Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:19

După eșecul din turul întâi al prezidențialelor, Dan Barna cere un vot de încredere din partea membrilor USR. De vineri, timp de 5 zile, aceștia vor vota online și vor răspunde la întrebarea "Considerați că Dan Barna trebuie să își de demisia din conducerea USR?".

Barna a candidat din partea Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale și s-a clasat al treilea, cu 15 la sută din voturi.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 09:00

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, și-a recunoscut duminică seara înfrângerea. Într-un mesaj postat pe Facebook după ce au început să fie livrate rezultate provizorii de către Autoritatea Electorală Permanentă, dar și după numărătoarea paralelă efectuată de USR-PLUS, el a admis că nu vor fi suficiente voturi pentru a intra în al doilea tur de scrutin.

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 08:03
Un concept nou-nouț: jurnalismul de investigație servit

Politologul Alina Mungiu-Pippidi analizează situaţia generată de ancheta Rise Project despre afacerile lui Dan Barna. Aceasta vorbeşte despre un nou tip de "jurnalism de investigaţie servit", dar şi despre faptul că liderul USR este victima unui mecanism al serviciilor care a fost tolerat în cazul lui Dragnea.

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 07:39
USR ar avea impresia „că li se cuvine o felie semnificativă, mai ales din votul Diasporei”.

Klaus Iohannis le-a transmis vineri simpatizanţilor din diaspora că trebuie să  se alăture PNL, nu USR :

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 20:21
La viitoarele alegeri Alianța USR-PLUS și eventual PNL nu vor avea nicio problemă să treacă de 50%

Candidatul Alianței USR-PLUS la Președinție, Dan Barna, a declarat, marți, la Europa FM, că este foarte încrezător că turul II la prezidențiale va fi între el și Klaus Iohannis, principalul său contracandidat, și a spus că speră ca primul său act ca președinte al României să fie dizolvarea Parlamentului pentru convocarea alegerilor anticipate. Barna a spus că nu bagă mâna în foc că moțiunea de cenzură va trece joi, fiind cirscumspect, pentru că experiența arată că una se promite și alta se votează.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 11:53

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la Preşedinţie, va merge, în perioada 30 septembrie - 5 octombrie, în oraşe din Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Republica Moldova, pentru a se întâlni românii din diaspora.

Dan Barna se va afla la Munchen şi Milano pe 30 septembrie; pe 1 octombrie se va întâlni cu comunităţile de români din Roma; pe 2 octombrie va fi în Barcelona şi Madrid, iar pe 3 şi 4 octombrie - la Londra şi Chişinău.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 19:45

Biroul Electoral Central a validat înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, însă a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă. Florentin Pandele s-a retras pe motiv că soția sa o susține pe Viorica Dăncilă.Primul înscris - Viorel Cataramă a prezentat peste 80.000nsemnături dubioase.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 16:44

Prezidențiabilul USR-PLUS Dan Barna și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susținut că România are nevoie de o schimbare.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:03

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca răspuns la afirmaţiile candidatului USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, că a fost un fel de "pompier atomic" care a prevenit prăbuşirea României.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:37

Prezidențiabilul USR-PLUS Dan Barna și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susținut că România are nevoie de o schimbare.

Duminică, 15 Septembrie, 2019 - 16:46
Chichirău nu a fost aleasă nici în conducerea centrală

Noua conducere centrală a USR, Biroul Național, a fost aleasă sâmbătă la cel de-al cincilea congres al partidului care a avut loc la Timișoara, cei mai mulți membri – 11 –  fiind aleși de pe lista propusă de liderul formațiunii, Dan Barna, pe locul doi, cu 9 membri, clasându-se lista propusă de Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR.

Deși a candidat și la o funcție în conducerea centrală a partidului, Cosette Chichirău nu a prmit suficiente voturi pentru a fi aleasă.

Sâmbătă, 14 Septembrie, 2019 - 09:31
Subiectul: validarea lui Barna ca președinte ales

Al cincilea congres al USR de validare a alegerilor interne pentru președintele USR și alegerea noilor membri ai Biroului Național și Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori se va desfășura sâmbătă și duminică la Timișoara.

Potrivit USR, la congres vor participa aproximativ 800 de delegați și observatori și vor fi prezenți toți candidații la funcțiile interne ale partidului, în frunte cu Dan Barna.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 08:59

Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului Uniunea Salvaţi România (USR) pentru un nou mandat, în cadrul unui scrutin intern, desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie.  Potrivit unui comunicat de presă al USR, Barnea a obţinut 6.097 (65,75%) din totalul de 9.314 voturi. 

Cosette Chichirău şi Alexandru Surcel, contracandidaţii lui Dan Barna, au obţinut 2.907 (31,35%), respectiv 269 (2,90%) dintre voturilor membrilor USR.

Potrivit statutului, preşedintele USR este ales prin vot electronic secret de către toţi membrii partidului.

