Luni, 22 Iunie, 2020 - 09:54

Contractul de finanţare pentru acest proiect am ţinut să-l semnez la Sibiu, în august 2019, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ), în calitate de Ministru al Turismului. Din partea Consiliului Judeţean Sibiu a semnat contractul de finanţare vicepreşedintele Marcel Luca.

Am promis atunci că voi urmări cu atenţie derularea proiectului şi că mă voi asigura că autorităţile judeţene sibiene îl vor duce la îndeplinire. După aproape un an, mă bucur să constat că lucrările au fost demarate, deşi cu întârziere.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 11:06

0 lei (zero lei!!!) este suma alocată în bătaie de joc de către Guvernul PNL la rectificarea bugetară, pentru Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu.

CJ Sibiu a primit 0 lei, în timp ce judeţul de baştină al doamnei Raluca Turcan, Botoşaniul a primit suma de 2.667.000 lei, iar CJ Vaslui a primit la rectificare suma de 23.607.000 lei.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:30

Preţurile la alimente şi la combustibili au "explodat", iar investiţiile şi creşterile de salarii şi alocaţii pentru copii sunt zero.

Euro a atins un maxim istoric negativ în ţara noastră şi în acest ritm va ajunge în curând la 5 lei, în vreme ce monedele din ţările vecine sunt stabile în raport cu moneda europeană. În repetate rânduri am atras atenţia că politicile PNL-ului, în speţă ale lui Orban şi ale ministrului de finanţe Câţu vor duce România spre colaps, iar acum acest lucru se întâmplă.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 12:30

Partidul Social Democrat a iniţiat procedura de convocare a Parlamentului pentru votarea legii de eliminare a pensiilor speciale. În timp ce PNL nu face nimic, PSD ia măsuri concrete şi supune proiectul de eliminare a pensiilor speciale votului final al Camerei Deputaţilor pe 28 ianuarie.

Înainte să vină la guvernare, PNL a strigat sus şi tare că va respecta legea şi va majora pensiile românilor. Astăzi, acelaşi PNL se plânge că n-are bani pentru pensiile bătrânilor, dar nu intervine să elimine pensiile speciale.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 09:37

Tot ceea ce am spus până acum referitor la lipsa de viziune şi de oameni competenţi în Guvernului PNL s-a adeverit.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:44

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat miercuri, că românii vor putea alege din 2020 între voucherele de vacanţă pentru sezon şi extra-sezon, care vor fi în valoare de 2080 de lei, iar modificarea va fi efectuată prin OUG.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 15:39

Valoarea voucherelor de vacanță va fi majorată de la 1.450 lei la 2.080 lei pentru cei ce aleg să meargă în vacanță în extrasezon, conform unei propuneri a Ministerului Turismului care va fi discutată în perioada următoare cu industria, a anunțat ministrul de resort Bogdan Trif.

Miercuri, 28 August, 2019 - 13:05

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru proiectul de construcţie a bazei Salvamont de la Păltiniş.

Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Sibiu, unde alături de mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale a mers în zona în care va fi construit un punct Salvamont ce va deservi pârtiilor de schi şi traseelor montane din staţiunea Păltiniş.

Miercuri, 28 August, 2019 - 11:00

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că nu îi este teamă de căderea Guvernului, în urma unei eventuale moţiuni de cenzură.

 „De ce să îmi fie teamă? Asta este, cade, cade. Şi dacă o să cadă Guvernul, o să-i vedem pe ceilalţi. I-am văzut. Au tăiat salarii, pensii, nu au făcut investiţii. Noi am venit în faţa românilor cu un program de investiţii pe care l-am îndeplinit. Eu la Ministerul Turismului am îndeplinit 95%”, a spus Trif,  miercuri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

 

Marţi, 20 August, 2019 - 11:11

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a fost dotat cu şapte ambulanţe noi, după ce alte 15 maşini cu echipamente medicale de ultimă generaţie au fost distribuite în ultimii doi ani către Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Miercuri, 14 August, 2019 - 10:19

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru proiectul "Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi"- port turistic de agrement.

Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Călăraşi, unde, alături de mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, a mers în zona malului Braţului Borcea al Dunării. Aici, în următorii 3 ani şi 9 luni, va fi construit un port turistic de agrement. 

Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 14:17
Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Turismului, Administrația Națională „Apele Române” și Garda de Mediu

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, ministrul turismului, Bogdan Trif, însoțiți de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABA-DL), Hristu Uzun, de comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Popa, precum și de alți inspectori din cadrul ABA-DL, Garda de Mediu și turism au început vineri o acțiune de control pe litoralul Mării Negre.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 13:50

Numărul vizitatorilor străini care au ajuns în România, în aprilie, a crescut 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul românilor care au plecat în afara ţării a scăzut cu 1,3%, informează Ministerului Turismului, într-un comunicat de presă.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 15:08
Și primește mulțumirile lui Bogdan Trif în 2019

PSD anunţă că a salvat Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, județul Sibiu. "Guvernul PSD a adoptat o hotărâre de guvern, la inițiativa Ministerului Agriculturii, prin care singurul Institut de Montanologie din România va fi reorganizat și astfel la Cristian vor fi demarate proiecte importante de cercetare în zootehnie, silvicultură, pratologie și industrie alimentară.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:54

Ministerul Turismului şi-a propus să atragă cât mai mulţi turişti din întreaga lume, clipul de promovare a României, lansat joi, find vorbit în 16 limbi, dintre care şi latina. Clipul a fost tradus cu sprijinul Universităţii Bucureşti. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 20:00

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat joi, la Constanţa, că şi în 2019 vor fi acordate tichete de vacanţă tuturor beneficiarilor prevăzuţi de lege, fiind alocate deja sumele necesare în bugetele ministerelor.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 12:51

Participarea României la Târgul de turism de la Paris (MAP – Le Monde a Paris, 14 -17 martie) a fost un posibil exemplu bun de promovare a țării noastre. Standul României a fost bine poziționat, la intrarea în complexul expozițional, iar Ambasadorul României la Paris, Excelența Sa Domnul Luca Niculescu, a fost prezent mult timp alături de expozanți. Standul României a fost bine semnalizat, atât printr-un banner mare la intrarea în pavilion, cât și ca design, iar interesul partenerilor a fost destul de ridicat.

