Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 09:44

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut joi, 22 octombrie 2020, la Berlin, o rundă de consultări cu Miguel Berger, secretar de stat în MAE german. Cu acest prilej s-au abordat ca teme principale situaţia din Vecinătatea estică şi implicaţiile sale, precum şi aspecte de interes comun de pe agenda NATO şi OSCE.

Cei doi secretari de stat au convenit aprofundarea cooperării şi coordonării dintre România şi Germania atât pe dimensiunea estică, cât şi în domeniul securităţii.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 13:43

Comunicat de presă privind convocarea ambasadorului rus la Bucureşti în legătură cu declaraţiile privind Strategia Naţională de Apărare a României

În contextul declaraţiilor de ieri, 11 iunie 2020, ale purtătorului de cuvânt al MAE rus în legătură cu Strategia Naţională de Apărare a României, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus ca ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, sa fie convocat astăzi, 12 iunie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut loc o discuţie la nivel de secretar de stat.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 10:35

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Dan Neculăescu la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat, la 11 iunie 2020, prin video-conferinţă, la reuniunea ministerială privind Parteneriatul Estic (PaE).

Joi, 11 Iunie, 2020 - 08:31

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat astăzi, 10 iunie, prin sistem video-conferinţă, alături de secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE, Dan Neculăescu, la o nouă rundă a Dialogului Strategic româno-polonez pe teme de securitate, derulat sub egida Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia. Delegaţia poloneză a fost condusă de Maciej Lang, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şi Pawel Wozny, subsecretar de stat în Ministerul Apărării.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 08:14

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat miercuri, 22 aprilie 2020, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, desfăşurată prin video-conferinţă.

Agenda de discuţii a inclus un schimb de opinii privind Ucraina şi Parteneriatul Estic (PaE). La capitolul chestiuni curente, Înaltul Reprezentant Josep Borrell s-a referit la evoluţiile recente din Turcia, Afganistan şi Libia.

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 08:54

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat la Summit-ul Iniţiativei Central Europene (ICE), desfăşurat la Roma, la 19 decembrie, în anul marcării a trei decenii de la înfiinţarea acestui for regional.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 09:25

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat în calitate de vorbitor principal la Conferinţa anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă, organizată la Bruxelles, în perioada 22-23 octombrie 2019.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 09:07

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut consultări, la sediul Ministerul Afacerilor Externe, cu Matthew Boyse, Adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Cu această ocazie, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la subiectele de actualitate aflate pe agenda bilaterală - cu accent pe implementarea deciziilor comune adoptate la nivel înalt şi următoarea reuniune a Dialogului Strategic România-SUA - şi internaţională, inclusiv evoluţiile din Vecinătatea Estică.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 20:02

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat la deschiderea seminarului internaţional dedicat combaterii negării şi distorsionării genocidului romilor organizat de Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (AIPR) şi International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

În intervenţia sa, oficialul român a subliniat relevanţa demersurilor ce vizează combaterea negării şi distorsionării genocidului romilor din perspectivă regională, având în vedere paleta largă de participanţi din statele Europei de Sud-Est.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 08:35

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat miercuri, 24 aprilie 2019, la Chişinău, la Conferinţa aniversară "10 years of EasternPartnership - Stronger Toghether", organizată de Ambasada României în Republica Moldova, în cooperare cu Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) şi Delegaţia UE la Chişinău. 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 09:50

Cea de-a VII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale mixte româno-ucrainene privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale a avut loc la 11 decembrie 2018, la Bucureşti.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 08:54

Secretarul de stat Dan Neculăescu a efectuat, în perioada 30-31 octombrie 2018, o vizită de lucru în Uzbekistan, prilej cu care au fost abordate stadiul şi perspectivele relaţiilor româno-uzbece, inclusiv cooperarea în context multilateral, relaţiile UE cu Uzbekistan şi Asia Centrală, precum şi teme de interes aflate pe agenda regională şi internaţională.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 08:43

Secretarul de stat Dan Neculăescu, a participat, la 15 octombrie 2018, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de miniştrii de externe europeni şi omologii din statele partenere Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Cu acest prilej, a evidenţiat că PaE se află printre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE. De asemenea, a punctat necesitatea continuării reformelor şi proceselor de modernizare din statele partenere, reiterând disponibilitatea ţării noastre de a împărtăşi expertiza în acest sens.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 09:29

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat joi, 7 iunie 2018, la deschiderea celei de-a 38-a reuniuni a Consiliului Guvernatorilor ai Fundaţiei Asia Europa (ASEF), organizată pentru prima dată în România de către Ministerul Afacerilor Externe.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 08:55
pentru afaceri politice şi parteneriate

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut miercuri, 5 iunie 2018, o întrevedere cu James Appathurai, adjunct al asistentului secretarului general al NATO pentru afaceri politice şi parteneriate.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 08:32

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat marți, 22 mai 2018, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), în formatul dedicat miniştrilor responsabili de cooperarea internaţională pentru dezvoltare, care a avut loc la Bruxelles. 

Pe agenda reuniunii au figurat teme precum instrumentele financiare externe ale UE, Fondul Fiduciar al UE pentru Africa şi cadrul de cooperare UE-ACP (Africa, Caraibi, Pacific) post-Cotonou.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 11:26

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la dezbaterile din cadrul Adunării Generale şi ECOSOC, precum şi susţinerea unei intervenţii în dezbaterea privind situaţia din Georgia

Secretarul de stat Dan Neculăescu a susţinut, la 24 aprilie 2018, o declaraţie în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (PBC) în cadrul dezbaterii plenare a Reuniunii la Nivel Înalt a Adunării Generale a ONU privind Consolidarea şi Permanentizarea Păcii cu tema "Strenghtening the United Nations' Work on Peacebuilding and Sustaining Peace".

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 13:39

În contextul vizitei pe care o efectuează în Ucraina în perioada 12-14 aprilie 2018, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut o întâlnire cu cei doi co-preşedinţi ai Grupului pentru relaţii interparlamentare cu România din Rada Supremă a Ucrainei, Maksym Burbak şi Grigorie Timiş.

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 08:38

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat luni, 11 decembrie 2017, la Conferința Internațională 'UNRCCA: 10 ani de cooperare pentru pace și prosperitate în Asia Centrală', organizată la Ashgabat, de Centrul Regional ONU pentru Diplomație Preventivă în Asia Centrală (UNRCCA).

Subscribe to Dan Neculăescu