Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:35
şi al Irlandei de Nord

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut o întrevedere cu ES  Andrew Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti. Discuţiile dintre cei doi oficiali au avut loc astăzi, 5 februarie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne şi au vizat subiecte importante pentru cele două state, precum Parteneriatul Strategic şi Brexit.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 09:45

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a avut luni, 3 februarie 2020, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, în contextul finalizării procesului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020 şi intrării în vigoare a Acordului negociat în acest scop, la 1 februarie 2020.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 09:23

La 29 ianuarie, prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii britanice de afaceri din România. Evenimentul a fost găzduit de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Întâlnirea a prilejuit un dialog deschis cu oamenii de afaceri prezenţi, cu privire la politicile economice şi sociale ale Executivului, precum si legat de perspectivele dezvoltării unor proiecte investiţionale în România.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 13:17

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a primit pe ambasadorul Marii Britanii, excelenţa sa,  Andrew Noble, la cererea acestuia, ieri, 16 decembrie 2019, într-o întrevedere de o oră.

Cei doi oficiali au abordat teme care ţin de cooperarea judiciară internaţională şi de statutul cetăţenilor români rezidenţi în Marea Britanie şi al celor britanici rezidenţi în România, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 08:33

Excelenţa Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, va efectua vineri, 18 octombrie 2019, o vizită la Şcoala "Planeta Copiilor" din cartierul Militari, Bucureşti. Evenimentul va avea loc în contextul sărbătoririi unui parteneriat încheiat între Şcoala gimnazială "Planeta Copiilor" şi British Council România în toamna acestui an, făcând posibilă deschiderea unor clase de de limba engleză adresate copiilor într-o şcoală parteneră din capitală.

Sâmbătă, 7 Septembrie, 2019 - 04:23

Peste 140.000 de români s-au înregistrat pentru a obţine noul statut de şedere în Marea Britanie, sistemul respectiv fiind creat pentru a asigura, post-Brexit, drepturi cetăţenilor UE stabiliţi în Regat, informează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, pe pagina de Facebook.

Precizarea vine în contextul întâlnirii de vineri dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, şi ministrul român de Externe, Ramona Mănescu. 

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 09:39

Mesajul Ambasadorului britanic Andrew Noble după atacul terorist de la Kabul:

"Am aflat cu deosebită tristeţe de uciderea unui membru al misiunii diplomatice a României la Kabul şi de rănirea unui alt oficial al reprezentanţei diplomatice în atacul terorist de luni.

Condamn acest atac îngrozitor. Transmit condoleanţe familiilor victimelor. Acest incident scoate în evidenţă curajul, dar şi sacrificiul imens al României, al comunităţii internaţionale şi al poporului din Afganistan care sunt hotărâţi să sprijine guvernul afgan pentru a înfrânge terorismul.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:26

Ambasada britanică a sărbătorit ieri, la Bucureşti, Ziua Naţională, printr-o recepţie care a marcat 67 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, cea mai lungă din istoria britanică, şi totodată, prietenia strânsă dintre Marea Britanie şi România.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 11:53

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 6 iunie 2019, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble. 
Întâlnirea a evidențiat nivelul excelent al cooperării strategice româno-britanice, fiind trecute în revistă în acest sens angajamentele comune la securitatea și apărarea Europei, dinamica schimburilor comerciale, legăturile sociale tot mai ample dintre cele două state, precum și valorile și interesele pe care se sprijină raporturile politico-diplomatice bilaterale. 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:44
cu privire la pachetul de măsuri al Guvernului român pe drepturile cetăţenilor

Ambasada britanică poartă discuţii cu Guvernul de la Bucureşti cu privire la drepturile cetăţenilor britanici din România după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambasadorul Andrew Noble a spus:

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 09:16

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a primit astăzi vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Excelența Sa, Andrew Noble.
Discuția a privit ultimele evoluții pe subiectul Brexit, dar și aspecte privind cooperarea polițienească la nivel bilateral.

Subscribe to Andrew Noble