Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Petre Daea, f. ministru al Agriculturii (2004 și n 2016 - 2019), senator PSD Mehedinţi (n. 1949);

Adrian Henorel Niţu, f. deputat PDL de Arad (n. 1956);

Alin Teglaş, actor la Teatrul din Ploieşti (n. 1975);

Vineri, 8 Mai, 2020 - 10:40
„Mâna lungă” a lui Daea produce efecte din Opoziție

08 mai 2020, București. Comisiile reunite pentru mediu și echilibru ecologic și cea pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților au adoptat, pe 5 mai 2020, modificările proiectului de lege care prevede eliminarea cormoranului mare din categoria păsărilor interzise vânătorii și includerea acestuia pe lista celor care pot fi vânate în anumite perioade ale anului. Societatea Ornitologică Română atrage atenția asupra efectelor distructive pe care le poate produce această modificare legislativă.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 13:05

Mai mulţi reprezentanţi ai PSD, printre care fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, participă joi la o videoconferinţă cu fermierii şi reprezentanţii industriei alimentare din întreaga ţară.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 20:32
Activitatea din agricultură și industrie alimentară nu se poate opri și nici amâna!

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, își pune experiența șipriceperea din domeniu la dispoziția celor în măsură să pună la punct un program menit să sprijine populația în procesul aprovizionării cu alimente pe perioada crizei generate de epidemie.

„Vin în sprijinul celor interesați cu acest program:

 

PROGRAM DE APROVIZIONARE CU ALIMENTE A POPULAŢIEI

Joi, 5 Martie, 2020 - 20:34
Intenția a de a limita creșterea porcilor în gospodării sub pretextul limitării răspândirii pestei porcine

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea nu a rămas nepăsător față de noile reguli pe care intenționează să le impună ANSVSA crescătorilor de porci. Autoritatea a anunțat că trebuie să se respecte anumite condiții pentru a limita răspândirea pestei porcine și că cea mai potrivită dintre acestea ar fi limitarea ilor dreptului gospodarilor de a hrani animalele din producția vegetală, iar o alta spune că porcii n-ar trebui lăsați să se înmulțească.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 15:03
Deocamdată ar vrea doar să-l dea afară pe directorul Izvoranu, pe care îl consideră „omul lui Daea”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A., ca urmare a solicitării acestora, în data de 7 noiembrie 2019.

 

Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coșea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerț pentru produse agroalimentare UNIREA S.A.

 

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 11:46
Veterinarul Oros a corespondat cu echipa prin bilețele

 „Mă tem de ce vor găsi miniștrii mei pe la ministere” - a spus Iohannis după investirea „Guvernului său”. Și-a luat însă inima în dinți și a decis să onoreze cu masiva sa prezență ministerele-cheie prin care se va exercita puterea: Internele, Externele și Justiția. Pe celelalte le-a lăsat în grija unor liberali liberi de contract.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:53
Petre Daea e angrenat în campania electorală

A XXIV-a ediţie a târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, viticulturii şi zootehniei înregistrează un grad de internaţionalizare de 31% şi ocupă o suprafaţă expoziţională de 33.700 mp. 
În perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, Romexpo împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează cele mai importante manifestări din domeniile agricol, alimentaţie, ambalaje, băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Este vorba despre Indagra, Indagra Food & Carnexpo, Pack Show şi Expo Drink. 

Sâmbătă, 26 Octombrie, 2019 - 16:27

Petre Daea a negat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, informațiile legate de presupusele interdicții din comerțul cu carne de porc discutate de Comisia Europeană, care ar fi urmat a fi comunicate la începutul săptămânii viitoare.

„Situația nu este așa. Este adevărat că prezența acestui virus creează foarte multe probleme, motiv pentru care am elaborat și am pus în discuție publică un ordin pentru a stabili dimensiunile exploatațiilor, în așa fel încât să intrăm într-o rânduială, pentru a putea fi în ordine. Dar nu s-a decis nici o interdicție”.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 12:00

Miercuri, 16 octombrie 2019, a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prezentarea bilanţului activităţii ministrului Agriculturii, Petre DAEA. La conferinţa de prezentare a bilanţului MADR, a participat şi directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, alături de personalul de conducere din cadrul Ministerului şi de reprezentanţii instituţiilor subordonate.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 18:10

Ministrul interimar al Agriculturii, Petre Daea, a participa luni la inaugurarea magazinului Casei de Comerţ Agroalimentar "Unirea" din Bucureşti, acesta fiind cel de-al doilea din lanţul de 60 de magazine propuse a fi deschise în acest sistem. Ministrul a parcurs traseul care leagă sediul ministerului de noua locație, ca un „simplu cetățean”, pe jos, însoțit de colaboratori și de trecători care au ținut să-i adreseze felicitări și mesaje de îmbărbătare.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 11:00
Și în partid este "o atmosferă de îngrijoare, pentru că ştim la ce proiecte am dat drumul

