Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 16:00

Secretarul de stat Bogdan Despescu din Ministerul Afacerilor Interne a anunţat miercuri că va fi înfiinţată o structură specializată în găsirea persoanelor dispărute, cu psihologi, care va avea reprezentanţi în toate inspectoratele de poliţie.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 17:19

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a anunţat, vineri dimineaţă, organizarea de acţini de control cu efective mărite în întreaga ţară, în special în zonele aglomerate ca centre comerticiale, pieţe sau târguri, pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei. O atenţie specială va fi acordată staţiunilor de pe litoral şi celor de la munte. ”Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar vom lua toate măsurile necesare”, a afirmat Despescu.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 18:00

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în ultimele 24 de ore polițiștii au dat amenzi în valoare de 16.048.902 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Începând de luni, amenzile pentru nerespectarea măsurilor impus prin ordonanțe militare cresc considerabil și pot ajunge până la 20.000 de lei.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:15

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunţat luni seara adoptarea Ordonanţei Militare nr. 5, care prevede prelungirea suspendării zborurilor spre Spania şi Italia.

Luni, 30 Martie, 2020 - 23:30
Suceava, primul oras inchis!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin luni seară o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Bogdan Despescu prezintă Ordonanța Militară nr. 5:

Luni, 30 Martie, 2020 - 08:00
pe perioada stării de urgenţă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a declarat, duminică seara, că a fost elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă, intrat în procedură de transparenţă decizională, care prevede mărirea amenzilor pentru persoanele fizice care nu respectă măsurile stabilite prin ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 21:31

Un nou anunț solemn al „tripletei” care semnifică „brațul armat” al Stării de Urgență - care, treptat, devine Stare de Asediu - compusă din Vela, Despescu și Arafat. După o matură chibzuință autoritățile au ajuns la concluzi ca lupta cu coronavirusul și maladia pe care o reprezintă poate conduce la victorie cu câteva condiții esențiale: pietonii să nu mai umble fără treabă, dentiștii să nu se mai uite în gura pacienților care nu au urgențe, iar mall-urile să-și înceteze activitatea.

Decizii de ultima oră luate de Ministerul de Interne:

Marţi, 17 Martie, 2020 - 23:15
Cu tripleta executivă Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat

La o zi dupa ce presedintele Iohannis a declarat stare de urgenta in Romania, din cauza epidemiei de coronavirus, a avut loc o conferință de presă la care au participat Marcel Vela, .Bogdan Despescu si Raed Arafat.

Principalele declaratii ale lui Marcel Vela:

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 19:34

Cinci organizații civice i-au transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi solicită demiterea lui Bogdan Despescu din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) după dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan privind doctoratul plagiat al acestuia și totodată să ia măsuri concrete la nivelul Guvernului României pentru oprirea fabricii de impostură din universități.

Sâmbătă, 17 Februarie, 2018 - 14:41

Ministerul de Interne a finalizat raportul în cazul polițistului acuzat de pedofilie, Eugen Stan, iar în concluziile acestui raport se propune declanșarea cercetării prealabile față de nu mai puțin de 18 șefi din Ministerul de Interne. Lista celor considerați vinovați de anchetatori este deschisă de chestorul Bogdan Despescu, șef al Poliției Române, la momentul producerii infracțiunilor.

În raportul Ministerului de Interne în cazul polițistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie,  se arată cum superiorii acestuia l-au acoperit încă de la bun început.

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 15:08

Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat, miercuri, decizia de eliberare a lui Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat. 

Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a lui Alexandru-Cătălin Ioniță.

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 09:58

Fostul consilier al ministrului Afacerilor Interne, Valentin Riciu, a declarat, miercuri dimineaţă, referitor la cazul agentului acuzat de pedofilie că actualul şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, ar trebui "să-şi asume responsabilităţi pentru funcţia pe care o are".

Vineri, 12 Ianuarie, 2018 - 16:44

Vineri, şeful Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, a primit, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vizita de lucru a unei delegaţii conduse de domnul Selami Altinok, director General al Poliţiei Naţionale Turce.

Vizita de lucru a avut ca scop consolidarea relaţiilor de cooperare dintre Poliţia Română şi Poliţia Naţională Turcă în lupta împotriva infracţionalităţii transfrontaliere.

Vineri, 12 Ianuarie, 2018 - 14:01

Referitor la raportul prin care chestorul Cătălin Ioniţă, directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, îşi exprimă acordul pentru a fi împuternicit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române, facem următoarele precizări:

Documentul care a fost prezentat în spaţiul public este autentic şi a fost semnat la data de 9 ianuarie 2018, în prezenţa reprezentantului Direcţiei Generale Management Resurse Umane a Ministerului Afacerilor Interne.

Miercuri, 10 Ianuarie, 2018 - 22:04

 Profilul polițistului pedofil se completează cu caracteristici de violator. S-a descoperit că în 2016 a atacat o femeie tot în scara unui bloc, dar că a fost imobilizat de locatari care l-au predat unui echipaj de la Secția 18.

Miercuri, 10 Ianuarie, 2018 - 10:08

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Guvern, unde are discuţii cu premierul. Întâlnirea are loc în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut, marţi, demiterea sa.

Şeful Executivului, Mihai Tudose, urmează să decidă după această întâlnire dacă semnează demiterea lui Bogdan Despescu, aşa cum a cerut Carmen Dan.

"Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române", a declarat Carmen Dan.

 

Subscribe to Bogdan Despescu