Luni, 18 Martie, 2019 - 08:42

Ministerul Turismului a lansat noul clip de promovare a României ca destinaţie ideală pentru 365 de zile de vacanţă pe an!
Filmul cuprinde imagini reprezentative pentru toate formele de turism din ţara noastră.

Clipul pune accent pe senzaţiile şi experienţele trăite de turiştii care acceptă invitaţia de a vizita România. Prin intermediul unor obiective simbolice pentru ţara noastră, potenţialii turişti au ocazia să experimenteze trăiri inedite şi autentice oferite de destinaţia turistică România.

Joi, 7 Martie, 2019 - 12:14

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, împreună cu celebrul sportiv Ilie Năstase şi cu maestrul naiului, Nicolae Voiculeţ, ambasadori ai turismului românesc, au deschis Seara Românească, eveniment organizat de Ministerul Turismului, la standul României de la ITB Berlin, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 09:01

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a deschis cel mai important eveniment pentru industria de turism din ţara noastră, Târgul de Turism al României (TTR). Alături de ministrul turismului a fost şi vicepremierul României, Viorel Ştefan. Cu această ocazie, cei doi oficiali au vorbit despre măsurile guvernamentale care vizează dezvoltarea turismului şi despre campaniile de promovare a României ca destinaţie turistică importantă la nivel european. 

Joi, 21 Februarie, 2019 - 09:08
din cadrul Consiliului Competitivitate

Am fost în faţa europarlamentarilor de la Bruxelles şi am reprezentat toate statele membre ale UE, în contextul mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE. Înainte de toate le-am spus tuturor câteva cuvinte despre ţara noastră şi mai ales cât de multe are de oferit ca destinaţie turistică. În acelaşi timp le-am vorbit despre însemnătatea turismului european şi despre necesitatea prioritizării sectorului turistic în rândul obiectivelor Uniunii Europene.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 09:44

'Este foarte important acest demers al Ministerului Turismului, întrucât autorităţile locale pot accesa cu mai multă uşurinţă fonduri prin care să dezvolte aceste localităţi din punct de vedere turistic şi nu numai. Oportunitatea economică este esenţială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunităţi.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 15:53

„Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei”, conform unui comunicat al Ministerului Turismului.

Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat ministerul să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

Vineri, 31 August, 2018 - 13:07

Ministerul Turismului şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) lucrează împreună pentru ca trecerea la noul sistem de garantare să nu afecteze mediul de afaceri din turism, dar să asigure protecţia integrală a turiştilor români. 

Mecanismele analizate urmăresc să asigure o protecţie efectivă a turiştilor români şi, în acelaşi timp, să nu pericliteze activitatea agenţiilor de turism. 

Joi, 9 August, 2018 - 12:35

'Am primit în ultimele săptămâni tot felul de semnale de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism referitoare la deserviciile pe care le-ar aduce agenţiilor de turism transpunerea directivei europene care vizează garantarea 100% a pachetelor turistice. Mai nou, ANAT reacţionează la declaraţiile pe care le-am făcut şi mă acuză că am jignit reprezentanţii agenţiilor de turism, că aş fi dezinformat publicul din România şi pentru aceste lucruri ar trebui să-mi cer scuze. 

Marţi, 27 Martie, 2018 - 13:15

Bogdan Trif, Ministrul de Turism, si Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul de Finante, au confirmat prezenta la Conferinta Nationala a Industriei Ospitalitatii. Evenimentul aflat la a doua editie va avea loc in 11-12 Aprilie la Grand Ballroom ABC de la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Tema de anul acesta este The 2D Perspective: Digital & Delivery.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 19:05

Ministerul Turismului a inițiat, la Tulcea, o reuniune a tuturor operatorilor de turism din Delta Dunării, la care au participat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Mălin-Matei Mușetescu, directorul Aeroportului din Tulcea, Victor Tarhon, precum și operatorii implicați în industria turismului, de la agenții, la hotelieri sau patroni de restaurante.

Reuniunea a fost cerută de ministrul Turismului, Bogdan Trif, și organizată cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.

Duminică, 11 Martie, 2018 - 14:00

Congresul PSD: Alegeri cu răspundere limitată! * Criza „imnoglobinei”: Help UE și NATO! * Diploma lui Teodorovici demolează Academia SRI * Bilanțul PG - tribună oratorică pentru Iohannis * Pe urmele lui Ceaușescu: Iohannis vrea sa-i împace pe sârbi cu kosovarii
 

Marţi, 6 Martie, 2018 - 17:34

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, a anunţat, marţi, că va candida pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte la Congresul de sâmbătă al partidului.

Marţi, 30 Ianuarie, 2018 - 13:45

Pe site-ul Guvernului a apărut prima fotografie oficială a actualului Guvern Viorica Dăncilă.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit, luni, de către Parlament, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Structura guvernului:

Subscribe to Bogdan Trif