Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 11:21

Centrul pentru Copii „Sfântul Nicolae” din București, care aparţine Arhiepiscopiei Craiovei, a organizat în parteneriat cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise”.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:32

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat in comuna Mozaceni din judetul Arges unde au derulat a doua etapa a editiei cu nr.55 a Campaniei "Sanatate pentru sate", dupa ce, in urma cu doua zile, cu sprijinul Centrului Medical Polimed si a companiei Medist, localnicii neasigurati din localitate au beneficiat de analize de sange gratuite.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:57

Ca in fiecare an, in a doua sambata din luna octombrie este sarbatorita Ziua internationala a ingrijirilor paliative! 70 de tari marcheaza aceasta zi organizand diferite evenimente pentru a atrage atentia asupra situatiei dificile asupra persoanelor care necesita ingrijiri paleative. Cu aceasta ocazie o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au sustinut un program artistic pentru beneficiarii Centrului de ingrijiri paleative Sfantul Nectarie  din Bucuresti.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:37

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, joi, în comuna Mozăceni din judeţul Argeş ediţia cu numărul 55 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”. În cadrul acestei Campanii, voluntarii au oferit pentru prima dată servicii medicale locuitorilor din această comună, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a  oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist. 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 11:33

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Glina si orașul Pantelimon, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 21:15
Apel la înscrieri pentru competiția caritabilă!

Designerul Florin Dobre va alerga la semimaratonul caritabil „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, destinat susținerii financiare a construcţiei așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, unde ar urma să fie găzduiți 20 de copii orfani. De altfel, cetățenii care doresc să se înscrie în cursă pentru susținerea copiilor mai au la dispoziție doar câteva zile! Semimaratonul care va avea loc pe data de 29 septembrie 2018 este organizat de către Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 11:40
Apel la înscrieri pentru competiția caritabilă!

Prezentatorul TV, Dinu Maxer, se alătură galeriei VIP-urilor care fac apel la înscrieri pentru competiția caritabilă a semimaratonului „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, propusă de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 13:41

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au revenit, sâmbătă, în localitatea Sotrile,din judetul Prahova, unde medicii specialişti au interpretat şi completat analizele medicale efectuate anterior de către reprezentanţii clinicii Polimed. La ediţia cu nr. 53 a campaniei “Sanatate pentru Sate” au participat 21 voluntari cu urmatoarele specializari: cardiologie, neurologie, pediatrie, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala si psihologie. De asemenea, fiecare pacient a fost investigat ecograf şi EKG.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 10:24

Actrita Monica Davidescu, prezentatoarea semimaratonului „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, invită cetățenii să se înscrie la competiția caritabilă propusă de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 10:51

Zeci de persoane din localitatea Sotrile, judetul Prahova, au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul ediţiei cu numărul 53 a Campaniei "Sănătate pentru sate", derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 23:06

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au lansat un apel la înscrieri pentru semimaratonul caritabil "Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil", care va avea loc pe data de 29 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.), din Bucureşti. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Duminică, 26 August, 2018 - 16:15

Cea de-a 52-a editie a Campaniei "Sanatate pentru Sate" desfasurata de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-a desfasurat sambata, 25 august 2018, in localitatea Carbunesti, judetul Prahova. De aceasta actiune a voluntarilor au beneficiat peste 100 de localnici care au primit asistenta medicala gratuita. Echipa de voluntari a fost formata din medici specialişti în cardiologie, medicina interna, diabet si nutritie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala, chirurgie plastica, psihologie și medicina de familie.

Duminică, 26 August, 2018 - 12:00
de la Institutul Oncologic București

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au bucurat, vineri, din nou, copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti cu un nou program artistic interactiv, la final oferindu-le daruri.

Duminică, 26 August, 2018 - 07:22

Un grup de 10 detinuti de la Penitenciarul Ploiesti au vizitat vineri, 24 august 2018, Catedrala Nationala si Paraclisul Mantuirii Neamului. Grupul a fost ghidat de Preotul Catalan Constantin Radulescu de la Penitenciarul Ploiesti.  Detinutii s-au inchinat la icoana Maicii Domnului Prodromita si la sfintele moste ale Sfantului Ioan Gura de Aur din Paraclisul Catdralei Mantuirii Neamului unde Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru le-a vorbit despre istoricul Catedralei Nationale si le-a oferit in dar obiecte religioase.

