Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 13:28

Membrii societății civile prezenți în data de 2 iulie 2020 la USH PRO BUSINESS, Secretariatul executiv al Consiliului Consultativ SUERD au susţinut ca traseul ciclistic EURO VELO 6 de-a lungul fluviului să fie revigorat în contextul în care întârzierea lui poate atrage riscul renunțării la acest coridor și retrasarea coridoarelor în alte zone. Din acest motiv, cei prezenți au oferit sprijinul pentru ca acest proiect să fie promovat de autoritățile române în cadrul mecanismelor specifice SUERD.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 12:29

Consorțiul Wallachia Hub și USH Pro Business au organizat în data de 23 iunie a.c., o dezbatere cu privire la modul în care pot fi implicate universitățile și alți actori cheie în dezvoltarea regională, precum și rolul acestora în cadrul strategiei de specializare inteligentă regională.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 11:07

IFOAM EU urmărește constant evoluția agriculturii organice, pe baza documentelor publicate la nivel european. Asociația INTER-BIO, în calitate de membră IFOAM EU, se informează, dezbate împreună cu membri săi și susține toate demersurile europene care au ca scop dezvoltarea sectorului organic.

Luni, 18 Mai, 2020 - 11:50
pentru macroregiunea Dunării

Întâlnirea informală a Consiliului Consultativ SUERD din 12 Mai 2020 a scos în evidență faptul că urmare crizei actuale, Uniunea Europană poate reviziu finanțările pentru cooperare macro-regională. La întălnire, secretariatul consiliului a făcut o prezentare a Planului de Acțiune SUERD (document aprobat de Comisie), precum și o sinteză a  activităților Consiliului Consultativ sub mandatul secretariatului deținut de USH Pro Business.

Luni, 18 Mai, 2020 - 10:58

Platforma interactivă Digitaliada Învățare și testare online, a Fundației Orange, vine în continuare în sprijinul profesorilor și elevilor și adaugă un modul gratuit de videoconferințe, util pentru organizarea de cursuri online. Astfel, în cadrul platformei a fost integrat Jitsi Meet - o soluție de video conferință, 100% open source si complet criptată.

Joi, 14 Mai, 2020 - 12:39

Alianța „Danube Furniture Cluster” a producătorilor și comercianților de mobilă din România, îndeamnă la regândirea afaceriilor, privind cu mai mare atenție la comportamentul consumatorului și nișele de piață externe. Ei cred că brandul colectiv la export le va aduce un plus de competitivitate și de comenzi, dacă vor încerca să găsească cele mai bune canale de a ajunge la clienți, atât prin strategii individuale de firmă cât și prin platfoma de promovare colectivă.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 13:09

În perioada 11-13 Februarie 2020, Universitatea Spiru Haret, prin centrul antreprenorial USH Pro Business a fost gazda unei delegaţii internaţionale, conduse de domnul  Gregory Makrides, Preşedinte al Asociaţiei Europene a Coordonatorilor Erasmus. Universitatea Spiru Haret,  este reprezentată în cadrul programelor Erasmus + de prof. univ.dr. Gheorghe Duda. Universitatea  este partener EAEC şi membră a Biroul European de Coordonare a Activităților EAEC - EAEC European Coordination Offices (ECO). De asemenea, prof. univ. dr.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:11
sustenabile în arealul Deltei Dunării

Anunţul a fost făcut de preşedintele Inter-Bio, conf. univ. dr. Costin Lianu, în cadrul întâlnirii “Evoluţii ale politicilor sectoriale dedicate sectorului organic în ţările Europei Centrale şi de Est” (Organic policy and sector development in Central and Eastern Europe, ministerial overview 2020), întâlnire organizată în ziua deschiderii ediţiei 2020 a celui mai mare târg mondial dedicat produselor ecologice, Biofach - Nürnberg.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 21:09

Prudența de a  coopera în cluster pe activități CDI  pare a fi depășită de membrii Danube Furniture Cluster.  În perioada 7-8 februarie 2020, membrii clusterului s-au  reunit la Onești pentru organizarea mai multor evenimente dedicate inovării.  

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 12:17

Impactul digitalizării asupra IMM-urilor în comerțului mondial. Transformarea digitală favorizează exportul şi internaţionalizarea

Concluzie seminarului“The Impact of Digitisation on SME World Trade”, organizat în zilele de 27-28 ianuarie 2020, în Bucureşti de USH Pro Business, partener Smart eHub a fost aceea că transformarea digitală favorizează exportul şi internaţionalizarea IMM-urilor.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 13:17

Aceasta a fost o concluzie importantă a întâlnirii organizate de Asociația INTER-BIO în data de 4 februarie 2020, la sediul USH Pro Business. Discuţiile au avut ca temă prioritățile naționale și regionale privind agricultura ecologică în contextual noilor orientări și directive ale Comisiei Europene. Alături de membrii asociației, au participat reprezentanți ai clusterelor Bio Danubius Tulcea şi  BioNEst-Iași, ai Camerei de Comerț și Industrie Bacău, ai Direcției Agricole Județene Mureș precum şi ai ASRO - Organismul naţional de standardizare și reprezentanți mass-media. 

