Joi, 18 Octombrie, 2018 - 21:56

Demonul turistic care îl domină l-a făcut pe președintele nostru să renunțe la o reuniune informală pe tema BREXIT-ului de la Bruxelles în favoarea unei vizite de plăcere - cu consoarta - la ruinele orașului antic Pompei, unde Vezuviul a făcut dovada „lucrului bine făcut” (Bușcu dixit)STOP  Odată ajuns însă la Consiliu și-a regăsit aplombul cu care desființează sistematic acțiunile Guvernului, făcând - în ciuda unui angajament anterior, cum că nu va mai discuta problemele interne în străinătate - un aspru rechizitoriu „acestei coaliții” care modifică „peste noapte” legile J

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 21:31

Weekendul a fost dominat de activitățile desfășurate în cadrul exercițiului „Seism 2018”. În așteptarea marelui cutremur încercăm să ne pregătim cum putem și cu ce avem. Simularea a avut însă darul să dea peste cap serviciile medicale reale și transporturile STOP La Hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași s-au înghesuit peste 20.000 de credincioși a căror ultimă speranță a mai rămas doar Sfânta STOP  Iohannis a plecat în vizită oficială în Italia.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 00:22

Aflat în Mehedinți unde a asistat la repunerea în funcțiune - după 15 ani! - a Staţiei de pompare Pristol şi Salcia, în urma unei investiţii de 600.000 de lei, pentru alimentarea cu apă a 5.530 de hectare de terenuri agricole, ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a referit la ceea ce constituie un veritabil eveniment pentru aproape o jumătate de milion de fermieri: situaţia subvenţiilor care vor fi acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), începând cu data de 16 octombrie.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:59
Un ex-PMP despre PPA

„Este imposibil ca România să ia o asemenea decizie”, a spus, vineri, Petre Daea, când a fost întrebat ce crede despre declarațiile iresponsabile făcute de europarlamentarul PNL (fost PMP) Siegfried Mureșan. Acesta afirmase fără nici o dovadă că România ar fi votat, în Consiliul Uniunii Europene, o reducere a propriilor fonduri europene alocate pentru combaterea pestei porcine africane (PPA), pentru anul viitor.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 14:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie “Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” în cadrul Târgului Bucureștilor, organizat de Primăria Capitalei prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART, în parteneriat cu MADR, în Parcul Izvor.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 13:03
„Pe data 16 (octombrie), minutul 1, vom da drumul la subvenţii”

Luni, în cadrul unui forum de specialitate, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea a făcut o serie de declarații:

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria / 2.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică” / 3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 09:50

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marți, la redeschiderea SPA Jilava, că până acum s-au făcut plăți de despăgubire pentru pesta porcină africană către fermieri de 12 milioane de euro, îndemnând crescătorii să colaboreze cu autoritățile pentru întocmirea documentelor de despăgubire.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 19:39

După 12 ani în care nu a mai funcţionat, Staţia de pompare a apei Jilava din cadrul Amenajării de irigaţii Berceni-Vidra-Frumuşani a fost repornită marţi, în prezența ministrului Petre Daea.

Staţia, care urmează să deservească o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi.a avut nevoie de o investiție de 1,3 milioane de lei realizată din bugetul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 15:30

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat marţi, la deschiderea SPA Jilava, că în gospodăriile din comuna Olosig, judeţul Bihor se fac primii paşi pentru repopulare, prin introducerea unor porci santinelă în locurile unde nu mai evoluează virusul pestei porcine africane (PPA).

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 15:54

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 150 de voturi „împotrivă”, 93 de voturi „pentru” şi 20 de abţineri, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, intitulată „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”.

„Aşa-zisele acţiuni întreprinse de ministrul Petre Daea, de la apariţia primului focar de pestă porcină africană în România (iulie 2017) şi până în prezent, au demonstrat că acesta nu dispune de calităţile, cunoştinţele, devotamentul şi responsabilitatea necesare unui ministru în funcţie”, se arată în textul moţiunii simple.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 21:50
O nouă moțiune fără nici o șansă

Deputatii au dezbatut, marti, motiunea simpla "Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea", depusa de opozitie.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a explicatca situatia pestei porcine nu e scapata sub control, se exagereaza doar prezentarea ei.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:43
Vinovat ar putea fi „factorul uman” invocat de Petre Daea

O telegramă transmisă către Ministerul de Externe de către ambasada României din Bruxelles, informează că în Belgia a fost depistat un focar de pestă porcină africană, la o fermă din nordul țării. Autoritățile locale nu-și pot explica proveniența virusului, dat fiind că Belgia nu se află în vecinătatea vreunei țări în care se manifestă maladia. Singura explicație ar putea fi aceea - avansată și de ministrul Agriculturii, Petre Daea - că factorul uman este cel care contribuie în mod direct la extinderea bolii. 

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 18:00

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, la Târgovişte, că pesta porcină se răspândeşte foarte repede, iar factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus.

„Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil'', a spus Daea.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 14:00

1. Scrisoarea pierdută a celor „28 anti-dragnea” / 2. Vizita lui Phil Hogan cojoc contra ajutoare europene / 3. Audiere cu „răsteli” a ambasadorului Maior / 4. SRI face inventarul sutelor de protocoale / 5. Gondola Comisiei de la Veneția la București

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 13:27
Daea: Creșterea porcilor în gospodării nu va fi interzisă!

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat, vineri, la Cluj, că pesta porcină e o problemă pentru mai multe ţări europene şi că România poate beneficia de ajutor suplimentar pentru supravegherea cazurilor apărute. 

