Joi, 2 Aprilie, 2020 - 12:07

Asociaţia Pro Consumatori (APC) cere Guvernului îngheţarea preţurilor la produsele agroalimentare care formează coşul de consum al populaţiei corespunzător unui trai de subzistenţă, pe o durată de un an.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 13:19

Asociația Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, cu o activitate neîntreruptă de 30 de ani în domeniul protecției consumatorilor dezaprobă campania de denigrare publică dusă de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor împotriva asociațiilor de consumatori din România.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 11:00

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România, înfiinţată în anul 1990), organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetarii, precum si compozitia mixurilor pentru prajituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarchet.
Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 11:53
deşi licitația pentru vinderea dreptului de utilizare a frecvențelor radio alocate serviciilor comerciale specifice tehnologiei 5G a fost amânată

APC solicită ANCOM să explice opiniei publice cum este posibil ca trei operatori de telefonie mobilă să vândă în prezent abonamente 5G atât timp cât licitația pentru vinderea dreptului de utilizare a frecvențelor radio alocate serviciilor comerciale specifice tehnologiei 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului 2020!
Totodată, APC solicită Ministerului Sănătății să prezinte opiniei publice studii științifice care să arate că tehnologia 5G este sigură pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 13:31

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România, înfiinţată în anul 1990), organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate publică, reprezentanţa în România a Organizației Europene a Consumatorilor, participă la Campania europeană de informare a consumatorilor "CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE. TREBUIE SĂ ȘTII CÂND AI DREPTATE." Campania se află la al doilea moment de comunicare dedicat cunoașterii drepturilor de consumator european care face achiziții online.

Marţi, 22 Octombrie, 2019 - 11:53

APC solicită ministrului comunicațiilor să retragă de pe agenda legislativă a Guvernului României proiectul de OUG referitor la amplasarea de antene 5G fără autorizații de construire!
APC solicită Președintelui Camerei Deputaților să ceară explicații Guvernului României în legătură cu intenția acestuia de a încălca Constituția României prin subrogarea dreptului de legiferare specific Parlamentului României!
APC solicită ministrului justiției să nu acorde aviz favorabil acestui proiect de OUG!

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 13:52

Berea trebuie să conţină apă, malţ din orz, hamei, iar fermentarea să fie facută de drojdii sălbatice, nu de drojdii adăugate!
6 din 10 beri sunt ambalate în sticlă cu capacitatea de 330 ml!
Bere cu agent de spumare!
Bere colorată cu caramel amonical!
Bere cu azot! 
Bere cu amidon de porumb!
Bere cu fulgi de ovăz!
Bere cu adaos de vitamina C !
Jumătate dintre băutorii de bere consumă bere la PET!
Numai 30% dintre români consumă bere ambalată în sticlă de sticlă!
Pentru a obţine un litru de bere se consumă 3 litri de apă!

Luni, 5 August, 2019 - 11:09

Asociaţia Pro Consumatori, organizaţie de utilitate publică, cu o activitate de peste 29 de ani în domeniul protecţiei consumatorilor, înfiinţează Fondul naţional de subscripţie publică pentru susţinerea Campaniei naţionale de informare şi educare a consumatorilor „Stop 5G”.
Această subscripţie publică este deschisă tuturor celor care au înţeles că atât tehnologia 5G, cât şi alte tehnologii bazate pe unde radio prezintă riscuri la adresa vieţii pe planeta Pământ.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 09:51

9 din 10 mărci de mușchi file conțin apă adăugată!
Mușchi file cu 14 aditivi alimentari!
Mușchi file cu proteină din lapte!
6 din 10 mărci conțin mai mult de 4 aditivi!
5 din 10 mărci conțin soia!
8 din 10 mărci conțin zahăr adăugat!
5 din 10 mărci conțin arome sintetice!
5 din 10 mărci conțin monoglutamat de sodiu!
Mușchi file colorat cu carmin!
Mușchi file cu adaos de sfeclă roșie!
Conținutul de sare din 100 grame produs variază între 2 grame și 3,6 grame!