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 09:25

Aceasta a fost una din concluziile seminarului „Exportă cu ajutorul experţilor FDA” (Food and Drug Administration), organizat în data de 12 decembrie 2019, de USH Pro Business împreună cu Inter-Bio şi Registrar Corp USA, organizaţie americană pregatita să susţină prin transfer de cunoştiinţe modul în care poţi fi exportator de success pe piaţă. Doar 150 de firme româneşti au certificate FDA faţă de Grecia, unde numărul lor este peste 1000 şi Bulgaria peste 300.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 13:20

Aceasta a fost una din concluziile seminarului „Exportă cu ajutorul experţilor FDA” (Food and Drug Administration), organizat în data de 12 decembrie 2019, de USH Pro Business împreună cu Inter-Bio şi Registrar Corp USA, organizaţie americană pregatita să susţină prin transfer de cunoştiinţe modul în care poţi fi exportator de success pe piaţă. Doar 150 de firme româneşti au certificate FDA faţă de Grecia, unde numărul lor este peste 1000 şi Bulgaria peste 300.

Sâmbătă, 9 Noiembrie, 2019 - 13:23
La Forum Vini München, 8-10 noiembrie 2019

Danube Engineering Hub și Bio Danubius împreună cu asociația profesională Inter Bio au realizat participarea cu stand propriu la ediția din acest an a târgului internațional Forum Vini München, un eveniment de primă mărime al degustătorilor, producătorilor, comercianților și consumatorilor de vinuri din Germania.

Participarea a fost organizată de compania TopSellLook din cadrul clusterului Danube Engineering Hub care a prezentat oferta de vinuri de pe piața românească, în special colecțiile de vinuri ale podgoriilor Senator Wines și Dealurile Bujorului.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 22:11

 În data de 23 octombrie a.c., Universitatea ”Spiru Haret”, prin USH Pro Business şi în parteneriat cu Shanghai University of International Business and Economics (SUIBE) a organizat seminarul ”Romania for the Chinese business environment,  prilej cu care a fost lansat ghidul cu acelaşi nume, ghid care se adresează mediului de business chinez ce dorește  să dezvolte afaceri în România.

Marţi, 20 August, 2019 - 09:53

În cadrul seminarului "Doing science with personnel data", organizat de USH Pro Business la sediul din Ploiești în data de 19 august 2019, auditoriul s-a familiarizat cu cercetările de ultimă oră ale Prof. Shingo Takahashi de la Universitatea din Hiroshima, legate de măsurarea efectelor abilităţilor şi competenţelor manageriale, subiect specific unei ramuri economice aparte, economia resurselor umane. Au fost prezentate într-o analiză econometrică trei tipuri de efecte, respectiv:
•    Efectele schemelor de stimulente acordate angajaţilor;

Miercuri, 14 August, 2019 - 13:55

La data de 9 august 2019, la Buzău, a avut loc întâlnirea de lucru a clusterului Danube Furniture, prilej cu care a fost analizată strategia de dezvoltare a clusterului pentru perioada sfârșit 2019-2020, cu accent pe atragerea de noi membrii și creșterea capacității organizaționale. De asemenea, clusterul vizează creșterea vizibilității și atractivității. La întâlnire au participat reprezentanți ai companiilor LUX ARTIM SRL, USH PRO BUSINESS, MOBIMAR EXPERT SRL, ARTA LEMNULUI SA, ROMVITRINE SRL, NEO PAL GRUP SRL, BAIBIA KIND SRL.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 12:59

În continuarea turneului la filialele USH Pro Business din țară, la Constanța, a fost organizat la data de 1 iulie ac, al treilea workshop ”SME Instrument Masterclass”, eveniment organizat în parteneriat cu Applied Research Solutions-ARS.
    Și la acest eveniment au participat firme din domenii diverse din toată țara, interesate să acceseze un instrument unic și total diferit față de ce se oferă  prin fondurile cu finanțare din România.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 12:15

În perioada 20-21 iunie, organizatorii politici europeni și naționali precum și comunitatea de operatori din sistemul de agricultură organică s-au întrunit la București, în cadrul European Organic Congress, tema congresului fiind "Inovația și tehnologia: cum se îmbunătățește, se inspiră și se livrează produse organice".

