Joi, 9 Aprilie, 2020 - 13:25
Sistemele de sănătate, plasele de siguranță și sprijinul acordat companiilor

Europa şi Asia Centrală: Sistemele de sănătate, plasele de siguranță și sprijinul acordat companiilor au o importanță critică pentru protejarea cetățenilor și a surselor lor de venit

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 07:41
Măsuri de urgență pentru diminuarea impactului asupra celor mai săraci copii și familiilor lor

Cele mai multe drame ale copiilor din țara noastră pornesc din sărăcie, iar acest fenomen este cu atât mai evident acum, în mijlocul crizei COVID-19. Mii de familii sunt pe cale să se destrame, iar viețile copiilor lor rămân ireversibil afectate de lipsuri, boli și nesiguranță. Odată cu această pandemie, în România crește numărul copiilor care trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Inițiativele aprobate până acum — posibilitatea accesării șomajului tehnic, potențiala amânare a ratelor și altele — sunt binevenite pentru mulți români, însă nu îi ajută pe cei din comunități marginalizate.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 19:57
!3 aprilie va fi apogeul, cu 36 decese

Institutul pentru Masuratori si Evaluare in domeniul Sanatatii (IHME) care functioneaza in cadrul Universitatii Washigton a realizat mai multe previziuni despre evolutia COVID-19 in lume.
Previziunile pentru Romania iau in calcul pastrarea masurilor de distantare sociala pe tot parcursul lunii mai. Potrivit proiectiei si calculelor matematice realiate de specialisti, 13 aprilie este ziua in care se vor inregistra cele mai multe decese. .
36 de persoane isi vor pierde viata din cauza noului coronavirus in ziua de 13 aprilie, iar 8 mai va fi prima zi fara decese in Romania.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 11:01
Utilizarea rețelelor de socializare este legată de o dezinformare crescută 

Dezinformarea poate fi periculoasă chiar și în perioadele de calm relativ, dar în timpul unei crize de sănătate precum actuala pandemie, mizele sunt mult mai mari.

Un nou studiu, intitulat „Going Viral: How Social Media does the Coronavirus Worse”, a descoperit că aproape o treime din public poate adăuga opinii false despre pandemie.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:42
100.000 măști de protecție tip FFP2 și FFP3 aduse din Turcia cu o aeronavă militară

Ieri, 2 aprilie, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a efectuat un zbor pentru aducerea unor echipamente de protecție medicală din Turcia, constând în 100.000 măști de protecție tip FFP2 și FFP3, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical si forțelor de intervenție operative.

 

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:55

Cuba a fost o speranță pentru țări precum Italia și Spania care luptă împotriva mortalității Coronavirus și se simte abandonată de majoritatea lumii, chiar și de Uniunea Europeană. Întreaga lume se luptă în prezent cu un inamic comun. Acest inamic se numește COVID-19. Poate că acum este momentul să se pună capăt blocajului american din Cuba. Este timpul pentru ca lumea să se reunească.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 21:29
Persoanele peste 65 ani vor avea un regim mai relaxat de deplasare, fără declarații

 

Ministrul de Interne Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat anunta, duminica seara, noi masuri ce vor fi luate in Romania in incercarea de a limita efectele epidemiei de COVID19.

La o saptamana de la primul deces si tot atat de la intrarea in vigoare a masurilor din Ordonanta Militara nr 3, bilantul negru a ajuns deja la 42 de morti. A crescut accelerat si numarul imbolnavirilor, duminica fiind ziua cu cel mai mare bilant, de 308, ceea ce urca totalul la 1.760 de cazuri.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 00:00

Mai jos puteți găsi opiniile a 12 experți de nivel mondial care contestă interpretările oficiale legate de Coronavirus, ca și temele atât de prevalente în social media.

