Luni, 16 Decembrie, 2019 - 14:04
Se „sacrifică” drepturile și libertățile cetățenilor „pentru a justifica lupta împotriva corupției și abuzurile ei”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, în fața unei audiențe selecte, la ședința solemnă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989, că este grav că România a avut „un informator al Securității în funcția de Președinte timp de 10 ani”, cu referire la Traian Băsescu.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 18:22
UE ajunge să promoveze într-o funcție de răspunde un personaj care nu are simțul răspunderii

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că liderii europeni sunt „surzi la gemetele celor care au ajuns în pușcărie” din cauza abuzurilor comise de Laura Codruța Kovesi și a sistemului care o ține în funcții.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:06
Tăriceanu pare să reziste cu greu „ocheadelor” lui Ponta

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat că luni, la ora 10:00, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în şedinţă de coaliţie.

„Noi nu ne dorim ruperea acestei alianţe. Îmi doresc să nu îşi dorească lucrul acesta. Luni vom avea la oră 10 şedinţa de coaliţie. Avem câteva repere de discutat. Eu îmi doresc că această coaliţie să continue să guverneze”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3. Este congresul pe care îl prevede statultul.

Vineri, 23 August, 2019 - 18:00

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a cerut colegilor săi de partid, într-un mesaj pe WhatsApp, să fie pregătiţi să participe săptămâna viitoare la şedinţe ale structurilor de conducere ale formaţiunii, în care să se aprobe constituirea alianţei politice ALDE – PRO România şi a alianţei electorale cu PRO România pentru alegerile prezidenţiale, au declarat surse politice.

Tăriceanu i-ar fi informat pe colegii săi că, miercuri, în şedinţa coaliţiei, PSD nu a venit cu nicio propunere referitoare la solicitarea ALDE care viza relansarea guvernării.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 09:00

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că prin declaraţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis acesta vrea să amplifice emoţia în cazul tragediei de la Caracal, încercând să provoace căderea guvernului.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 17:17

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că, după Congresul PSD, conducerile celor două partide din coaliţie trebuie să discute subiectul candidatului comun la alegerile prezidenţiale.

"Fiecare partid îşi face propria strategie, îşi face propriul calendar şi este firesc. Deci aştept mâine ca PSD... nu ştiu dacă au acest punct pe ordinea de zi, dar, fără îndoială, după Congres, subiectul va trebui discutat între conducerile celor două partide", a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă a discutat cu partenerii de coaliţie despre candidatul comun la prezidenţiale.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 19:40

Au votat 110 senatori, dintre care au fost 38 de voturi pentru inceperea urmaririi penale, 71 de voturi contra si o abtinere, potrivit numărătorii oficiale.

DNA solicitase Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

 

 

Marţi, 28 Mai, 2019 - 18:21

​Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că nu a vorbit luni, ci a avut doar un schimb de mesaje cu Liviu Dragnea înainte de condamnarea acestuia, pe care o consideră „nedreaptă”. 

„Am avut un schimb de mesaje. (Condamnarea -n.r.) mi se pare nedreaptă, dar asta este decizia Înaltei Curți”, a declarat marți Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că partidul său va face miercuri o analiză a rezultatelor alegerilor europarlamentare, precizând că „acestea nu pot fi desconsiderate”. 

ALDE nu a reușit să atingă pragul de 5% la europarlamentare.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 07:59
Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, dar nu a fost făcută publică până acum

DNA a clasat dosarul actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării .

Decizia de clasare s-a dat în august anul trecut, însă nu a fost făcută publică.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 07:45
„Institutiile statului au fost confiscate de un mic grup din care facea parte si doamna Kovesi”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu reacționează  după avertismentele Comisiei Europene și a ambasadelor privind justiția din România. 

”Vreau sa va explic pozitia mea bazată pe doua elemente - primul element - oficialii europeni nu sunt in masura, nu sunt capabili sa ofere un singur element concret. Ce a facut Guvernul gresit. Ei vorbesc de niste intentii de aprobare a unor ordonante cu consecinte gresite. Eu nu am vazut proiectul, nu stiu cum sunt ei capabili sa defineasca intentiile guvernului.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 11:34

Domnului Klaus Iohannis, Preşedintele României

Domnului Călin Popescu–Tăriceanu, Preşedintele Senatului

Domnului Liviu Dragnea, Preşedintele Camerei Deputaţilor

Doamnei Viorica Dăncilă, Prim-Ministru al Guvernului 

 

Stimate domnule Preşedinte al României, 

Stimate domnule Preşedinte al Senatului,

Stimate domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor

Stimată doamnă Prim-Ministru, 

Subscribe to Călin Popescu–Tăriceanu