Duminică, 19 Mai, 2019 - 17:43
„Binomul” Dragnea - Daea a analizat problemele păstoritului cu fermierii de specialitate din Poiana Sibiului

Faptul că Liviu Dragnea și Petre Daia au apărut de două ori la emisiunea Viața Satului de la TVR 1 ar putea fi interpretat - așa cum zice opoziția - ca o acțiune de campanie. Dar una în perfectă concordanță cu caracterul electoral al lansărilor multiple de carte ale lui Iohannis, de exemplu.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 20:53
Prin sisteme de irigații cu panouri fotovoltaice

Prima stație de irigații din țară alimentată cu energie electrică provenită din panouri fotovoltaice a fost inaugurată joi în comuna doljeană Călărași.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 19:07
Dragnea și Daea au făcut anunțul în mijlocul fermierilor de la Topoloveni

Vineri, după ce a vizitat o fermă de legume din Topoloveni însoțit de moinistrul Agriculturii, Petre Daea, Liviu Dragnea a anunțat că specialiştii de la Ministerul Agriculturii şi de la cel al Finanţelor lucrează la un pachet de facilităţi bancare destinate celor care vor să extindă suprafaţa de solarii.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 14:00
Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada post 2020

Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare. Avansarea discuțiilor noastre cu privire la acest aspect ne va ajuta să definim poziția Consiliului cu privire la întregul pachet de reformă”, a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale din România și președinte al Consiliului.

Luni, 13 Mai, 2019 - 17:57
Alocuțiunea ministrului român

Ministrul Agriculturii Petre Daea se află la Bruxelles unde, în calitatea sa de președinte al Consiliului Agrifish pe perioada președinției rotative Româîniei la Consiliul Uniunii, participă la o serie de manifestări.

Duminică, 12 Mai, 2019 - 17:16
Dragnea și Daea au înscris puncte în programul de guvernare

După ce președintele Iohannis și-a luat partea leului în materie de propagandă electorală asumând în contul său personal un summit european, competitorilor nu le-au mai rămas decât „resturile” de publicitate duminicală. PSD a făcut câteva mitinguri în țară pe unde presupunea că se bucură de o susținere majoritară, însă a trebuit să facă față atacurilor „batalioanelor de asalt” sponsorizate de opoziție, care au făcut uz de mijloacele contondente pentru a împiedica desfășurarea reuniunilor.

 

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 16:30
Duminică la ora 10

 La mitingul electoral de la Galați, Liviu Dragnea a dat ca exemplu programul guvernamental pentru susținerea producției de tomate, context în care a anunțat că duminică dimineață va fi la emisiunea Viața satului, de la TVR, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea. „Acolo o să vă spun cum extindem programul de tomate. Pentru că alocăm bani și mai mulți, alocăm bani și pentru încălzirea serelor, pentru că vreau să acoperim și lunile de iarnă cu tomate românești”, a declarat președintele PSD. Alte declarații:

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 11:19
Acuză„inaugurările” instalațiilor de irigații, distruse în mandatul său de ministru

Liderul PLUS, Dacian Cioloş a declarat, vineri seară la TVR, în cadrul unei dezbateri electorale, că incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a apăra interesele agricultorilor se datorează ministrului de resort . Cioloş a făcut referire directă la episodul cormoranilori.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 09:50

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat zonele afectate de codul roșu de furtună din județele Ialomița și Călărași, unde meteorologii anunțau grindină și vânt cu „aspect tornadic” şi a explicat de ce nu au fost trase rachete antigrindină în zonă.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 09:33
Ministrul va „arbitra” la Bruxelles contenciosul dintre apicultori și cultivatorii de cereale

Marți, 7 mai 2019, ministrul Petre Daea a primit la sediul Ministerului Agriculturii și dezvoltării Rurale o delegație a Federației Asociațiilor Apicole din România - ROMAPIS - care i-a înmânat o petiție prin care se cere intervenția în sprijinul adoptării unei modalități corecte, fundamentată științific de evaluare a toxicității pesticidelor față de insectele polenizatoare, printre care și albinele.

