Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 11:33

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe,  a semnat  astăzi contractul de finanțare pentru modernizarea și extinderea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului. Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș. În cadrul proiectului european va fi dezvoltat, în premieră pentru România, un sistem național de prognoză a calității aerului.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 15:47

Un ministru și mai mulți parlamentari vor renunța la mandatele actuale după ce au câștigat locuri noi în administrația publică locală, la alegerile de duminică. Ministrul Mediului, Costel Alexe, va deveni președintele Consiliului Județean Iași, așa încât premierul Ludovic Orban va trebui să-i găsească înlocuitor. În Parlament vor vota legile în următoarele luni alți reprezentanți ai USR, PNL și PSD, după ce unii senatori și deputați vor deveni primari.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 16:00

Ghidul programului "Rabla pentru electrocasnice" - ediţia 2020 a fost lansat în dezbatere publică, luni, de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Bacău.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:21

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru 11 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, pe lângă cele 117 investiții finalizate în perioada 2002 – 2020 și cele 27 actualmente în construcție.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 11:41

17 milioane de puieți vor fi plantați în cadrul ediției de toamnă a campaniei naționale de împădurire ”O pădure cât o țară”.  Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul evenimentului de lansare a acestei ediții, care a avut loc în Pădurea Pustnicu, de lângă București.

 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 16:16

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, participă miercuri la evenimentul de lansare a etapei de toamnă a campaniei de împădurire ''O pădure cât o ţară''.

Evenimentul va avea loc în Pădurea Pustnicu.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, prima etapă a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu a avut loc în primăvara acestui an.

Campania de împăduriri "O pădure cât o ţară" este iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi derulată sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 12:52

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, lansează astăzi Programul de finanțare Casa Eficientă Energetic. Aplicația online pentru înscriere va fi disponibilă începând cu ora 13:00, pe site-ul www.afm.ro.

Prin Programul Casa Eficientă Energetic, care are un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:15

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a participat astăzi la Conferința Regională ”Pădurile Bucureștiului – Viziune și Strategie”, care a avut loc în Pădurea Băneasa de lângă București. În cadrul evenimentului a fost prezentată viziunea ministerului și a partenerilor săi, cu privire la extinderea pădurilor-parc în jurul Capitalei, dar și a marilor aglomerări urbane din România.

 

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:12

Marți, 1 septembrie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor la platforma de depozitare a gunoiului de grajd din orașul Miercurea Nirajului, județul Mureș. Astfel, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) continuă finalizarea investițiilor în infrastructura destinată depozitarii gunoiului de grajd.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 08:34

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a participat miercuri, la dezbaterea publică cu privire la proiectul de Hotărâre a Guvernului privind actualizarea Listei consolidate a ariilor naturale protejate din România și a Planului de amenajare a teritoriului național secțiunea a III-a – zone protejate, zone naturale organizată de MMAP, în sala „Ioan Heliade Rădulescu” a Academiei Române.

 

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 08:15

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a semnat maerti contractele de realizare a studiilor prin care suprafața pădurilor virgine și cvasi-virgine din România se dublează. Astfel, 40.000 de noi ha de păduri virgine și cvasi-virgine, identificate în România, se adaugă celor peste 33 000 existente în acest moment. Acestea vor fi finalizate în termen de 12 luni de la data semnării contractelor.

Vineri, 28 August, 2020 - 14:19

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţă suplimentarea cu 60 de milioane de lei a bugetului pentru programul Rabla Plus pentru persoanele care doresc să achiziţioneze maşini electrice sau hibride. "Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei", spune Alexe.

Miercuri, 26 August, 2020 - 17:05

Românii care cumpără băuturi la PET vor primi o sumă de bani înapoi dacă returnează recipientul în magazin, începând de anul viitor, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Costel Alexe, în cadrul unui eveniment de profil. 

Joi, 20 August, 2020 - 10:23

Proiectul de lege pentru modificarea Codului Silvic a fost aprobat, astăzi, de Camera Deputaților, cu unanimitate de voturi. Actul normativ va intra în vigoare după promulgare.

Vineri, 14 August, 2020 - 12:08

În urmă cu peste două săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a dat startul înscrierii primăriilor din România în programul destinat iluminatului public ecologic în orașele și comunele din țara noastră. Astfel, din data de 24 iulie 2020 (data începerii înscrierilor) și până astăzi, peste 800 de UAT-uri au depus proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile de 90%, asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile continuă și în următoarea perioadă, respectiv până la data de 22 septembrie 2020.

 

Joi, 13 August, 2020 - 12:35

Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public, dar și a sesizărilor primite la MMAP privind nereguli în activitatea Direcției Silvice Mureș, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a decis trimiterea Corpului de Control și a echipei de Audit a instituției pentru verificări amănunțite. Cele două instituții de control vor înlocui acțiunile de verificare demarate de Direcția Silvică Mureș la Ocolul Silvic  Gurghiu.