Miinistrul Agriculturii, Petre Daea şi-a exprimat îngrijoarea în privinţa celor care îi vor urma la minister. "Sunt îngrijorat că aceste proiecte nu se vor duce la îndeplinire", a declarat Daea vineri într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 15:38

Graniţa ţării este înconjurată la ora actuală de patru rânduri de tractoare, dacă vorbim de saltul făcut din 1989 şi până în prezent în ceea ce priveşte dotarea agriculturii României cu maşini şi tractoare agricole, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Forumul Fermierilor.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 15:36
Între 9 și 11 octombrie

În perioada 9-11 octombrie, la sediul MADR va avea loc evenimentul ZILELE PORȚILOR DESCHISE. 
Vizitatorii vor beneficia de tururi ghidate și vor putea admira expoziția permanentă de vinuri de la etajul I, harta produselor agroalimentare românești cu evidențierea locului de proveniență a produselor autohtone, panourile fotografice unde sunt afișați toți miniștrii agriculturii începând cu anul 1859 până în zilele noastre, precum și o secțiune dedicată secretarilor de stat care s-au aflat la conducerea MADR din anul 1971 și până în prezent.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 08:55
România e singura țară afectată care nu a solicitat până acum derogări de la Comisie

Întrebat, luni, la Sibiu, ce părere are despre iniţiativa legislativă privind vânătoarea cormoranilor, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a spus că este o problemă importantă la nivelul Uniunii Europene şi că mai mulţi miniştri din statele UE sunt îngrijoraţi.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 18:07
Marți 8 octombrie, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.), Aula Mare

Marti, 8 octombrie, ministrul Petre Daea va participa la dezbaterea SCHIMBĂRILE CLIMATICE ȘI IMPACTUL ÎN ECONOMIE.
Evenimentul se va desfasura intre 9.30 – 13.30, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.), Aula Mare.

Duminică, 6 Octombrie, 2019 - 11:20
Semnalele date de ministrul Daea au fost receptate

Despre pericolul pe care îl reprezintă cormoranii pentru domeniul piscicol  şi impactul acestora asupra pisciculturii a atras atenția în repetate rânduri, ministrul Agriculturii Petre Daea.

Un grup de parlamentari social-democrați a inițiat un proiect legislativ, aratând că directivele europene privind conservarea păsărilor sălbatice au condus la ”o exagerată creştere a populaţiilor de cormorani în România, care au invadat zone din afara ariilor de creştere tradiţionale (Delta Dunării şi cursul Dunării), ajungând în regiuni unde nu erau întâlnite anterior”.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 22:28

Invitat la emisiunea „România 9” de la TVR, ministrul Agriculturii a folosit această oportunitate pentru a pune în evidență realizările obținute de agricultura românească în ultimii trei ani, cei mai productivi dintre ultimii 30. Ani în care România a obținut recolte-record, plasându-se în fruntea producătorilor europeni la două culturi importante - porumb și floarea soarelui.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 12:22
Intervenția din Consiliul Informal AGRIFISH

Ministrul Petre Daea a susținut o alocuțiune în cadrul Consiliului Informal AGRIFISH care s-a desfășurat la Helsinki în cadrul președinției Finlandei:

„Dragi colegi,

Îngăduiți-mi să încep cu salutul de respect pentru colegul Jari, care continuă ștafeta muncii și a răspunderii misiunii date. Efortul este vizibil și merită a fi evidențiat.

Schimbările climatice sunt o realitate, nu o ficțiune.

Toți laolaltă și, fiecare în parte, avem răspunderea de a înțelege această realitate și a acționa în consecință.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 17:00

Din fotoliul călduț de la Bruxelles pe care l-a dobândit prin mila USR-ului, care l-a luat „la ocazie” ( el și ai lui fiind cam în...PLUS)  la europarlamentare și prin recunoștința guvernului francez pe care l-a servit întotdeauna cu devotament, Dacian (mai degrabă Julien) Cioloș moare de grija fermierilor din țară care ar urma să fie aduși cu otuzbirul la o manifestare menită să îl omagieze pe Petre Daea.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 11:15
Ministrul român a deținut funcția de președinte al Consiliului în cursul președinției române

