Miercuri, 6 Mai, 2020 - 10:43

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel miercuri la guverne să ţină cont în mod special de miliardul de persoane cu handicap care trăiesc în lume, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit AFP.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 10:20

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a atras atentia joi că noul coronavirus ar putea oferi unor ţări scuza pentru a adopta măsuri represive din motive care nu au legătură cu pandemia şi ca se va ajunge la o criză a drepturilor omului, ceea ce ar fi "inacceptabil", transmit Reuters şi AFP. Guterres a dat publicităţii un raport ONU care subliniază că drepturile omului trebuie să ghideze răspunsul şi revenirea la normalitate în cazul crizei sanitare, sociale şi economice care a lovit lumea.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:20

Abordarea globală reprezintă singurul mod de a combate COVID-19, conform ONU care lansează un plan privind răspunsul umanitar

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 20:07
Împotriva planului american pentru Palestina, propus de Presedintele Trump

Zeci de palestinieni au ieșit astăzi în stradă pentru a condamna așa-numitul “Acord al secolului” făcut în si de catre Statele Unite, cu acordul Israelului, considerand că ignoră aspirațiile poporului lor și drepturile recunoscute istoric. Marșul de protest a avut loc în acest oraș din Cisiordania, unde au avut loc confruntări între protestatari și soldați israelieni, a informat agenția palestiniana Wafa.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 11:19

Peste o sută de miliardari din întreaga lume vor fi prezenţi în Elveţia cu ocazia Forumului de la Davos, care se desfăşoară în perioada 21-24 ianuarie 2020. La această ediţie va fi prezent şi preşedintele american Donald Trump, informează AFP.

Reuniunea din 2020 a Forumului Economic Mondial are ca temă principală ''Părţile implicate pentru o lume coezivă şi durabilă'' ("Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World"). 

Marţi, 12 Martie, 2019 - 11:49

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a adresat un mesaj de condoleanţe Preşedintelui Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Sahle-Work Zewde.

"Am aflat cu întristare despre tragicul accident aviatic din data de 10 martie şi doresc să vă transmit compasiunea mea şi a poporului român pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti. În acest moment dureros, doresc să exprim solidaritatea deplină a României cu poporul etiopian.", se arată în mesajul Preşedintelui României.

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 12:02

Parlamentul European i-a dat lui Juan Guaido statutul de "Președinte interimar" al Venezuelei. Mexicul și Uruguay-ul pledează pentru un dialog politic.

Duminică, 27 Ianuarie, 2019 - 22:28

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a cerut tuturor actorilor relevanți să reducă tensiunile și să se angajeze în dialog pentru a aborda criza prelungită din Venezuela, după ce protestele antiguvernamentale din Capitala, Caracas, au devenit violente.

Având în vedere chemarea lui Guterres la un dialog, Alfred-Maurice de Zayas, expert independent al ONU, a numit actualele tulburări din Venezuela o vădită "încercare de lovitură de stat" și a spus că preocuparea sa este de a evita un război civil.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 13:13

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi tradiţionala lovitură de ciocan, transmit AFP şi Reuters.

''Acest moment este produsul inspirat al eforturilor. Nu trebuie să cedăm în faţa fricii sau a retoricii false'' privind migraţia, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în deschiderea dezbaterilor de la Marrakech.

Subscribe to Antonio Guterres