Joi, 29 August, 2019 - 18:42
Suntem pregătiți să oferim susținere condiționată în Parlament

Dan Barna a revenit cu precizări pe Facebook, spunând că nu s-a răzgândit și că USR va intra în guvern doar după alegeri: ”Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa.

Miercuri, 28 August, 2019 - 09:40

Şeful USR, Dan Barna, a declarat că USR nu vrea la guvernare, dacă va cădea Guvernul Dăncilă.

Vineri, 9 August, 2019 - 15:28

Deputatul USR de Iaşi Cosette Chichirău va candida împotriva actualului preşedinte al partidului, Dan Barna, pentru şefia USR. La alegerile naţionale sunt înscrişi încă trei candidaţi, respectiv  Vişinel Bălan, Liviu David şi Alexandru Cristian Surcel.

Preşedintele formaţiunii va fi ales electronic, în perioada 1-3 septembrie, iar pe 14 septembrie va avea loc congresul pentru alegerea Biroului Naţional, structura centrală a conducerii formaţiunii.

Dan Barna a fost ales preşedintele USR în octombrie 2017. 

Miercuri, 7 August, 2019 - 11:36

USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la prezidenţiale. 

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 17:39

Liderul USR Dan Barna va candida la alegerile prezidențiale din toamnă din partea Alianței 2020 USR-PLUS, potrivit unor surse politice. Liderul PLUS Dacian Cioloș va fi premierul desemnat de Alianță în orice formulă politică după parlamentare, au declarat sursele politice.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 19:34

Liderul USR Dan Barna a declarat, la Marius Tuca Show, că îşi va asuma opţiunea de prezidenţiabil, dacă USR şi PLUS îl vor dori.

Luni, 27 Mai, 2019 - 13:39

USR va începe, în zilele următoare, negocierile în Parlament pentru depunerea unei moţiuni de cenzură şi ar putea susţine un Executiv non-PSD, a spus, luni, preşedintele partidului, Dan Barna.

Joi, 7 Martie, 2019 - 13:28

Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianţei USR PLUS, scrie într-un comunicat de presă a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş.
   

Joi, 7 Februarie, 2019 - 20:00

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că va depune plângeri penale împotriva secretarului general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, pentru abuz în serviciu, pentru că a ”întârziat nepermis transmiterea semnăturilor la CCR” și împotriva șefului departamentului legislativ, Georgică Tobă, pe care îl acuză că a întocmit o notă falsă ”prin intermediul Biroului Permanent în care se insinua că inițativa #FărăPenali avea doar 591.097”.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:40

Partidele de Opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură la Parlament, documentul fiind semnat de 163 de parlamentari. 

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 16:58
N-au locuri nici pentru ei...

Dan Barna a anunțat, sâmbătă, că discuțiile între USR și MRÎ, fondată de Dacian Cioloș pentru o posibilă candidatură pe liste comune la europarlamentare, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie, precizând că nu se pune probleme ca fostul premier să candideze pe listele USR.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 19:55

"Protestele spontane sunt un drept pe care cetăţenii au dovedit că ştiu să îl folosească", a declarat preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, luni, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) privind obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 09:59

Simțindu-se cu musca pe căciulă, liderii coaliției încearcă să dreagă busuiocul referendumului, al cărui spectaculos eșec li se pune majoritar în sarcină, printr-o compensație: parteneriatul civil. Și homosexualii și lesbienele vor avea la dispoziție o lege care le va permite să se descurce ca și cum ar fi căsătoriți, cu singura condiție că nu vor putea înfia copii. E drept că nici să îi facă nu vor putea... @ PNL-ul ar fi de acord cu ideea, doar că nu îi convine prioritatea pe care și-o asumă PSD și ALDE.

Joi, 29 Martie, 2018 - 13:31

A fost lansată oficial strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei "Fără Penali în funcţii publice", susţinută de USR. Într-o perioadă de şase luni, iniţiativa trebuie să strângă 500.000 de semnături valabile, din cel puţin 21 de judeţe din ţară.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:08

Datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică confirmă dezastrul economic al guvernării PSD-ALDE. Inflaţia a a urcat la 4,7%, maximul ultimilor cinci ani, ceea ce a anulat 65% din creşterile salariale ale românilor. Şi e abia începutul.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 16:47

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, vineri, la Antena 3, că USR depune moțiune împotriva lui Tudorel Toader.

USR consideră că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a încălcat „toate principiile democratice și ale statului de drept” prin declarația publică de joi, 22 februarie, când a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Sperăm să se alăture cu toții acestui demers, este un instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca partide parlamentare.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 19:40

Uniunea Salvați România condamnă ferm decizia politică luată astăzi de ministrul Justiței, Tudorel Toader, de a propune revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și cere demisia imediată a ministrului Justiției. 

De aproximativ 1 an de zile ministrul Justiției, Tudorel Toader, tot încearcă să amâne această decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justiției pe mână, cu scopul clar de a-i scăpa de amenințarea dosarelor pe care le au în instanță și nu pentru a administra corect regulile după care funcționează sistemul judiciar. 

Subscribe to Dan Barna