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 10:39
prin International Woman’s Peace Group

În data de 3 aprilie 2019, Universitatea Spiru Haret și centrul USH Pro Business au participat la evenimentul ”IWPG World Peace Conference in Europe”, organizat de International Woman’s Peace Group (IWPG) în Aula Magna Auditorium a Universității din București.
În cadrul evenimentului, a fost prezentată importanța creării unei rețele mondiale de consolidare a păcii bazată pe participarea femeilor în activități sociale, antreprenoriale, interculturale și în aspecte care se adresează egalității de șanse și drepturilor omului. 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 12:36

Finanțarea inovării a revenit în atenția firmelor prin evenimentul „SME Instrument Masterclass” organizat de USH Pro Business,  în parteneriat cu Applied Research Solutions-ARS, în zilele de 13 și 14 martie 2019 la Ploiești și București. La aceste evenimente au fost prezente firme din domenii de activitate diverse care, fie încearcă să acceseze pentru prima dată aceste instrumente, fie au depus cereri și insistă în continuare  să obțină finanțări, așa cum ne relatează Evgeny Kossev, expertul internațional care a prezentat această oportunitate în cadrul evenimentului. 

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 10:10

Pentru prima dată în istoria de 30 de ani a Biofach, cel mai mare târg din lume specializat pe domeniul produselor ecologice (bio sau organice, cum mai sunt denumite), România a fost prezentă cu două standuri colective, unul realizat prin intermediul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, proiect cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul  contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și un altul, realizat de Asociația Bio România.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 12:46
pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse

În data de 30 ianuarie 2019, în cadrul a două evenimente organizate la USH Pro Business, au fost abordate elementele de sustenabilitate privind exportul de produse ecologice. Astfel, în cadrul primului eveniment a fost analizată participarea firmelor românești la ediția trecută a târgului internațional Middle East Natural&Organic Product Expo (MENOPE) și au fost făcute propuneri de continuare a acestei participări la ediția din decembrie 2019.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 10:27
de depistare a decalajelor de inovare la nivel european

Pornind de la harta europeană a inovării, care demonstrează adânci decalaje între ţări şi regiuni, reprezentanţii macro-regiunilor: baltică, dunăreană, adriatică şi a zonei Alpilor, au dezbătut intens în cadrul unui seminar al coordonatorilor  naţionali, macro-regionali, organizat la Bucureşti în 23 şi 24 ianuarie, modalităţile  prin care strategiile macro-regionale vor acţiona mai eficient în viitor în vederea depășirii decalajelor regionale de inovare.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 18:00

În cadrul seminarului ”Consorții de export - Pledoarie pentru alianțe între exportatori cu obiective comune” organizat de USH Pro Business și Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX) în data de 21 ianuarie 2019 la sediul USH Pro Business, firmele prezente, reprezentând domenii precum agricultura ecologica, cosmetice ecologice și materiale de construcții, au fost extrem de deschise la ideea inițierii unui consorțiu de export.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 13:25
la nivel local și regional

În data de 18 decembrie 2018, a avut loc prima ședință a Asociației Centrelor de Afaceri pentru Export, ACEX, la sediul centrului USH Pro Business, din Str. Nicolae Iorga, Nr. 34-36, sector 1, București. 

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 12:37

Relațiile Uniunii Europene cu China au fost atent  radiografiate la o întâlnire  recentă a forumului Europa-China organizată la Bruxelles în data de 28 noiembrie 2018, cu participarea unor înalți funcționari ai Comisiei Europene, ai ambasadei Chinei la  Bruxelles și a numeroși experți  și medii academice europene și chineze.

Vineri, 9 Noiembrie, 2018 - 13:09

La cea de a treia ediție a ”Smart Alliance Innovation Summit„ eveniment organizat în data de 6 noiembrie 2018 de Smart Alliance, având ca temă ”Romanian Innovation Engine”, inovarea și cercetarea aplicată au fost în centrul atenției. Summit-ul a reunit reprezentanți ai mediului de afaceri, asociații internaționale, specialiști IT, camere de comerț, ambasade dar și mediul academic.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 12:03

Workshop-ul ”Bruxelles și calea spre succes”, eveniment organizat în data de 7 noiembrie 2018 de USH Pro Business în parteneriat cu  Asociația Internațională a Întreprinderilor Creative din Belgia și clusterul Bucureștiul Creativ, a evidențiat faptul că reprezentarea intereselor, mai ales la Bruxelles, este o activitate puțin cunoscută și nepracticată într-o manieră sistematică și eficientă de către români.

Vineri, 2 Noiembrie, 2018 - 13:53

Aceasta este concluzia seminarului ”Sustenabilitatea în agricultură și fermele organice”, eveniment ce a fost organizat de centrul USH Pro Business împreună cu clusterele Bio Danubius și Bio Concept Valea Prahovei, în data de 1 noiembrie 2018, cu participarea domnului Michael Patrick Curran, reprezentant al Institutului de Cercetări în Agricultură Ecologică (FiBL), Elveția.

Subscribe to Costin Lianu