Marţi, 11 August, 2020 - 11:38

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Ref: Ministerul Mediului va finaliza până la 30 noiembrie 2020 opțiunile strategice pentru     politica forestieră a României pentru următorii 10 ani

 

 

 

 București, 11 august 2020

 

 

 

Marţi, 11 August, 2020 - 11:29

Urmare a incendiului puternic înregistrat astăzi la fosta fermă de porci din Periș, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis de urgență în zonă echipe ale Gărzii Naționale de Mediu dar și autolaboratorul mobil din dotarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au realizat un amplu control la societatea care deține aceasta proprietate.

 

În cadrul verificărilor au fost constatate încălcări ale prevederilor de mediu pentru care societatea SC Klevek Company SRL a fost amendată cu 115.000 de lei.

 

Joi, 6 August, 2020 - 11:36

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a participat miercuri la dezbaterea Pactul Ecologic European: implementare și perspective pentru România. La sfârșitul lunii aprilie, Costel Alexe a fost mandatat de Guvern să semneze, în numele României, declarația comună a statelor membre privind utilizarea investițiilor din Pactul Ecologic European, ca element cheie în planul de redresare a Uniunii Europene, după pandemia COVID-19. Demnitarul a deschis prima sesiune a  dezbaterii de astăzi: Europa, continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 11:17

Ca urmare a amânărilor repetate a dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor a modificărilor aduse la Codul Silvic, prin care se promovează un pachet complet de măsuri împotriva tăierilor ilegale, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat:
'

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 10:43

Pe data de 23 iulie 2020, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a participat la o întâlnire de lucru în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului în cadrul căreia a fost stabilit graficul de elaborare a Planului de management pentru Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, conform prevederilor Ordinului nr. 304/2018 privind aprobarea Ghidului de elaborare a planurilor de management ale ariilor naturale protejate.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 10:31

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Ref. Vizită de lucru a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în județul Caraș-Severin

 

 

București, 23 iulie 2020

 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Caraș-Severin, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela. 

 

Joi, 23 Iulie, 2020 - 10:08

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Declarații ale ministrului Costel Alexe pe tema modificărilor la Codul Silvic, susținute de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

 

                                                                                                              22 iulie 2020

 

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 13:05

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează astăzi în dezbatere publică un nou program, în premieră în România: „Conservarea biodiversității prin coexistența dintre om și carnivore mari”.

Programul finanțează pentru populație kit-uri complete de garduri electrice care pot fi instalate de populație în jurul propriilor gospodării, stânelor, culturilor agricole, livezilor etc.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 11:00

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a reprezentat marti, România, în cadrul Reuniunii Informale a Miniștrilor Mediului din statele membre ale Uniunii Europene. La sesiunea de astăzi, care a fost prezidată de ministrul german al mediului, Svenja Schulze, a participat reprezentantul Comisiei Europene - Vicepreședintele Executiv Frans Timmermans și miniștrii mediului din Statele Membre.

Demnitarul român a susținut o intervenție pe tema politicii UE în domeniul climei.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 08:12

În perioada 13-14 iulie 2020 are loc reuniunea informală a miniștrilor mediului din statele membre ale Uniunii Europene. În acest an, din cauza pandemiei COVID 19, evenimentul se desfășoară în sistem videoconferință.

România este reprezentată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, respectiv de Mircea Fechet, Secretar de Stat. Reuniunea Informală de Mediu este organizată de actuala Președinție Germană la Consiliul UE și prezidată de ministrul german al mediului, Svenja Schulze.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 12:42

Marți, 8 iulie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru investiția în platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Batoș, județul Mureș. Platforma urmează să fie exploatată de autoritatea locală, în beneficiul crescătorilor de animale din zonă, cu ajutorul utilajelor deja furnizate: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă.

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 09:59

Costel Alexe: „Este cea mai mare investiție în monitorizarea calității aerului din ultimii 10 ani, de când Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului a fost pusă în funcțiune. Vom fi prima autoritate de mediu din Europa care va avea, inclusiv, o rețea de senzori de măsurare a calității aerului în administrarea sa. Până la finalul anului, cea mai mare parte din investiție va ajunge deja în teren”.   

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:30

Începând de miercuri, 01 iulie 2020, toți cetățenii României au la dispoziție platforma ECOnsultare.ro, prin intermediul căreia pot vota online proiecte importante de mediu și își pot exprima opiniile asupra acestora. Platforma a fost lansată astăzi de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este primul instrument de consultare și voting online din România bazat pe un sistem Blockchain. Opiniile populației vor fi parte din fundamentările politicilor de mediu viitoare.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:33

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, 25 iunie, HG pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund, precum și cele privind proveniența și circulația materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr.

Subscribe to Costel ALEXE