Duminică, 9 Februarie, 2020 - 10:36
Congresul de fuziune să aibă loc după alegerile parlamentare

Comitetul Politic al USR a autorizat conducerea partidului să negocieze fuziunea cu PLUS, cu condiția ca brandul USR să fie păstrat după congresul de fuziune care ar trebui să aibă loc abia după alegerile parlamentare, iar până atunci candidații comuni la alegerile din 2020 să fie desemnați prin sondaje acolo unde nu se ajunge la un acord între cele două partide.

USR condiționează realizarea fuziunii de menținerea brandului Uniunii și a statutului său, potrivit deciziei Comitetului Politic.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 19:14
Și-a anunțat intenția pe care o are cu privire la organizarea unui congres

Dacian Cioloș a anunțat la Convenția Națională a formațiunii intenția pe care o are cu privire la a organiza un congres al diasporei în primăvara anului viitor.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 14:00

1. Turul 1: Favorurile pentru Diaspora și votul dedicat / 2. Iohannis respinge confruntarea „unu la una” în favoarea uneia cu sine / 3. Coaliția ALDE - PRO n-a avut zile multe / 4. Cioloș face presiuni pentru fuziunea cu USR-ul rănit / 5. De Black Friday, suedezii ne-au făcut cadou eliminarea de la EURO 2020

Marţi, 22 Octombrie, 2019 - 16:41
Plagiat după cele din anii trecuți

Comisia Europeană propune Consiliului UE și Parlamentului European menținerea mecanismului de cooperare și verificare (MCV) asupra României, în condițiile în care țara noastră „ a făcut pași înapoi” în lupta anticorupție și independența justiției în anul 2019. Executivul European conchide în raportul MCV pe anul 2019 că „situația din primele luni ale anului 2019 a fost o sursă de mare îngrijorare”.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 17:00

Din fotoliul călduț de la Bruxelles pe care l-a dobândit prin mila USR-ului, care l-a luat „la ocazie” ( el și ai lui fiind cam în...PLUS)  la europarlamentare și prin recunoștința guvernului francez pe care l-a servit întotdeauna cu devotament, Dacian (mai degrabă Julien) Cioloș moare de grija fermierilor din țară care ar urma să fie aduși cu otuzbirul la o manifestare menită să îl omagieze pe Petre Daea.

Sâmbătă, 14 Septembrie, 2019 - 10:10
Dar nu o suține pe Rovana Plumb, acuzată doar de a fi fost propusă de PSD

 

Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat in presa externa ca i-a acceptat explicatiile colegei Sylvie Goulard, propusa comisar european din partea Frantei si sustinuta de partidul lui Emmanuel Macron, despre acuzatiile de coruptie si ca o va sustine in PE pentru aceasta candidatura.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 12:59

Liderii alianţei USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, apreciaza că Rovana Plumb, propunerea pentru funcţia de comisar european, ridică semne de întrebare la nivel european, asupra integrităţii sale şi există o mare posibilitate de a fi respinsă, iar România ar fi umilită.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 11:25

Dan Barna a declarat, luni, că Alianţa USR-PLUS cere din nou partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis să sprijine un acord politic în vederea organizării alegerilor anticipate, imediat după alegerile prezidenţiale. 
Liderul USR că îşi asumă obiectivul alegerilor anticipate şi cere Guvernului Dăncilă să vină pentru votul de încredere al Legislativului, deoarece a pierdut majoritatea parlamentară.

Vineri, 16 August, 2019 - 15:23

Premierul Viorica Dăncilă i-a recomandat lui Dacian Cioloş să îşi facă o analiză a propriei activităţi în calitate de comisar european.

Sâmbătă, 20 Iulie, 2019 - 11:04
Doar Kovesi a candidat pe susținerea Macovei& Comp

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a declarat vineri seara că Franţa nu poate retrage candidatura lui Jean-Francois Bohnert la conducerea Parchetului European, pentru că niciunul dintre candidaţi nu este reprezentant al unui stat, ci candidează pe cont propriu. 

Joi, 4 Iulie, 2019 - 16:18

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, lasă să se înțeleagă că se va folosi de relația personală pe care o are cu Emmanuel Macron pentru a o propulsa pe Laura Codruța Kovesi ca procuror șef european. 

