Joi, 13 Septembrie, 2018 - 13:38

Primăria Sectorului 1 premiază elevii de la Clubul Copiilor Sector 1 care au înregistrat rezultate deosebite în anul școlar 2017-2018, precum și pe profesorii acestora. 

 La propunerea Primarului Dan Tudorache, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de ieri, acordarea de stimulente financiare în valoare totală de 199.000 lei pentru 181 de elevi și șase profesori coordonatori.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 15:27

Primăria Sectorului 1 a anunțat că a demarat programul de reabilitare a lifturilor de la blocurile din sector. Edilul Dan Tudorache s-a întâlnit cu președinții și cu reprezentanții primelor 40 de asociații de proprietari de pe raza sectorului.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 12:33

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat programul de reabilitare a lifturilor de la blocurile din Sectorul 1. Marți, 12 iunie 2018, edilul Dan Tudorache s-a întâlnit cu președinții și cu reprezentanții primelor 40 de asociații de proprietari de pe raza sectorului. În cadrul întâlnirii, acesta le-a explicat și le-a detaliat celor prezenți proiectul menit să completeze și să încheie programul de reabilitare termică a blocurilor.

Luni, 14 Mai, 2018 - 12:33

Primăria Sectorului 1 strânge legăturile culturale cu românii din afara granițelor. Centrul Cultural al Sectorului 1 a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, un protocol de cooperare cu Centrul Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți. 

Prin semnarea acestui protocol, părțile își propun să coopereze interinstituțional pentru realizarea de proiecte, organizarea de evenimente și campanii care au ca scop promovarea identității naționale, a limbii române și a valorilor culturale ale poporului român. 

Joi, 29 Martie, 2018 - 18:44

La propunerea Primarului Dan Tudorache, Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, în şedinţa de astăzi, Declaraţia de Reunire a României cu Republica Moldova. Textul Declaraţiei a fost semnat de către toţi aleşii locali prezenţi la şedinţă.

Prin această Declaraţie, Consiliul Local Sector 1 îşi exprimă dorinţa de reunificare a României prin întoarcerea Republicii Moldova la patria-mamă şi solicită Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova să adopte o Proclamaţie Comună de Reîntregire a Ţării.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 13:34

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, vor semna duminică, 25 martie 2018, la orele 17.30, în Sala de Consiliu a Primăriei (Bd. Banu Manta nr. 9) un protocol de înfrățire în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale, pentru a asigura dezvoltarea economico-socială a celor două comunități. 

Joi, 22 Martie, 2018 - 13:29

La inițiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, vineri, 23 martie 2018, Grădinița nr. 248 (Str. Artur Vârtejeanu nr. 15) va fi deschisă pentru copiii preșcolari, ai căror părinți nu au posibilitatea să îi plaseze sub supraveghere în contextul închiderii instituțiilor școlare din cauza vremii nefavorabile. 

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 17:34

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, miercuri, în şedinţă, asumarea Declaraţiei privind principiile de guvernare deschisă, în baza căreia administraţia locală se angajează să publice în format deschis informaţiile de interes public, să încurajeze participarea cetăţenilor şi să colaboreze cu membrii comunităţii.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 13:53

Clădirea va fi ridicată la cererea unor mari personalități din lumea medicală
Primăria Sectorului 1 va construi un amfiteatru nou în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca destinat studenților și tinerilor rezidenți care se instruiesc în această unitate medicală. Noul amfiteatru va avea 80 de locuri și aici se vor desfășura activități didactice, științifice și medicale pentru toate clinicile universitare ale spitalului. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 13:21

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache – discuții privind o posibilă înfrățire între Washington și Sectorul 1 
Educația și infrastructura, alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii cu doamna viceprimar al orașului Washington, Ahnna Smith 
     
În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, Primarul Dan Tudorache a demarat discuțiile cu doamna viceprimar al orașului Washington, Ahnna Smith, privind procedurile necesare pentru o posibilă înfrățire cu Sectorul 1. 

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 14:59

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat, ieri, în Baltimore, Maryland, negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul „John Hopkins” – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „John Hopkins”, precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector).

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 14:23

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală – ”Sfântul Vasile cel Mare” – a fost avizat favorabil, în unanimitate, în ședința de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului București. Modificările urbanistice prevăd o  nouă stație de metrou și un parc în imediata apropiere a spitalului.

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 12:59

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală – ”Sfântul Vasile cel Mare” – a fost avizat favorabil, în unanimitate, în ședința de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului București. 

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 20:20

Imobilele reabilitate termic din Sectorul 1 vor beneficia de ascensoare mai sigure și economice. La inițiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, Parlamentul a votat Legea nr. 231/2017 - modificarea şi completarea OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
    Noul cadru legal permite primăriilor modernizarea/înlocuirea componentelor ascensoarelor la blocurile reabilitate termic: înlocuirea principalelor componente de funcționare (uși de acces, cutii de comandă, sisteme de tracțiune,  a mecanismelor de acţionare electrică etc.).

Luni, 12 Februarie, 2018 - 20:20

În bugetul pe anul 2018, Primăria Sectorului 1 va aloca 5 milioane RON pentru cheltuielile de bunuri și servicii ale spitalelor
      
•    Prioritatea numărul 1- Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri
        

Joi, 1 Februarie, 2018 - 13:02

Primăria Sectorului 1 va coopta în echipa sa primul administrator public ("city manager") din istoria instituției. În ședința Consiliului local din 31 ianuarie, a fost aprobată hotărârea privind numirea și eliberarea din funcție a administratorului public de către Primarul Sectorului 1, pe baza unor criterii și atribuții specifice.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 19:16

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, i-a premiat astăzi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala de Consiliu a instituției, pe sportivii români medaliați la Universiada de Vară 2017, ce a avut loc în localitatea Taipei (Taiwan), și pe antrenorii acestora.

Subscribe to Dan Tudorache