Luni, 20 August, 2018 - 16:11

Vineri, 17 august 2018, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat din nou in mijlocul copiilor de la Centrul Social de zi ”Sf. Nicolae”, din Bucuresti. Aici a fost organizat un atelier de muzică, poezie și cântece religioase pentru copiii care frecventeaza centrul, la care au participat voluntarii, copii, părinții acestora, precum si instructorii centrului.

 

Joi, 16 August, 2018 - 15:13

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în data de 15 august 2018 un spectacol artistic de pricesne și poezii ortodoxe inchinate Adormirii Maicii Domnului pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti. A fost o actiune de succes a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in cadrul careia tinerii au interpretat pentru pacientii internati si personalul medical cantari specifice sarbatorii Maicii Domnului, au recitat poezii, au daruit icoane si ciocolata tuturor participantilor.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 13:50

A saptea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc sâmbătă în comuna Glina. 35 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost examinate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:40
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor, din localitatea Gruiu și orașul Otopeni, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:28

Ediția cu numărul 51 a campaniei de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc, la căminul cultural din Loloiasca, județul Prahova. Cei 100 de copii din satul Loloiasca au primit cu mult interes voluntarii PCMN. Temele abordate de către specialiști, la întâlnirea cu micuții au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală şi elemente de nutriţie.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 15:30

"Pedalam pentru aproapele" este motto-ul primei ediții a unei noi campanii inițiate de Parohia Pleasa cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Beneficiarii acestei acțiuni au fost 4 copii din doua familii, rămași orfani de mame, care au primit ajutor financiar din partea voluntarilor și a comunității. Evenimentul de la Parohia Pleasa a început cu o plimbare cu bicicletele la care au participat numerosi copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 13:03

Singuratatea este sfasietoare in copilarie si tot mai multi copii cresc fara a-i avea alaturi pe parintii lor dragi. De 1 Iunie, copiii persoanelor private de libertatea au fost inveseliti, pentru cateva ore, de cei aflati in echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, care i-au adus sa-si revada parintii aflati in detentie, la Penitenciarul Jilava.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, joi, ediţia cu numărul 50 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Bradu, din judeţul Argeş. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un psihoterapeut le-au predat celor 140 de copii ai școlii din Bradu lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri și pastă de dinți din partea Colgate România.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, marți, ediţia cu numărul 49 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Tomșani, județul Prahova. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un nutriţionist le-au predat celor 150 de copii ai școlii din Tomșani lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri, pastă și periuță de dinți din partea Colgate România.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 00:05

33 de paciente din localitatea Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov, au fost examinate, sâmbătă, de către o echipă de medici de la Institutul Oncologic Bucureşti, în cadrul campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin". Campania iniţiată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este dedicată femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani, care provin din zone rurale dezavantajate socio-economic.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 16:16

100 de pachete cu alimente de baza au fost oferite, astazi, de 1 mai, de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului mai multor familii nevoiaşe din comunele Crângeni şi Călmățuiu de Sus, județul Teleorman.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 15:03

Campania de "Prevenție și Educație pentru Sănătate" a debutat, vineri, în județul Dâmbovița! 147 elevi ai școlii gimnaziale Jugureni au primit cu entuziasm vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care le-au predat informații valoroase pe teme majore, precum: fenomenul de bullying, igiena corporală, posturală şi elemente de nutriţie.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 15:00

A cincea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc, sâmbătă, în orașul Bragadiru. Zeci de paciente cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 20:31

Un frigider de tip bancă de sânge, model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei, a fost donat Centrului de transfuzii al Spitalului Militar de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 09:00

Institutul Oncologic din București a primit din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului 10 aparate pentru apnee în somn și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, voluntarii au distribuit pacienților internați la IOB 350 de pachete cu produse bio, icoane și 50 de pungi cu jucării. Pacienții au fost bucuroși că părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru și voluntarii i-au vizitat în saloane și le-au transmis mesaje de încurajare.

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 00:52

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit prima zi de Paşte împărţind peste 100 de pachete cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale mai multor persoane nevoiaşe din localităţile Cozieni, Ganeasa şi Piteasca, din judeţul Ilfov. De asemenea, voluntarii au mai oferit daruri celor 60 de vârstnici aflaţi în cadrul caminului de batrani "Sf. Irineu", din oraşul Pantelimon.

Subscribe to Ciprian Grădinaru