Proaspăt instalat în fruntea grupului liberal din Parlament, Dacian Cioloș și-a anunțat prioritățile într-o primă conferință de presă. Printre acestea, relansarea procesului de numire a procurorului-șef european, care stagnează din cauza faptului că autoritățile de la București se opun numirii lui Kovesi.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 16:00
Ies la iveală ițele secrete ale carierei unui politician lipsit de har, dar cu relații

Dacian Ciolos a fost „ales”, miercuri, liderul grupului Renew Europe al lui Macron din Parlamentul European.

"Presedintia grupului Renew Europe e doar un pas in constructia politica pe care am gandit-o in ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar inceputul proiectului nostru.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 13:54

Liderul PLUS Dacian Cioloş a declarat miercuri, la RFI, că alianţa USR-PLUS este pregătită să preia guvernarea.

”USR-PLUS este gata să-şi asume inclusiv guvernarea, dacă e nevoie, însă pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi aşteptate de către cetăţeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”, a declarat la RFI de liderul PLUS, Dacian Cioloş.
 

Vineri, 17 Mai, 2019 - 06:19
FUMIGENE DE WEEKEND (86)

FUMIGENE DE WEEKEND (86)

O, Europa, te simt în mine, / Te simt adânc în mine / Te simt în sufletul meu / Te simt toată în mine”, zice o poezie a Veronicăi Porumbacu, din perioada proletcultistă, rămasă celebră prin epigrama lui Păstorel Teodoreanu: “O, sublimă Veronică, / Eu credeam c-o ai mai mică! / Dar mărturisirea-ți clară /Din Gazeta literară / Dovedește concludent, /Că în chestia matale / Cu-adâncimi fenomenale, / Intră-ntregul continent!”. Nicio legătură cu 9 mai și cu Sibiul, ci cu 29 martie și Bucureștiul STOP Științifico-fantasmagoricilor de la ENSP le-a luat o lună jumate ca să redacteze  “Declarația de la București privind drepturile omului și o Europă fără tutun”. În afara bla-bla-urilor obișnuite, o singură idee poate atrage atenția, anume acuzațiile, mai mult sau mai puțin voalate, de “încălcare a drepturilor omului” și “violare a obligațiilor de a proteja sănătatea”, la adresa guvernelor care “eșuează în descurajarea producției, vânzării și consumului de tutun” STOP Un fel de a “bate șaua ca să priceapă iapa”, adică Guvernul României, care nu a acceptat ca manifestarea activistă amintită să se desfășoare sub egida Președinției noastre la UE

Luni, 13 Mai, 2019 - 11:00

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doina Cornea.

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 11:19
Acuză„inaugurările” instalațiilor de irigații, distruse în mandatul său de ministru

Liderul PLUS, Dacian Cioloş a declarat, vineri seară la TVR, în cadrul unei dezbateri electorale, că incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a apăra interesele agricultorilor se datorează ministrului de resort . Cioloş a făcut referire directă la episodul cormoranilori.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 13:08

Cu prilejul ultimei sale prezențe la emisiunea „Romînia 9” de la TVR - în care, la precedenta ediție blândul ministru al Agriculturii l-a cam ciufulit (verbal) pe realizatorul Ionuț Cristache pe subiectul cormoranilor - Petre Daea a făcut o prezentare succintă a rolului pe care îl va avea Casa de Comerț Agroalimentar UNIREA, proiect asupra căruia lideri din opoziție, între care și fostul ministru al agriculturii Dacian Cioloș, au lansat acuza de „comunism”, considerând că noua instituție nu va fi altceva decât o reînviere a defunctelor Alimentara și Aprozar, simboluri ale unui sistem politi

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 00:00

[Ce căutați domnu' Daea?, -Vreo urmă de-a lui Cioloș!]

Joi, 7 Martie, 2019 - 13:28

Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianţei USR PLUS, scrie într-un comunicat de presă a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş.
   

Duminică, 3 Martie, 2019 - 10:23
Daea este cel care ar fi interzis comercializarea animalelor...

Fost ministru al Agriculturii în guvernele PDL și comisar pentru Agricultură la Bruxelles (despre scaunul de premier tehnocrat să nu mai vorbim), persoană care nu a lăsat în urma sa nici un semn că l-ar fi interesat cu adevărat domeniul și că a făcut ceva pentru el, Dacian Cioloș încearcă să iasă în evcidență criticându-i pe alții. Liderul, PLUS, aflat deja în campanie electorală, afirmă că a trecut prin târgurile din Moldova, care sunt goale din cauz restricţiile impuse vânzării animalelor.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 12:23

Topul încrederii în personalităţile politice este condus de preşedintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta, conform unui sondaj INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 16:16
Este, în sfârșit, președinte!

