Marţi, 19 Mai, 2020 - 12:52

Găsiţi ataşat textul proiectului de lege privind anularea amenzilor date în baza ordonanţelor militare, iniţiat de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu împreună cu preşedintele Pro România Victor Ponta şi liderul senatorilor UDMR Cseke Attila. Proiectul a fost depus la Senat cu solicitarea de dezbatere în procedură de urgenţă.

Detalii despre acest proiect pot fi găsite şi pe pagina de FB Călin Popescu Tăriceanu
https://www.facebook.com/tariceanu/posts/3619133268101462?__tn__=-R

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 15:10

Călin Popescu Tăriceanu este suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcție.

Anunțul l-a făcut chiar liderul ALDE, care susține că a primit o înștiințare de la Parchetul General.

Dosarul vizează perioada în care a fost președinte al Senatului, iar anchetatorii îl cercetează pentru că nu a pus capăt mandatului unui senator, aflat în incompatibilitate.

Tăriceanu a declarat pentru News.ro că e nevinovat întrucât legea nu îi permitea să acționeze în vreun fel.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 10:45

Călin Popescu Tăriceanu a spus că dacă Guvernul Orban va modifica sau își va asuma răspunderea pentru Secția de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ), atunci ALDE va vota o moțiune de cenzură pentru căderea Guvernului.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 19:42

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, in Senat, ca fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 11:20

Senatorii au suspendat şedinţa de miercuri pentu a stabili într-o întâlnire a Comitetului liderilor dacă va fi aleasă noua componenţă a Biroului permanent. Solicitarea privind suspendarea a fost făcută în plen de liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:21

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl propune pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea facuta de PNL.

Biroul Permanent a decis săptămâna trecuta ca preşedintele Senatului să fie votat marţi, 10 septembrie.

Tot marţi, înainte de plen, va exista o altă şedinţă a Biroului Permanent în Senat.

Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 03:42
Adică, deocamdată, nu le cere să treacă la PSD

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a dat asigurări că nu li se va cere celor din ALDE să se înscrie în PSD drept condiție pentru continuarea colaborării. Astfel îi încurajează practic pe toți reprezentanții ALDE cu funcții obținute politic și pe care nu vor să le piardă să preia modelul Teodor Meleșcanu, prin care rămân nominal membri ai partidului lui Tăriceanu, dar rămân totodată și la putere, contrar deciziei conducerii ALDE.

Miercuri, 28 August, 2019 - 12:07

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi liderul Pro România Victor Ponta au semnat, miercuri, un protocol de alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. 

Alianţa ii va avea ca şi Copreşedinţi pe Norica Nicolai din partea ALDE şi Sorin Câmpeanu de la Pro România.

Luni, 26 August, 2019 - 18:54

ALDE a decis să îl susţină pe candidatul independent Mircea Diaconu la preşedinţie, a anunţat preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu. Anterior şi Pro România a anunţat că îl va susţine pe Mircea Diaconu.

Luni, 26 August, 2019 - 18:34

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, cu privire la afirmaţiile Vioricăi Dăncilă legat de laşitatea unor şi continuarea guvernării cu oameni nemulţumiţi din ALDE şi Pro România, că la rândul său nu a avut curaj în multe situaţii, dar acum vorbeşte de laşitate.

Luni, 26 August, 2019 - 15:30

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu ar fi decis să renunţe la funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie şi retragerea din cursa pentru prezidenţiale, iar anunţul va fi făcut în şedinţa Biroului Politic Central, de la ora 16.00, afirma surse politice. De asemenea, miniştrii ALDE ar demisiona marţi din Guvernul Dăncilă, au declarat surse politice.

De asemenea, ALDE ar lua în considerare votarea moţiunii de cenzură anunţată de Ludovic Orban.

Luni, 19 August, 2019 - 10:23

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ca răspuns acuzaţiilor lui Călin Popescu Tăriceanu, că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie.

Vineri, 9 August, 2019 - 11:15

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică, vineri, pe Facebook, discursul lui Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional PNL.

Miercuri, 7 August, 2019 - 12:12
De fapt nu vor avea decât niște discuții

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va avea o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. 

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat  o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Câteva ore mai târziu știrea a fost infirmată. Nu vor avea (încă) o alianță, ci doar niște discuții..

Luni, 29 Iulie, 2019 - 15:56

În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare din această dimineaţă preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici propunerea de rectificare bugetară pentru acest an.

Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 09:43

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidenţiale al PSD-ALDE, atunci va căuta o altă formulă de alianţă.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:53

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a atras atenţia, marţi, după publicarea rapoartelor GRECO, că experţii Grupului Statelor contra Corupţiei (GRECO) nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani privind protocoalele sau dosarele făcute la comandă.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 10:14

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, scrie pe Facebook, marţi, referitor la discuţiile despre posibilitatea ca Laura Codruţa Kovesi să câştige postul de procuror-şef european, că se teme că rolul acesteia ar fi să blocheze României accesul la fondurile europene.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 11:34

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu scrie pe Facebook că din modelul Churchill, politicienii pot învăţa că nu mereu cei care iau voturile le şi merită.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 10:35

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că preşedintelui Klaus Iohannis nu îi pasă de cetăţenii din Moldova, ci doar de voturile acestora.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 18:00

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în şedinţa grupurilor reunite ale ALDE, că fostul europarlamentar Renate Weber este propunerea partidului pentru funcţia de Avocat al Poporului, în condiţiile în care lui Victor Ciorbea i-a exprimat mandatul.

Victor Ciorbea a înaintat luni o adresă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, prin care a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat, anunţă instituţia într-un comunicat.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 19:46

Călin Popescu Tăriceanu: E greu, băieţi, fără liste suplimentare? E greu!

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat, marţi, un mesaj ironic după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă.
"Moţiunea de cenzură a căzut! E greu, băieţi, fără liste suplimentare? E greu!", a fost mesajul postat de Călin Popescu Tăriceanu, pe Twitter.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 19:05

Liderii organizaţiei judeţene ALDE Giurgiu au adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care solicită conducerii centrale a partidului asumarea cât mai rapidă a candidaturii domnului Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:10

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică pactul politic propus de preşedinte şi semnat de Opoziţie.

"Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:20

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:00

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, luni, că pentru el candidatura la alegerile prezidențiale nu mai este o opțiune.

„În acest moment, candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine, nu este o opțiune în momentul de față să o analizez”, a declarat Tăriceanu.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 09:27

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a transmis că speră ca valorile pe care le reprezintă Papa Francisc, precum credinţă în demnitatea persoanei, grija faţă de cei în nevoi, simplitatea, sinceritate şi fraternitatea să îi inspire pe toţi românii.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 13:36

Şerban Nicolae, a declarat, miercuri, că nu crede că PSD va vota pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. 
„Eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grup al cărui lider încă sunt, să îşi fi schimbat opinia şi să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrăţişăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme”, a declarat Şerban Nicolae.
 

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 11:06

Comisia Juridică a Senatului recomandă senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.
”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

Joi, 23 Mai, 2019 - 08:30

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri seara că nu vede niciun motiv pentru schimbarea din funcţie a premierului Viorica Dăncilă.

”Există o vorbă în engleză care spune aşa: Never change horses in the meedstreet - Nu schimba niciodată caii în mijlocul râului. Nu văd niciun motiv pentru ca să renunţăm la doamna Dăncilă, să schimbăm primul-ministru”, a declarat la Realitatea TV călin Popescu Tăriceanu.

Subscribe to calin popescu tariceanu