Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 12:39

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor din Mediul Rural, celebrată în toată lumea pe data de 15 octombrie, Corteva Agriscience, unul dintre cei mai mari furnizori de inputuri în agricultură, a organizat un eveniment însoțit de panel de discuții pentru a radiografia situația actuală a doamnelor din România active în domeniu. La eveniment au participat peste 80 de femei fermier, presă, reprezentanți din instituții de stat, asociații, profesori și manageri ai unor companii agricole cheie. 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 11:05

Cele 12 licee implicate în programul intitulat "Liceele agricole - Hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici şi mijlocii" aşteaptă, la înscrierea din aceste zile, peste 600 de tineri interesaţi de o carieră în acest domeniu. Liceele au pregătit oferte educaţionale atractive şi relevante pentru economia locală, axate pe formarea viitorilor fermieri şi întreprinzători din agricultură, precum şi beneficii tangibile pe care elevii le au din prima lor zi de liceeni.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 09:50

Agricultura, cu o producție de aproximativ 16 mld. euro în anul 2017 , plasează România pe locurile codașe ale clasamentelor europene din perspectiva educației - cu 97% dintre fermierii români care au învățat agricultură doar din experiența lor practică, a unei populații îmbătrânite - cu peste 40% din fermierii activi având mai mult de 50 de ani și a venitului obținut din agricultură - cu peste 90% din ferme fiind de fapt gospodării aflate în pragul subzistenței. 

Subscribe to Crenguța Bărbosu