, Securitatea şi tolerate de marea majoritate a cetățenilor României. După 1989 a avut o activitate continuă în direcția democratizării şi așezării României pe un făgaș firesc în care îi este locul: crearea statului de drept, poziționarea României pe plan internațional, în Uniunea Europeană, în Alianța NATO şi, nu în ultimul rând, printre puternicele monarhii constituționale. 

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 11:06

Dacă ziua de marți, 5 noiembrie, a stat sub semnul micilor adevăruri care ne schimbă viața prin trei spectacole - incitantul spectacol al Teatrului Național din București, 50 de secunde de Daniel Oltean, în regia lui Eugen Gyemant, fermecătorul spectacol al Naționalului clujean, Povești de dragoste la prima vedere după Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana, în regia lui Tudor Lucanu și, nu în ultimul rând, Această Sonia de Lia Bugnar, tulburătorul spectacol al Teatrului Luni, ziua de miercuri, 6 noiembrie, a oferit publicului FEST-FDR două  no

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:36
Oferite de Radio România Cultural

Patru personalități ale culturii române, ale căror nume sunt sinonime cu excelența în cultură, patru oameni care au marcat de-a lungul anilor spațiul cultural românesc și internațional prin realizările lor, primesc premiile speciale oferite de Radio România Cultural, în cadrul Galei care va avea loc, luni, 18 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din București.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:39

Ediţia a VIII-a, din acest an, a Galei Poeziei Române Contemporane a fost dedicată Centenarului Marii Uniri şi a avut o desfăşurare specială. Astfel, ea a cuprins mai multe recitaluri de poezie care au avut loc pe parcursul anului în oraşe româneşti importante pentru realizarea Unirii: la Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti, culminând cu lectura de poezie de la Alba Iulia, din ziua de 24 noiembrie, în sala Muzeului "Principia" din vechea cetate.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 07:56

Luni, 16 aprilie, la Biblioteca Națională a României a avut loc, în prezența unui numeros public de copii și părinți, un eveniment cum rar se mai petrece în lumea noastră culturală – lansarea unei reviste pentru copii. Revista se cheamă Regatul Cuvintelor și este tipărită de Editura Zorio, a scriitorului Petre Crăciun. O revistă care își propune dezvoltarea abilităților de lectură în rândul copiilor de 7-14 ani, prin încurajarea şi stimularea interesului entru lectură. Tot lui Petre Crăciun îi aparține îi aparține ideea proiectului care va dura, pentru început, 12 luni.

Subscribe to Ana Blandiana