Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:28
Negocierile se reiau astăzi cu disputa spitzenkandidat-desemnare de către Consiliu

Negocierile purtate in cadrul summit-ului extraordinar de la Bruxelles pentru desemnarea celor care vor conduce institutiile europene dupa alegerile din 26 mai s-au blocat, luni, urmand sa fie reluate marti.

"Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a suspendat sedinta si s-a convenit ca ea sa fie reluata marti la ora 11:00 (ora 12:00, ora Romaniei, n.red.) ", a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European, Preben Aamann, pe Twitter.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 3. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 4. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu / 5. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf 

Duminică, 31 Martie, 2019 - 14:00

Duminică, 31 Martie, 2019 - 14:00

1. Penala Kovesi, sub control judiciar. Dar fără cătușe... / 2. Turneul americano-israelian al Vioricăi Dăncilă / 3. Scandalul ambasadei din Israel, din nou pe tapet / 4. Iohannis, la capătul răbdării: ”Așa nu se mai poate!” / 5. Bruxelles-ul amână decizia pentru europrocuror / 

Vineri, 29 Martie, 2019 - 13:36

Antonio Tajani a spus, vineri, pe Twitter, că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi.

„Îngrijorat de informaţiile despre punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Parlamentul European încă susţine acest candidat pentru funcţie de procuror-şef european. Voi ridica această problemă la întâlnirea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor politice din PE”, a scris Antonio Tajani, vineri, pe Twitter.
 

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 11:55

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează faptul că Președintele Parlamentului European Antonio Tajani a trimis Pachetul Mobilitate 1 înapoi la Comisia de Transport și Turism - TRAN, în conformitate cu articolul 175 din Regulamentul de procedură.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 09:06

Laura Codruța Kovesi va fi audiată marți, 26 februarie, în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european. Potrivit președintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, fiecare candidat va fi audiat timp de 75 de minute, iar două tremi din timpul alocat va fi pentru întrebări și răspunsuri.

După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o ședință pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidați. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 10:51

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) împreună cu asociațiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia și Ungaria au semnat și retransmis o scrisoare comună către Președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, și către Președinții celor 8 grupuri parlamentare din PE (Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, Conservatorii și Reformiștii Europeni, Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Grupul Co

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 10:24

Aflata de luni la Parlamentul de la Strasbourg, premierul Viorica Dancila prezinta  in plen prioritatile presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Dupa prezentarea din plen, care are loc la ora locala 15:00, Viorica Dancila si presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, vor sustine declaratii de presa comune.

Premierul va avea apoi o intalnire cu grupul social-democratilor din PE, fiind singurul grup politic din Parlamentul European cu care se va intalni .

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 08:38

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Strasbourg pentru prezentarea priorităţilor Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat luni, 14 ianuarie, la o cină oficială oferită de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. O „rotativă” emoțională - festivitatea de la Ateneu / 2. Ping pong cu miniștri între Cotroceni și Victoria / 3. Codruța plânge la CEDO drepturile omului / 4. „Unitatea de elită” s-a devoalat în „grup infracțional organizat” / 5. Criza corvetelor. Suspendarea achizițiilor militare navale

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 16:55
Tajani a afirmat că adeziunea României și Bulgariei la Schengen este importantă pentru securitate

Jean Claude Juncker, a declarat, vineri, că a purtat numeroase discuții cu premierul olandez în care l-a informat că România e pregătită să intre în spațiul Schengen și că așteaptă de la acesta progrese în privința opiniei privind adeziunea României la Schengen.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:16

#Rezistenții care-și puseseră mari speranțe în acest eveniment, nu au avut ocazia să își exprime frustrările direct către Europa.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 09:11

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România va fi marcată printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă.

Toţi cei patru demnitari vor susţine discursuri, înainte de concertul inaugural care va avea loc pe scena Ateneului. Concertul va fi susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că lansarea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE are loc în două clădiri simbol pentru ţara noastră - Ateneul Român şi Palatul Victoria.

"Vă asigur că ne vom îndeplini rolul de mediator imparţial, de facilitator de consens, că vom avea ca şi priorităţi provocările existente la nivel european. (...) De asemenea, vreau să vă asigur că fiecare ministru al Cabinetului are pe masa de lucru dosarele la nivel european şi că, începând cu data de 21 luna aceasta, vor merge în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European", a arătat Dăncilă.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 20:34

Ostenit de efortul de a nu valida schimbările din Guvern, Iohannis a pus „punct” operațiunii. A anunțat că până după sărbători (cele naționale) nu va mai numi nici un alt ministru. Îi obligă astfel pe Șova (demisionat deja) și pe Stănescu (care se autoevaluează încă) să muncească peste programul... de guvernare STOP  Finanțele au anunțat cea de a doua rectificare bugetară.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 09:00

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a declarat, miercuri la o dezbatere la Facultatea de Drept din Bucureşti, că România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 12:30

Presedintele Parlamentului European Antonio Tajani a spus, miercuri, la Bucuresti, intr-o declaratie de presa comuna cu premierul Viorica Dancila, ca a venit momentul pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 12:19

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, că România împărtăşeşte deplin calea europeană.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 11:31

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNTREVEDEREA PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, CU PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN, ANTONIO TAJANI    

Într-o întâlnire avută cu Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a reafirmat sprijinul său pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi necesitatea respectării rezoluţiei Parlamentului European privind statul de drept din România şi a recomandărilor din raportul MCV.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 10:00

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că în Parlamentul României va fi votată, în scurt timp, ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 10:16
Dezbaterea constituie o „prefață” a noului Raport MCV pentru 2017. Același ca cele de până acum

Statul de drept, legile justiției, modificarea codurilor penale și violențele de la protestul din 10 august sunt dezbătute astăzi, începând cu ora 10.00, în plenul Parlamentului European. Discuțiile de la Strasbourg au fost precedate de dezbaterile aprinse din Comisia LIBE, prilej pentru prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să lanseze un avertisment dur la adresa autorităților de la București.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 18:24

 

În deschiderea dezbaterii de la Parlamentului Europea la care a participat Emanuel Macron,  Antonion Tajani, i-a mulţumit liderului de la Elysee pentru participarea la „o adevărată dezbatere cu deputații”.

În opinia sa, viitorul Europei se joacă „acum” și „începe aici”, în „inima democrației europene. Este timpul să transformăm această viziune în realitate: o migrație controlată, o politică externă și de apărare puternică pentru o Europe sigură.”

Subscribe to Antonio Tajani