Dr. Sucharit Bhakdi este un specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și a condus Institutul pentru Microbiologie și Igienă Medicală, fiind în același timp unul dintre cei mai citați cercetători din istoria Germaniei:

Duminică, 29 Martie, 2020 - 00:00
Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică

Universitatea Johns Hopkins a transmis această notă detaliată privind evitarea contagiunii:

 * Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:09
24 persoane cu boli cronice preexistente au decedat

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, vineri la amiaza, ca sunt 263 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID-19, numarul total de persoane infectate ajungand la 1.292 in tara noastra.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 0 si 94 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 32 de pacienti, din care 24 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 11:13
Debutul „priorităților” la testare a fost făcut chiar de către Ludovic Orban

Jurnalistul Adrian Ursu a prezentat  la Antena 3. o listă de oameni prioritari, care vor fi testați pentru coronavirus în care figurează și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Pentru asta, cei de la Suceava l-au trecut în acte drept medic .

DSP Suceava recunoaște faptul că Flutur a fost trecut în acte drept medic, dar arată că ar fi vorba despre o ”eroare”.

"Știți ce am găsit pe listele cu vreo 500, cred, de nume de persoane care au fost testate în această perioadă în care spitalul a a ajuns într-o carantină absolut ucigătoare?

Vineri, 27 Martie, 2020 - 10:28

Toată planeta stă în casă, unii de bunăvoie, alții fugăriți de poliție înapoi în locuințele lor. Miliarde de exemplare ale speciei umane, suntem cu toții arestați la domiciliu, incapabili să fim utili în luptă, altfel decât prin like-uri digitale. Suntem în război cu aerul de afară, cel purtător de coronavirus, și evităm armele sale, adică bancnotele, clanțele ușilor sau butoanele lifturilor.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 05:22

Statele Unite au acum mai multe cazuri de coronavirus decât oricare altă țară cu aproape 84.000 de joi târziu [Mary Altaffer / AP]

Statele Unite au acum mai multe cazuri de coronavirus decât oricare altă țară cu aproape 84.000 de persoane, potrivit Universității Johns Hopkins, împingând totalul din întreaga lume la mai mult de 526.000, iar numărul morților se apropie de 24.000 , vineri devreme. 

Au existat peste 81.700 de cazuri cunoscute în China și 80.500 în Italia.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 05:15

Aceasta nu este povestea tradițională a Paștelui cu care suntem obișnuiți . În aceste perioade fără precedent, coronavirusul COVID-19 a lovit Israelul la timp pentru vacanța Paștilor. Ce face această noapte diferită de toate celelalte nopți? Aproape totul, spune Tourist Israel , apelând la COVID-19 - a 11-a Plagă.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:44
Cu excepția celor care repatriază cetățeni ruși

Guvernul rus interzice toate zborurile internaționale regulate și charter începând de vineri, cu excepția celor care aduc cetățeni acasă, ca parte a unor măsuri dure de stopare a răspândirii coronavirusului.

Frontierele aeriene ale Rusiei vor continua blocarea începând de vineri, până în prezent, fără o dată de reluare.

Până în prezent, în Rusia au fost înregistrate 652 de cazuri Covid-19,  mai mult de jumătate  la Moscova.

Joi, 26 Martie, 2020 - 10:04

Presa chineza a legat originea pandemiei coronavirusului cu Italia, dupa ce un profesor din Milano a declarat ca medicii italieni au vazut cazuri de pneumonie "foarte ciudate" inca din noiembrie. Folosindu-se de aceste declaratii, Beijingul respinge acum datele potrivit carora orasul Wuhan este locul in care a izbucnit focarul ce a dus aparitia pandemiei de COVID-19.

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:32

Ar fi sigur să folosești o piscină? Vă puteți bucura de înot în ocean? Ce zici de scufundarea într-un jacuzzi în timpul COVID-19. Menținerea în formă în timpul coronavirusului este importantă. Știm deja că utilizarea unei săli de gimnastică nu este o idee bună.

Orice țări și regiuni au vreme caldă. Piscinele interioare și exterioare sunt populare nu numai în Hawaii, Florida sau Emiratele Arabe Unite, ci peste tot în lume, indiferent de climă.