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:37

Asociaţia Pro Consumatori împreună cu Alianţa Părinţilor organizează, pe data de 20 iunie 2019, începând cu ora 19.00, la Curtea Brâncovenească din Constanța, Str. Vasile Lupu nr. 43, conferinţa cu tema „Tehnologia 5G. Comunicaţiile fără fir, efecte asupra sănătăţii, pericol sau prosperitate?”

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 09:57

Asociaţia Pro Consumatori, împreună cu Alianţa Părinţilor şi Liga Părinţilor pentru Educaţie organizează, pe data de 3 iunie, începând cu ora 18.00, la Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, conferinţa cu tema „Comunicaţiile fără fir: efecte asupra sănătăţii. Tehnologia 5G – Pericol pentru viaţă”. Invitaţii evenimentului sunt lect. univ. dr. ing. Andrei Drăgulinescu, cercetător în inginerie electronică şi conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori. Intrarea este liberă.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 10:20
APC: Românii - cobai pentru multinaționale!

In Romania se testeaza tehnologia 5G la Bucuresti si in localitatea Floresti, judetul Cluj! 
Compania de asigurari Lloyds din Londra refuză să incheie contracte de asigurare a sănătății față de efectele tehnologiilor wireless 5G! 
Rusia nu va vinde frecvente pentru tehnologia 5G! 
Orasul Florenta aplică principiul precauției, refuzând sa permita instalarea retelei 5G! 
Primaria orasului Bruxelles a oprit planurile de lansare a retelelor 5G! 

Joi, 14 Martie, 2019 - 10:14

Radio România Antena Satelor, cu sprijinul Asociației Pro Consumatori, desfășoară în perioada 15 martie - 30 martie 2019 campania media “Trăiește natural, mănâncă tradițional!”, un demers de promovare a produselor tradiționale românești susținut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Fundaţia Mâine va fi mai bine. Să mănânci tradițional românește nu este un moft și nici un slogan oarecare de marketing.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 10:30
Scrisoare deschisă - Naționalizarea asociațiilor de consumatori!

Ne-a produs o reală preocupare proiectul de act normativ publicat pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la secţiunea „Transparenţă legislativă”, având titlul „Ordonanță de urgență (iarăşi „de urgenţă”!) privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției consumatorilor”.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 10:55

Marţi, 5 februarie 2019, în intervalul orar 12.00-15.00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a organizat o dezbatere publică pe proiectul de OUG referitor la modificarea cuantumului amenzilor din principalele acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor. În acest proiect de act normativ se propune aplicarea unor amenzi de până la 5% din cifra de afaceri a băncilor care folosesc clauze abuzive în contracte.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 13:55

În zilele de 30 și 31 ianuarie 2019, reprezentanții Organizației Europene pentru Consumatori (BEUC - Biroul European al Uniunilor de Consumatori), Örjan Brinkmann, președinte și Gerjan Huis in't Veld, vicepreședinte, vor efectua o vizită de lucru în România.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 11:04
Mozzarella cu soluţie de dezgheţare a drumurilor!

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 33 tipuri de mozzarella, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte denaturarea acestui tip de brânză cu impact asupra sănătăţii consumatorilor.

Analizele realizate de experţii APC au condus la descoperirea următoarelor substanţe în unele sortimente de mozzarella:

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 13:50

80% din laptele consumat de români este standardizat!

Laptele standardizat este un lapte prelucrat!

Laptele standardizat conţine lapte praf, lapte parţial smântânit, lapte smântânit sau grăsimi din lapte!

Un pahar de lapte conţine până la 180 de calorii!

Un pahar de lapte conţine până la 12 grame de glucide!

Un pahar de lapte conţine până la 8,7 grame de proteine!

Un român consumă în medie 12 litri de lapte pe an!

Românii consumă de 4,4 ori mai puţin lapte decât media consumului din Europa de vest!