Luni, 6 Mai, 2019 - 13:57

„Creştem subvenţia de trei ori. Spuneam că am fost în partea de Sud a ţării cu domnul preşedinte Dragnea şi oamenii de acolo i-au spus domnului preşedinte să gândim subvenţia pentru că e mult de muncă şi au avut dreptate, motiv pentru care refacem actul normativ şi suplimentăm la 3.000 de euro faţă de 1.000 pe un hectar”, a afirmat  ministrul Agriculturii, Petre Daea, duminică, la Botoşani, precizând că actul normativ care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru susţinerea producţiei de usturoi va fi modificat, astfel încât cuantumul ajutorului de stat să se majoreze.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:00

1. Externele se debarasează de declarațiile lui Maior, nu și de Maior / 2. Participare și anturaj controversat ale lui Dăncilă la Auschwitz / 3. Premierul român nu este invitat la Summit-ul din România! / 4. Zâzanie în Coaliție: Gavrilescu (Mediu) îl atacă pe Daea (Agricultură) pe motiv de grindină în parohia proprie /

5. Accidentul designerului Răzvan Ciobanu provoacă controverse pe marginea drogurilor

Duminică, 5 Mai, 2019 - 12:32

Ministrul Petre Daea a vizitat sâmbătă Centrul Antigrindină de la Dancu, Iași.

"Zonele (unde a cazut grindina) sunt in afara ariilor unde avem centru antigrindina. Nu putem acoperi toata Romania. Vom face acest lucru in 2020. Vom extinde. Am spus-o si realizam aceste obiective de investitii, obiective majore ale PSD.

Sâmbătă, 4 Mai, 2019 - 13:20

După ședința săptămânală de colegiu, ministrul Petre Daea dorit sa mai arunce o privire peste ogoarele și șantierele agriculturii, înaintea pauzei de weekend. A pornit la drum spre Brăila unde lucrările la decolmatarea și impermeabilizarea marilor artere de irigații sunt într-o fază avansată, la finele cărora județul va putea fi declarat „sută la sută irigat și irigabil” -  primul din șirul de județe în care se operează în peste 60 de șantiere ale ANIF, aflate în lucru.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 21:01

Președintele PER, Dănuț Pop, susține că Gabriela Gavrilescu ar trebui să-și vadă de ministerul de care se ocupă, și nu  de rachetele antigrindină, la care nu se pricepe.

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 14:53
Soluțiile utilizate permit acțiunea pânâ la 8000 m. Norii buclucași au fost la 11.000

..DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINĂ? M-am informat si avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost data din timp, de către ANM. CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATĂ a celor care nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu!” - se rățoiește pe Facebook ministrul Mediului, Grațiele Gavrilescu, înainte de a lua legătura cu colegul său de cabinet pentru a primi informații autorizate.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:48
A dat pe un miel...mai mult decât făcea! Dar a încurajat cel mai tânăr negustor

În piața Apărătorii Patriei din București s-a deschis un centru temporar pentru sacrificarea animalelor.Conform unui mai vechi obicei al său, de a susține pregătirile pentru masa de sărbători asumându-și sarcinile comerciale, ministrul Petre Daea s-a aflat joi la prânz printre cumpărătorii care și-au îndreptat atenția spre oferta oierilor.

Sâmbătă, 20 Aprilie, 2019 - 15:08
Și primește mulțumirile lui Bogdan Trif în 2019

PSD anunţă că a salvat Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, județul Sibiu. "Guvernul PSD a adoptat o hotărâre de guvern, la inițiativa Ministerului Agriculturii, prin care singurul Institut de Montanologie din România va fi reorganizat și astfel la Cristian vor fi demarate proiecte importante de cercetare în zootehnie, silvicultură, pratologie și industrie alimentară.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 00:42

 Miniștrii agriculturii din Uniunea Europeană care au participat la Consiliul AgriFish din Luxemburg au avut o plăcută surpriză  găsind pe pupitrele din sala de conferințe câte un coșuleț cu trei ouă încondeiate după modelele din zonele folclorice ale României. A fost mesajul  pe care ministrul român al agriculturii Petre Daea a dorit să îl transmită din calitatea sa de președinte al sesiunii colegilor săi pentru sărbătorile pascale. Primitorii au fost impresionați nu doar de eleganța gestului ci și de arta și îndemânarea creatorilor populari din România.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 10:26

Desfășurată la Luxemburg, sub președinția ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, cea de-a treia ediție a Consiliului Agrifish din cadrul președinției rotative a abordat o serie de probleme esențiale ale viitoarei politici agricole.

Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2020

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:36
Se analizează Pachetul de reformă a PAC post 2020

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se află la Luxemburg, unde are loc Consiliuli AgriFish.ale cărui lucrări le va conducepentru a treia oară de la  preluarea  Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

Trimisul special al Agenției Amos News a consemnat câteva secvențe grafice ale pregătitrilor sesiunii .