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va participa în perioada 23-24 septembrie 2019, la Helsinki, la reuniunea informală a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) şi la discuţiile organizate în marja acestui eveniment. Petre Daea a deținut funcția de președinte  al Consiliului pe perioada președinției române care a precedat-o pe cea finlandeză.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 19:46
Declarație după semnarea ordinului privind structura organizatorică a Băncii Naţionale de Gene

Aflat în vizită de lucru la Buzău, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a semnat, miercuri, ordinul privind structura organizatorică a Băncii Naţionale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale, proiect aprobat de Guvern săptămâna trecută.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 16:30
Petre Daea: „Aceasta va fi ca banca de aur a Romaniei. E mai buna decat banca de aur a tarii"

"La propunerea Ministerului Agriculturii, a fost adoptată o hotărâre de Guvern privind înfiinţarea Băncii de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice şi medicinale Buzău. Este, practic, o decizie istorică pentru România. S-a mai încercat la un moment dat să se creeze o astfel de bancă, în anii '80, nu s-a finalizat, iată că am reuşit de această dată să creăm această bancă de resurse genetice vegetale care, practic, va pune la adăpost fondul de gene din România în domeniile amintite.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 07:54
Ministrul Agriculturii a participat la deschiderea anului Școlar la Liceul Tehnologic de la Tărtășești

În virtutea faptului că prin programul de guvernare Ministerul Agriculturii și-a propus să acorde o atenție deosebită și un suport pe măsura nevoilor liceelor agricole din țară, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, luni, la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic "Marin Grigore Năstase" de la Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa,prilej cu care le-a transmis elevilor că e nevoie ca atelierele să fie modernizate, "pentru a nu rămâne în incultură tehnologică".

Joi, 29 August, 2019 - 18:55
Conferința ”Politica Agricolă Comună – Prezent și viitor”, organizată de RNDR

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 29 august 2019 la Conferința cu tema ”Politica Agricolă Comună – Prezent și viitor”, organizată la București, de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, din cadrul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Alături de ministru s-au aflat secretarii de stat Daniel-Eugeniu Crunțeanu și Maricel Floricel Dima, precum și directori generali și experți din cadrul MADR.

 

Vineri, 23 August, 2019 - 13:07

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat joi, 22 august 2019, alături de secretarul de stat Daniel BOTĂNOIU, la o întâlnire de lucru organizată cu directorii Direcțiilor Agricole din toate județele României (DAJ). La ședința de lucru a fost prezent, de asemenea, și directorul general al Agenției Naționale de Zootehnie, Constantin Viziteu, precum și Elena Tatomir, director general al Direcției Generale Politici Agricole și Amelia Rus, director general al Directiei Generale de Politici în Industrie Alimentară.

Marţi, 20 August, 2019 - 22:00

Pe la începutul anului, doamna Monica Dobrescu, specialist la ambasada din București  și colegul său de la Varșovia, Jonn Slette, au pus mână de la mână și au elaborat prin chat, pe internet, un raport ce conține evaluări efectuate de personalul USDA , care nu reprezintă - nota bene! - declarații politice oficiale ale Guvernului SUA, ci  interesele companiilor americane din domeniu în favoarea cărora Serviciul identifică probleme și face eforturi de sporire a oportunităților.

Luni, 19 August, 2019 - 19:47
Petre DAEA îi invită pe oamenii politici care pun la îndoială exactitatea datelor să meargă în teren întrucât recoltarea se realizează la vedere

Referitor la articole publicate recent de mass-media și la afirmațiile unor lideri politici referitoare la producțiile agricole din anul 2018, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) face următoarele precizări:

Luni, 19 August, 2019 - 18:30

Agențiile de presă au reluat într-o veselie un comunicat al europarlamentarului Daniel Buda care solicita demisia ministrului Petre Daea, datorită faptului că ar fi indus în eroare bursa de la Chicago (!!!) raportând o producție de cereale mai mare decât cea reală. Tonul oțărât al cererii necesita evident un răspuns, dacă nu chiar o îndeplinire a dorinței vicepreședintelui liberal al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.

Duminică, 18 August, 2019 - 19:41

Indiferent pe unde îl poartă interesele profesionale sau cele personale, ministrul Agriculturii nu ratează un obiectiv pe care îl consideră de o deosebită importanță: piața locală. Aici poate lua pulsul vieții oamenilor, comparând prețuri și posibilități și înscriindu-și în agendă probleme a căror rezolvare o consideră ca pe una dintre îndatoririule sale. În acest week end a participat la câteva manifestări de prin Ardeal, unul dintre popasuri făcându-l la Cibin, unde a profitat de ocazie pentru a face câteva cumpărături dintr-o piață bine aprovizionată.

Subscribe to Petre Daea