Dacian Ciolos devine presedintele PLUS, functie pentru care nu a avut contracandidat. L-au votat 99% dintre cei 1.557 de delegati la Convenție. Votul a fost profund democratic, pentru că s-au înregistrat si sapte voturi contra si sase abtineri.
Imediat dupa anuntarea rezultatului votului, Dacian Ciolos a tinut sa explice singura candidatura la presedintia partidului:
"V-am cerut un mandat de maxim un an de zile. Dupa, o sa ne vedem la o Conventie nationala in care sa realegem structurile de conducere ale partidului, de jos in sus", a explicat acesta.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:47
El are mai multe...

”Nu am colaborat niciodată nici cu securitatea nici cu servicii secrete nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut şi nu am de-a face nici cu Soroş, nici cu altcineva care ar avea interese în România. Am făcut singur, nu am avut nevoie de pile, am făcut totul transparent. Tatăl meu a fost un funcţionar în miliţie, e decedat de 20 de ani. Nu văd în ce fel tatăl meu ar fi putut să îmi influenţeze cariera”, a declarat Dacian Cioloş într-o conferință de presă.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. Dăncilă a prezentat la Strasbourg, unei săli goale, prioritățile președinției române / 2. CSM respinge arestarea lui Onea și Portocală-doar îi revocă / 3. Recursul compensatoriu: Legea „Prună”a fost validată de cel care cere acumsoluții urgente” de la Guvern / 4. Anchetă la CEO / 5. Vizită-fulger, misterioasă a premierului la Tel Aviv

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 08:25

După momentul de vârf al festivităților de preluare a președinției rotative de la Ateneu s-a instalat calmul.

Sâmbătă, 12 Ianuarie, 2019 - 14:31
„Împreună” - la Bruxelles

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat sambata dimineata ca a decis sa candideze la alegerile europarlamentare. 

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 18:42
FUMIGENE DE WEEKEND (64)

FUMIGENE DE WEEKEND (64)

O companie de consultanță cat se poate de respectabilă își avea sediul în zona selectă a Pieței Dorobanți, ceea ce, până la un moment dat, nu a făcut decât să contribuie la prestigiul ei. Până la momentul în care, în aceeași clădire s-a mutat o altă firmă, poate la fel de respectabilă, dar dintr-un domeniu foarte diferit STOP Așa se face că, pe măsură ce mașinile inscripționate cu sigla colorată a noului chiriaș se înmulțeau în parcarea din față, clienții companiei de consultanță se împuținau. Și tot așa, până când, sufocată de atâta dragoste, aceasta a cedat și s-a mutat STOP Am uitat să menționez că numele noului venit, o firmă de prezervative, era “LOVE+”. Nu știu prin ce conexiune, dar anunțul lui Cioloș privind intrarea în scenă a partidului PLUS, pe post de MRÎ, mi-a adus în minte întâmplarea de mai sus STOP Mai ales că noua formațiune a fost concepută prin aceeași procedură ca și formațiunea lui MRU (Mihai Razvan Ungureanu, și el fost Premier): printr-un demers avocățesc. La urma urmei, avocatul e și el tot un consultant. Îți iei avocat dacă ai nevoie să înregistrezi o firmă, să înscrii un partid, să te aperi într-un proces etc. În paranteză fie spus, își mai amintește cineva cum se numea partidul lui MRU?

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 15:54

 Iarna s-a năpustit asupra vestului României, îngropând în zăpadă localități întregi și lăsând fără electricitate câteva sute de așezări. Afectate au fost și transporturile pe calea ferată, multe trenuri fiind anulate sau având întârzieri mari STOP  A făcut vâlvă (unii s-au întrebat cum a primit doamna Iohannis această veste) declarația  președintelui, la Bruxelles, referitoare la întâlnirea sa cu premierul britanic: „O bilaterală scurtă, ca să o încurajez un pic!” STOP  Opoziția a depus moțiunea de cenzură intitulată patetic „Ajunge!

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 10:01
MRÎ se rebranduiește ca PLUS și nu se știe care vor fi efectele

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (noiembrie-decembrie). Sondajul a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 17:48
Noul partid a fost înregistrat, preventiv de niște...anonimi!

 Dacian Cioloş a anunţat la Cluj Napoca, sâmbătă că, din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mişcării România Împreună trenează în justiţie, colegi de-ai săi, ”oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ - Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS).

Subscribe to Dacian Cioloș