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 17:23
Aflat la a 25-a ediție

În data de 11 aprilie 2019, ministrul Petre Daea a deschis oficial cea de-a 25-a ediție a târgului Agraria, unul dintre cele mai apreciate târguri internaționale pentru agricultură, industrie alimentară și zootehnie și cel mai mare eveniment de profil din Transilvania, ce se desfășoară în perioada 11-14 aprilie 2019, în localitatea Jucu din juețul Cluj.                 

 

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 15:22
Pentru sacrificarea mieilor

Ministrul Agriculturii a participat, joi, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea celei de-a 25-a ediții a târgului Agraria din comuna Jucu, județul Cluj.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 13:49

 Întâmplarea a făcut să am acces la un jurnal în care Petre Daea a consemnat câteva dintre momentele pe care le consideră importante din actualul său mandat de ministru al Agriculturii. Fragmentul pe care îl reproduc prefațează un eveniment care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

File din jurnalul lui Petre Daea
”În 5 ianuarie 2017, cu specialiștii MADR, profesori universitari, președinți ai organizațiilor de legumicultori, am început să lucrăm la Programul de Tomate, după ce ajunsesem la o concluzie tehnică despre cum se poate realiza și pentru a-l pregăti în vederea lansării pe circuitul de avizare. Am încheiat o minută a întâlnirii, pe care am introdus-o apoi în dosarul de lucru al actului normativ.
Dup ce au părăsit ministerul, participanții la discuții mi-au dat telefon să îmi spună  că nu va merge, justificând în fel și chip condițiile tehnice legate de biologia culturii. A doua zi mi le-au transmis și în scris, cu motivațiile tehnice, sub semnătură și ștampilă. ..

Sâmbătă, 6 Aprilie, 2019 - 20:32
Petre Daea: ”Îmi doresc ca România să fie parte a schimbării și să figureze pe harta bioeconomiei, grație proiectelor de cercetare și inovare

Ministrul Petre Daea a deschis în data de 5 aprilie lucrările Conferinței la nivel înalt privind cercetarea agricolă – bază de dezvoltare a agriculturii europene, zonelor rurale și a bioeconomiei, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la Palatul Parlamentului, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Alături de ministrul Daea, s-a aflat, pentru deschiderea evenimentului, ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc. 

 

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 21:09
Conferința la nivel înalt privind cercetarea agricolă – bază de dezvoltare a agriculturii europene, zonelor rurale și a bioeconomiei

În data de de 5 aprilie 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va organiza la Palatul Parlamentului conferința la nivel înalt privind cercetarea agricolă, inovarea și bioeconomia, intitulată Conferința la nivel înalt privind cercetarea agricolă – bază de dezvoltare a agriculturii europene, zonelor rurale și a bioeconomiei”, care va avea loc în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

 

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 20:48

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit în data de 3 aprilie 2019 la sediul instituției pe E.S. David Saranga, Ambasadorul Statului Israel. Din delegația israeliană a făcut parteatașatul economic al Misiunii Statului Israel, Bareket Knafo, iar principala temă de discuție a fost identificarea de oportunități de cooperare între România şi Israel, îndeosebi în domeniul irigațiilor.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 20:06
Petre Daea l-a informat despre particularitățile epidemiei pe reputatul profesor spaniol Jose Manuel Sanchez-Vizcaino

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit miercuri, 3 aprilie 2019, la sediul MADR o delegație de experți în domeniul pestei porcine africane, condusă de Dr. Jose Manuel Sanchez-Vizcaino, profesor de sănătate animală la Universitatea din Madrid și expert al Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală pe problema pestei porcine africane. Din delegația invitată, au mai făcut parte inginerul Iani Chihaia de la Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate din România, Megan C.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 14:06
Plafonarea obligatorie a fost eliminată și s-a aprobat o convergență progresivă

Agro-breaking News de la Bruxelles: astăzi, 02 aprilie 2019, România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene. Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât și pe cele ale fermierilor mici și mijlocii. În acest fel, se va lăsa la latitudinea statelor membre modul de acțiune în această privință.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 21:31
„Industria berii constituie un exemplu prin faptul că procesează intern materiile prime din agricultura românească”

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat, în data de 1 aprilie 2019, la o întâlnire de lucru organizată la sediul instituției cu reprezentanții Asociației Berarii României. Întâlnirea a avut ca scop cunoașterea problemelor cu care se confruntă acest sector în vederea identificării soluțiilor pentru a veni în sprijinul acestora.

 

Subscribe to Petre Daea