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:32
Coronavirus este al III-lea război mondial și o șansă pentru țări să se unească și pentru pacea mondială

Coronavirusul uneste lumea șieste  un vehicul pentru pacea mondială?  San Marino., Insulele Faeroe, Islanda, Andorra, Luxemburg și Vatican, Italia, Liechtenstein, Elveția, Spania, Monaco rămân țările cele mai periculoase în răspândirea coronavirusului mortal.

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:19
Care vin în sprijinul Statului Român și al cetățenilor lui, în contextul crizei

Consiliul de Mediere solicită Guvernului României adoptarea a două măsuri care, odată implementate, vin în sprijinul Statului Român și a cetățenilor lui, în contextul crizei reprezentate de epidemia cu COVID-19

Consiliul de Mediere solicită Guvernului României adoptarea în regim de urgență a două măsuri esențiale, menite a diminua consecințele de ordin economic și social cu care se va confrunta Statul Român, precum și întreaga societate românească în perioada următoare, în contextul epidemiei cu virusul COVID-19.

Duminică, 22 Martie, 2020 - 09:29
Doar 39 de țări nu au raportat niciun caz (încă)

Unde poți merge în lume, să vizitezi restaurante și să te bucuri de viață fără carantină - și încă nu va trebui să-ți faci griji pentru COVID-19?

În prezent, 39 de țări nu au raportat niciun caz de coronavirus mortal.

Cu toate acestea, COVID-19 cunoscut sub numele de Coronavirus este într-o extindere agresivă care preia restul frumoasei noastre planete. În acest proces, virusul ucide oamenii și distruge industria mondială a călătoriilor și turismului.

Țările își limitează rezidenții la domiciliu, iar traficul aerian este aproape scăzut la zero. 

Duminică, 22 Martie, 2020 - 09:11

Un studiu publicat de Universitatea din Wuhan a identificat un tipar al evoluţiei coronavirusului. Majoritatea pacienţilor infectaţi fac febră iar apoi, simptomele ajung să semene cu cele provocate de pneumonie.

Circa 99% din pacienţii infectaţi fac febră la debutul infecţiei, iar de multe ori simptomele COVID-19 pot fi confundate de cele provocate de pneumonie se arată conform studiului, citat de Mediafax.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 16:44

Criza pandemiei mondiale de coronavirus afectează din plin și România. Românii se declară foarte îngrijorați de ceea ce ar putea urma, dar susțin că se simt pregătiți să înfrunte viitorul care nu pare unul roz. Susțin că știu ce măsuri trebuie luate pentru a evita infectarea atât ei cât și angajatorii. Datele reies dintr-un sondaj CURS care s-a suprapus exact pe perioada de pe perioada de început a crizei coronavirusului în România, dar și zilele de după declararea stării de urgență (perioada 12 - 20 martie).

Joi, 19 Martie, 2020 - 20:33

Statele Unite iau in considerare planuri extreme pentru a face față crizei provocate de răspândirea pandemiei Covid-19, inclusiv aplicarea legii marțiale pentru combaterea violenței. Un raport publicat astăzi de site-ul newsweek.com, sub semnătura lui William M.

Joi, 19 Martie, 2020 - 10:03

Mai mult de 99% dintre cei care au decedat din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli. Asta arată un studiu efectuat de Autoritatea naţională de Sănătate din Italia, scrie Bloomberg.

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o creştere de 150% în ultima săptămână, autorităţile din domeniul sănătăţii au încercat prin date să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.

Italia a înregistrat mai mult de 31.500 de cazuri confirmate de Covid-19.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:43
Se impun sancțiuni și corecturi imediate ale prețurilor de două-trei ori mai mari practicate în condiții de criză

Una dintre prevederile esențiale ale Decretului stării de urgență se referă la activitățile care au ca scop profitul de pe urma situației create de pandemie. Unul dintre profitori este Compania TAROM care a scumpit peste noapte costul biletelor pe relațiile cu state în care se manifestă virusul. Astfel biletele pentru o călătorie de la Londra la București au ajuns să coste peste 5oo de euro, de două sau trei ori mai mult. Această practică se manifestă în condițiile în care nu puțini români doresc să revină în țară înainte de închiderea granițelor și pe această destinație.

Subscribe to COVID 19