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:42
9 din 10 români consideră că poporul român ar fi trebuit consultat despre acceptarea unor populaţii străine în România

Asociaţia Pro Consumatori a realizat în perioada 23 noiembrie – 5 decembrie 2018 un sondaj de opinie pe Facebook pentru a afla părerea consumatorilor români despre intenţia Guvernului României de a semna Pactul global de migraţie de la Marrakech din 10 decembrie 2018. În urma prelucrării răspunsurilor la cele 2 întrebări care au făcut obiectul sondajului, s-au obţinut următoarele rezultate:

Considerați că poporul român ar fi trebuit consultat prin referendum despre aducerea unor populații străine în România în vederea stabilirii acestora în țara noastră?

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 10:26

Asociația Pro Consumatori, asociație de utilitate publică, și Convenția CONROM (Confederația Națională a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori), organizații care activează în mod constant pentru apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor, își anunță susținerea publică a candidaturii Alin Iacob - președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, pentru poziția de membru ne-executiv al Autorității de Supraveghere Financiară.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 11:43

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România, înfiinţată în anul 1990), organizaţie de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat conţinutul a 52 mărci de murături, comercializate în marile structuri comerciale. Acest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”. APC nu este finanțată de statul român!

Luni, 30 Iulie, 2018 - 10:00

Asociația PRO Consumatori solicită demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu

În România avem o epidemie falsă de pestă porcină africană, al cărei scop este distrugerea capitalului autohton și aducerea la sapă de lemn a țăranului român!

5,6 milioane kilograme de carne de porc a fost distrusă prin incinerare/îngropare, ceea ce înseamnă 10% din consumul anual de carne al românilor!

Acțiunea pesta porcină africană va incinera până la finalul anului peste 1 milion de porci!

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 09:55

În data de 5 iulie 2018, europarlamentarii români vor vota cu privire la mandatul Parlamentului European în ceea ce privește Directiva drepturilor de autor pe piața unică digitală. Asociaţia Pro Consumatori, membră a Biroului European al Uniunilor de Consumatori, solicită să fie respins mandatul de negociere adoptat în cadrul Comisiei pentru afaceri juridice (JURI), iar amendamentul să fie modificat în plen. Una dintre cele mai importante valori adăugate ale Internetului este că permite consumatorilor să-și exercite creativitatea și libertatea de exprimare.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 10:39

Asociația Pro Consumatori a participat în perioada 22-24 iunie 2018, cu echipa de fotbal, la ediția a 7-a a Jocurilor Olimpice ale Companiilor “Sport for life”.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 13:02

Studiul privind calitatea gogoşilor fabricate din aluat congelat face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Tu ştii ce alegi?”, campanie realizată cu sprijinul Fundaţiei „Mâine va fi mai bine”.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 11:45

Asociația Pro Consumatori a luat la cunoștință cu neplăcută surprindere de propunerea de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București de restricționare a circulației pe teritoriul Municipiului București a autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, 3 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare și dorește să atragă atenția asupra modului în care această hotărâre ar putea fi luată.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 11:14

Belgia a închis o mare fabrică de prelucrare a cărnii - Veviba, după ce autorităţile de supraveghere a pieţei din această ţară i-a retras autorizaţia de funcţionare. Ca rezultat al acestei acţiuni, supermarketurile belgiene au scos de la comercializare produsele din carne fabricate de compania în cauză. În urma analizelor de laborator, autorităţile belgiene au identificat în carnea de vită tocată, o pastă obţinută din carcasa de vită, lucru interzis de legislaţia europeană.

Marţi, 9 Ianuarie, 2018 - 10:55
APC militează pentru respectarea dreptului pacientului de a alege dacă vrea să fie vaccinat sau nu

Acțiunile în forță exercitate asupra societății civile autentice din România, la ordinul unor reprezentanți vremelnici ai statului român, în primele zile ale acestui an, ne arată că anul 2018 va fi un an sub zodia dictaturii medicale. Acestora nu le-a convenit faptul că părinții responsabili din această țară au atras atenția, prin intermediul unor panouri, că nu sunt de acord cu consimțământul prezumat atât timp cât statul român nu face dovada faptului că vaccinurile sunt sigure.

Subscribe to Costel Stanciu