Vineri, 10 Mai, 2019 - 10:54

Peste 60 de invitați din străinătate figurează în programul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie București, plănuită să aibă loc în perioada 13-19 mai.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:39

Ediţia a VIII-a, din acest an, a Galei Poeziei Române Contemporane a fost dedicată Centenarului Marii Uniri şi a avut o desfăşurare specială. Astfel, ea a cuprins mai multe recitaluri de poezie care au avut loc pe parcursul anului în oraşe româneşti importante pentru realizarea Unirii: la Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti, culminând cu lectura de poezie de la Alba Iulia, din ziua de 24 noiembrie, în sala Muzeului "Principia" din vechea cetate.

Vineri, 6 Aprilie, 2018 - 08:35

În perioada 9-12 aprilie a.c., la Varşovia va avea loc cea de-a XVIII ediţie a Zilelor Poeziei UNESCO, în cadrul căruia va fi lansată antologia de poezie contemporană românească şi poloneză cu titlul Poduri/Mosty. Proiectul reprezintă o colaborare între editura Charmides din Bistriţa şi revista "Poezja dzisiaj" (Poezia azi) de la Varşovia.

Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine participarea a doi membri ai echipei care a lucrat la această antologie: poetul Dan Coman, unul dintre poeţii incluşi şi traduşi în volum, şi Gavril Ţărmure, editorul român.

Subscribe to Angela Marinescu