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 13:55

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a avertizat că, pe viitor, creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei va fi permisă doar cu condiţia respectării unui compex de măsuri de biosecuritate.

„Sigur că nu interzicem creşterea porcilor, Doamne fereşte, dar creşterea porcilor trebuie să se desfăşoare în condiţii sanitare, în condiţii de biosecuritate ridicate, în aşa fel încat să ne protejăm de această molimă”, a spus Petre Daea, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
 

Duminică, 9 Septembrie, 2018 - 21:58

La concurență cu Ponta, Gabriela Firea continuă serialul „Ziua și dezvăluirea cutremurătoare despre dictatorul Dragnea”. Când unul la Digi, când alta la Antena 3 STOP  Ea încearcă în același timp să adune în jurul său ceva susținători. Dacă nu din interior, de pe unde se mai găsesc. 60 de personalități culturale care sug din greu la țâța bugetului municipal au semnat o scrisoare de susținere. Nu e clar pentru ce și mai ales cum, primărița neanunțând  vreo candidatură. Pentru moment...STOP  Porcina a poposit și în județul Giurgiu.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 09:27
Unica sa reacție a fost să schimbe 5 președinți ai ANSVSA în 5 luni!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarant luni că fostul ministru al Agriculturii şi comisar european Dacian Cioloş ştia de pericolul pestei porcine.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 19:23

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 s-au reabilitat drumuri comunale, şcoli, cămine culturale şi s-au susţinut fermierii, iar în 2018 sperăm să depăşim 50% absorbţia fondurilor; în 2015-2016 n-a fost adus niciun ban, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 14:00

1. PSD a găsit candidat pentru prezidențiale: Tăriceanu! / 2. Presiunea legii Offshore: Klemm, inopinat în biroul lui Dragnea / 3. Presat de președinte, Guvernul ia măsuri anti-porcină / 4. Maior, amenințat cu rechemarea! / 5. CExN de la Neptun: Dragnea pare că pierde controlul

Marţi, 28 August, 2018 - 21:07
Pentru că nu este de resortul său

Conferința de presă organizată la Ministerul Agriculturii a suscitat un interes deosebit din partea jurnaliștilor, care au ascultat cu răbdare mai bine de o oră expunerea pe cele patru tematici a ministrului Petre Daea, nerăbdători să se ajungă la capitolul „întrebări și răspunsuri” pentru care fuseseră atent instruiți de redacții cu întrebări speciale. 99% dintre acestea se refereau la o tematică ce nu făcea parte din program. Evident, era vorba despre pesta porcină.

Vineri, 10 August, 2018 - 18:18

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea şi secretarul de stat Claudiu Sorin Roşu Mareş au cerut autorităţilor locale din Zalău exigenţă în măsurile de prevenire a răspândirii şi eradicarea Pestei Porcine Africane (PPA) la nivelul judeţului Sălaj.

În condiţiile existenţei celor două focare confirmate la porci mistreţi, ministrul Petre Daea a menţionat că este vorba de un virus greu de ţinut sub control şi că nu trebuie lăsat să se răspândească în ţară.

Marţi, 7 August, 2018 - 21:10

Răzvan Manivelă, „suedezul” cu placa de înmatriculare obscenă, își savurează succesul. După ce a fost declarat nevinovat (cum și era, de fapt), s-a dus în Piața Victoriei ca să își anunțe proiectele de viitor. N-ar fi exclus să intre în politică unde e nevoie de creiere ca al lui STOP   Primăria răsufla ușurată: românii de pretutindeni au anunțat că nu își mai țin mitingul de un milion pe motiv că nu li s-au dat garanții. Ce fel de garanții? Că vor încăpea în Piață?

Luni, 6 August, 2018 - 18:53

În data de 6 august 2018, Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit cu domnul Daya GAMAGE, ministrul Industriilor Primare și Bunăstării Sociale din Sri Lanka. În cadrul vizitei, cei doi miniștri au discutat despre posibilitatea realizării unei cooperări pentru dezvoltarea companiilor mici și mijlocii în special din sectorul legumicol și de promovare a importului/exportului de produse agroalimentare și de utilaje agricole.

 

Vineri, 3 August, 2018 - 09:34

"Românii nu vor rămâne fără porci din cauza virusului pestei porcine africane", a dat asigurări ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 18:04

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi că pesta porcină este un virus care „nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, el precizând că situaţia focarelor din teritoriu va fi analizată în cursul zilei la o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

„Este o situaţie dificilă. Se acţionează cu peste 12.000 de oameni din structurile statului. Acest virus nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, a declarat Petre Daea.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 20:32

Pentru a veni în sprijinul fermierilor români, în urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil HOGAN - sprijin prin creșterea avansului pentru plățile directe și dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an.

 

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 14:00

1. Nominalizarea de către Departamentul de Stat a noului ambasador al Statelor Unite / 2. Respingerea candidaturilor la șefia DNA de catre Toader / 3. Punerea sub control judiciar a „procurorilor de elită” Onea și Negulescu / 4. Serbia refuză extrădarea lui Ghiță din motive de „persecuție politică” / 5. Pesta porcină africană asediază România, cu victime în efective și politică

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 08:32

Un incident nefericit provocat de exprimare pripită, sub imperiul emoției puternice produse de starea fermierilor români confruntați cu o epidemie care îi lasă mai săraci decât erau, a blândului ministru Daea, l-a transformat pe acesta într-un adevărat inamic public al celor care se simt datori să își dea cu părerea pe orice speță, oricât de irelevantă.

Subscribe to Petre Daea